Nyheder

Lift til Skanderborg!
(28. december 2014) Af PE Nielsen

    Webmaster har modtaget følgende:

Jeg har tilmeldt mig hurtigskakturneringen i Skanderborg den 3. januar
og kører gerne fra Chess House, hvis andre er interesserede i at køre med.
Jeg har 3 pladser udover mig selv, og jeg kører fra Chess House kl. 09:00.
Jeg kører selvfølgelig også hjem igen efter turneringen.
Giv besked direkte på  telf. 21 68 65 35.
 
Turneringen her.
 
Vh Lars Christiansen

 

Årets skakspiller
(22., 28. december 2014 og 4. januar 2015) Af PE Nielsen

    Årets skakspiller blev Jakob Vang Glud, men vi glæder os over, at der blev plads til 2 Nordrespillere på listen!

    Det er NU og frem til indtil den 1. januar 2015 kl. 18.00, du kan stemme - stem HER!

    Jeg har indstillet tre Nordre spillere som kandidater til årets skakspiller, mine motivationer er gengivet under kandidaternes respektive billeder nedenfor, men kommer vel næppe bag på Nordremedlemmer! Jeg håber, de bliver nomineret blandt de 20 kandidater, der senere skal stemmes om.
Selve afstemningen om årets skakspiller foregår på skak.dk mellem jul og nytår, så vil du være med til kåringen, vær vaks ved havelågen lige efter jul!

Igor Teplyi, begrundelse:
Igor gjorde sin velfortjente IM titel færdig i en turnering på Mallorca i januar. Igor bød ved den lejlighed den ellers suveræne GM Plaskett op til dans, og partiet blev remis.
Igor arbejder, når studierne tillader det, seriøst med skakken, og der er potentiale til mere!
Martin Bækgaard, begrundelse:
Martin lavede i en stærk skakliga sin første IM-norm på Nordres ligaholds 3. bræt. Martin scorede 6½ af 9, og han spiller meget spændende og gerne skarp skak.
På grund af arbejde og familieliv med små børn satser Martin for tiden ikke på skak, men det kommer sikkert igen!
Jørn Sloth, begrundelse:
Siden sin pensionering har Jørn med stor succes taget skakken op i senior-regi. Det velpolerede positionsspil kender vi, og det er nu blevet skærpet med det
nødvendige killer-instinkt.
Han gør sig i flere genrer, men hurtigskak er blevet hans varemærke, individuelt såvel som holdpokalskak!

 

Hyggelig juleafslutning
(20. december 2014) Af PE Nielsen

    Det lykkedes med Per Hansen som drivkraft at gennemføre juleafslutningen med frokost! Vi havde en hyggelig frokost med indlagt individuel quiz af Tom, som i øvrigt blev vundet af Nina Ole Højdersen (sammentrækning af Nina og Peer Ole!). Der var først ligestilling mellem Nina Ole og mig, vist med 11 rigtige af 14, herefter trak begge en knægt fra et kortspil (!), og endelig slog Nina Ole et højere Meyer-slag end mit beskedne "41".

Vi var 18 til 2 bords ...

Vinderen af Efterårsturneringen (th) får sin præmie ...

De to gruppevindere mødes i finalen ... .... og Thye bliver den glade vinder!

   

    Klokken var blevet halvmange, da osten var fordøjet, men trods denne, var hele 12 klar til den spektakulære julelyn med specialregler. Der blev spillet i to grupper, og i den ene gruppe vandt Christian Thye lidt overraskende med maksimum 15 af 15, det var blot hans 3. deltagelse i juleregelorgiet! Jeg vandt selv den anden gruppe med 13 points og var dermed i finale mod Thye.

    Finalereglen var "tårn skal hoppe over én og kun én brik, rokade tilladt". Jeg fik et uimodståeligt pres mod h7 (dronning på h6 og Th1 med Bh2 foran, men Thye parerede smart men usportsligt med Te8-e7 - egentlig ulovligt, men det var jeg ikke kvik nok til at sanse! - og da jeg tåbeligt slog på h7, slog Thye min dronning med Te7! Dermed var det i realiteten slut, Thye vandt let og blev en meget glad julemester!

Glædelig Jul & Godt Nytår!

 

Tre kampe i Chess House
(14. december 2014) Af PE Nielsen

    Så kom Nordre II og Nordre III lidt ned på jorden. Nordre III tabte deres kamp 3½-4½ imod SK 1968 V. Da der var remiser på bræt 1-4 og bræt 6 (Kragelund bagest på billedet), var det familien Hedelykke, der kom til at afgøre matchen! Farmand kom rigtig skidt ud af starthullerne og blev overspillet. Anna var aggressiv og nappede modigt en bonde; det viste sig meget risikabelt, og modstanderen var desværre benhård og gennemførte sit modangreb perfekt. Alfred reddede noget af holdets ære ved at vinde et flot parti, han tromlede kontrolleret frem i centrum og maste modstanderen!

Nordre III's kamp afgøres af familien Hedelykke ... .... og her afgøres Nordre II's kamp!

.... og endelig afgøres Nordre I's kamp på bane 1

    Nordre II kom også ned på jorden efter to 7-1 sejre, dog blev det med nød og næppe til en beskeden 4½-3½ sejr over Syddjurs. Matchen blev her afgjort på bane 3-4 (billedet). Jan Rewitz formøblede en kanonstilling i formidabel tidnød - jeg havde ellers håbet, vi var ovre de tider. Heldigvis var Leif Møller mere cool, han havde måske en minimal fordel i løberparret i slutspillet og trykkede løs. Det gav bonus til sidst, og den minimale sejr kom i hus! Holdet må stadig være i front, men fik her den første advarsel!

    Søndag var det så Nordre I's tur, imod danmarksmestrene fra Brønshøj. Sidste år vandt vi sensationelt over dem, men i år havde de bedre styr på det, og de kom foran 4-1. Men vi sad tilbage med tre gode stillinger; Nina og Jan vandt deres, og så skulle det afgøres på det øverste bræt. Her fik Igor overtaget med sort allerede i åbningen, men Høi kæmpede forbilledligt, og desværre missede Igor gevinsten i slutfasen, så det gik 3½-4½.

 

Holdkampe og juleafslutning
(8. december 2014) Af PE Nielsen

    Denne uge er reserveret til holdkampe, på torsdag har både 2. og 3. holdet hjemmekampe mod hhv. Syddjurs1 og SK 1968 V; vi håber inderligt, Chess House og de Linde får fikset varmen inden! Søndag kl. 12 er det så førsteholdets tur, holdet møder i Chess House de regerende mestre Brønshøj, som vi sidste år besejrede 5-3 samme sted!

    Torsdag den 18/12 er der så juleafslutning kl. 19.00 prc. Det lykkes med Per Hansen som ankermand at gennemføre en lettere julefrokost til en pris á 50,- kr - tilmelding er nødvendig, så skal du med, så sms eller mail til Per senest mandag den 15/12 kl. 18 på 61 37 61 58 eller perh@nordre.dk.
Efter frokosten - sikkert med præmieuddeling fra Efterårsturneringen - er den traditionsrige juleskak med specialregler runde for runde, HUSK at medbringe en pakke til præmiepuljen, værdi 15-20 kr!

 

Efterårsturneringen afgjort
(5. december 2014) Af PE Nielsen

Topstriden afgøres: Nina vinder hurtigt og Tom er presset, da kravet nu er mindst remis ...

Leif byder igen en stærk op til dans, i sidste runde bliver det en halv imod turneringsvinderen!

Mikkel ta'r en slapper i kantinen, modstanderen Henning Kragelund når ikke frem pga trafikuheld (Henning ikke involveret) Lars C forsvarer favoritværdigheden i sin gruppe ved at besejre Kim Hardlei

    Så fik vi det afgjort, og vores kære formand tog endnu en turneringssejr hjem - til lykke! Men det blev først ude i korrektionsberegningen, at Tom kom i mål. Ordinær korrektion (med de 6 bedste modstandere) var helt lige, men Tom var så ½ bedre på nr. 7 (og i øvrigt en hel bedre på nr. 8). Nina får andenpladsen, mens Igor henvises til 3. pladsen.

