Nyheder

Triumf i Silkeborgs juleturnering!
(31. december 2015) Af PE Nielsen

    Nordre var fint repræsenteret ved turneringen, som IM Klaus Berg vandt med 6 af 7. B-medlem Lars Andersen blev med 5 points den bedstplacerede under 2200 i rating. Leif Møller scorede 3½, Rasmus Nielsen 3, mens Dennis Hemdorff  skuffede med 2. Basis 1 blev vundet af B-medlem Bjarne Lysgaard Egeberg med 5½, her scorede Christian Thye 3½.

   Filip Holm blev den store Nordre-triumfator i Silkeborg ved at vinde Basis 2!

    Og så fik vi en stor triumf i Basis 2, hvor Filip Holm startede som denlavstratede, efter sin ratinggevinst i Efterårsturneringen var han rykket en klasse op! Men Filip er i fin fremgang, og han kom til at præge turneringen og endda mere end det: Filip lagde stærkt fra land med 3½ af 4, så måtte han ned mod en Kjellerup-mand, der dermed bragte sig i spidsen. Filip lod sig dog ikke slå ud, og han vandt også de sidste to! Da Kjellerup-manden tabte i 6. runde, vandt Filip alligevel turneringen med 5½, meget flot af den lavestratede ;-) Tak til Ken Holm for informationerne.

 

Årets skakspiller
(26. december 2015) Af PE Nielsen

    Sidste år havde Nordre 3 nominerede til årets skakspiller, i år er antallet steget til 4! Det er Filip Boe, Jørn Sloth, Tom Petri og Nina Høiberg, der er nomineret! Læs nærmere om kandidaterne her og stem her!

 

Skak i juleferien
(23. december 2015) Af PE Nielsen

Hvis du har lyst til at spille skak i juleferien, er her to traditionelle tilbud i din nærhed:

Silkeborg Skakklub indbyder til julehurtigturnering mandag den 28. december  kl. 10.00 i ”Lunden”, Vestergade 74, 8600 Silkeborg.
Turneringen indgår i Østjysk Grandprix.
Du tilmelder dig her.

Skanderborg Skakklub afholder lørdag den 2. januar 2016 hurtigskakturnering i klubbens lokaler i Skanderborg.
Turneringen indgår i Østjysk Grandprix.
Du tilmelder dig her.

I øvrigt ønsker webredaktøren dig en glædelig jul og et godt nytår!

 

Juleafslutningen
(18. december 2015) Af PE Nielsen

    Vi var 17 til årets juleafslutning. Spisningen foregik under høj stemning, blandt andet pga. kassererens private skænk! Under osten forestod formanden præmieuddelingen for Efterårsturneringen - som han jo i øvrigt selv vandt! Og efterfølgende var han også vært for en quiz, som Nina for 2. år vandt i partnerskab, sidste år med Peer Ole, i år med Steen Larsen!

    12 af de 17 gik videre til juleskakken ovenpå i to 6-mandsgrupper, hvor jeg (uden at deltage) præsenterede reglerne. Vi kom igennem disse discipliner: "Fischer skak", "Store springertræk", "Atombombeskak" - en meget giftig disciplin, hvor Filip Holm besejrede Lars Andersen! - "Alle brikker starter et felt længere fremme" og "Bønder slår som de går"!

    Igor har fået styr på juleskakreglerne og gik som den eneste igennem med maksimum! I den anden gruppe var der ligestilling mellem Dennis og Leif, "Gryf-omkampen" (eller som Tom belærte os i quiz'en: Amazone-skak) var hård for Dennis, der prøvede dette for første gang, og Leif gik da også i finalen.
Finaledisciplinen var "Kongen går som springer", Igor vandt en officer, og selvom han havde svært ved at få styr på Leifs Kongespringer, lykkedes det med knapt et halvt minut : Ld3 skak mat til K/Sf5! Og hermed var Igor julemester!

  Igor: "Se, jeg kan skam alle disciplinerne!"

 

Juleafslutning - kræver tilmelding!
(11. og 15. december 2015) Af PE Nielsen

    Torsdag den 17. december kl. 18:30 prc. er der juleafslutning i klubben - deltagelse kræver bindende tilmelding til formanden, telf. 61 33 71 28 eller mail senest mandag den 14. december. Prisen er 50,- kr (excl. drikkevarer).

    Programmet er: En let anretning, julequiz, præmieoverrækkelse og endelig juleskak med specialregler fra runde til runde - ved deltagelse medbring en pakke (værdi 15-20 kr), som bruges til præmier, det plejer at være muntert ;-) Link til juleskakreglerne anno 2014 her.

    Dørene åbnes kl. 18, kom gerne i god tid og giv en hånd med!

 

Julelyn
(11. december 2015) Af PE Nielsen

    Der var mødt en styrkemæssig blandet trop på 12 op til årets julelyn, der samtidig var nr. to i rækken af 4 lyn grand prix'er. Mikkel Hansen havde en hård start mod 3 af favoritterne, men han besejrede både Lars A og Tom, jeg selv slap! Siden tabte Mikkel til Leif og Filip Holm, der i øvrigt havde en fin aften!

   

En blandet flok var mødt op til årets julelyn .....   I det ene hjørne sad hajerne .....   I et andet tæt baren sad den gamle nisse og hyggede sig!

    Det gav fint plads til mig, jeg sad i et hjørne ved baren, da jeg også var bartender. Det lykkedes mig at undgå nederlag; jeg måtte dog af med en halv mod Leif, men vandt et meget spændende opgør mod Tom. Før sidste runde havde jeg kun afgivet en halv og var allerede vinder. Reaktionen kom mod Lars A i sidste runde, hvor jeg tidligt mistede en hest og tabte. Hermed endte Lars A og Leif på en delt andenplads, foran Tom og Mikkel på de næste pladser. Ikke kun Filip havde en fin aften, også farmand Ken Holm, der var med som gæst, gjorde det hæderligt - han figurerer ikke i GP-stillingen, som du kan se her!

 

Kæmpesejr 6-2 til alle tre hold!!
(6. og 9. og 13. december 2015) Af PE Nielsen

    Det blev til en kæmpesejr på 6-2 over et svækket Jetsmarkhold. Efter 4 remiser kørte Tom, Klitgaard, Filip og Bækgaard fire flotte angreb igennem og alle fire sejrede til slutresultatet 6-2! Se partierne her.

    Og i mandags gentog tredjeholdet bedriften med en 6-2 sejr over SK68 VI, der godt nok kun stillede med 6 spillere ....!

    Og minsandten om 2. holdet ikke også besejrede Randers 6-2!

   Klubbens nestor Frode Søby stillede op og vandt i sikker stil!

 

Tom vinder igen Efterårsturneringen
(4. december 2015) Af PE Nielsen

   Posten tager stikket hjem mod Aage, mens partiet mellem Leif og Nina bliver remis

    Med sejren over Leif i næstsidste runde, havde Tom bragt sig i spidsen et halvt point foran Leif. Tom spillede igen sin moderne flodhest mod Aage, slog kontra på det rigtige tidspunkt og vandt forholdsvis hurtigt - og dermed var sejren i Efterårsturneringen cementeret, suverænt af Tom: 7 af 8!

    Leif og Nina spillede et begivenhedsrigt parti, hvor Nina klart var i problemer; Leif førte med en bonde i slutspillet med springere og uensfarvede løbere, men her er Nina svært at bide skeer med, og til sidst hvor begge havde under et minut kunne hun endda have vundet med springer og bonde mod løber - hvilket dog ville have været dybt uretfærdigt! Hermed var Leifs 2. plads sikret med 6 points, også flot!

   Jeg fik med en hurtig sejr over Vagn - i øvrigt en moderne flodhest i forhånden! - reddet lidt af æren og nåede op på en delt 3. plads med 5½ sammen med Nina - i øvrigt sammen med vinderne af de næste to præmiegrupper: Rudbeck besejrede Oehlerich og reddede med 4 pinde i de sidste runder og en del af sin ære; og så Mads Borup, der besejrede Steen C.

    Næste præmiegruppe tog Kim Hardlei sig af med sejr over Bjarne Lysgaard. I B3 var der pointdeling mellem Anton, Søren G og Pagh, uden at kende målfotoet ligner Anton en korrektionsvinder. Jørgen Frank tog sig af C1, og i C2 var der point-ligestilling mellem Brian Kr. og vores nye aktive junior Filip Holm! Se den samlede slutstilling her og grav i rating-ups and -downs!

 

DM i skoleskak og Xtracon-ligaen
(3. december 2015) Af PE Nielsen

  Filip Holm blev den bedstplacerede af Nordres tre deltagere

    I weekenden var der DM i Skoleskak, og vi har fra Ken Holm modtaget følgende:

    "Nordre Skakklubs tre juniorer Alfred Hedelykke, Anna Hedelykke og Filip Holm deltog i den forløbne weekend i det individuelle DM i skoleskak på Den frie Lærerskole i Ollerup. Ved DM spilles i seks rækker A til F opdelt efter alder. Alle tre Nordre-spillere spillede i C-rækken som i år er for spillere født i 2001 og 2002. Efter de 8 runder sluttede Filip som nr. 5 med 5½ point, Anna blev nr. 10 med 5 point og Alfreds slutplacering blev nr. 17 med 4½ point. Der deltog 37 spillere fra hele landet i C-rækken og i alt 187 spillere i DM-stævnet".

    Fra formanden har jeg efterfølgende modtaget denne ikke uvæsentlige tilføjelse, vi havde nemlig en 4. deltager:
"Filip Boe blev nr. 2 i D-rækken og kvalificerede sig til NM! :-)".

    Og endelig: fredag aften var der lynskak, og her vandt Anna Hedelykke sin gruppe sammen med to andre!

   På søndag har vores førstehold hjemmekamp mod Jetsmark i Xtracon-ligaen, der skulle blive live på denne adresse.
 


Tom rykker fra i Efterårsturneringen
(29. november 2015) Af PE Nielsen

    I torsdags blev de sidste udsatte partier afviklet, og ikke mindst var der nogle spændende topopgør:

   Nina og Vagn spiller et drabeligt parti, der bliver remis; i baggrunden besejrer Tom den førende Leif Møller ...

    Leif var et halvt point foran Tom før den udsatte. Tom kom dog bedst fra land i en Englænder, og da Leif uforsigtigt grabsede en bonde, kom alle Toms tunge brikker ned i hovedet af Leif, der var fortabt. Partiet mellem Vagn og Nina var meget skarpt, men ebbede trods dette ud i remis. Aage Olsen vandt hurtigt og let over Steen C, der kom helt galt af sted i en Skandinaver.

    Det giver følgende stilling i toppen: Tom 6, Leif 5½, Nina og Vagn hver 5. Sidste runde er lagt og byder på disse topopgør: Aage - Tom, Leif - Nina og Poul Erik (med 4½) - Vagn. Der er ligeledes stor spænding i de øvrige præmiegrupper, så brug valgaftenen fornuftigt: Tag i klubben! Se den samlede stilling her.

 

Julelyn flyttet til torsdag den 10/12
(21. november 2015) Af PE Nielsen

   Følgende er modtaget fra formanden: “Da der er en del udsatte partier fastsat til den 26/11, er Julelyn flyttet til den 10/12, der er blevet ledig, da tredjeholdet spiller på udebane i den uge”. Det kan vi kun bifalde, ikke kun fordi turneringen må formodes at blive stærkere, men også fordi Julelyn nu engang hører hjemme i december og ikke november ;-)

 

Storsejr til 3. holdet
(20. november 2015) Af PE Nielsen

   Tredjeholdet spillede i aftes hjemme imod Viby II, der var tvangsoprykket til rækken. Det lod sig også mærke i matchen, som Nordre III totalt dominerede, det blev til en kanonsejr på 6½-1½!

   

Mikkel Hansen (tv) havde på 2. brættet et godt ag på tidligere Nordremedlem Martin Frøkjør, og sejren kom i hus!   Der var også sejr på 3. og 4. bræt ved Thomas
Overgaard (tv) og Leif Nørholm (th)
  Alfred (th) spillede på 8. bræt og gik straks til angreb på modstanderens kongestilling og vandt i flot stil!

    I Efterårsturneringen spillede topfigur Leif Møller et udsat parti imod Dennis Hemdorff; Leif måtte undervejs give en kvali for en bonde, men spillet herefter var måske lettere for Leif, som i alt fald siden vandt opgøret. Dermed har han bragt sig alene i spidsen af turneringen med 5½ af 6! Det er ½ mere end Tom, og de to mødes i deres udsatte parti næste torsdag - et meget vigtigt finaleparti!

 

Nina gi'r den gas!
(17. og 20. november 2015) Af PE Nielsen

   Hold EM: Efter tab i første runde imod Spanien har Nina trods stærk modstand vundet de næste tre! Jeg ved, at Nina var noget betænkelig ved de ventende stærke modstandere, men den frygt har hun altså selv nu på flot vis manet i jorden! Ja, man fristes næsten til at sige: Bedstemor med slaw i!
Følg Nina på denne side. Opdatering 20/11: Desværre er gassen nu gået af ballonen, Nina har tabt de to næste ...

  Nina har efter de fire første runder 3 points mod meget stærke modstandere!

    Senior VM: Sloth har efter 6 runder 4 points uden tab, men det er mod forholdsvis svagere spillere, så pt. lever det ikke op til forventningerne. I 6. runde blev det remis imod DM-kollega Bent Sørensen (!), og i dag venter Grabow, lidt ærgerligt at tage til Italien og så møde de hjemlige arvefjender ... ! Hvis Sloth avancerer, kan han følges her, indtil videre har kun hans 5. runde været vist. En ringe trøst er det, at det går ex-VM Jens Kristiansen rigtig dårligt, han har kun 2½ af 6.

 

Skakmesse
(13. november 2015) Af PE Nielsen

   Husk at der i weekenden er skakmesse på Skæring skole i den nordlige ende af Århus, Skæring Skolevej 200, 8250 Egå. Let tilkørsel via Djursland motorvejen, eller lokalt med bybus.

Lørdag 14. november

Kl. 12:00        150 kvm salgsmesse åbner
Kl. 12:00        ChessBase´s taktik konkurrence starter
Kl. 13-20:30.  Martin Fischer fra Chess Base besvarer individuelle spørgsmål
Kl. 16-20:30   Live transmission fra EM i Reykjavik
Kl. 21:00         Messen lukker.