    I ratinggruppen under 2100 er Leif Møller klart bedst, et helt point bedre end nummer to, Rasmus Nielsen - flot resultat af ham i øvrigt! Mikkel Hansen nappede præmien for bedstplacerede under 1900, Lars Christiansen tog sig af gruppen under 1800, ½ point foran Christian Thye m.fl. I den nederste ratinggruppe vandt Asbjørn Christensen på korrektion foran Henning Kragelund. Se alle placeringer hehttp://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=22331&curtab=tour-tabler.

 

Sidste runde næsten klar ...
(30. november og 3. december 2014) Af PE Nielsen

    På torsdag spilles sidste runde i klubturneringen. Der udestår stadig en udsat, som først spilles på tirsdag (nu spillet). Men Tom har lagt runden med alle de tre mulige udfald af partiet. De der ikke er påvirket af det udsatte parti, kan allerede nu se deres modstander her. De, der endnu ikke er blevet parret (undtagen Per og Anton), kan få mulige modstandere oplyst hos Tom på 61 33 71 28. Den endelige rundelægning er nu på plads.

 

Lyn Grand Prix, 2. runde velbesøgt!
(30. november 2014) Af PE Nielsen

    Det er længe siden, der er mødt så mange op til en lynaften i klubben, og det var rigtigt dejligt at se hele 16 til start! Der blev spillet i to grupper, de to bedste fra hver kom i semifinalen. Der var en intens stemning, meget spændende - omend ikke altid lige godt - skak, og afgørelserne i grupperne var meget tæt målt i 3-pointsystemet:

    I Spar gruppen var Bjarne Lysgaard bedst, foran Martin Bækgaard og Per Hansen. Martin fik semi-pladsen med et mulehårs bedre korrektion end Per. Også i Ruder gruppen hang nerverne udenpå. Jeg selv havde spillet remis mod Thye og tabt til en meget aggressiv Rasmus Nielsen og lå før sidste runde, ligesom Tom, et point efter Steen. Heldigvis skulle jeg møde Steen, og han forløb sig og faldt således tilbage på 3. pladsen, da Tom også vandt sidste runde.

    I semifinalerne gik det som følger: Tom og Bjarne spillede først to remiser, hvorefter Tom vandt efter sudden death. Jeg vandt ufortjent første runde over Martin, hvorefter han i 2. parti satte mig mat, netop som uret tikkede ned på 0:00! Så også her sudden death, med mig som hvid med 6 minutter mod 5.
Igen fik Martin klar fordel, men han brugte megen tid, og da han ville sætte det afgørende stød ind, fuppede jeg ham igen og vandt (ufortjent).

    Så var der finale mellem Tom og mig. Jeg var presset i det første, men slap ud af det, hvorefter jeg nærmest stod bedst i slutspillet. Her fejlkombi'ede jeg (spillede på en mat, der ikke var der) og spillede det til tab, men Tom kunne ikke nå at sætte mat - så remis! I det andet parti fik jeg hurtigt initiativet i en skarp stilling, og fangede Toms konge i midten. Trods dronningafbytning lykkedes det mig at sætte kongen mat på e8!

    Jeg blev således etter foran Tom, netop omvendt af august lyn, så nu står vi helt lige, se her.

 

 

Lyn Grand Prix, 2. runde
(25. november 2014) Af PE Nielsen

    Så er det tid at erindre om 2. etape af den nye Grand Prix serie i Lynskak, nemlig Julelyn'en som spilles på torsdag.
Tilmelding sker i klubben senest kl. 19.15! Mød op, Tom har vundet første etape, og han vil meget gerne have noget modstand ;-)

Link til den øjeblikkelige stilling.

 

En rigtig god 2. runde
(20. og 24. november 2014) Af PE Nielsen

    Så fik vi spillet anden runde i Hovedkredsturneringen. Andetholdet gjorde det igen fantastisk med en ny 7-1 sejr, referat er lagt på!

Rudbeck kører med klatten på bræt 1 ....

.... og Alfred (med hætten!) og Anna (bagest)
vandt på de to nederste brætter

    I aften havde tredjeholdet så besøg af Aabyhøj, som var klar favorit. Det lod vi os ikke slå ud af, og da jeg forlod Chess House var 6 partier færdige, og vi førte 4-2! De to sidste var ret uklare, men selv om vi skulle tabe begge, er det et flot resultat! Rudbeck gjorde på førstebrættet kål på Lars Rasmussen, og på de to nederste vandt Alfred og Anna Hedelykke begge i flot stil! Hertil to remiser ved Ulrik Thomassen og farmand Hedelykke. Toms referat fra kampen, der blev vundet 4½-3½, er nu lagt på under holdskak.

 

Efterårsturneringen tæt på afgørelse
(9. november 2014) Af PE Nielsen

    I torsdags blev næstsidste runde af Efterårsturneringen afviklet, og det blev en aften med meget spændende skak! Tom fik en ret stor fordel i topopgøret imod Nina, men hun fightede vanen tro tappert, og det lykkedes ikke Tom at holde motivationen til at vinde, så remis blev det. Jan ofrede i partiet ved siden af en bonde imod Igor og fik stærkt spil. Men efter et nærliggende, men ringe tårntræk gik det pludselig galt, og Igor vandt hurtigt.

    På "bord 2" var der også drama: Steen C satte tidligt en bonde i slag, men fik et godt initiativ derfor, og partiet blev meget spændende; til sidst vandt Steen med D+S mod T+2L, meget komplekst! Ved siden af havde Per Hansen vist godt fat i Leif Møller, men det gik galt omkring træk 30, og snedige Leif slog til igen og nappede hele pointet!

Intensitet i toppen ...

Steen og Leif banker to stærke!

Bagefter var der gang i efter-analyserne!

    Sidste runde spilles på grund af holdturneringerne først den 4. december, med udgangspunkt i denne stilling i toppen:
    1. Tom 6,  2. Nina 5½,  3. Igor 5,  4. Leif 5,  5. Jan 4½  og  6. Steen med 4.   Tom er favorit men skal vist møde farlige Leif!

 

Igor tæt på i Odense (gammel nyt)
(9. november 2014) Af PE Nielsen

    Igor Teplyi deltog i årets Odensemesterskab, der blev afholdt over 5 runder i weekenden 10.-12. oktober. Efter remis i de fire første vandt Igor sidste runde over Steffen Pedersen, og dermed nåede han op på en delt førsteplads med Jens Ove Fries og IM Jonathan Carlstedt. Sidstnævnte vandt dog mesterskabet på korrektion, med et mulehår :-/

 

Holdturneringerne kommer i gang i dag
(25. og 30. oktober 2014) Af PE Nielsen

    Der har været meget rod med holdturneringerne her op til sæsonstart, primært pga. tekniske problemer samt at turneringslederne er skiftet ud ... men det ser ud til, at kampene bliver sparket i gang rettidigt. Xtracon Ligaen starter med en dobbeltrunde her i weekenden, og vores førstehold stater med to udekampe ... i Chess House ;-)
Det er i dag lørdag kl. 14 (live-lørdag) og i morgen søndag kl. 10 (live-søndag), følg kampene med atmosfære i Chess House, eller live på nettet! Link til tabellen her. Opdatering 1: Nordre vandt i første runde en flot 5-3 sejr over SK 68, formstærke Tom og Nina gjorde det igen, og Igor vandt, mens Jan måtte ned, resten remis! Opdatering 2: .... og andendagen gav et udmærket uafgjort resultat imod Jetsmark - alt i alt en udmærket sæsonstart!

    I den kommende uge går det så løs i Hovedkredsen, hvor tabellerne ikke er kommet rigtigt på nettet endnu, men se dem her i PDF-format. Tirsdag spiller Nordre III i Randers imod Rokaden, og torsdag har Nordre II hjemmekamp i Chess House imod Silkeborg II.

 

Tom og Nina rykker!
(25. oktober 2014) Af PE Nielsen

    I klubturneringens 6. runde vandt Tom med de sorte over Igor og rykker klart i front! Nina er med sejr over Vagn den, der kan byde klubmesteren op til dans, hun ligger ½ efter Tom og mangler ham i denne topstilling: Tom 5½, Nina 5, Jan 4½ og Igor beskedent 4. Leif Møller har ligeledes 4.

 

Chess bymatch
(25. oktober 2014) Af PE Nielsen

   

    I mandags var Silkeborg Skakklub vært ved et fint arrangement i forbindelse med, at Chess musicalen for tiden vises i Silkeborgs musikhus. Sparekassen Kronjylland var sponsor med flot førstepræmie og et nyt ur til alle deltagende hold! Der var tale om en "bymatch" mellem 6 midtjyske byer, og vi fik æren af at præsentere Aarhus! Leif Møller havde påtaget sig opgaven at stille vores hold, bestående af 8 spillere. Desværre lykkedes det ikke at få de tunge i toppen overtalt, så vi stillede med en "middelmådigt" Nordrehold, som ikke var helt stærk nok til at matche favoritterne fra Skanderborg.

    Vi havde dog en hyggelig aften og gjorde det i det store og hele helt ok! Disciplinen 15 minutter pr parti passede i særdeleshed Steen C (til venstre på midterbilledet) fantastisk, og han opnåede som få andre de forjættende 5 af 5 på 8. brættet! Jeg blev selv næstbedst med 4½ på 4. brættet, og Leif selv (lige til højre for Steen) scorede 4 - han var vist også tæt på de 5 - på 7. brættet. Jan C gjorde det med 50% udmærket på topbrættet, bl.a. med en spektakulær remis imod Mads Andersen - i øvrigt i en match, der endte 4-4!

 

Larsen mindeturnering
(19. oktober 2014) Af PE Nielsen

    Jørn Sloth har i efterårsturneringen deltaget i LARSENs Nordjyske Mindeturnering 2014 i Ålborg. Efter tab i 4. runde nåede Jørn aldrig helt med frem i den 7 runder lange turnering og sluttede på 4½ points. Turneringen blev vundet på deling af forhåndsfavoritterne Jens Kristiansen og Vladimir Okhotnik, Frankrig, begge med 5½. Se detailresultater her.

 

Nordre Efterår, midtvejsstatus
(7. oktober 2014) Af PE Nielsen

   Igor må i 4. runde give remis mod Per Hansen, mens klubmester Tom besejrer Vagn Jensen og går i front

    Så er vi næsten midtvejs i Efterårsturneringen, dog er der en del udestående partier. I toppen er klubmester Tom Petri øjeblikkelig førende med 3½ af 4, et halvt foran Igor Teplyi og Leif Møller. Tom har vundet de sidste tre, mens Igor har spillet remis i 3. og 4. runde mod Nina Høiberg og Per Hansen. Leif har ud over tab til Igor vundet over tre lavere rangerende spillere.

    MEN ... der er jo de udsatte, ikke mindst opgøret Jan Christensen mod Nina, Jan har maksimum 3 af 3, Nina 2½ af 3, så ...! Partiet spilles torsdag i denne uge. Længere nede i tabellen har Dennis Hemdorff 2½ af 4 og Leif Nørholm 2 af 4, men også her vil stillingen nok forrykke sig, når de udsatte spilles.
Følg med i de aktuelle resultater her.

 

Nordre Efterår, 2. runde spillet
(12. september 2014) Af PE Nielsen

Så blev 2. runde afviklet, og Igor er lige nu den eneste med maksimumpoints. Flere andre kan dog nå op, når de udsatte bliver afviklet, bl.a. Jan C, Nina og Per Hansen. På 1½ ligger klubmester Tom, der i 1. runde spillede lidt for smart mod Steen C med remis til følge, men i 2. runde blev det til sejr over Mikkel Hansen. Følg selv løbende med i stillingen her.

Igor besejrer efter en tvivlsom åbning Leif Møller
og går dermed alene i spidsen med 2 points.
Forrest remiserer Per Oehlerich og Benny Lauridsen.

Steen Fup måtte give dronningen for at undvige trækgentagelse, det gav succes, han vandt siden!
Nina vinder en lynsejr over en uforsigtig Ole Bro.

Anton Sønniksen vandt to bønder over Steen Larsen,
men pga. uensfarvede løbere blev det ved remis!
Bagved taber Finn Geneser til Flemming Pagh.

 

Nordre Efterår, 2. runde
(9. september 2014) Af PE Nielsen

     Så er anden runde af klubturneringen lagt, se turneringstabellen her (har du ikke hørt fra turneringslederen, er du ikke afbudsramt!).  

     Der er nu oprettet en telefonliste og en afbudsliste, så husk som den der melder afbud så hurtigt som muligt at få aftalt nyt spilletidspunkt og meddel det til turneringslederen! Der er ligeledes lagt link ind til disse på indbydelsen.

 

Festugeturneringen
(8. september 2014) Af PE Nielsen

    I weekenden blev årets Festugeturnering afviklet. Turneringen var i år meget ringe besat med kun 4 mesterspillere, og vinder af mesterskabsgruppen blev Jesper Knudsen fra Læseforeningen. Hertil var der 4 basisgrupper og dermed en rimelig deltagelse. Basis 4 havde deltagelse af vore juniorer, og Anna Hedelykke blev vinder af gruppen med 3½ af 5! De øvrige deltagende Nordrefolk klarede sig ikke prangende, men enkeltresultaterne kan ses her.

  Anna Hedelykke viste god form og vandt sin klasse med 3½ af 5, næsten 1½ over forventet!

 

Nordre Efterår 2014
(3. og 8. september 2014) Af PE Nielsen

    Så er Efterårsturneringen sat op, og 1. runde løber af stabelen i morgen torsdag.
Turneringen ligger på DSU's nye turneringssystem - nu med resultater - her, og parringen er som følger - bemærk afbuddene:

    Jørgen Rudbeck - Igor Teplyi
    Tom Petri - Steen F Christensen
    Lars Christiansen - Jan Christensen
    Nina Høiberg - Christian Thye              - afbud fra Thye
    Leif Nørholm - Vagn Jensen                 - afbud fra Nørholm

    Per Hansen - Flemming Pagh
    Kim Hardlei - Peer Ole Pedersen
    Benny Lauridsen - Anton Sønniksen
    Søren G Christensen - Leif Møller
    Bjarne L-Egeberg - Asbjørn Christensen

    Finn Geneser - Rasmus F Nielsen
    Dennis Hemdorff - Ole Bro
    Henning Kragelund - Per Oehlerich
    Graham Taylor - Niels Jürgensen
    Steen Larsen - Mikkel Hansen

Og så er der i øvrigt sat løsning på opgaven fra sidste uge nedenfor (Foredrag ved formanden!).

 

Jørn Sloth hurtigskakmester igen!
(1. september 2014) Af PE Nielsen

  Jørn Sloth hjemtog endnu et seniormesterskab i hurtigskak!

    Jørn Sloth forsvarede med succes sit hurtigmesterskab for seniorer i klassen 65+, tillykke! Sloth vandt nøglepartiet fredag morgen imod Mogens Moe, og efter et par remiser imod Hvenekilde og Pouelsten Grabow kom mesterskabet i hus med en sejr over Viggo Bové Quist i sidste runde. Sloth opnåede 6½ i de 8 runder, hvilket var et halvt mere end Pouelsten Grabow på andenpladsen.

    I den nye klasse 50+ var Jens Ove Fries aldeles sikker, han vandt klassen med maksimum 8 af 8, hele 2 point nr. 2 Per Stentebjerg!

 

Hurtigskak DM for seniorer
(28. august 2014) Af PE Nielsen

    Jørn Sloth forsvarer i dag og i morgen fredag sit DM i hurtigskak for seniorer, selvom det kun er delvis. Seniorerne er jo desværre nu splittet op i 2 grupper: 50+ og 65+. Sloth stiller op i 65+ som svag favorit. Førstedagen har givet  Sloth 3½ af 4, remisen var mod arvefjenden Bent Sørensen. Men de 3½ er ikke nok til en føring, den har nemlig i stedet Mogens Moe, der har maksimum! Så morgenpartiet Sloth - Moe fredag kl. 10 kan let vise sig at blive nøglepartiet for mesterskabet.