 
 

Søndag 15. november

Kl.   9:30  150 kvm salgsmesse åbner
Kl. 10:00  ChessBase´s taktik konkurrencen fortsætter
Kl. 10:00  Workshop med Martin Fischer fra Chess Base, første del, starter
Kl. 14:00  Workshop med Martin Fischer fra Chess Base, anden del, starter
Kl. 16:00  ChessBase´s taktik konkurrencen lukker, og Martin Fischer uddeler præmier
Kl. 17:00  Salgsmesse lukker, og oprydning påbegyndes.

Se også omtalen pr 3. november længere nede her på Nyhedssiden.

 

Klubturneringen, udsatte
(11. og 13. november 2015) Af PE Nielsen

   Så er 7. og næstsidste runde i klubturneringen lagt. I øvrigt har turneringslederen besluttet følgende:
“Partiet Flemming Pagh – Steen Christensen afvikles den 12/11 og partiet Flemming Pagh – Finn Geneser fastsat til den 19/11”.

    7. runde: Der var stort forfald i toppen. Oehlerich og Dennis spillede remis, mens jeg besejrede Lars C, og Rudbeck vandt et spændende parti over Thye. Jesper Korsgaard vandt med de sorte over Bjarne Lysgaard-Egeberg, Og Anton David var hård ved Wendelbo. Et overblik over topstriden får vi først, når topkampene er afholdt de næste par torsdage.

 

Sloth og Nina i kamp
(11. og 13. november 2015) Af PE Nielsen

   I perioden 10.-21. november deltager Jørn Sloth i Senior VM i Norditalien i gruppen 65; ex-VM Jens Kristiansen er igen med i 50+. Jeg har lidt udfordringer med turneringens italienske hjemmeside, men hvis Sloth kommer i frontgruppen, dukker han nok op live her op ChessBomb. Stillingen kan følges her, og Sloths score kan følges her - han er startet med 2 af 3! - og endelig her en oversigt over de 11 danskeres formåen (tak til Wagn R).

    I perioden 13.-22. november deltager Nina Høiberg som 1. bræt på kvindelandsholdet ved Hold EM i Island. Her er der større chancer for at få noget ud af turneringens hjemmeside, pt er der munter popmusik og nedtælling til start! Også her vil Nina kunne dukke op live ChessBomb.

 

Målrettet top, fredelig bund
(6. november 2015) Af PE Nielsen

 

Før 6. runde havde Nina overraskende tabt det udsatte til Benny Lauridsen, og derfor var Leif Møller og Vagn Jensen gået i front med 4½.

Vagn gik hårdt på Toms modern, og det kan man jo slå sig på, og ned måtte han. Ved siden af besejrede Nina Lars C, mens Leifs mod Dennis er udsat.

Det giver denne topstilling: Tom 5, Leif 4½ + udsat, Vagn og Nina 4½. Med en flot sejr rykkede Oehlerich op på 4 points. Dennis har 3½ og den udsatte.

Længere nede var der allerede julefred over feltet med masser af hurtige remiser!

 

Tom besejrer Vagn i et skarpt parti, mens Nina i baggrunden vinder over Lars C   Det ser godt ud for Tom, der har mødt toppen. Kig nærmere her!   Per Oehlerich besejrer Korsgaard, mens partiet bagved er langt mere fredsfyldt, Mikkel og Benny L spiller en hurtig remis

 

Julesalgsmesse og ChessBase workshop
(3. november 2015) Af PE Nielsen

   Lørdag den 14. november (kl. 12-21) og søndag den 15. november (kl. 9:30-17) foregår der noget spændende på Skæring Skole i den nordlige ende af Århus:

    *  Julesalgsmesse. Køb julegaven her!

    *  ChessBase workshop (på engelsk) søndag (1. del kl. 10 og 2. del kl. 14 - hver del 1½-2 timer),
       kræver køb af billet til 300 kr. via www.skaksalg.dk. Tilmeldingsfrist: 11. november.
        (billetprisen kan denne weekend 100 % veksles til frokost og køb af ChessBase produkter!)

    *  ChessBase taktik konkurrence (lørdag fra kl. 12 og søndag kl. 10-16), kræver køb for minimum 150 kr af alle skakprodukter

    *  Live-transmission fra 2. runde ved EM. (lørdag kl. 16-20.30)
       Vi følger både dame (med Nina på førstebrættet!) og herre landsholdet med Per Andreasen som kommentator.
       GM Jacob Aagaard, der er holdkaptajn ved EM, vil være med via skype efter at de danske spillere har afsluttet deres partier.

Flere oplysninger følger i næste uge, men reservér allerede nu i din kalender!
Se evt. mere på Dansk Skaksalgs facebook adresse.


Xtracon holdet i kamp - livedækning!
(31. oktober og 1. november 2015) Af PE Nielsen

   Førsteholdet er i aktion i denne weekend i Chess House som følger:

    Lørdag kl. 14.00:  1.  runde: Nordre I - Hillerød   - livedækning her.
    Søndag kl. 10.00: 2.  runde: Brønshøj - Nordre I - livedækning her.

Søndagsrunden: Så tabte vi 3-5 til Brønshøj, men det er egentligt også et fint resultat, da den forventede var 2,75! De tre points kom hjem i sidste øjeblik, da Tom førte et dronningslutspil med en bonde mere til sejr - vores første i matchen!

  Tom holder hovedet koldt og besejrer Aabling, der ellers med en sejr vist ville ha' kunnet kalde sig IM'er ...

Lørdagsrunden: Det blev til en lille sejr på 4½-3½, den kunne nemt være blevet større, men vigtig var sejren i en meget jævnbyrdig start, når man altså se bort fra kæmpefavoritterne (oprykkerne!) Philidor. Ud over Igor og Filip (se nedenfor) vandt også Jan C; se tabellen her.

 

Igor (th) vinder i flot stil over landstræner Schandorff (analyser)   8. bræt: Holdets debutant Filip Boe vinder i sikker stil!

 

Holdsæsonen startet
(27. og 31. oktober 2015) Af M Borup og PE Nielsen

   Godt, endda! 2. holdet vandt en pæn sejr på udebane mod Års/Nibe. Linket til holdsiderne finder du som altid på forsiden, eller her i dagens anledning.
    Desværre måtte 3. holdet ned med samme cifre (2½-5½) imod Syddjurs, det blev til 5 remiser og tre tab; det var rent faktisk ½ bedre end forventet!

 

Holdsæsonen starter
(23. oktober 2015) Af PE Nielsen

    Så starter holdsæsonen! 2. holdet spiller i 2. Division Gruppe 4 og lægger ud på søndag mod Aars/Nibe og er klar favorit. Vi er ratet til en 4. plads, men gruppen er tæt, så ....! Mandag spiller 3. holdet så ude imod Syddjurs, det bliver spændende at følge vores ungdommelige hold!

    Weekenden efter går Xtracon ligaen så i gang; der er dobbeltstævne i Chess House, og vi møder Hillerød og Brønshøj. Trods den flotte 4. plads sidste år skal vi nok regne med at ryge noget tilbage i år?!

    Følg løbende med her.


7 udsatte spillet
(23. oktober 2015) Af PE Nielsen

 

Der blev i aftes spillet 7 udsatte. Jeg for vild i varianterne i en lovende stilling mod Leif og tabte, mens Vagn J besejrede Bjarne Lysgaard.

Benny L blev igen syg, så partiet mod Nina spilles først næste torsdag.

Stillingen i toppen: Leif og Vagn 4½ af 5, Tom 4 af 5, Nina 3½ af 4 og Dennis H 3½. Der er lagt op til en spændende 6. runde i starten af november!

3½ kan også Bjarne L, Mikkel H og Steen C nå op på, hvis de vindere deres udsatte.

 

Bagest vinder Leif og Vagn topopgørene, mens Wendelbo og Søren G spiller remis mod hhv. Rudbeck og Oehlerich   Kig nærmere her!   Kragelund stod for aftenens store overraskelse,
da han med de sorte besejrede Cordes!

 

5. runde spillet
(16. oktober 2015) Af PE Nielsen

   

Forrest udnytter Tom min manglende tilstedeværelse og vinder. Bagved bliver det remis mellem max'erne Leif og Vagn   Nina får lov til det hele mod Korsgaard og vinder i flot stil.
Forrest vinder Lars C overraskende med sort over Benny
  Anton (forrest tv) fortsætter det god spil og holder ubesværet remis mod Cordes, mens Dennis slår Jørgen Frank

    En aften med meget spændende skak! Tom fører efter sin sejr over mig med 4 af 5, men tre spillere har 3½ plus et udsat: Vagn, Leif og Nina. Dennis har med sin sejr også 3½, mens Anton David stadig overrasker og har 3 med en forventet på 1,25! Også Lars C ligger godt til med 3 af 4! De næste to torsdage skal vi have afviklet de udestående partier.

 

Ang. afbud til torsdagsrunden
(12. oktober 2015) Af PE Nielsen

    Vigtig meddelelse fra turneringslederen i Efterårsturneringen:

    Turneringslederen modtager ikke beskeder via SMS eller telefonsvarer de næste dage.
    Man kan være heldig at fange mig på telefonen, ellers anbefales mail eller facebook.
    Husk dog også modstander og gerne også mail til poulerik@nordre.dk.

 

Igor til tops i Odense
(12. oktober 2015) Af PE Nielsen

   Odensemester eller ej - Igor kom helt til tops sammen med Mikkel Antonsen og Mads Smidt Hansen

    Igor har ikke været særlig aktiv i år, så det var spændende, om det ville påvirke spillet i Odense. Det gjorde det heldigvis ikke, Igor spillede en god turnering og kom helt til tops med to gevinster og tre remiser! Det så egentlig ud til, at Mads Smidt Hansen ville løbe med det hele, først tre gevinster og så remis (i overkanten) mod Igor. Men i sidste runde mødte han forhåndsfavorit Mikkel Antonsen, og her gik det galt i et skarpt parti. Dermed endte de begge på ligestilling med Igor, alle med 3½ af 5. Det er mig uklart, om alle kan kalde sig Odensemester, eller om det kun gælder Mikkel, der havde bedst korrektion ...

    I Mester II vandt Nina over Jan C i første runde, men det blev til gengæld Ninas eneste gevinst, 1½ af 5 er skuffende - rettelse: ret skal ha' ret, der var 2 points! Også Jan skuffede, det blev til 2 points uden remiser. De blev således begge statister i en gruppe, der overraskende blev vundet af Ninas landstræner, Thomas Schou-Moldt, der ellers var gruppens lavestratede, han scorede 4 mod en forventet på 2,10! Han kan jo så hovere under det kommende hold-EM for kvinder i Reykjavik i november, hvor Nina deltager for første gang i rigtigt mange år!

 

4. runde og Odense
(9. oktober 2015) Af PE Nielsen

  Topopgøret mellem Nina og Tom ender hurtigt remis. I baggrunden vinder Vagn over Benny, og han har nu 3 af 3!

    Om det var fodbolden kl. 20:45, der gjorde det, ved jeg ikke men aftenens partier blev utrolig hurtigt afviklet! Hurtigst var Oehlerich med en sejr i ganske få træk, modstanderen nappede en bonde med Sf6xe4, men smed straks håndklædet efter Dd1-a4+, der vandt geden! Mit mod Leif, der har max, er udsat, da jeg havde barvagten. Topopgøret åndede hurtigt ud til remis, spændingen stiger efter Vagns sejr! Længere nede vandt Mikkel et spændende parti over Rudbeck, mens Anton og Søren G nappede remisser fra hhv. Dennis og Cordes.

    Ninas parti var opvarmningen til weekendens 5 runder i Odense: her er hun i Mester 2 sammen med Jan C, og de mødes i første runde! Igor er med i Mesterskabsgruppen og skal forsøge at hjemtage endnu et Odense-mesterskab; Igor er 3. højest ratede efter Mikkel Antonsen og Rasmus Skytte. Resultaterne følger du her; der skulle også blive live her.

 

Filip Holm nr. 2 ved Ungdoms DM
(6. oktober 2015) Af PE Nielsen

    Fra Filips far Ken har jeg modtaget følgende:

    Efter kun at have været hos Nordre i et par måneder, har Filip allerede repræsenteret klubben på fornem vis ved at vinde sølv ved DM. Filip nappede andenpladsen ved Dansk Skak Unions Ungdoms DM, som blev afholdt på Frederiksberg i den netop overståede weekend. I U-14 opnåede han fire points i fem partier, hvor et enkelt nederlag i første runde blev efterfulgt af fire gevinster på stribe! Læs nærmere her.

   De tre bedste med Filip til venstre. De andre er fra venstre Nicolai Kistrup (nr. 1) og Albert Lyng (nr. 3)
 

3. runde spillet
(2. oktober 2015) Af PE Nielsen

    Der var sejre til topspillerne, dog er Benny L - Nina udsat. Det betyder, at Leif Møller er eneste med 3 af 3, Tom og jeg har 2½, Nina, Benny og Vagn har alle 2 plus udsat. Længere nede var der en lille overraskelse i Jørgen Franks sejr over Thomas Overgaard. Steen Larsen fik sin første halve mod Geneser, og også Brian K fik en halv mod Thye.

   

Forrest taber Dennis til Tom og Mikkel til mig. Bagved vinder Borup et spændende parti over Hardlei ....   ... og ved siden af gør Lars C arbejdet færdigt mod Nørholm
i et ellers brag af en fight: Ke5-d6!
  Steen C (bagest th) kom endelig på banen, men måtte ned mod Vagn, forrest kæmper Anton længe forgæves mod Leif

 

Maxistantallet fordoblet
(24. september 2015) Af PE Nielsen

 

Antallet af spillere med maximum i Efterårsturneringen blev fordoblet i aften, da der blev afviklet 4 hængepartier. Det var Leif og Dennis, der nåede op på 2 af 2.

Der udestår stadig flere partier, som skal afvikles senest tirsdag d. 29/9. Op til flere kan nå op på 2 points, bl.a. en evt. vinder af opgøret Vagn Jensen - Steen Christensen.