    Følg selv turneringens sidste 4 runder fredag fra kl. 10 online her.

 

Spillermøde
(28. august 2014) Af PE Nielsen

    HUSK spillermødet i klubben i aften! Her sættes holdene og styrkelisten, og bagefter er der holdmøder, hvor holdleder, referenter til hjemmeside og klubblad mv. aftales. Lidt målsætning kan man jo også snakke om og måske beramme et socialt eller seriøst holdmøde op til sæsonstart.

 

Foredrag ved formanden!
(22. august 2014) Af PE Nielsen

    Som annonceret skulle Per Holst have holdt foredrag i aftes, men han havde desværre forfald, og derfor tog formanden med kort varsel over og holdt et udmærket genbrugsforedrag, vist første gang holdt for nogle skoleskakspillere i Præstø. Temaet var centrum, og partiet er fra 1940 med Botvinnik som sort, imod vist Stohlberg. Tom var godt klar over, at det blev svært at holde os tilskuere til det positionelle - blandt tilhørerne var Søby, Steen C og jeg! - og ganske rigtigt, da valget skulle stå mellem det positionelle ..Lf5, som gamle Bothorn valgte, og officersofferet ...Lxh3 var vi ikke i tvivl, der skulle ofres! Toms analyser viste da også, at offeret var korrekt, men Botvinniks positionelle linje fejlede dog ikke noget, og han brillerede sidst i partiet med en flot afslutning!

  Tom anvendte to brætter, én til partiet (th) og én til analyser (tv)

Efter en kort pause eksercerede Tom os så i nogle slutspil, flere meget dybe med positionelle remiser som pointe - her et eksempel, som I kan muntre jer med i weekenden, jeg lægger løsningen på her på siden en gang i begyndelsen af næste uge:

Hvid trækker, kan stillingen reddes? Sort truer med erobre bonde b2 enten med ...Tb1 eller ...Ta2

Løsning: 1.Lh3+ Kd6 2.Lf5 Ta2 3.Sxa2!! bxa2 4.Kc1 a1D+ 5.Lb1!

og sort kommer ikke videre, prøv selv!
 

Steen Christensen oplyste mig i øvrigt om, at der forrige torsdag blev spillet en lynturnering, da der ikke var dukket nok frem til, at konsultationsskakken kunne gennemføres: Leif Møller og Per Hansen blev flot nr. 2, vist med Christian Thye på 4. pladsen; hvem der vandt, ville han ikke ud med, det beskedne menneske! Knap så beskeden er han, når han beretter om, hvilke store spillere, han igennem sommeren har nedlagt ved SK 68's sommerlynturneringer i Studenterbaren!

HUSK i øvrigt at melde dig til klubturneringen, der pt. har 22 tilmeldte, sidste frist er lørdag den 30/8. Se nærmere her.

 

Foredrag ved Per Holst!
(19. august 2014) Af Mads Borup

    Per har ladet sig overtale til at demonstrere et parti eller to og det vil han gøre den 21. i klubbens lokaler. Jeg ved i skrivende stund ikke hvilke parti(er) Per vil gennemgå, han har frit valg på alle hylder. Hyggeligt og spændende bliver det med garanti!

 

Tom augustlynmester!
(8. august 2014) Af PE Nielsen

    Ti var mødt op til premieren på den nye lyn-GP serie, og vi fik en spændende turnering! Favoritter var vel Tom, Lars Andersen og jeg, med Leif som en farlig outsider. Lars havde en udpræget offday og sluttede helt nede i sølet, mens vi andre tre prægede toppen sammen med Bjarne Lysgaard-Egeberg. Jeg havde tidligt i turneringen hvid imod netop Bjarne, hvor dette skete:

 Jeg har netop spillet 1.Dc7-d7 med mattrussel på e8. Jeg regnede med at 1...Kf8 var nødvendigt, i stedet kom 1... Lxg2+!! Av!!

    Op på hesten igen, det gik derudaf, og jeg besejrede også Tom i det indbyrdes parti i tredjesidste runde og var nu et halvt foran ham. Men jeg skulle lige vinde over Leif, der lå på hjul .... det blev et meget kompliceret parti, jeg nappede en kvali, men Leif fik et farligt angreb, hvor hans officerer satte mig mat!

Tom var nu alene i front og kørte den sikkert hjem i sidste runde imod Rudbeck. Det gav følgende slutstilling:

    1. Tom 7½ af 9, Poul Erik 7, Bjarne 6½ og Leif 6, herefter kom Christian Thye, Per Hansen og Lars Andersen.

Vi håber, Mads finder en plads på hjemmesiden til den løbende stilling i årets Lyn-GP, der kører med samme pointsystem som vores Sommer-GP!

 

Sæsonopstart med augustlyn
(6. august 2014) Af PE Nielsen

 

Torsdag den 7/8 kl. 19.15 : Augustmesterskabet i lynskak

Den nye sæson starter op torsdag aften med en nyskabelse, nemlig augustmesterskabet i lynskak. Augustmesterskabet udgør første afdeling ud af 4 af Nordre Lyn Grand Prix, der kører over hele året.

Mød op i klubben og meld dig til senest kl. 19.15. Det er gratis at være med.

Klubmesterskabet i lyn vil fremadrettet blive afholdt i maj og vil være fjerde og sidste GP-afdeling. Nummer to vil være julelyn og nummer tre nytårslyn.

 

 

Politiken Cup, Veng napper fin præmie!
(29. juli 2014) Af PE Nielsen

    I dag blev Politiken Cup afsluttet. Tom Petri lå længe lunt i svinget uden at nå helt frem i feltet, men 1½ i de tre sidste runder var ikke helt nok, Tom endte på 6½, en anelse over forventet.

    I stedet nappede Johnni Veng rampelyset: Johnni spillede stabilt, virkede noget remisglad på mig undervejs, men i virkeligheden sparede han på kræfterne og satte så ind i sidste runde! Her havde han sort imod en højere ratet tysker, og Johnni spillede en flot klassisk Volga, hvor han kom bagom og satte modstanderen mat! Det betød, at Johnni sluttede på 7 points, knap 1½ over forventning og nok til at nappe en udelt 1. plads i ratinggruppen 2201-2300, tillykke!

  Johnni var cool, slog til i sidste runde og nappede præmien som den bedste spiller mellem 2201 og 2300!

    Nina Høiberg var også med, i alt fald i sine hvide partier ... for 1 af 5 med sort er ikke tilfredsstillende. Nina sluttede på 5½, godt en halv under forventet.

    Turneringen blev i overbevisende stil vundet af kineseren Bu med hele 9 points i de ti runder, et point bedre end de nærmeste konkurrenter, ganske enkelt imponerende! Link til slutstillingen her, Johnni er vinder af rød gruppe.

 

Chess House turneringer slut
(21. juli 2014) Af PE Nielsen

    Og så er Chess House Sommer Open afgjort med gode Nordreresultater! Ratingforventningerne i toppen holdt, idet jeg vandt turneringen med 5½ foran Vagn Jensen med 5. Jeg kom pludselig i vanskeligheder i 1. runde, men overlevede, ja endda med sejr. Siden spillede jeg stabilt og fortjente vel sejren, selvom den også kom hjem på, at to af de nærmeste konkurrenter nærmest begik harakiri imod mig! Her link til slutstillingen.

Nielsen sejrer i Sommer Open - 2 Nordresejre i Chess House - Nørholm sejrer i Dags EMT  

    Peer Ole Pedersen spillede også en god turnering og var med helt fremme indtil det sidste, hvor ambitionerne ikke rakte til mere end en lynremis imod juniortalentet Filip Boe, og dermed sluttede Peer Ole på 4½ uden tab.