 

Leif Møller (tv) vinder partiet over Lars Christiansen
og slutter sig til  førerfeltet
  Kig nærmere her!   Dennis Hemdorff (th) slår Finn Geneser og slutter
sig ligeledes til førerfeltet

 

To Nordrespillere til ungdoms-EM
(21. og 30. september og 1. oktober 2015) Af PE Nielsen

    Nordre har to deltagere med ved Ungdoms EM i Kroatien, nemlig Filip Boe i gruppen under 14 år, og Anna Hedelykke i gruppen piger under 16, foromtale på DSU's hjemmeside her. Det  bliver spændende at følge, og det kan man gøre her (nyt link!). 30/9: Efter 2/3 af turneringen ser det udmærket ud for vore to deltagere!

    Og her Mads Boe's slutrapport på SKAK.DK om Nordres deltagere:

    Næstbedst scorende dansker var Filip Boe Olsen med 5 point i U14. Han spillede en gruppe højere end hvad hans alder berettiger til, og med lidt mere koldblodighed i de afgørende øjeblikke, kunne det godt være blevet til flere point, og dermed også en bedre placering end den 37. plads han fik.

    Anna Hedelykke kan heller ikke være helt utilfreds med 2½ af 9 i U16, da hun også var rykket en gruppe op, og hun vandt i øvrigt rating i turneringen.

    

2. runde med overraskelser
(18. september 2015) Af PE Nielsen

 

Så er der røre i toppen: Nina vinder, mens Tom og undertegnede må affinde os med remis, jeg imod en godt kæmpende Bjarne Lysgaard. Da Tom jo er klar favorit, må runden siges at gøre turneringen mere spændende!

Vagn J måtte sidde over, da Steen måtte på hospitalet med sin datter ... Aage og Leif spillede heller ikke.

Thye må give remis mod J Frank, VRS, Geneser taber til Anton og Kragelund lidt uheldigt til Wendelboe. Derimod vinder Nørholm over Torben H, VRS, og Henrik Friis spiller remis mod Pagh.

 

I baggrunden vinder Nina sikkert over Rudbeck. Forrest
må Tom nøjes med en halv mod J Korsgaard, VRS
  Kig nærmere her!   Dennis (forrest th.) slår Mads, mens Oehlerich (bagest tv.)
er lidt for rundhåndet og taber til Benny L

 

Film om VM matchen 1972
(17. september 2015) Af PE Nielsen

    I dag har den nye film om matchen mellem Bobby Fischer og Boris Spasskij premiere. Anmelderne er ikke synderlig begejstrede: 3,3 i gennemsnit ud af 6 mulige. Men som skakspiller skal man måske alligevel se den?! Trailer her, det virker ret amerikansk!

    Serviceinfo: Den går kun i kort tid i hhv. Øst for paradis (15.10, 18.45 og 21.15) og Nordisk film, Sct Knuds Torv (11.30 og 21.30).
                       Og endelig: Du kan vinde to billetter på DSU.DK, hvis du kan svare på, hvem der blev DM i skak i netop 1972!

 

Jørgen Rudbeck har 50 års jubilæum!
(13. september 2015) Af PE Nielsen

  Klubbens kasserer Jørgen Rudbeck har søndag den 13. september 50 års jubilæum i Nordre - af alle kendt for at spille:  

    I dag søndag den 13. september har klubbens kasserer Jørgen Rudbeck 50 års jubilæum i Nordre Skakklub!

    Og Jørgen er i særdeleshed en markant profil i Nordre: Han er manden der vel igennem mere end 40 år konsekvent har spillet 1.b4 med de hvide! Og han har før sin nuværende kasserer-periode også været klubbens formand i årene 1988-91, for ikke at tale om flittig engagement i forbindelse med de allerførste numre af Nordre Nyt i 70'erne!

    Jørgen er også skaklig aktuel, da han med en god forårsturnering har spillet sig tilbage på klubbens andethold, hvor han også spillede i fordums tid, ganske spektakulært af en 72-årig!

    Hjertelig tillykke med jubilæet, Jørgen!

 

Klar til Efterårs EMT torsdag kl. 18.30
(11. september 2015) Af PE Nielsen

    Så er Efterårs EMT'en landet, på 34 deltagere, og der spilles som vanligt 8 runder efter Schweizersystemet i én gruppe. Det giver en første runde med kæmpefavoritter, idet de 17 øverste alle har en forventet score på 90% 95% eller 100%! Der er to spillere med forventet 100%, bl.a. turneringens kæmpefavorit Tom Petri, der skal op imod sportsredaktør Christian Thye - hvem sagde Armenien - Danmark ??

    Hvem skal true Tom? Det skal vel Nina og mig, der er næst- og tredjehøjst ratet, men der kunne også ligge en joker blandt de tre næste: Vagn Jensen, Aage Olsen og Leif Møller. Blandt de 34 deltagere er nøjagtig halvdelen 17 fra Nordre, de sidste 17 er fordelt således: VRS og Viby hver 4, SK1968 3, Aros og Århus/Skolerne hver 2 og endelig Randers og Viborg med hver 1. Følg det hele her.

    Resultatet af 1. runde: Det blev med 5 afbud til lutre favoritsejre, nogle sikre, andre kritiske. Lars C og Mikkel H var nogen af de sikre og første. De kritiske var Rudbeck, der var ude i et meget skarpt slagsmål, og måske havde Henrik Friis noget ... han har i alt fald ære af gå-på-modet! Tom vandt ret sikkert, mens Nina havde sine problemer i et slutspil med en bonde mere, men hjem kom den. Mest kritisk var vist min, jeg nappede en bonde fra Hardlei, men herefter kæmpede han fantastisk og havde godt fat i mig, da han kiksede i træk 40; jeg fik fat igen og vandt hurtigt, men altså rystende usikkert!

Klassens nye dreng Filip Holm, der kommer fra Viby, kæmpede flot mod Per Oehlerich Leif Møller og Benny Lauridsen til venstre vinder pligtsejre  over Torben Hansen og Thomas Overgaard Tilbagevendte Henrik Friis (tv) kæmpede flot imod Jørgen Rudbeck, maskinen må afgøre, om der var noget!

 

Sloth gjorde det igen!
(6. september 2015) Af PE Nielsen

    Det så egentlig ikke lovende ud undervejs, 4 remiser og kun 2 gevinster i de 6 første runder. Men så satte Sloth slutspurten ind: Først sejr over Palle V Henriksen og så over Bent Sørensen, de var ellers begge ubesejrede inden opgørene mod Sloth! I sidste runde blev det desværre igen remis til slutscoren 6½ af 9. Det benyttede Bent Sørensen sig af, og med en sejr i sidste runde nåede han igen op til Sloth, hvilket betyder, at de deler mesterskabet!

Endnu et hurtigskakmesterskab i seniorskak til Jørn Sloth ...      ... men denne gang må han pænt dele med Bent Sørensen!  

    I gruppen 50+ var Jens Kristiansen suveræn, det blev til 8 sejre (!), inden han tabte i sidste runde, men da var mesterskabet for længst sikret!

 

Klubturneringer
(1. september 2015) Af PE Nielsen

    Efterårsturneringen starter torsdag i næste uge, og pt. har vi 27 deltagere, heraf en del udefra. Det vil sige, at der er relativt få Nordre-medlemmer med, men flere kommer forhåbentlig til, tilmelding senest på søndag her.

    Bland de deltagende er 3 VRS'ere, og vi har til gengæld lovet at slå et slag for deres Efterårs EMT over 7 mandage i perioden 14/9 til 23/11, indbydelse og tilmelding her.

 

DM for seniorer 2015
(1. september 2015) Af PE Nielsen

    Fredag-lørdag spilles Senior DM i hurtigskak i hhv. 50+ og 65+ klassen, tilmelding kan nås endnu her, hvor man også kan se de tilmeldte. Regerende mester Jørn Sloth forsvarer sit mesterskab i 65+ klassen og er svag favorit; i 50+ klassen er Jens Kristiansen favorit.

   I øvrigt deltager Jørgen Hvenekilde (i 60'erne Nordrespiller!), og fredag aften fejres hans 80 års fødselsdag ved en reception

 

Spillermøde
(27. august 2015) Af PE Nielsen

    Næste torsdag er der spillermøde med holdsætning, holdmøder mv. Allerede nu kan du være bestyrelsen behjælpelig med din egen holdstatus, så specielt hvis du vil ændre status i forhold til sidste år, må du meget gerne give Tom Petri et praj på formand@nordre.dk eller telf. 61 33 71 28.

Husk også at melde dig til Efterårsturneringen her.

 

Foredrag ved Jørn Sloth
(25. og 27. august 2015) Af PE Nielsen

    14 var mødt op til Sloths foredrag, der som lovet var spændende med masser af indsigt i (skak-) forholdene i Rusland/Sovjet og krydret med små anekdoter og små opgaver.

   Jørn Sloth ved demonstrationsbrættet - det blev spændende!  

    På torsdag kl. 19.30 holder Jørn Sloth et forventeligt meget spændende foredrag i klubben. Emnet bliver som annonceret i klubbladet Episoder fra russisk og sovjetisk skak, et emne som Sloth har et endog særdeles godt kendskab til. Qua sit kendskab til det russiske sprog har Sloth gennem årtierne fulgt godt med i begivenhederne bag jerntæppet, og der krydres naturligvis med anekdoter om profilerne!

 

Augustlyn
(13. og 15. august 2015) Af PE Nielsen

    I aften starter den nye sæson op med August Lyn, der er den første af 4 turneringer i årets Lyn Grand Prix serie. Trods varmen og mød op senest 19.15!

Resultat af augustlyn: Der var mødt et stærkt felt op til Augustlyn, bl.a. gæst Martin Mathiesen fra SK68. Hertil deltog Henrik Sonne, der tidligere spillede i CC Skjoldhøgene, som i 90'erne var vores associerede klub. Henrik fik som han heldigvis selv forventede en hård medfart, men han fik dog en streg ind mod Thye, og han var kun ét sekund fra at sætte mig mat, da han skred! Henrik vil gerne til at spille igen, og vi glæder os til at have ham i flokken.

  Martin førte med 8½ af 9 og havde også godt fat i Lars. Men Lars er en snu rad, og her har han sat det afgørende stød g5-g6 ind!

    Martin var på denne aften forrygende kørende, og han kørte over hele Nordreeliten med Martin Bækgaard og Tom Petri i spidsen. Lars Andersen fulgte dog godt med, og da de mødtes i sidste runde, var Lars et point efter. Martin havde godt fat i Lars, der dog fik gang i noget fusk og snød Martin, så de dermed delte førstepladsen. Jeg blev nr. 3 foran Tom og Bækgaard, se stilling mv. her.


Husk også at melde dig til Efterårsturneringen her.

 

Horsens Lang Weekend og Politiken Cup
(15. juli og 13. august 2015) Af PE Nielsen

    I morgen torsdag starter den lange weekend i Horsens, 2 runder tordag, fredag og lørdag, og én søndag - god fornøjelse! Og du kan faktisk nå med endnu, idet der er pt. er 129 tilmeldte og plads til i alt 150. Blandt deltagerne er Igor Teplyi (4-5) og Thomas Klitgaard (21), tallene i parentes er deres seednings-numre. Og så skal jeg ikke glemme vores nye junior Filip Boe Olsen (28), der figurerer under Viby og kun med rating 2106; han har allerede passeret 2200 og bliver spændende at følge! Er Igor god for en turneringssejr? Sidste år snød Pelle Bank, SK68 alt og alle. Tilmeld dig eller følg det her.

    Godt en uge efter går det så løs med Politiken Cup i Helsingør. Her er 404 tilmeldte (!), dog kun ét Nordre-medlem, nemlig formand Tom Petri, der er seedet som nummer 45. Sidste år triumferede Johnni Veng ved at vinde en ratinggruppe, og han er da også med i år, men jo nu med klubnavnet Evans. Link til turneringens hjemmeside her, hvor du naturligvis også kan tilmelde dig!

    Kan du vente helt til september med at spille seriøst skak, kan du allerede nu tilmelde dig til vores egen Efterårsturnering her.

 

Holst jagter EM holdmesterskab!
(8. juli 2015) Af PE Nielsen

  

 

 

 

 

 

 

På billedet ses
Per Holst (th)
sammen med et af holdkammeraterne
fra Nørresundby,
Per Grevlund

I perioden den 12.-20 juli spilles i Wien det europæiske seniorholdmesterskab. Nogle erindrer sikkert resultatet fra forrige år, hvor Nørresundbyholdet, suppleret Per Holst, snød de fleste, placerede sig foran det danske førstehold og nappede 4. pladsen efter Israel, Hviderusland og Rusland!

Der er nu ikke de store forventninger til endnu en topplacering, holdet er seedet som nr. 19 af i alt 42 hold; på Nørresundbys hjemmeside udtaler Svend Pedersen, at han opfatter det som en spændende ferie i en spændende by. Tror du alligevel på holdet - der ud over Holst, Svend og Grevlund består af Jørgen Jørgensen og Poul Erik Nørgaard - kan du følge slagenes gang her.

Resultat: Nørresundbyholdet fik en meget flot 10. plads. Svend Pedersen gjorde det fantastisk, men Per Holst også meget flot, hvilket belønnes med en ratingfremgang på 35!

 

Nyt ungt ansigt i klubben!
(8. juli 2015) Af PE Nielsen

Et nyt ansigt figurerer allerede i Nordres medlemskartotek og på vores ratingliste!

Det er Filip Boe, der har meldt sig ind og er klar til at stille op under Nordres fane i stedet for Vibys, hvor han har spillet de seneste år.

Skiftet er et naturligt skridt for Filip, der har passeret 2200 i rating og allerede har opnået FM titlen.

Vi glæder os over forstærkningen og ønsker Filip hjertelig velkommen!   

 

Nordres Grand Prix 2015 afgjort
(25. juni 2015) Af PE Nielsen

    Sidste etape af årest Grand Prix var dne altid vanvittige handicap turnering. Suveræn vinder med som imod handicap var Rasmus Nielsen, der vandt alle aftenens 6 partier! Jeg havde på forhånd sikret mig den samlede førsteplads, hvilket var klogt! Bjarne Lysgaard sikrede sig med en 3. plads præmien som bedte med rating under 2100, mens juniorpræmien gik til Mathias. Se slutstillingen her.

    Og så er Kalenderen i øvrigt opdateret med efterårsprogrammet - ha' en god sommer!

 

Chess House Sommer Open
(25. juni 2015) Af PE Nielsen

    Har du overvejet at skulle spille skak i Aarhus her i sommerferien, har du muligheden i Chess House's Sommer Open, der spilles fra mandag 6/7 til søndag den 12/7. Men du skal nok tage aktion nu, der er nemlig utroligt få tilmeldte, så turneringen kan være lukningstruet! Klik her og tilmeld dig nu!

 

NORDRE Nyt på gaden
(23. juni 2015) Af PE Nielsen

    Klubbladet er på gaden og kan med fordel afhentes i klubben torsdag aften. Vær også med i handicapskak, se nedenfor!   

 

Nordres Grand Prix 2015, runde 3
(23. juni 2015) Af PE Nielsen

    På valgaftenen deltog kun 3 i disciplinen kvartersskak, så der var som lovet billige grand Prix points at hente! Resultatet af runden samt den samlede stilling finder du her. På torsdag slutter vi så af med en rigtig gyser: Handicapskak. Afhængig af ratingforskel gives der handicap i form af tid og/eller materiale! Mød op senest kl. 19.15!

   NORDRE Nyt er pt. i trykken med et stort og fyldigt nummer på 32 sider, skulle det blive klar til afhentning på torsdag, vil det blive annonceret her.

 

Valget afgjort!
(18. juni 2015 kl. 12:50) Af PE Nielsen

  Det valg, der er afgjort, blev afgjort allerede sidst i april, nemlig Chess House's. Michael Jensen fra Rokaden, boende i Hadsten, dukkede op af disen og lod sig vælge, bravo!

Chess House's bestyrelse har netop konstitueret sig som følger:

    Formand: Michael Jensen
    Næstformand: Bjarne Lysgaard-Egeberg
    Kassemester: Morten Rasmussen
    Baransvarlig: Dennis Hemdorff – med støtte fra Bjarne Lysgaard-Egeberg
    Webmaster: Asbjørn Christensen – med støtte fra Morten Rasmussen
    Nyhedsformidling: Benny Lauridsen

I det næste nummer af Nordre Nyt, der kommer på gaden om et par uger, præsenterer den nye formand sig nærmere. Han er aktiv spiller i Chess House's turneringer, og han udtaler: Til jer, som måske ikke kender mig, så kan jeg sige, at jeg er 54 år, uddannet filosof fra Århus Universitet og til daglig er jeg selvstændig rådgiver inden for udvikling og implementering af strategi. Jeg er også professionel bestyrelsesmedlem, og føler mig derfor godt klædt på til opgaven.

Chess House har i øvrigt disse appeller:

Hjælp søges
Chess House søger hjælp til barvagter og rengøring – både som en del af det faste hold, der står for ’det daglige’ -  men også som en del af en reservepulje, vi kan trække på ved sygdom og til større arrangementer. Så har du et par timer eller tre i overskud en gang imellem, så kontakt én fra bestyrelsen!

Én krone sparet…
…er en krone tjent! Derfor leder vi med lys og lygte efter én, der vil stille et tomt – og sikkert! – lokale på omkring 10 kvadratmeter til rådighed kvit og frit, så Chess House kan købe stort ind, når der er tilbud, og så opbevare indkøbene på fjernlageret [WebM: Her er Per Hansen givetvis aktør, selvom han flytter langt sydpå!]. Kontakt formanden på tlf. 40 84 07 92 eller mj@colea.dk, hvis du kan og vil sponsorere et lokale til Chess House.

 

Pieces by the sea?
(16. juni 2015) Af PE Nielsen

    Der er som bekendt fra den 5/6 til den 5/7 Sculpture by the sea ved Aarhusbugten, og det bør man bestemt ikke snyde sig selv for! Jeg har set adskillige SK68'ere derude, men ingen fra Nordre; derfor lige en lille reminder om udstillingen, det koster ikke noget og lidt kunstinteresseret er man vel!? Man kan efter min mening springe stykket mellem Tangkrogen og Hotel Helnan Marselis over og starte fra Oddervejskrydset. Her kan du evt. købe udstillingskataloget for en 50'er, tag turen langs stranden til Ballehage badeklub, så igennem skoven på vejen tilbage til Hotel Helnan Marselis.
Og måske ser du som skakspiller en skakbrik eller to undervejs?!

Løber og bonde?    (som det fremgår fra stranden)            Tårn?    (den sidste er fra Sculpture inside på Hotel Helnan)

 

Boe'rne nappede det hele!
(16. juni 2015) Af PE Nielsen

    Mads og Filip Boe var jo alene i front med 4 af 4 efter førstedagen, og de tog en lynremis i 5. runde. De vandt  også i 6. runde: Mads besejrede Henrik Svane, mens jeg lavede et unødigt selvmål mod Filip i en gevinststilling og med Filip under et minut, rigtig dumt! Men så blev de endelig stoppet i sidste runde, se billedet. Det forhindrede dog ikke Boe'rne i at tage første- og andenpræmierne, med far som turneringsvinder med 6, Filip 5½ foran Svanen og jeg med 5; Bjarke Vangsgaard fik også 5, men han kom nedefra. Tabellink.

  Mads afgiver en halv mod Frank Vang, i baggrunden taber Filip til Henrik Svane

Leif Nørholm (tv.) spillede en god turnering og fik med 4 points 2. pladsen (på dårligere korrektion) i gruppen under 1800  

 

Nordres Grand Prix 2015, runde 2
(12. juni 2015) Af PE Nielsen

    Resultatet af Fischer random runden er nu lagt på den samlede stilling finder du her; enkeltresultaterne fra runden kommer snarligt på (klik på overskriften i Fischer-kolonnen). Grand Prix'en var igen godt besøgt med 11 deltagere, der spillede alle mod alle, dvs. 11 runder. Og betænkningstiden var sat til 7 minutter pr parti, da det lige kræver sin mand at komme godt ud af åbningen, når brikkerne pludselig står lidt anderledes på baglinjen, se selv eksemplet nedenfor til venstre! Og så de skide rokaderegler ;-)

     Det viser sig, at selvom startstillingen ændres, spiller folk i det store og hele op til deres (lyn-) ratingtal. Efter at have overlevet to meget kritiske stillinger mod Dennis og Jan i de to første runder spillede jeg mig i form og tabte først i sidste runde til Nina, og det var nok til førstepladsen. Jan blev toer, mens Nina og Lars delte tredjepladsen.

     Næste gang er der kvartersskak, men da det falder sammen med valgaftenen, så vi er lidt spændt på deltagerantallet ... måske er det en mulighed for at score nogle billige GP-points!

 

VRS hurtigskak turnering
(9. juni 2015) Af PE Nielsen

    VRS afholder en hurtigskakturnering over to mandag aftener her i juni. Nordre er repræsenteret ved Leif Nørholm plus mig, samt B-medlemmerne Niels Danstrup og Mads Boe. Desværre har jeg ikke stillingen, da DSUs turneringssystem flippede ud over Frank Vang, og derfor måtte runderne lægges manuelt :-( Men jeg havde snuden fremme i 3. runde, hvor jeg mødte netop Mads: Det blev et meget spændende parti, hvor jeg desværre gik ned i de allersidste sekunder.

    I 4. runde vandt Mads så over Danstrup, men sønnen Filip gør det lige så godt, han har ligeledes maksimum 4 af 4 efter førsteaftenen! Det betyder at 5. runde byder på det absolutte topopgør Boe-Boe.

   Landstræneren øverst til højre og sønnen Filip nederst til venstre fører VRS turneringen, begge med maksimum!

 

Nordres Grand Prix 2015, runde 1
(9. juni 2015) Af M Borup

    Resultatet af runden (hold-lyn) samt den samlede stilling finder du her.

 

Nordres Grand Prix 2015
(1. juni 2015) Af M Borup

    Indbydelsen til årets Grand Prix finder du her.

 

Seniorerne vandt igen knebent
(1. juni 2015) Af PE Nielsen

75 årige Caroli, eller på dansk Karl, var i kamp og fik et par flotte sejre ind mod juniorernes nr. 2 og 3. Ellers scorede han som Holst og jeg ret skidt ... Det udfordrende juniorhold med landstræner Mads Boe. Mads havde forventet sejr, men måtte igen erkende, at erfaring er lidt mere værd end ungsoms gå-på-mod Men betænkningstiden på et kvarter plus 10 sekunder (der undervejs blev nedjusteret til 5) var en klar fordel for de unge, her får en junior Txc3! ind på Thorbjørn!

    Chess House havde igen i år en fin og spændende match mellem juniorer og seniorer! I år kom juniorerne bedst fra start, men efter frokosten slog seniorerne kontra og sikrede en igen kneben sejr, i år et halvt point mindre end sidste år, dvs. 33½-30½; fortsætter tendensen vinder juniorerne i 2019 ;-).
Tom og Borup kæmpede bravt med teknikken, der ikke havde det godt på den regnvåde dag, vist kun halvdelen af runderne kunne følges hjemmefra.

Seniorholdet var i år "forstærket" med et par Københavnere, de scorede
dog sammen blot 7 af 14. Sloth blev topscorer sammen med Bent Sørensen
med 4½ af 6, Kølbæk scorede også 4½, men i 7 runder.
Seniorholdet kommer ikke kun for at spille, de vil også gerne hygge sig! Derfor slutter holdet
af med social hygge og fælles spisning, i år stod den på grønærtesuppe og chili con carne
- og lidt politisk snak, i lyset af det forestående valg!
   

 

Juniorer versus seniorer
(29. maj 2015) Af PE Nielsen

    Dette arrangement blev med stor succes gennemført første gang sidste år. På søndag gentages arrangementet med 8 juniorer mod 11 seniorer, der skal jo være plads til at stå over i vores alder! Sidste år lagde seniorerne hårdt fra land, men juniorerne hentede godt ind efter frokosten, så seniorernes sejr kom ned på 34-30. Mads Boe mener igen i år, at juniorerne har en god chance, selvom ELO forventer en klar seniorsejr på 42,25 - 21,75! Betænkningstiden er 15 minutter plus 10 sekunder pr træk og øger givetvis juniorernes chance! Om Tom og teknikken det vil, bliver der live-transmission af matchen, der starter søndag kl. 11.00 - følg med på chesshouse.dk!

    Nordre er igen i år stærkt repræsenteret på seniorholdet: Sloth, Store Karl, Holst og jeg er med, ligesom de tidligere Nordrespillere Thorbjørn Rosenlund, Jens Kølbæk og Bent Sørensen stiller op.

 

Generalforsamlingen
(29. maj 2015) Af PE Nielsen

Bestyrelsen (i baggrunden) var mødt fuldtalligt op, også Per Hansen, som har meget andet at tænke på for tiden! Som det ses, har Dennis travlt med referatet ... Der var fint besat i lokalet, en del var trods det nyudskrevne valg troppet op, og der blev ved start talt til 16, senere på aftenen nåede vi 18 ... Samba: En lalleglad Klitgaard har som vinder af Mester II modtaget sin præmie!

    Årets generalforsamling var fint besøgt og forløb udmærket med god debat og god stemning! Her et par highlights:

Klubturneringerne var til debat, og et par vejledende afstemninger viste, at et klart flertal var for at bevare den nuværende betænkningstid. Derimod var der klar stemning for at rykke starttidspunktet frem til kl. 18.30, i erkendelse af at man nu kommer ret sent hjem i forhold til at skulle op næste morgen; bestyrelsen evaluerer herpå. I øvrigt blev vigtigheden af at have høj aktivitetsniveau netop i klubturneringerne nævnt som værende overordentlig vigtigt, så støt fortsat op!

PR og kommunikation: Hjemmesiden var  til debat, den er meget gammeldags, ja Lars C roste den for at være dejlig kitsched ! Tre personer var villige til at se på mulighederne for udvikling af en ny, som efter de flestes mening skal keepes simple frem for fancy som DSU's og 6. HK's. Men frem for alt blev vigtigheden af høj opdateringsfrekvens påpeget .... og rost :-) Omkring kommunikation blev foreslået en mailingliste, som fx vil kunne anvendes i forbindelse med tilmelding til pokalturnering og lignende. Også anvendelse af Facebook bør overvejes.

Sociale arrangementer og kræfter hertil blev efterlyst af formanden. Dette blev bakket op, og bl.a. efterlystes friluftsskak, ligesom der viste sig stemning for en venskabsmatch mod en tysk klub (som evt. kan udvikle sig til en venskabsklub).

Organisation: Så kom der malurt i bægeret: Tom varslede, at han i lyset af FU-posten forventer at trække sig som formand næste år, hvor han er på valg. Hertil kommer, at Per Hansen snarligt flytter teltpælene til det sønderjyske, men bare roligt: jeg fortsætter i bestyrelsen, bl.a. med Bededagskantinen, og jeg spiller fortsat holdskak for Nordre! Ja, lad os håbe det, Per er en uvurderlig arbejdskraft i klubben - og i øvrigt også i Chess House!

Og endelig det tredobbelte leve for Nordre - og så snitter .... lavet af Hansen, hvem ellers!

 

Pokalfinale: To på skamlen!
(27. og 29. maj 2015) Af PE Nielsen

Pokalfinale

I år var der for første gang to seniorrækker som i de individuelle turneringer: 50+ og 65+. Jørn Sloth havde i år forfald til pokalpinsestævnet, og derfor blev der ikke samlet et Nordre seniorhold, der kunne forsvare mesterskabet.

Andre tog over, og vi således alligevel to seniorspillere på podiet som pokalmestre:

I 65+ klassen stillede Per Holst op på holdet VRS Retro, og Per gjorde det med 6 af 6 fantastisk og var en stærk medvirkende årsag til, at VRS Retro sejrede et halvt point foran Nørresundby! Retroholdet sejrede 2½-1½ i det indbyrdes opgør, her var Holsts sejr over Jørgen Jørgensen afgørende, Jørgensen scorede ellers 5 af 6!

I 50+ klassen havde Jan Rewitz sneget sig ind på et SK 1968 hold med bl.a. brormand Poul Rewitz. Holdet vandt ret sikkert og endte 3 point over nr. 2 Fur Skakklub (nej, Bjarne Jensen spillede ikke).

Vi var i år hverken repræsenteret i Elite- eller bredderække, breddeholdet røg ud med mindst mulig margen, da holdet røg ud på at have tabt indbyrdes kamp imod SK68 III. Der deltog kun 6 klubber i
6. HK pokalstævnet, men der var en del flere hold, vi med 2 og SK68 med 5-6 stykker!

Det nye ligahold Philidor vandt ret sikkert Eliterækken, mens SK68 tog sig af bredderækken. Juniorrækken blev vundet af Frem I foran SK68 I.