    Leif Nørholm var også med, men vist ret træt af afslutningen, hvor han ikke fik lov at spille de sidste to runder (oversidder og uden kamp pga. sygdom), det blev til 4 points. Men jeg kan jo så her passende nævne, at selvsamme Leif Nørholm hen over sommeren har vundet Chess House's Dags EMT med maksimum, 5 af 5 i en turnering, hvor han var 2. seedet med en forventet på 3,70!

 

Horsens lang weekend slut
(13. juli 2014) Af PE Nielsen

    I dag sluttede Horsens lang weekend med Pelle Bank som vinder på korrektion foran Fries-brødrene Jens Ove og Niels Jørgen, alle på 6 points. Martin Bækgaard var med fremme helt til sidst, men han kom fælt til skade, da han gik all-in imod Niels Jørgen i næstsidste runde. Martin havde ellers vist slagkraftigt skak, bl.a. med to lyndrab i 2. og 3. runde.

    Martin endte på en delt 7. plads med 5 points, i øvrigt sammen med Igor Teplyi og Johnni Veng. De to spillede remis indbyrdes i sidste runde, og det kan Johnni være bedst tjent med, han havnede nemlig godt ½ over forventet, og gjorde det ratingmæssigt bedst af Nordrefolkene. Thomas Klitgaard sluttede acceptabelt på 4½.

Martin spillede kraftfuldt og tog sin chance i næstsidste runde, desværre gik det ikke godt denne gang ....

 

Sommer
(2. og 3. juli 2014) Af PE Nielsen

    Så fik vi afsluttet Grand Prix'en: Jeg vandt som nævnt samlet, mens Mads Borup, der blev vinder på handicap-aftenen, blev bedstplacerede under 2100. Ole Bro blev bedstplacerede under 1700. Turneringen var fornuftigt besat med mellem 7 og 9 deltagere pr gang. Se slutstillingen her.

   Er du ikke til seriøs skak i sommervarmen, findes der andre muligheder!

    Og så er det jo ellers sommer! Hovedskakbegivenheden er Politiken Cup, hvor vi i år har hele 3 førsteholdsspillere med: Tom, Johnni & Nina! Der spilles 10 runder i én stor Schweizergruppe i perioden 21.-29. juli med dobbeltrunde på andendagen.  Du kan stadig nå at være med, se her!

    Mere perifert har jeg selv tilmeldt mig Chess House Sommer Open, der spilles lige før i perioden 14.-20. juli, dagligt kl. 17. Tilmelding senest den 9/7 her.

    Opdatering: Og så havde jeg overset Horsens Lang Weekend den 10.-13. juli, da den ikke annonceres på skak.dk ... 7 runder på 4 dage, hård kost, men den udfordring tager hele 4 førsteholdsspillere op: Igor, Bækgaard, Johnni og Klitgaard - god fornøjelse ;-) Igor er svag ratingfavorit foran Jens Ove Fries og Klaus Berg. Turneringen er allerede overtegnet, så der er nu kun chance for at komme med via venteliste her.

God sommer anyway!

 

Sæsonafslutning med nyt klubblad
(25. juni 2014) Af PE Nielsen

    Torsdag afsluttes en stor sæson i klubben! Sidste runde i Grand Prix'en afvikles som handicapskak, og så kan du få det nye klubblad!
Kom og vær med, få et blad af Redaktøren - og bank ham i handicapskak! Måske viser terningerne forgave til dig ;-)

   Det nye NN er spækket med spændende artikler: Pokalsejre, IM turneringer ... og skakartiklen Fup eller fakta fra JP!

 

Grand Prix'ens 3. runde
(20. og 22. juni 2014) Af PE Nielsen

  Lars Christiansen tog fusen på alle på Grand Prix'ens 3. dag!

    Vi var mødt 9 til kvarters skak, og der blev spillet 5 runders Monrad. Efter tre runder havde jeg 3 og Lars C 2½, så vi mødtes i 4. runde. Jeg vandt en bonde, satte den til igen, og i Lars' tidnød gik jeg pludselig i en mat i én! Lars var således i front, og da han også vandt i sidste runde over Borup, var han aftenens triumfator! Jeg blev toer med 4, Borup og Thye delte 3. pladsen.

     Jeg er således i front før sidste runde næste torsdag. Favorit er jeg vel også, men jeg gruer naturligvis for GP'ens afsluttende disciplin: Handicapskak, hvor der afhængig af en terning kan være både materiale- og tidshandicap! Det bliver sikkert tæt .... Stillingen er nu opdateret her, og fintællingen viser, at jeg ikke kan nås!

 

Juniorer versus seniorer
(16. juni 2014) Af PE Nielsen

    Det blev en forrygende dag i Chess House og matchen blev endog meget spændende. Søby måtte desværre melde fra pga. maveonde, så jeg trådte til de første 4 runder, herefter overtog Bo Jacobsen reservetjansen. Seniorerne startede med 8 hvide og fik en sikker 5½-2½ sejr. Men allerede i anden runde blev det vundne sat til igen med samme cifre. På samme måde gik det de næste to runder, 5-3 og 3-5, så halvvejs ved frokostpausen stod det fuldstændig lige 16-16!

    Første runde efter pausen blev 4-4 med seniorerne som hvid, juniorerne var måske ved at tage teten!? Nej, i 6. runde vandt seniorerne nemlig med sort med 5-3 og var knebent foran før de sidste  to runder. Næstsidste runde blev vundet af seniorerne med 5½-2½, og således var de før sidste runde foran med 30½-25½. Det betød, at juniorerne i sidste skulle vinde 6½-1½ for at få uafgjort; det blev til en kneben sejr på 4½-3½, så slutcifrene blev 34-30 til seniorholdet.

Juniorerne har lige fået den sidste peptalk af landtræneren, der dog siden måtte betale vinen ;-)

TV2 Østjylland var på besøg, Sloth og Filip
må her være lettere forstyrret!

Seniorerne fejrer sejren med en gang tapas
og lidt politisk diskussion!

    Så var der præmieoverrækkelse til juniorerne, der modtog gavepræmier fra seniorerne. Jesper Thybo var suveræn førstevælger, da han var den absolutte topscorer med hele 7 af 8 uden tab! På seniorholdet var Jens Kølbæk bedst med 5½ (dog procentuelt overgået af mig med 3½ af 4).

    Efter præmieoverrækkelsen tog juniorerne hjem, men vi seniorer blev og hyggede os gevaldigt med en gang tapas! TV2 Østjylland var på besøg og bragte knap 3 minutter i Nyhedsudsendelsen, se det her.

    Enkeltresultaterne:

 

 

Grand Prix & Juniorer versus seniorer
(14. juni 2014) Af PE Nielsen

    2. runde I grand Prix'en gav ingen forskydninger i toppen. Der blev spillet Fischer random. Per Hansen vandt i første runde over overtegnede, men tabte i sidste runde til Tom Petri. Da jeg havde slået Tom undervejs, havnede vi tre lige på en klar førsteplads, se stillingen her.

    Og så er det i morgen søndag, at 8 skrappe juniorer møder 8-9 ditto-seniorer i Chess House med start kl 10! Nordre er godt repræsenteret med Sloth, Bang, Karl P og Frode Søby (og mig, hvis det kniber), hertil 4 sprængfarlige knackies fra Nørresundby! Juniorerne deltog i dag i Chess House Junior cyklus, og jeg var ikke imponeret! Jeg har derfor sat en god flaske rødvin på seniorerne i et væddemål imod Mads Boe, der er stålsikker på junior-sejr:  "De gamle har ikke en chance!" - vi får se!

  Juniorerne trænede i dag ved Chess House Junior Cyklus!

    Hvis du er af den magelige type, kan du følge slaget her, ellers mød op i Chess House og oplev det on side!