Per Holst scorede maksimum 6 af 6 på pokalvinderholdet
VRS Retro!
    HUSK i øvrigt generalforsamlingen på torsdag kl. 19.30! En sporty Jan Rewitz blev pokalmester på et SK68 hold, Jan scorede 3½ af 6.

 

Klubmesterskab og Generalforsamling
(20. og 22. maj 2015) Af PE Nielsen

    Sidste runde i Klubmesterskabet spilles i morgen (se stillingerne her), der er følgende spændingshøjdepunkter:

Mester 1: Hvem bliver Nr 2? Bindzus og Bækgaard har begge 4, Jan Christensen også men han har spillet 7. runde forud. Bækgaard har det letteste program (mod mig), mens Bindzus skal op mod klubmester Igor.

Mester 2: Vil Henrik Svane gå efter en delt førsteplads ved at vinde over Klitgaard, der fører med et point? At spille på gevinst er ikke Svanes stærkeste side .... Vagn kan også blande sig, han har som Svane 3½ og møder Peer Ole.

Basis 1: Steen vinder sit sidste parti uden kamp (over Lars C, der er kommet til skade) og slutter på 5. Rudbeck har 4½ og møder den ukronede remiskonge Taylor, kan han bryde Taylors suveræne remisrække?

Basis 2: Geneser ligger et halvt efter Pagh, som han møder med hvid, napper han førstepladsen foran Pagh, der har ført hele vejen ...? Wendelboe ligger på lur med 4 som Geneser og skal møde Thye med 3½.

Opdatering, sådan gik det:

Mester 1: Igor vandt, omend igen ikke overbevisende, også det sidste parti over Bindzus og slutter med 7 af 7, tillykke!
Bækgaard nappede med remis 2. pladsen
Mester 2: Svane var i remishumør, men Klitgaard afslog og spillede på gevinst!
Det blev det dog ikke til, så Klitgaards førsteplads kom hjem via en remis
Basis 1: Det lykkedes Rudbeck at bryde Taylors remisrække! Han vandt -  sæ'fø'li' med 1.b4 - men det var på en lidt billig måde: Taylor satte tidligt en bonde i slag Basis 2: Finn Geneser kæmpede det bedste han havde lært mod Flemming Pagh, men Pagh trak det længste strå og hjemførte førstepladsen.

    Generalforsamlingen: Årets generalforsamling afholdes torsdag den 28. maj kl. 19.30 - mød talstærkt op!

 

Resultatservice
(8. og 20. maj 2015) Af PE Nielsen

Det er tid til lidt resultatservice:

    Pige-DM: Anna Hedelykke gjorde det udmærket og var med fremme i sin gruppe i sidste runde. Her ville gevinst have givet 2. plads og remis en 4. plads, desværre tabte hun.

    Senior-EM: Jan Christensen spillede en rimelig turnering og endte med 5½ af 9 en anelse under forventet.

    Johnni Veng scorede ca. 1 under forventet i CCC, men i øjeblikket ligger han med 2 af 3 i førerfeltet i Fredericia IM-turneringen.
    Opdatering: Johnni var i nærheden af IM-normen, men gik desværre ned til slut og tabte de to sidste, se her.

Og endelig klubmesterskabet før sidste runde:

    Mester 1: Igor er med 6 af 6 (!!) sikker; han møder i sidste runde Bindzus, der har spillet en meget flot turnering og efter sejr over Bækgaard nu (sammen med denne) ligger på 2. pladsen med 4.

    Mester 2: Her fører Klitgaard i en tæt gruppe med 4, et halvt mere end Vagn Jensen.
    Basis 1: Rasmus er sluttet med 4½ af 7; Rudbeck har ligeledes 4½ og mangler Taylor. På lur ligger Steen C og Dennis med 4.
    Basis 2: Flemming Pagh fører med 4½ foran Wendelboe med 4 og Thye

 

Lynmesterskab og Grand Prix
(8. maj 2015) Af PE Nielsen

12 spillere mødte op til et spændende lynmesterskab. Her har Steen Larsen hvid mod Lars Andersen, i baggrunden har Ole Bro hvid mod Kris Hedelykke Så er vi fremme ved finalen: Lars Andersen gør i det 3. og afgørende parti arbejdet færdigt imod en ellers godt kæmpende Leif Møller Jeg og Formand Tom havde en blandet aften, vi kom igennem til semifinalerne, men blev her mørbanket af Lars og Leif - men Grand Prix serien vandt vi dog sammen!

    12 mand til start med de GP-førende Tom Petri og mig som favoritter, outsidere var Lars Andersen, altid farlige Leif Møller og Peer Ole Pedersen. Det  blev også os, der kom til at kæmpe om de 4 semifinalepladser, omend Mikkel Hansen længe blandede sig! Han blev dog sorteper sammen med Peer Ole, der snublede mod Thea Nicolaisen i sidste runde!

    I semifinalerne var Lars A nådesløs mod Tom, 6-0! I den anden var der stor spænding, Leif er blevet min onde ånd og således også i aften, jeg måtte trods gode stillinger ned i det afgørende. Så var der finale, og her havde Lars A derimod pænt styr på Leif, og han vandt sikkert det afgørende agamemnon parti, endda med sort! Dermed er Lars Andersen lynmester, tillykke!

    Lynmesterskabet var sidste etape i den årlige Lyn Grand Prix serie, der med 25 deltagere må betegnes for en succes og derfor sikkert vil blive videreført, måske med et lidt skærpet reglement. Tom og Jeg tabte jo semifinalerne og fik således lige mange points i aftes, hvilket betyder, at vi sammen vinder GP-serien; vinder af Basisgruppen blev Christian Thye, hverken han eller den nærmeste Steen Christensen stillede op i aftes ...

 

Lynmesterskab
(6. maj 2015) Af PE Nielsen

    Klubmesterskabet i lynskak afholdes i klubben i morgen torsdag, mød op senest kl. 19.15, hvis du vil være med!
Lynmesterskabet er endvidere den sidste turnering i Nordres Lyn Grand Prix 2014-15, se stillingen her.

 

Kemp & Lauritzen Chess 2015
(6. maj 2015) Af PE Nielsen

    Fra i dag deltager Johnni Veng i IM-turneringen Kemp & Lauritzen Chess 2015 i Fredericia, og han er her igen i selskab med Jens Ove Fries, der er ratingfavorit. Der spilles 9 runder på 5 dage, stillingen kan du følge her, og her kan du se partierne live fra i dag kl. 18.

 

Rødbededagsturneringen
(2. maj 2015) Af PE Nielsen

Vinderholdet Favoritterne +/-2 til venstre besejrer her Silkeborg 10-1 i første runde Så er dervist snart mat!
Måske Peer Ole genkender stillingen :-/
Og her Slutstillingen, klar for alle?!

    Bededag faldt i år på 1. maj og blev naturligvis straks til Rødbededagsturneringen! Heldigvis for os valgte de fleste Brobjergskolen fremfor Tangkrogen, så vi havde glædeligt 16 hold til start! Mads Boe er vist den mest vindende i Bededagsturneringens historie og i år var ingen undtagelse! Han stillede under titlen Favoritterne +/-2 op med sønnen Filip, Jones Bjerre og dennes far, Tavs. Sejren var ikke så prangende som andre år, men holdet var dog rimelig sikker inden allerede sidste runde - hverken Lille Meyer med Peer Ole, Nina, mig og Holst eller Unicorns of Doom med Bækgaard, Klitgaard, Dennis og Rasmus kunne true dem. På sidstnævnte hold var kun Rasmus flyvende, han sikrede sig topscorerpræmien på 4. bræt med 19 af 21!

    Alt i alt en god dag med spændende skak, social hygge i Hansens Kantine og rockmusik i baggrunden fra Spot-festivalen!

 

Aktuelt skak
(29. og 30. april 2015) Af PE Nielsen

    Ud over Bededagsturneringen, der synes at lande på 16 hold og spilles fredag, har vi også to førsteholdsspillere i aktion:

    Jan Christensen deltager i det europæiske seniormesterskab i Eretria ved Athen i 50+ gruppen; Jan er seedet som nummer 15 ud af 44. Jan er i fint selskab, idet Nunn og Arkell deltager. I gruppen 65+ deltager for Danmark Grabow Pouelsten og Jan Rode. Følg dem her.

    Johnni Veng er ligeledes aktiv, idet han deltager i Copenhagen Chess Challenge, som løber af stabelen her i Bededagsferien. Her er Johnni seedet som nummer 27 ud af 88, her link til turneringstabel og live.

    Og endelig er Anna Hedelykke med på et wild card ved Pige DM i Kolding i Bededagsferien, læs mere her!

 

Bededagsturneringen
(24. april 2015) Af PE Nielsen

    Lige en status på tilmeldingerne til Bededagsturneringen: Der er pt. endelig tilmeldt 7 hold, men der er mindst lige så mange på bedding, så Per Hansen og formanden vurderer, at der kommer mellem 12 og 16 hold til start! Det er fint, og vi glæder os til afviklingen af denne gode og meget sociale turnering!
Indbydelsen har du her.

    Og så et godt råd: Pas på med parkering i gården på Brobjergskolen, det kostede sidste år en af vore medlemmer en klækkelig bøde :-(
Læs reglerne / find alternativt sted at parkere!

 

Igor bliver klubmester!
(24. april 2015) Af PE Nielsen

    Onsdag spillede Igor forud imod Jan C, og det blev til endnu en sejr, så Igor nu fører suverænt med 6 af 6! Eneste til at true Igor er Bækgaard, der efter sejr over formanden i aftes har 4 plus en udsat; men selvom Bækgaard skulle nå op, vinder Igor klubmesterskabet på korrektion - derfor allerede nu et forhånds-tillykke til Igor! Bindzus har spillet en fin turnering, og selvom gevinsten mod Nina glippede - det blev remis ved evig skak i slutspillet i gensidig endelig tidnød! - kan han med 3 af 5 true Bækgaard på 2. pladsen, hvis han vinder det indbyrdes udsatte parti.

    I Mester 2 kom førende Klitgaard i stormvejr og slap kun heldigt ud af Leifs matnet, og Leif måtte ty til evig skak. Klitgaard har 4 af 5 og ligner stadig en vinder. I Basis 1 står turneringssejren nok mellem Steen C med 4 af 6 og Rudbeck med 3½ af 5 efter sejr over Mikkel Hansen. Dennis med 3 af 5 og Rasmus med 3½ af 6 kan dog også blande sig. I Basis 2 fører Pagh med 4½ af 6, Wendelboe rykkede med sejr over Nørholm op på 4 af 6, mens Thye er outsider med 3½ af 5.

 

Chess House igen på skinner!
(23. april 2015) Af PE Nielsen

   Ny formand valgt på den genoptagede generalforsamling - og Nordre har nu Per Hansen i bestyrelsen 

    Det lykkedes på den genoptagede generalforsamling i aftes at finde en ny formand til Chess House. Den nye formand er et relativ ukendt blad, det er basisspilleren Michael Jensen fra Rokaden Randers; Michael påtænker dog at flytte til Aarhus i nærmeste fremtid. Det kan vise sig fint, at det igen er en aktiv basisspiller i Chess House, der kommer for bordenden, der vil nok/måske/forhåbentligt blive tænkt i at styrke EMT-turneringerne - og måske har han også ideer til, hvordan man lokker mesterspillerne til at spille i Chess Hosue igen!?

    Tak til Mads Boe for de år han drev Chess House, samtidig med juniorlandstræner-hvervet!

 

Igor og Lars sejrede i Sondex Cup
(20. april 2015) Af PE Nielsen

    I weekenden afholdt skakklubben Springeren, Kolding  Sondex Cup 2015. Der blev lige akkurat ikke plads til Igor i IM-gruppen, som blev vundet at Jakob Vang Glud, og så var det ned i Mester 1 ... Her var Igor så topseedet, og som jeg nævnte for ham i torsdags, giver det jo god chance for præmie. Og det benyttede Igor sig af ved at vinde sin klasse på korrektion med 4 af 5 med en forventet lige under 3! I første runde besejrede han Springerens Attila Gergacz, der til gengæld vandt de fire sidste!

Igor Teplyi og Lars Andersen godt kørende ved Sondex Cup 2015, de vandt hhv. Mester 1 og Mester 2            

    I Mester 2 var B-medlem Lars Andersen stærkt spillende og vandt med 4½ af  5 foran Bjarne Light, det var godt 2 points over forventet! Se alle resultaterne her.

 

Chess House truet på eksistensen
(17. april 2015) Af PE Nielsen

    Vi har modtaget følgende fra Chess House:

Kære nuværende og tidligere medlem af Chess House,

Næste onsdag den 22. april kl. 19:00 afholdes der ekstraordinær generalforsamling i Chess House med kun punktet ”valg til bestyrelsen” på dagsordenen. Der mangler fortsat en formand og et menigt bestyrelsesmedlem til Chess House. Situationen er meget alvorlig, for kan vi ikke finde et par nye bestyrelsesmedlemmer næste onsdag, så må Chess House lukke, og det vil være synd og skam, da foreningen har været et væsentligt aktiv i Aarhusiansk skak gennem mere end 15 år.

Selvom du ikke er kandidat til bestyrelsen vil jeg stadig opfordre dig til at møde op førstkommende onsdag, og dermed sende signalet om at Chess Houses eksistens er vigtigt for dig.

Det er også vigtigt for mig at fortælle, at Chess House er en velfungerende forening med styr på økonomien og hvor arbejdsopgaverne er entydigt fordelt mellem bestyrelsesmedlemmerne og de mange frivillige hjælpere, som også har faste opgaver. En ny formand og et nyt bestyrelsesmedlem vil have ”god tid til at lande” og sætte sig ind i tingene og få et overblik. Jeg har også lovet at hjælpe den nye formand i gang i en periode til efter sommerferien.

Så det burde ikke være ”farligt” at tage en tørn for Chess House. Jeg står selvfølgelig til rådighed for spørgsmål m.m. omkring bestyrelsesarbejdet. Du er meget velkommen til at skrive til mig på mads_boe@hotmail.com eller at ringe til mig på 2324 1560.

Jeg håber vi ses næste onsdag!