 

Pokalseniormestre igen!
(9. juni 2014) Af PE Nielsen

   De nye, gamle mestre: Sloth, Thorbjørn med vin, Nina med pokalen og Karl - billede nappet af Thomas Vestergaard

    Sloth & Co gjorde det igen! Som sagt havde Sloth i Erik Bangs fravær lånt sig til Thorbjørn Rosenlund og stillede vel op som svag favorit ved Pinsens pokalfinalestævne i Odense. Jeg mødte Jørn på Middelfart banegård fredag eftermiddag kl. 16.20, og her fejlede optimismen absolut ikke noget! Det var åbenbart ikke uden grund: Efter en pligtsejr over Evans i første runde blev Nørresundby sat på plads med 3-1 i 2. runde. Den gode stime fortsatte endnu bedre: 4-0 over Retro VRS med Per Holst på holdet, ret fantastisk, da dette hold nappede den samlede andenplads! Efter en 3-1 sejr over Roskilde i 4. runde kom sejren let i hus i sidste runde med et 2-2 resultat mod Holstebro, der blev nr. 3. Nørresundbys placering afstår jeg for at nævne ;-) Til lykke!

    Både Sloth og Nina opnåede imponerende 5 af 5, Thorbjørn tabte de sidste to, mens Karl scorede 2½ af 5. Thorbjørn tabte i sidste runde til Erling Høiberg, der således ligesom Schwesterlein også opnåede maksimum!

    Nordre var også med i Eliterækken, men her var modstanden hårdere! Holdet gjorde det fornuftigt, men kunne ikke være med Philidor, der genvandt mesterskabet, og Skanderborg, som ellers var sat på plads i 6. HK stævnet. Thomas Klitgaard gjorde det godt med 5 af 6 på sidste bræt, og Martin Bækgaard absolut fornuftigt med 3½ af 6 på topbrættet. Læs mere om pokalstævnet her.

 

Grand Prix 2014 - 1. runde
(6. juni 2014) Af Mads Borup

    8 mand deltog i første runde af årets grand prix. Det er en fremgang på 7 eller 700% om man vil. Og jeg forstår fuldt ud deltagerne, sidste års pinlige resultat skal vaske af tavlen (hjemmesiden). Til jer der ikke deltog er der kun 2 ting at sige. I gik glip af en festlig aften og I kan sagtens deltage i de kommende 3 runder og sågar vinde den samlede titel.

    Se hvordan 1. runde spændte af her.

  Hansen og Borup vandt holdkonkurrencen foran Steen og Bjarne "P", Poul Erik var bedst individuel

 

Pokalfinale i pinsen
(5. juni 2014) Af PE Nielsen

    Som bekendt kvalificerede vores Eliterækkehold sig til finalen i Odense Pinsedag, holdet består af Tom Petri, Martin Bækgaard, Jan Christensen og Thomas Klitgaard.

    Og vores regerende Seniorpokalmestre forsvarer titlen! Holdet har afbud fra Bang og stiller derfor således op: Jørn Sloth, Thorbjørn Rosenlund, Nina Høiberg og Karl Pedersen. Per Holst har været spurgt, men han havde allerede bundet sig til følgende spændende retro-VRS hold: Kaj Rosell, Vagn Jensen , Kurt Nielsen og altså Holst! Et spændende hold, der er en farlig outsider i det ellers forventede opgør mellem Nørresundby og Nordre!

Thorbjørn har i Pinsen comeback på et Nordrehold ved pokalfinalen! Arkivfoto fra Europacupmatchen mod Partizan, Beograd i 1981  


    Og nu når vi er ved de gamle: Søndag den 15. juni møder et friskt hold juniorer med Jesper Thybo i front i Chess House et oldingehold (70+ plus mig som handicapreserve og kok) bestående af 4 Nørresundby- og 4 Nordre-koryfæer:

  Jørn Sloth, Nordre (2306)
  Erik Bang, Nordre (2290)
  FM Bent Sørensen, Nørresundby (2254)
 
Jens Kølbæk, Nørresundby (2212)
 
Jørgen Jørgensen, Nørresundby (2182)
   Poul Erik Nielsen, Nordre (2171)
  Karl Pedersen, Nordre (2158)
  Poul Erik Nørgaard, Nørresundby (1977)
  Frode Søby, Nordre (1860)

Oldingene er klare ratingfavoritter, men taler tallene sandt ??
Og betænkningstiden i holdmatchen, hvor alle juniorer møder alle oldinge, er 15 minutter + 10 sekunder pr. træk - ka' oldingene styre det??

 

Grand Prix 2014
(1. juni 2014) Af PE Nielsen

    Vær opmærksom på klubbens Grand Prix, der kører som en serie over alle torsdage i juni! Mød op og giv Mads Borup modstand!
Læs nærmere her.

 

Glenco Chess 2014
(26. maj 2014) Af PE Nielsen

    Nordre fik to fine resultater i Fredericia-turneringen! Igor delte andenpladsen med Jens Ove Fries, efter den aldeles suveræne tysker Nicolas Lubbe.

    Johnni Veng var også med, og også med succes! Johnni vandt nemlig undergruppen med 4 af 5 foran John Rendboe, og det kvalificerer Johnni til at være med i den fine klasse næste år!

    Få overblik her, og detailresultater på Fredericias hjemmeside.

Igor, flot 2. plads i IM-klassen ....

.... og Johnni tog sig af undergruppen!

 

Generalforsamlingen
(23. maj 2014) Af PE Nielsen

    Torsdag aften blev årets generalforsamling afholdt, omend kun med 12 deltagere - for sløjt, var det sommervarmen, eller almindelig sløvhed??

    Efter præmieoverrækkelser og gennemgang af det temmelig succesrige år for Nordre (!), gik formanden over til det organisatoriske: Det har hjulpet meget med flere folk i udvalgene :-), men det kniber fortsat gevaldigt med ressourcer til holdturneringerne, dvs. primært ressourcer og ansvarlige til at arrangere holdkampe (booke lokaler, sørge for materialer og kantine etc.) - og interesserede/villige er meget velkomne til at henvende sig til Tom!

    Så var der en fin evaluering af Bededagsturneringen, der i store træk var super, men meget skidt var det, at Kris' juniorhold var ganske alene i bunden og fik læsterlige tæv, det bliver et af fokusområderne næste år! Og så var vi inde på Chess House og det efterhånden ikke-eksisterende samarbejde mellem Aarhusklubberne ....

    Torsdag som klubaften blev vurderet til at være en mægtig succes, både efterårs- og forårsturneringerne har haft flotte 32 deltagere! Og endelig var der diskussioner om prioritering af spillere mellem 2. og 3. holdet, holdningen var, at 2. holdet har første prioritet, det skal helst i divisionsturneringen igen.
 

Der var folk, men ikke fyldt i salen ...

Topscorerne på 2. holdet hædres ...

Delt nr 2 i Mester II modtager deres præmier ...

 

Igor versus Jens Ove Fries
(20. maj 2014) Af PE Nielsen

    Fra onsdag til søndag spilles i Fredericia GLENCO Chess 2014. Igor var med sidste år og scorede 5 af 9, og han er med igen i år, hvor der nok skal flere points på kontoen til en turneringssejr. Deltager er nemlig også Jens Ove Fries, der netop i Bededagsferien i fantastisk stil vandt Copenhagen Chess Challenge - banen er firkantet, og vi ønsker Igor alt held og lykke! Læs nærmere på her.

 

Bededagsturneringen
(19. maj 2014) Af PE Nielsen

    Der blev til sidste stund kæmpet hårdt for at samle 16 hold, men det blev desværre til 15 og dermed et oversidderhold. To hold skilte sig ratingmæssigt ud, og disse to hold kom da også til at kæmpe om førstepræmien. Mit hold Lille Meyer med Nina, Jan C, exformand Abildlund og Holst halsede hele tiden efter favoritterne Overthetop med Mads og Filip Boe, Bo Jacobsen og Poul Rewitz. Vi havde chancen i det indbyrdes, men det blev uafgjort (5-5). Herefter kørte Overthetop sejren hjem med 68 points, og vi måtte tage til takke med 2. præmien med 56 points, men to brætpræmier ;-) Mads Boe fik ligesom Svend Aage Madsen, Randers også brætpræmie.

   I den næste gruppe sejrede skolelederholdet Nedsmeltning med Mikkel Nørgaard på holdet med 48 foran Hvid Nordre med 44, der var et hold med Johnni Veng, Poul Thomassen, Mads Borup og en mand fra Hvid-ovre! vejlbyrisSKOVTROLDENE (VRS) vandt den nederste gruppe med 39  (9 mp) foran vores Køkkenholdet med Leif Møller, Mikkel Hansen, Steen Christensen og Ole Bro, 39 (8 mp).