Med venlig hilsen

Mads Boe
Fg. Formand for Chess House

 

5. runde i Forårsturneringen
(17. april 2015) Af PE Nielsen

Klitgaard forrest til højre besejrer Bjarne Lysgaard. Til venstre finder Steen C (tv) et flot parti over Willy! Rasmus forrest til venstre sender Dennis' Jänisch til tælling, men Dennis finder et superhiv og overlever! Forest kommer partiet Thye (tv) - Nørholm ikke over remisgrænsen, mens Kragelund bagved slår Mathias

    I Mesterskabsklassen havde Tom og Lars A spillet remis forud, mens Bækgaard-Bindzus var udsat. Nina spillede med hvid imod Igor en fræk variant i Siciliansk og åbningen var gensidig giftig! Igor fik dog efterhånden styr på begivenhederne, fik en klar fordel og omsatte den sikkert. Det betyder, at Igor nu har 5 af 5, og kun en evt vinder af den udsatte kan gøre sig forhåbninger om at true Igor. Jan C var skarp imod mig da det gjaldt og huggede til, da jeg forgæves forsøgte at komme i slutspil.

 

Indbydelse til Nordres Bededagsturnering 2015
(14. april 2015) Af Mads Borup

    Har du ikke set indbydelsen endnu, så se den nu! Enten via forsiden eller ved at klikke her. Har du ikke tilmeldt dig endnu, så gør det nu, som foreskrevet i indbydelsen.

 

DM slut med kort delegeretmøde
(6. og 13. april 2015) Af PE Nielsen

    DM er slut. Igor kom ikke til at spille den store rolle i Landsholdsklassen og endte lidt skuffende på 3½ points med en gevinst og tre tab, det blev dog til en lille ratingfremgang (den forventede var på på 3,4). Leif Nørholm var med i Kort påske, 2. forløb, han scorede med 2½ en anelse mere end forventet. Tom Petri blev på et kort og udramatisk delegeretmøde valgt ind i FU, til lykke!

 

Succes i Kort påske, 1. forløb
(30. marts 2015) Af PE Nielsen

  Per Oehlerich var med i Kort påske 1. forløb og var tæt på at vinde gruppen!

    Oehlerich var første Nordremand i aktion og nu færdig med turneringen. Per spillede en super turnering og var vel nærmest moralsk vinder. Per vandt de tre første runder i fin stil og havde så i 4. runde Lars Andersen i knæ; Per havde to bønder mere i slutspillet, men satte så desværre et tårn direkte i slag :-( 
I sidste runde vandt Per igen to bønder, men var ikke i stand til at vinde slutspillet. Det benyttede B-medlem Lars sig selvfølgelig af, tog remis og blev dermed etter med 4; Per fik dog retfærdigt 2. pladsen på korrektion med 3½. Pers akilleshæl har været åbningsspillet, er den nye slutspillet ?! Her slutstillingen.

    Igor har spillet remis i de tre første runder i Landsholdsklassen, i dag imod Curt Hansen, der ellers første med 2 af 2 og ligner en ny, gammel mester! Egentlig er det fint med tre halve, men Igor har haft fine stillinger, der nok burde have givet mere - vi får se om han kan smide hæmningerne og begynde at få hele points hjem ...

 

Igor igen vinder, efter svedetur
(27. marts 2015) Af PE Nielsen

Igor igen på hårdt arbejde, men sejren kom hjem i tidnøden. Jan og Tom spiller remis Bækgaard vinder i baggrunden over Nina, mens Bindzus (forrest tv) besejrer Lars Andersen og nu er nr 3 Bagest vinder Rudbeck (th) et flot parti over Willy Nielsen. Forrest må Per Hansen se sig besejret af Kligaard

    Igor byttede tidligt dronning af i en Modern Averbakh mod mig. Det fortrød han siden og kom på hælene, da jeg gik efter ham med et kvalitetsoffer. I tidnøden var Igor dog bedst og snoede igen med neglene et  helt point hjem og fører nu med 4 af 4! Bækgaard følger efter med 3 efter sejr over Nina, mens Bindzus med sejr over Lars Andersen kom på 3. pladsen med 2½.

    I Mester 2 blev der kun spillet ét parti, Klitgaard fik hurtigt teten med sort i en Slav og vandt sikkert over Per Hansen. Klitgaard fører med 2½ af 3.
I Basis 1 rykkede Rudbeck op i førerfeltet  med en flot sejr med de sorte over Willy Nielsen. I Basis 2 gik Leif Nørholm i front med 3 af 4 med en sejr over Thomas Overgaard.

    Nu står påsken for døren for vore 3 deltagere (se længere nede på siden) ... og selvfølgelig Tom Petri, som stiller op til FU.

 

Generalforsamlingen  i Chess House suspenderet
(25. marts 2015) Af PE Nielsen

    Generalforsamlingen i Chess House måtte suspenderes, da vi kom til punktet Valg af formand. Mads Boe må desværre trække sig efter 3 år som formand pga. manglende tid - eller "familiære årsager", om man vil. Der var ellers god stemning på generalforsamlingen, regnskabet for sidste år var ok, og det tegner også lyst for i år. Hertil kommer at "forretningen" kører ganske godt, bestyrelsen og et stort antal medlemmer uden for bestyrelsen yder, så tingene bare kører: Barvagter, rengøring med videre.

Så i bund og grund er det "bare" kransekagefiguren, der mangler .... generalforsamlingen er suspenderet til onsdag den 22/4 kl. 19. Klubberne må nu tage problematikken op, også Nordre - der vil komme et nærmere indlæg her på Nyhedssiden.

 

Anna nr. 2 til Pige DM
(24. marts 2015) Af PE Nielsen

Webredaktøren har modtaget følgende fra Kris Hedelykke:

    Anna nr. 2 til Pige DM i skoleskak og måske med til NM

    Anna deltog sammen med 47 andre piger i det årlige pigeDM. Som sædvanlig var det et supergodt arrangeret, denne gang på en helt ny skole nord-øst for Viborg, hvor Vestfjends skoleskak holder til. Igen i år lå det til, at Anna og Ellen Fredericia skulle kæmpe om titlen (Anna tog den sidste år), men de nåede aldrig at møde hinanden! Det skyldes, at pigerne aldersmæssigt er meget tynde i ”toppen”, således måtte Anna, Ellen og de øvrige 9 piger fra C – rækken (født 2001-02) spille sammen med fire A-række -og to B- række piger i en stor pulje.

    Anna spillede en fin turnering og scorede 5/7. Hun slog alle de ”C-piger” hun mødte, men tabte undervejs til Freja Vangsgård og Ellen Kakulidis fra A-gruppen. Det var ikke nok, da en meget stærkt spillende Ellen Fredericia slog Vangsgård og fik en halv mod både Kakulidis og højst ratede Thea Nicolajsen(1954). Dermed blev Ellen fortjent Danmarksmester i C-gruppen med 6 af 7.

    Sidste år gav 1. og 2. pladsen adgang til Nordisk mesterskab, der i år bliver afholdt i Kolding, så det troede vi også var tilfældet helt frem til søndag. Men det viste sig, på grund af et forunderligt reglement, at Anna slet ikke kunne kvalificere sig til Nordisk mesterskab. Forklaringen er, og nu bliver det lidt teknisk, at aldersgrupperne i dansk skoleskak ikke skiller de samme steder som til NM. Det vil sige, at Anna og Ellen (født i 2001) i NM sammenhæng hører til i B –gruppen for piger op til 16 år, mens de i dansk sammenhæng er placeret i C-gruppen.

    Og i reglementet for pigeDM står, at de to spillere fra Danmark, der kvalificere sig til NMs B-gruppe er vinderen af B-gruppen (i Dansk sammenhæng) og den højst ratede i C-gruppen (Ellen Fredericia). Derfor havde Anna på forhånd ikke en chance for kvalifikation, uanset om hun var blevet Danmarksmester eller ej! Det var også uden betydning, at hun sluttede fire pladser højere i tabellen end den bedste pige fra B-gruppen. Marie Frank indrømmede da også, at det ikke så så kønt ud og de måske nok skulle kigge på reglementet igen. Dog får Anna nok en invitation alligevel til NM, da vi som værtsland må stille med flere piger, hun skal bare selv betale for ophold og forplejning?!

 

Kørelejlighed til Svendborg
(22. marts 2015) Af PE Nielsen

    Per Oehlerich deltager i Kort påske forløb 1 fra lørdag den 28/3 kl. 14 til mandag den 30/3 aften. Per tager gerne andre med i bilen på turen, og er du interesseret den ene eller anden vej, så kontakt Per på telefon 6140 6231.

 

Tom Petri stiller op til FU
(21. marts 2015) Af PE Nielsen

    Nordres formand Tom Petri har besluttet at stille op til DSU's Forretningsudvalg nu i forbindelse med, at Unionen skal have ny formand. Læs Toms egen motivation og præsentation her.

 

Igor rykkede på store remisaften
(20. marts 2015) Af PE Nielsen

Igor vinder et fascinerende topopgør, Tom må nøjes med remis mod mig, mens Vagn ser til ... Mathias første sejr lod ikke vente længe på sig, den kom  i aftes! Ole Bro taber i forgrunden til Wendelbo Dennis (th) besejrer Rudbeck og Orangutangen, mens Steen C og Rasmus tager en hurtig remis

    Solformørkelsen er lettet: Det var den helt store remisaften i aftes! Dog ikke i topopgøret mellem Bækgaard og Igor: De lagde frygtløs ud i en ultraskarp Slaver med modsatte rokader! Igor trængte ind på 2. række, og Bækgaard måtte gemme dronningen nede på a1. Op imod tidnøden ofrede Igor et tårn på den hvide kongestilling, det burde nok være slået igennem, men Bækgaard klarede skærene og fik et bedre, men uklart slutspil. Her overspillede Bækgaard stillingen og tabte unødvendigt - alt sammen meget fascinerende! Da det ikke lykkedes Tom at vinde et bedre slutspil mod mig, ligner Igor med 3 af 3 - og sejre over Tom og Bækgaard - et alvorligt bud på en ny klubmester. Bindzus og Jan C tog en kendt trækgentagelse efter blot 10 træk ...

    I Mester 2 var der kun remiser: Peer Ole - Leif, Vagn - Klitgaard og Henrik Svane - Hansen; sidstnævnte var dog meget spændende og ebbede ud i evig skak, undervejs burde Svane dog have taget pointet. Leif fører nu med 2 af 3. I Basis 1 var der én sejr: Dennis vandt over Rudbeck! Dennis har nu 2 af 2, Rasmus 1½ af 2. I Basis 2 vandt Mathias sin første sejr over Steen Larsen, Nørholm vandt over Søren G og er nu blandt de flere, der har 2 points.

 

Igor og Leif til DM
(18. og 20. marts 2015) Af PE Nielsen

Nordre har to deltagere ved DM

 

Så er fristen for tilmelding til Landsholdsklassen i Påsketurneringen i Svendborg udløbet, og vi har igen i år Igor Teplyi med i Landsholdsklassen. Her kommer han bl.a. i selskab med Curt Hansen, der overraskende gør Come Back!

Ellers spotter jeg indtil videre kun en enkelt Nordre-deltager, nemlig Leif Nørholm, der er med i Kort Påske, 2. forløb. Men det kan sagtens nås endnu, ja helt op til turneringsstart!

Siden tilmeldt: Per Oehlerich.

Hele feltet på 198 deltagere kan ses her, hvor du også kan tilmelde dig.

Vi ønsker jer held og lykke i Svendborg!

   

SK1968 hurtigskak på lørdag
(16. marts 2015) Af PE Nielsen

    På lørdag afholder SK1968 en hurtigskakturnering i Chess House, så trænger du til at røre brikkerne, er dét måske lige sagen, se nærmere her.

 

Nyt ansigt i klubben
(14. marts 2015) Af PE Nielsen

Velkommen til nyt medlem!


Mathias From har spillet skak med de andre i skolen og har nu fået lyst og mod på at prøve kræfter i en rigtig skakklub!

Per Hansen: "Jeg har trænet ham og synes, at han har den mentale hårdhed, der gjorde, at jeg overtalte ham til at stille op i klubturneringen . naturligvis på betingelse af, at vi efterfølgende spiller alle partier igennem.

Det skal først og fremmest være sjovt, og det har det været, men resultaterne er på vej. Bare vent og se!"

Mathias var godt  programmeret af Per mod Ole Bro og vandt da også en bonde; Ole snød ham dog til sidst ...   Mathias med sort imod Leif Nørholm; her heller ikke points, men med lidt tålmodighed skal de nok komme!

    Torsdag blev der spillet en del udsatte, i Mesterskabsklassen tabte jeg til Bindzus i et skarpt parti, og jeg må nu se en svær turnering i møde. 3. runde spilles næste torsdag, Igor og Bækgaard har maksimum og mødes med Bækgaard som hvid! I Mester 2 kan kun Klitgaard nå op på 2, han har et udsat mod Peer Ole. Basis 1 har mange udsatte (gør noget ved dét!), mens begge maxister i Basis 2 er udefra: Flemming Pagh og Thomas Overgaard - også de er parret til 3. runde!

 

Kæmpe triumfer!
(8. og 10. marts 2015) Af PE Nielsen

    Sidste år blev Nordre overraskende nummer 6 i Xtracon-ligaen. At det skulle blive overgået i år var egentlig utænkeligt, men det er alligevel sket efter en fantastisk afslutning i dobbeltrunden i Skanderborg! Fjerdepladsen er en kæmpetriumf for holdet, der med sejre på hele 6-2 og 5½-2½ over henholdsvis Esbjerg og Hillerød endte på 4. pladsen, hele 1½ points foran Nordkalotten!

    Skanderborg tog mesterskabet tilbage, mens der var næsten dødt løb mellem Brønshøj og Jetsmark på de andre podiepladser. Og herefter altså Nordre på fjerdepladsen; ingen kampe er tabt med mere end 3-5, og med de afsluttende sejre kan der ikke pilles ved 4. pladsen! Holdet havde kun ét afbud, og det pga. begravelse! Topscorere blev Tom og Johnni med 6 af 9, og Igor viste stor klasse på 1. brættet med 5 af 9! Toms præstation er en IM-norm, tillykke!

    Desværre må vi ud over Esbjerg sige farvel til bysbørnene fra SK68, der har haft en rigtig skidt sæson ....

    Opdatering tirsdag: Og andetholdet føjede endnu en triumf til, da holdet med en 4½-3½ sejr rykkede op i tæt opløb med Århus/Skolerne II!
Også 3. holdet sluttede fantastisk af med en 6-2 sejr over Randers II - alt i alt en fantastisk sæson for klubben!