    Alt i alt en rigtig god social turnering, hvor der for en gangs skyld faldt en masse præmier til Nordre! Og også stor ros til turneringsleder formand Tom samt kantinefatter Per Hansen! Se holdresultaterne her.

Overthetop til højre besejrer Randers

Lille Meyer i en afslappende pause

Turneringsleder og kantinefatter handler ....

 

Lynmesterskabet
(19. maj 2014) Af PE Nielsen

    Årets lynmesterskab blev afholdt i torsdags med 8 deltagere. Der blev spillet alle-mod-alle, og de fire bedstplacerede gik til semifinalen: Mads Boe vandt med 18 af 21 (tabte til Dennis Hemdorff), Per Hansen nr. 2 med 15, og 3-4 blev så Dennis og Bjarne Lysgaard-Egeberg. Semifinalerne gik som følger: Mads slog Bjarne og Dennis slog Per. Så var der finale mellem Mads og Dennis: Først vandt de én hver, og derefter så en afgørende med 6 minutter mod 5, og her løb Dennis igen med sejren over Mads - godt gået! Da efterårsmesteren Igor Teplyi ikke var til stede, er Dennis at betragte som lynmester 2013-14, tillykke!

 Dennis Hemdorff blev overraskende, men fortjent lynmester - først sejr over Mads Boe i indledende og så sejr igen i det afgørende finaleparti!

 

Generalforsamling
(12. maj 2014) Af PE Nielsen

    Klubbens generalforsamling afholdes i klublokalerne i Chess House torsdag den 22. maj 2014 kl. 1930.

Dagsorden:

        1. Valg af dirigent
         2.  Forhandlingsbogen
         3.  Formandens beretning
         4.  Regnskab og budget
         5.  Fastsættelse af kontingent
         6.  Indkomne forslag: Se nedenfor!
         7. Valg til bestyrelsen
              -  Formand
              -  To bestyrelsesmedlemmer
              -  Revisor
              -  Revisorsuppleant
         8.  Eventuelt

Bestyrelsen stiller nedenstående forslag, der er ikke indkommet andre:

Afhænding af skakbibliotek. 
Generalforsamlingen bemyndiger bestyrelsen til at afhænde Nordre Skakklubs bibliotek i det omfang bestyrelsen finder relevant.

Kommentarer:
Bøgerne står i høj grad ubenyttet hen og fylder! Mange titler er værdiløse, men der er sikkert enkelte med en vis værdi. Disse bøger/blade kan have interesse for samlere, og det er forslagsstillerens holdning at disser titler (der kan have en vis historisk værdi) har det bedst hos disse samlere. Skulle der også være en økonomisk gevinst til klubben, er det en sidegevinst, men er ikke motivationen bag forslaget.

Klubben er vært for kaffe og kage!

 

Bededag 2014, nu 12 tilmeldte hold!
(11. maj 2014) Af Mads Borup

    12 hold er i skrivende stund tilmeldt og vi ved med sikkerhed, at der er flere på vej. Så vi kommer ikke til at aflyse turneringen som vi desværre måtte sidste år; tværtimod ser det ud til at vi er tilbage, hvor det er rigtig sjovt.

    Så der er ingen grund til at holde jeg tilbage. Få tilmeldt det hold I har snakket om at samle og lad os få en fantastisk bededag sammen i skakkens navn. De allerede tilmeldte hold kan ses her eller via indbydelsen på forsiden.

 

Klubmesterskabet afgjort
(9. maj 2014) Af PE Nielsen

    Som allerede berettet vandt vores formand Tom Petri sikkert klubmesterskabet. Tom var på hælene i sidste runde, men holdt en halv mod Klitgaard. Den halve var nok til, at Klitgaard alene tog andenpladsen, idet Nina til sidst dummede sig mod Per Hansen og tabte. En meget jævn klasse på nær altså Tom, de øvrige 7 endte alle i pointintervallet 2½-4.

    I Mester II gik det som det så ud til, selvom Peer Ole faldt af på den i de sidste to runder, var 5½ mere end rigeligt, for på den delte andenplads kom Leif Møller og Per Oehlerich med hver 4 points.

    I Basis I var der spænding til det sidste blandt to ikke-Nordre spillere: Morten Rasmussen (Skanderborg og et eller andet med en bank) førte med ½ før sidste runde foran Graham Taylor (SK 68). Men Graham vandt hurtigt med hvid i en chancebetonet modern defence og lagde presset over på Morten, der spillede mod Steen Fup. Hvorfor hedder han egentlig Fup? Jo, det afslørede han selv efter partiet: "Jeg kommer ikke her en hel aften for at spille en død remis, så hel're stå dårligere og forsøge at vinde på fusk!". Men hvordan gik det så? Jo, remis!! Så Morten og Graham må dele æren.

    I Bases II havde Kris med Thye i hælene været foran hele vejen, således også før sidste runde, hvor Kris var et helt foran og skulle møde bundproppen med hvid. Det burde have været overkommelig, men Kris var synlig træt og kom i alvorlige vanskeligheder og åbnede en mulighed for Thye. Sportsjournalist Thye var kommet fint fra åbningen, vundet en bonde og havde et klart overtag. Men som med AGF - eller var det på grund af at AGF samtidig tabte bundbraget på Vestsjælland? - gik det galt til sidst, han kunne ikke lukke det, kom i tidnød og tog med tre minutter igen remis - og Kris' førsteplads var hjemme, også selvom han tabte sit parti! Men trods alt klarede Thye sig bedre end AGF ;-)

Tom har vi fejret, her de øvrige gruppevindere:

Mester II: Sikker førsteplads til Peer Ole, der vandt de 5 første og sluttede på 5½ og dermed distancerede modstanderne klart Basis I: Morten gik i front i næstsidste runde, da Graham snublede, men han fik den ikke alene hjem i sidste runde

Basis I: Graham Taylor slog kontra i sidste runde med offer og det hele og nåede op til Morten igen!

Basis II: Kris fik trods tab i sidste runde førstepladsen alene, da Thye trods stor fordel kun spillede remis

 

Sondex Cup, med førsteplads!
(5. maj 2014) Af PE Nielsen

    I weekenden har Springeren Kolding afholdt den årlige Sondex Cup, og Nordre havde fire i ilden: Bedstplacerede blev Marcus Holm, der vandt Basis 11 på deling med Jonas Odgaard, SK68, begge opnåde 4 af 5 - flot!

    I Basis 10 deltog Hedelykke'rne: Anna blev nr. 4 med 2½, mens Alfred med 3 opnåde en delt andenplads! Sidste mand i aktion var Igor Teplyi i IM gruppe 2; spillet kørte vist ikke, i alt fald blev det til skuffende 1½ af 5.

  Markus (bagest tv) vandt Basis 11, mens Alfred (bagest th) og Anna (forrest tv) blev nr 2-3 hhv nr 4; Kris var nok chauffør!

 

Tom klubmester igen, igen!
(5. maj 2014) Af PE Nielsen

    I torsdags vandt Tom igen i klubturneringens 6. runde, denne gang over Jan Christensen. Da forfølgerne alle er faldet fra, Nina tabte til Lars Andersen, har Tom allerede inden sidste runde sikret sig sit klubmestermesterskab nr. 8½ - hjertelig tillykke!! Den halve er deling med Igor Teplyi i 2010. Tom er kun overgået af Eigil Pedersen, der i 1961 tog sit 10. klubmesterskab! Den rekord går Tom helt sikkert efter at slå, og odds synes ret gode!

    Sidste runde af klubturneringen spilles på torsdag, inden da skal en håndfuld udsatte afvikles .... Peer Ole fører Mester II, men kan teoretisk hentes af Oehlerich og Noe. I Basis I er der blevet stor spænding, idet Graham Taylor har tabt til Lars C, og det har banet vejen for Morten Rasmussen, der fører med 4 og en udsat. I Basis II fører Kris fortsat, men han kan ved uheld i sidste runde nås af både Geneser og Thye!