 

Afslutning i Xtracon-ligaen
(6. marts 2015) Af PE Nielsen

    I weekenden er der afsluttende dobbeltrunde i Xtracon-ligaen i Skanderborg. Vi ligger nogenlunde lunt, og det skal gå ret galt, for at vi rykker ned.
Alle partier fra slutstævnet skulle blive sendt live, klik på matcherne nederst på denne side.

    Mandag er der afslutning i Hovedkredsens Mesterrække i Hornslet, hvor vi gerne skulle have en oprykning! Mandag er der ligeledes afslutning i A-rækken, hvor 3. holdet kæmper om pladserne 2-5.

 

Klubmesterskabets 2. runde
(6. marts 2015) Af PE Nielsen

Nina er tydeligt presset og må da også ned mod Jan C.
I baggrunden vinder Martin over Lars Andersen
Tom havde længe fin kompensation for en bonde mod Igor, men efter tidnøden var sagen klar Finn Geneser møder overmagten i form af Thomas Overgaards bondemasse i centrum og må ned

    De to topfavoritter Igor og Bækgaard vandt begge deres partier, og Jan C besejrede Nina for første gang siden 19-hvidkål! Det nyklassiske opgør mellem Igor og Tom var længe spændende, Tom havde i Kongeinderen masser af spil for den ofrede bonde. Men denne gang lykkedes det altså Igor at vinde over Tom, der dermed er sat noget tilbage i kampen om klubmesterskabet.

    I Mester 2 vandt spillede Per Hansen igen remis imod Vagn Jensen, mens Klitgaard besejrede Benny Lauridsen. De opdaterede resultater kommer her.

 

Indbydelse til pokalturneringen
(3. marts 2015) Af PE Nielsen

    Tirsdag den 7. april kl. 19 lige efter påsken afholdes den indledende runde i pokalturneringen på Sundhedscentret, Sygehusvej 7, Skanderborg, og som sædvanlig er der efterfølgende pokalfinale pinsedag, i år på Hotel Svendborg (nok den i Svendborg!). Der spilles i Eliterækken og Bredderækken (ratingsnit på max. 1800, januarrating), og er du interesseret i at repræsentere klubben, så henvend til dig formand Tom Petri.

 

Holdkampuge i 6. HK's holdturnering
(23. og 25. og 27. februar 2015) Af PE Nielsen

    Der spilles i denne uge i 6. Hovedkreds' holdturnering, og 2. og 3. holdet spiller som følger:

    Mandag: 3. holdet har udebane mod VRS II. Åbyhøj vinder gruppen, men vi er fint med i kampen om 2.-5. pladserne! Opdat: Tabte desværre 3½-4½.

    Torsdag: 2. holdet har hjemmebane mod Århus/Skolerne II. Vi er i front med 5½, men mangler to tophold, Å/S ligger just på 2. pladsen, så ....!
    Opdatering: Titanic?? Det ligner i alt fald! Vores føring på 5½ i forhold til Århus/Skolerne blev mere end halveret i næstsidste runde, hvor vi tabte det
    indbyrdes med 2½-5½, selvom vi var svage ratingfavoritter. Vi har nu blot 2½ points forspring til dem inden sidste runde, hvor vi møder SK 1968's
    tredjehold, mens Århus/Skolerne "kun" skal møde 68'ernes fjerdehold. Vi har taget kraftigt vand ind, kæntrer vi, eller får vi rettet skuden op igen?

 

Favoritsejre i klubmesterskabet
(20. februar 2015) Af PE Nielsen

Igor var i problemer mod Lars A, men slipper fri, mens Bækgaard mente at være i kontrol mod Jan C Tom vinder med besvær over Bindzus, mens Nina har sit
at tænke over ... vi zoomer ind på brættet til højre:
Hvad er dét for noget?? Jo: 1.e4 c5 2.Sf3 a6?! 3.b4?! cxb4 4.d4 d5 5.e5 Lf5 6.Sh4?! Le4 6.e6!? Det fortsatte  6...Dc8

    Så fik vi skudt klubmesterskabet i gang, og i den stærke mesterskabsklasse blev det i sidste ende til favoritsejre. Bækgaard havde vist kontrol over sin hvide Volga mod Jan C, mens Igor var i problemer mod Lars Andersen, men han kom ud af det med taktiske midler og vandt. Tom følte sig "forberedt ud af banen", men det var ikke tilfældet, Bindzus fandt trækkene ved brættet! Det var ret lige, indtil Bindzus bukkede og mistede en officer - og tabte.

    Aftenens underholdning - og galemandsværk - var Ninas parti imod mig! Der blev provokeret godt og grundigt fra begge sider med et rablende parti til følge! Jeg brugte for meget tid (manglende kamptræning?!), og da jeg kom ovenpå, fandt jeg i modsætning til Nina ikke de præcise træk og blev til sidst likvideret. Man skal godt nok holde ørerne stive, når man spiller mod Nina, Tom udtrykte det under analyserne således: "Når man spiller mod Nina og Jens Ove, gælder der helt andre regler!".

    I Mester 2 vandt Leif Møller over Per Hansen, mens Benny Lairidsen og Vagn Jensen spillede remis. I Basis 1 fik Mikkel Hansen ørerne i maskinen mod Rasmus Nielsen, og Steen C overstrammede mod Rudbeck og tabte. I Basis 2 var der sejre til Leif Nørholm, Flemming Pagh, Finn Geneser og Thomas Overgaard. Kig på stillingerne her.

 

Senior VM for hold
(19. februar 2015) Af PE Nielsen

    Til Senior-VM for hold sender vi et 50+hold af sted bestående af Kåre Hove Kristensen, Jørn Sloth, Bent Sørensen, Pouelsten Holm Grabow og Preben Sørensen. Holdet kan ikke være med i 65+ klassen, da Kåre er 65-'er! Følg Sloth og holdet her.

 

AaM i  hurtigskak og 6. HK Grand Prix
(18. februar 2015) Af PE Nielsen

    Lørdag afholdes Aarhusmesterskabet i hurtigskak i Chess House, og den er med i 6. HK's hurtigskak Grand Prix serie.

Fredag aften er der i øvrigt AaM i lynskak, også i Chess House. Læs begge indbydelser på Chess House's hjemmeside, hvor du også melder dig til turneringerne.

 

Nordre I ned på jorden
(15. februar 2015) Af PE Nielsen

    Førsteholdet tabte i dag 5-3 til Aarhus/Skolerne, og årets eventyr synes forbi; som Tom bemærkede: Vi røg under 50% .... Der er stadig 3½ ned til en nedrykningsplads, og med et fint slutprogram bør det stadig ikke komme på tale.

    Klubturneringen bliver stærkere og stærkere! Nu er hele 6 førsteholdsspillere tilmeldt, og det ser ikke ud til, at der ikke bliver plads til holdets 8. bræt i mesterskabsgruppen!

 

Jørn Sloth seniormester i 65+ klassen!
(13. februar 2015) Af PE Nielsen

    Efter sejre i de fire første runder tog Jørn det mere roligt i de sidste tre, hvor det blev til 3 ubesværede remiser til i alt 5½ points. Det var i sidste runde spændende, om der ville blive en vinder i opgøret Jørgen Jørgensen - Jens Kølbæk, vinderen ville nemlig nå op på siden af Jørn med korrektionsberegning til følge! Spændende var det, men remis blev det - heldigvis! Til lykke til Jørn med et fortjent mesterskab! På søndag spiller han på førsteholdet mod Aarhus/Skolerne i Chess House, og om en uges tid går det løs med senior VM i Dresden - det er hårdt at være senior!!
Per Holst spillede en god og solid turnering og opnåede 4½ uden tab.

 

 

 

 


Jørn Sloth vinder i skarp stil med sort over Bent Sørensen i 4. runde og lægger dermed grunden til mesterskabet. Siden bliver det til 3 remiser imod Jørgen Jørgensen, Jens Kølbæk og Jan Rode Pedersen.

I baggrunden vinder Per Stentebjerg (til venstre) over Arne Christiansen og bliver siden mester i Gruppen 50+.

Bemærk at der allerede i 4. runde var flag oppe!

    I 50+ gruppen sluttede Jan Christensen flot af med 3 sejre til sidst, og det sikrede ham med 5 points 2. pladsen efter en suverænt spillende Per Stentebjerg, der opnåede 6 points uden tab. B-medlem Bjarne Jensen havde snuden fremme og var på online i sidste runde: Der var knald på, men Claus Rossens rutine blev afgørende, og Bjarne måtte ned.

Chess House: Her er der to runder tilbage, Igor og Bækgaard har det stadig hårdt, hvorimod Tom har scoret 4 af 5 på det seneste og stadig kan lave IM-norm med to sejre til sidst .....

 

Klubturneringen
(12. februar 2015) Af PE Nielsen

    Søndag er sidste frist for tilmelding til klubturneringen, der ser ud til at blive stærk og fint besat! Der er pt. 33 tilmeldte, og i toppen har 5 førsteholdsspillere, de to øverste fra 2. holdet samt Lars Andersen meldt sig!

 

Barvagt i Chess House
(12. februar 2015) Af PE Nielsen

Igor yderst til venstre taber med sort mod den suveræne IM Donchenko; ved siden af GM Sergey Kasparov Man kunne have håbet på en frisk gang skak i formandens parti imod Ellinor Frisk, det fik vi ikke ... Leif Nørholm er med i undergruppen under 1800, han ligger med 50% under forventet

    Anderledes forhold i Chess House - i forhold til senior DM - her sidder man skulder ved skulder i det tætte rum, og efter 3-4 timer tenderer det til klamt ...
Som barvagt har jeg på tætteste hold mulighed for at følge vore deltagere, men det bliver igen en klam dag: Igor har sort og taber igen, han har to halve, begge opnået med hvid; heldigvis skal han have hvid i dag torsdag! Bækgaard går galt i byen imod den fremadstormende Percivaldi og taber som den første .... Tom kommer ok fra åbningen, men havner i et alt andet end friskt slutspil, remis.

    I aften holder klubben åbent, kom og oplev en GM/IM-turnering på tætteste hold. Der er start kl. 16, så kom i god tid ved 18-19 tiden, hvor det sner!

 

På besøg i Randers
(10. februar 2015) Af PE Nielsen

Helligåndshuset Man skulle tro, det var malet til lejligheden! Tv. er Sloth i gang med at ordne Bent Sørensen, bagest kommer Jan C galt af sted imod Flemming Bo Larsen

    Deres udsendte var i dag på besøg hos Senior DM i Randers. Rammen er Helligåndshuset fra 1430'erne i Randers' centrum. En rigtig flot ramme! Små minusser er der også, det er ret lydt i huset, og lyset er lige i underkanten, men man kan jo som bekendt ikke få alt!

   Der var naturligvis en forsigtig-Per eller to, men i det store hele blev der gået til vaflerne! Det gjaldt også Sloth i 65+ gruppen, der med sort spillede meget principielt imod Bent Sørensens noget slappe opstilling. Det gav pote, Bent blev usikker og gik galt i byen, hvilket Sloth udnyttede eminent til en flot sejr med mat i træk 28! Sloth fører nu med 4 af 4, men der er stadig langt hjem: I morgen gælder det den næste Nørresundby-mand Jørgen Jørgensen, der har 3½ pts, og i kulissen venter Jens Kølbæk, der nu har 3 pts. Holst var i blæsevejr men reddede en halv hjem i et D-slutspil.
Opdatering torsdag: Sloth spillede remis imod Jørgen Jørgensen og fører stadig med ½ point; i dag venter så Kølbæk!

    I 50+ gruppen faldt Jan C desværre igen i dag af hesten i en ellers lovende stilling, og efter to tab i træk er drømmen om en topplacering blegnet betydeligt. Kim Hardlei har åbenbart måttet melde afbud, i stedet er der blevet plads til B-medlem Bjarne Jensen, der i dag vandt i sikker stil og nu ligesom Jan har 2 af 4.

 

Status efter 3 runder
(9. februar 2015) Af PE Nielsen

Senior-DM: Link til live og link til stillinger (her kan øverst skiftes mellem de to grupper). Der spilles dagligt kl 11.00.
65+: Efter 3 runder er Jørn Sloth alene i spidsen med 3 af 3! Bent Sørensen og Poul Erik Nørgaard har begge 2½, herefter en del med 2, bl.a. Per Holst.
50+: Jan C gik desværre ned mod Stentebjerg i 3. runde og har nu 2 pts. De tre førende har alle 2½.

Chess House turneringerne: Link til live og link til stillinger. Der spilles dagligt kl 16.00, dog sidste runde lørdag kl 10.
GM: Igor Teplyi er kommet skidt fra start og har ½ point; den halve er til gengæld lavet mod (en) Kasparov!
IM: Også her går det rigtig skidt: Martin Bækgaard har 1 af 3, gevinsten desværre mod Tom, der kun har 1 af 3.

 

Lørdag går det løs!
(6. februar 2015) Af PE Nielsen

    I morgen lørdag går det løs med vinterferieskakken:

I Chess House spilles IM og GM turneringer som følger: Lørdag kl 16, søndag kl 10 og 16, mandag til fredag kl 16 og lørdag kl 10.
I Randers spilles Senior DM som følger: Lørdag kl 14, søndag-fredag kl 11.

Ang. online dækning:  Link er ikke offentliggjort endnu, følg selv med på skak.dk og chesshouse.dk! 
Læs nærmere om turneringerne i artiklerne nedenfor!

 

Ny sejr til 2. holdet
(4. februar 2015) Af PE Nielsen

    Sporten kort: vandt 5-3.

 

Foredrag torsdag: Smæk for skillingen!
(2. og 6. februar 2015) Af PE Nielsen

På torsdag er der foredrag i klubben ved undertegnede, og jeg garanterer smæk for skillingen! 

Vi skal nemlig se på aktuelle partier fra AaM - bl.a. Toms stilling mod Jens Ove i artiklen nedenfor - og holdturneringerne.

Der bliver rig mulighed for at give sit besyv med i de særdeles underholdende partier, der kommer på demo-brættet!

Og skulle der blive tid til overs, vil jeg vise et af mine ældre divisionspartier, hvor der i den grad også er høj sø og smæk for skillingen!

    Opdatering: Vi nåede rundt om meget, og selvfølgelig også stillingen nedenfor: Tom spillede 28.Dd2 (?), så kom: 28...Sc5!! med pointen 29.Txc5 Txf4! 30.Txf4 Sxd3+ 31.Kc2 Sxc5 32.Dxd7 Sxd7. Der er nu opstået et remisagtigt slutspil, som Tom dog desværre tabte pga. tidnød. Det bedste træk i stillingen er det profylaktiske træk 28.Kc2!! som eliminerer alle sorts trusler, herefter er sort på spanden, fx. 28...Sd6 29.Dd4 Sf5 30.Dxd7 Se3+ 31.Kb1 Txd7 32.Sh5! og sort kollapser!

 

AaM og Chess House GM og IM round-robin
(1. februar 2015) Af PE Nielsen

Mesterskabet afgøres i 4. runde ... ... den vitale stilling, hvordan vinder hvid? I sidste runde er Tom i gyngen mod Lars A ...

    Som forventet skulle Aarhusmesterskabet afgøres i det indbyrdes parti imellem Tom og Jens Ove, og det blev noget af en gyser! Dramaet endte desværre med, at Jens Ove trak det længste strå. Tom havde det skidt efter partiet, han var sikker på, han burde ha' vundet - Jens Ove var af en helt anden opfattelse! I efteranalyserne fandt vi ikke noget for Tom, men den var der, da den kom i maskinen, så Tom havde den rette følelse! Men tiden var meget knap for Tom, og det var ikke simpelt at gendrive Jens Oves smarte spil ....

    Tom må alt i alt være tilfreds med resultatet, det blev til en andenplads med 4 af 5, efter en spektakulær gevinst over Lars Andersen i sidste runde, her havde Tom nemlig - også med rette - en dårlig fornemmelse, men her kom L.A. i vanvittig tidnød!

    Der er snart tid for revanche, på lørdag starter to internationale klasser i Chess House's GM og IM round-robin.
I IM-klassen er foruden Tom og Jens Ove også Martin Bækgaard med, IM-norm kræver 6 af 9.
I GM-klassen er Igor Teplyi med, her er GM-norm kravet på 6½ af 9.
Download klasserne her (du får downloaded en pdf-fil). I de koordinerede undergrupper stiller Leif Nørholm op.

    Denne turnering falder tidsmæssigt sammen med Senior DM i Randers, så vinterferien er skakramt for mange Nordrespillere!
Tirsdag spiller 2. holdet en vigtig udekamp mod gruppens nr. 2, Rokaden fra Randers.
Og endelig skal jeg minde om vores klubturnering, pt. er 26 tilmeldte, men vi skulle gerne på den anden side af 30, så se de tilmeldte og meld dig her!

 

Hurtigskakmesterskabet og AaM
(30. og 31. januar 2015) Af PE Nielsen

Tom var skarp på 2. aftenen og kørte mesterskabet sikkert hjem, her mod Kim Hardlei. I baggrunden slår Dennis Lars Andersen Leif Møller tabte kun til Tom og blev en sikker nr. 2,
her går det ud over Dennis

    Klubbens hurtigmesterskab blev en sikker triumf til Tom Petri. Først blev det sejr over Kim Hardlei, så en meget sikker sejr over mig, der ikke forstod at styre mine flotte hængebønder. Tom fuldendte triumfen med en sejr over Per Hansen, og han fik således maksimum 18 af 18! På 2. pladsen kom Leif Møller, der tabte til Tom, men ellers også gjorde rent bord! Jeg blev henvist til 3. pladsen, mens Jørgen Rudbeck og Per Hansen blev 4-5. Kim Hardlei havde en god 1. aften med 7 af 9, men i aftes måtte han ned 3 gange og blev derfor henvist til 6-7. pladsen sammen med Dennis Hemdorff.

    Ellers var der på basis af turneringsledelsens fleksibilitet en del ind- og udtrædener af turneringen, det forstyrrede ikke topplaceringerne - men kunne man ikke godt melde afbud, når man ikke kommer til aften-2?

    I aften går det så løs med AaM i nærskak, der afgøres over 5 runder her i weekenden! Her er Tom i ilden igen som 2. violin, da Jens Ove Fries stiller op; Lars Andersen - der havde en katastrofal generalprøve i vores hurtigskakmesterskab - er 3. højst ratede, følg med her. Der spilles fredag kl. 19 og lørdag - søndag kl. 10 og 16. Det er pt. uvist om der bliver live-dækning - følg selv med på chesshouse.dk - men ellers kan du jo kigge op ;-)

    Opdatering lørdag aften: Som ventet har Tom og Jens Ove maksimumpoints 3 af 3 før det indbyrdes opgør søndag kl. 10 med Tom som hvid. Jens Ove har til gengæld et lille plus i allerede at have slået Lars Andersen, mens Tom har Lars til gode med de sorte i sidste runde. Lars har 2 af 3.

 

Senior DM, indbydelse
(26. og 30. januar 2015) Af PE Nielsen

Senior DM i skak

I anledning af Randers Skakklubs 125 års jubilæum inviterer klubben sammen med Dansk Skak Union hermed til det officielle DM for spillere, der fylder 50 år senest i 2015.

For første gang spilles Senior DM i to grupper, så der er stor usikkerhed om antallet af deltagere. Alle spillere skal have samme gode forhold under turneringen, så maksimum antal deltagere er sat til 50.

Da der pt. er tilmeldt 44, er det altså sidste udkald!

Nordre er indtil videre repræsenteret med Jørn Sloth, Per Holst
og nu også Kim Hardlei
i 65+ gruppen
og Jan Christensen i 50+ gruppen.

Indbydelse og tilmelding her, sidste frist er 31. januar.

   

Op imod de kommende mestre
(23. og 26. januar 2015) Af PE Nielsen

    På søndag spiller førsteholdet imod Skanderborg, der ligger på en helt suveræn førsteplads, hele 6 points foran nr. 2 Brønshøj. Nok har vi før taget fusen på Skanderborg, og nok har vi besejret mestrene de seneste to år (!), men det bliver en meget svær kamp for os. Vi ligger på 5. pladsen i en meget tæt division, når man ser bort fra nr 1 Skanderborg og nummer sjok Esbjerg i denne stilling. Skulle det gå grueligt galt imod Skanderborg, har vi heldigvis tre modstandere i den tunge ende tilbage, bl.a. Esbjerg!

    Resultat: Det gik ikke grueligt galt :-) Holdet klarede 3½-4½, hvilket er ganske udmærket mod holdet, der stadig suverænt fører ligaen.

 

Hurtigskak runde 1-3
(22. januar 2015) Af PE Nielsen

    Der er 11½ med i hurtigskakmesterskabet, den halve er Anna Hedelykke, der efter sin træning med Tom kunne nå at spille en enkelt, inden der var afhentning. I første runde var alle tre favoritter vist i store problemer, men endte alle med at vinde: Tom over Rudbeck, Lars Andersen over Ole Bro og jeg over Per Hansen, altsammen ganske uskønt!

    I anden runde vandt Tom så et frygteligt parti over Lars Andersen, der skred, netop som han havde fusket en remis hjem! Jeg havde fordel mod Leif Møller, men endnu en gang holdt han gang i spillet og tog fusen på mig! Hardlei havde vundet i første runde over Lars Christiansen, og her i 2. runde blev det remis imod Dennis Hemdorff.

    Tom vandt igen i 3. runde et langt fra stilfuldt parti og fører med 9 af 9! Hardlei vandt en overraskende lynsejr over Lars A, der satte en offi i slag omkring træk 8 ... Dermed er Hardlei på 2. pladsen med 7 points og skal møde Tom i næste runde. Jeg nåede med sejr over Dennis op på 6 points, det samme har Leif og Per Hansen, der vandt 2. og 3. runde.

    De sidste tre runder spilles næste torsdag med start kl 19.30.

 

Hurtigskak
(19. januar 2015) Af PE Nielsen

    De næste to torsdage er en kærkommen mulighed for at få lidt træning før de næste holdkampe, klubmesterskabet, Aarhusmesterskabet eller Senior DM!
Der spilles hver af de to torsdage med start kl. 19.30 3 runder á 25 minutter pr spiller. Gæster er velkomne, men kan naturligvis ikke vinde klubmestertitlen!
Præmier symbolske, ved ligestilling anvendes korrektion. Tilmelding i klubben torsdag senest 19.15, eller til Tom Petri på telf. 6133 7128, evt. e-mail.

    HUSK i øvrigt at melde dig til klubmesterskabet, der begynder den 19. februar, se indbydelsen her.

    Opdatering: Og er du i tvivl om, at det er godt at spille skak, se se indslaget her! Du får i øvrigt også et glimt af vores egen Mikkel Nørgaard ;-)

 

Kunst for alle
(15. og 18. januar 2015) Af PE Nielsen

Er du kunstinteresseret, kan du i denne weekend blandt andet se dette værk af Dorte H. Aagaard:    
Tankevækkende, ikke!? Læs mere her. Opdatering: Billedet hænger nu i Jan Christensens stue, sådan ka' det gå!

Konsultationsskak
(13. januar 2015) Af PE Nielsen

    På torsdag byder klubben igen op til konsultationsskak! Det plejer at være velbesøgt og meget underholdende, og det er for alle, uanset styrke! Flere af vore gode spillere har været flittige til at møde op, og som underdog kan man også altid komme med input og suge til sig under analyserne. To hold analyserer spillet træk for træk i enerum, før man udfører holdets træk på et centralt placeret bord. Når tidnøden nærmer sig, må holdet udpege en person, som så må klare ærterne selv direkte ved brættet (det midterste billede). Hvis du har blod på tanden, så mød op i klubben ved 19-tiden - vi ses!

 

Holdskak
(9., 11, 13. og 14. januar 2015) Af PE Nielsen

    I weekenden spiller  vores Xtracon hold dobbeltrunde på Sjælland, modstanderne er lørdag kl. 14 Øbro og søndag kl. 10 Nordkalotten, to hold der ligger lige efter os i den tætte division. Der er pt. mig bekendt ikke information om evt. live-dækning, følg selv med på skak.dk.

    Opdatering om 4. runde: Nordre besejrede Øbro 5½-2½ uden nederlag, dermed rykkede vi op på en sølvmedalje-placering, se her! (det skal dog bemærkes, at der er en udsat kamp). Søndag hedder modstanderen Nordkalotten, der ligge på 4. pladsen, der er tilsyneladende ikke live-dækning.

    Opdatering om 3. holdets kamp: Kampen mod Aros endte 4-4, og det var med sejre til de unge Hedelykke'r, bravo! Referat følger i morgen torsdag!

    Opdatering om 5. runde: Vi fik desværre igen klø af Nordkalotten, der er vores onde ånd, vi taber hver gang til dem! Det blev 3-5, og da de og andre hold rykkede bagfra, rutsjede vi ned på 5. pladsen. Thomas Klitgaard var vores eneste vinder, han vandt også lørdagskampen og har nu scoret 3 af 5. 

  
Thomas Klitgaard har nu sammen med Igor og Johnni 3 af 5, men Nina er stadig holdets topscorer med 3½ uden tab! 

    Mandag følger andetholdet så efter i en udekamp imod VRS I,  og tirsdag møder tredjeholdet ude Aros I med go'e gamle Knud Erik Juhl på holdet!

    Opdatering om 2. holdets kamp: Det blev til endnu en kneben sejr på 5-3 over VRS I. Der var dømt kampskak, hvilket også var nødvendigt med gårsdagens åbninger! Eneste undtagelse var en syg, men sikkert spillende Peer Ole, der rundbarberede VRS's kvindelige talent Freja. Der var drama på topbrætterne, hvor Hansen igen måtte ned, og jeg måtte være tilfreds med remis i et meget spændende parti. Herefter har holdet kun én maxist, nemlig Dennis Hemdorff.

  Dennis kæmpede sig flot op efter en slap åbning og er nu den eneste med maksimum!

 

 

Nytårslyn (GP-3)
(9. januar 2015) Af PE Nielsen

    Der mødte 11 op til årets første klubaften, hvor der blev spillet Nytårslyn med betænkningstiden 3 minutter plus 2 sekunder pr træk. Favoritter var grand prix seriens top-placerede, formand Tom og undertegnede, men også Filip og Mads Boe, som var mødt op, mest pga. den nye betænkningstid!

Familien Boe var mødt op! Mads havde et klart overtag, men han blev siden fuppet af junior! .... Steen Fup måtte også mod netop Filip erkende,
at man ikke kan vinde hver gang!
     
(Foto Thye)

.... og endelig afgøres det hele i de sidste runder,
her snyder Tom Poul Erik!

    Og det blev en spændende turnering! Tom slog Mads i første runde, men i de følgende runder tabte Tom til klubbens landsbytosser, Christian Thye og Steen Fup Christensen!  Mads gik noget uheldigt ned igen imod sin søn i 8. runde, mens jeg stadig havde maksimum og altså et forspring på to points før de sidste tre runder, hvor jeg til gengæld skulle møde Tom og Mads.

    Jeg fik overtaget og et stort tidsforspring mod Tom, men han kæmpede indædt og tog fusen på mig til sidst - Tom: "Jeg gav en kvali for dynamisk mod-
spil!"
. Nu var forspringet kun ét point, og jeg skulle have noget mod Mads i sidste runde for at vinde alene. Det kom jeg efter en famlende åbning aldrig i nærheden af, og derfor nåede både Tom og Mads op til mig til samlet deling af førstepladsen, alle med 8 af 10! Filip og Leif Møller blev med 6 points nr. 4-5.

    I den samlede stilling er der således fortsat dødt løb mellem Tom og mig, andre kan ikke nå op. De førnævnte landsbytosser (også kaldet Fup og Fakta) slås indædt om basispræmien, Thye er et mulehår foran Steen før det afsluttende klubmesterskab, der afholdes den 7. maj!

 

Nytårslyn (GP-3) og klubblad
(4. og 6. januar 2015) Af PE Nielsen

    Vi er kommet ind i det nye år og på torsdag starter vi op med Nytårslyn, der er 3. etape af den nye Lyn grand prix turnering. Vi var 16 til Julelyn sidst i november og håber at succesen bliver gentaget! Der vil blive anvendt følgende betænkningstid: 3 minutter + 2 sekunder pr træk.

    Du kan i øvrigt ved samme lejlighed afhente det nye klubblad ...  


Ældre nyheder...

Fritidscentret Skovvang