    Tom deltog jo også i Kandidatklassen i påsken, og her blev det til en 6. plads med 4½, 1½ point mindre end vinderen Kassa Korley. I det indbyrdes parti i 2. runde havde Tom et kanonangreb, der desværre løb ud i sandet med tab til følge. Så hvis .... og hvis ...!

    Billeder af Tom er der nok af nedenunder ;-)

 

Pokaltriumf!
(4. maj 2014) Af Per Hansen

    Skanderborg stod tirsdag den 29. april som arrangør af kvalifikationen til finalestævnet i Pokaslturneringen. Fra Nordre deltog 2 hold:

    I Eliterækken lykkedes det Tom, Martin Bækgaard, Jan C og Thomas Klitgaard at vinde turneringen, og vi venter alle spændte på at se, hvordan de klarer sig i finalestævnet i Nyborg! Webmaster: Her forventes også at vores forsvarende seniormestre stiller op!

    I Bredderækken stillede Per Hansen, Mikkel Hansen Kris Hedelykke og sønnen Alfred op. Inden sidste runde havde vi stadig chancen for at følge 1. holdet til Nyborg, men trods en 4-0 sejr i sidste runde glippede det desværre. Vores 4. bræt Alfred kommer vi til at høre mere om, for han spiller solidt og viste flere gange, at han kan hage sig fast, når han er presset!
 

 

Langfredag i Rebild Bakker
(18. april 2014) Af PE Nielsen

   Jan Christiansen var med ved Lyn DM, gjorde det flot og kom i semifinalen, men blev det så ikke til ...

    DM i lynskak bliver altid afviklet langfredag aften, således også i år! Der stillede flere Landsholdsspillere op, og tre af dem: Rasmus Skytte, Allan Stig og Mads Andersen kom i semifinalen - alle sammen sammen med vores lynhaj Jan Christensen!

    Desværre var det et for stærkt selskab, så selvom Jan kom op imod Skytte, var der ikke noget at stille op, Jan måtte desværre ned med 0-2! Siden tabte Jan også bronzekampen med samme cifre, mens Mads Andersen blev mester ved at besejre Skytte; Mads måtte igennem 3 partier i både semifinale og finale! Alt i alt en flot præstation af Jan!

 

Skærtorsdag i Rebild Bakker
(17. april 2014) Af PE Nielsen

Per Hansen havde inviteret mig med til DM her skærtorsdag, og den chance lod jeg ikke gå fra mig, og det fortryder jeg ikke! Vi startede med at snuse til cirkusluften inde i den fantastiske spilleramme, se billedet i artiklen nedenfor! Ellers gik det meste af eftermiddagen i selskab med Per Andreasen i analyserummet, hvor dagens meget spændende partier fra Landsholdsklassen blev vendt og drejet, blændende underholdning!

Og så fik formand Tom heldigvis sin første sejr, efter onsdag at have misset et kraftigt angreb mod det nu førende talent Kassa Korley ....

   Jan Løfberg holder foredrag om Bent Larsen, godt suppleret af Per Andreasen, her med bind 1 i hånden  

Og kl. 19 skulle der så være en times foredrag om Larsen af Jan Løfberg, der pt. skriver på bind 2 i 3 bindsværket om netop Larsen, et ganske enkelt imponerende værk, som indtil videre skulle have taget Løfberg 20-30 år! Bind to skal efter planen udkomme 4/3 næste år, 80 års dagen for Bents fødsel!

Foredraget var fint, og endnu bedre viste Løfbergs indsigt i Larsen sig i spørgsmålene bagefter, det varede stort set lige så længe som selve foredraget!
En rigtig god reklame for Løfbergs trilogi, og man går næppe galt i byen ved at investere i det!

Og DM er absolut stadig et besøg værd, nap en dag ud af kalenderen og smut til Rebild!

 

Formanden alene til DM
(14. + 15. april 2014) Af PE Nielsen

   Til venstre Toms flotte omgivelser de næste 7 dage!   

Klubbens formand er vores eneste deltager i EMT turneringerne ved DM i skak her i påsken ... Tom er jo godt varm fra klubturneringen, så lad os håbe, det også kommer til at gå godt i Kandidatklassen, der spilles fra i morgen tirsdag. Den noget rodede hjemmeside finder du her, så vidt jeg kan se, er der kun live fra Landsholdsklassen - opdatering: Der er også live dækning fra Kandidatklassen!

Tom er dog ikke helt eneste Nordre deltager, til Lyn DM langfredag er pt. Jan Christensen og Leif Møller tilmeldte. En anden god mulighed er at møde op som tilskuer i Rebild bakker, hvor man bl.a. endnu en gang kan opleve partierne kommenteret live af Per Andreasen!

 

Formanden rykker!
(11. april 2014) Af PE Nielsen

Så blev 5. runde afviklet, og bukkene er ved at skille sig fra fårene!

Mester 1: Tom besejrede i forholdsvis sikker stil Nina i topopgøret, mens de andre partier gik remis. Tom er nu 1 point foran Nina, der igen er ½ foran de næste. Kun Lars Andersen, der har flere udsatte, kan blande sig. I Mester 2 vandt Peer Ole igen, igen og er suverænt i spidsen med max 5!

I Basis 1 fører Graham Taylor fortsat og er komfortabelt i front med 4 af 5.
I Basis 2 vandt Kris igen og fører med 4 af  5, Geneser har 3 af 4 og kan nå op ved at vinde sit udsatte, og lige bagved lurer Thye, der spillede en blød remis.

Mester 1: Tom sejrede i sikker stil i topopgøret og nærmer sig sit 8½'te mesterskab. I sin tid opnåede
Eigil Pedersen 10, men om føje år kan den rekord ... !

Mester 2: Bagest til venstre en tilsyneladende uskyldig Peer Ole, men skindet bedrager, han er flyvende og vandt sin 5 sejr i lige så mange runder!

Basis 2: Kris sejrede igen i 5. runde, her over Henrik Wendelbo. Kris er i front, men Geneser kan nå op ved at vinde sit udsatte, og lige bagved lurer Thye!

6. runde spilles torsdag den 24. april. Se stillingen her.

 

Udsatte afviklet
(4. april 2014) Af PE Nielsen

Så lettede røgen efter de udsatte, tak for ihærdig afvikling! Onsdag blev der afviklet 3 partier i Chess House og torsdag 7 i klubben!

Mester 1: Nina vandt over Vagn Jensen og nåede op til Tom, begge har 3 points. Klitgaard tabte derimod til Jan, så de nu begge ligesom Vagn har 2.
I Mester 2 vandt Peer Ole det udsatte mod Oehlerich og er nu suverænt i spidsen med max 4!

I Basis 1 spillede Hardlei og Graham Taylor forud, og Graham vandt og er komfortabelt i front med 4 af 5.
I Basis 2 vandt Christian Thye sit udsatte og nåede op til Geneser og Kris, alle har nu 3 af 4.

5. runde spilles næste torsdag, kom og kig på, det koster ikke noget ;-)

 Kim Hardlei synes mere interesseret i fotografen end partierne ?!

 

4. runde i Klubmesterskabet
(28. marts 2014) Af PE Nielsen

4. runde er blevet spillet med ret mange afbud :-( Please spar på afbuddene, der er alt for mange og ødelægger turneringens rytme! Se synderne på afbudslisten og resultaterne her.

Tom gik med en sejr i spidsen i Mester 1, men flere kan nå op med sejr i deres udsatte.
I Mester 2 gik Peer Ole i front med 3 plus udsat mod Oehlerich, netop Oehlerich er kandidat til true Peer Ole, han har 1½ plus 2 udsatte.

I Basis 1 er Graham Taylor gået i front med 3 points, Rudbeck har 2½ plus ½ for et forudspillet parti!
Kris bevarede med remis sin føring i Basis 2, men nu delt med Geneser, der vandt; begge har 3 points, men Thye har 2 plus en udsat..

 

Igor spiller GM turnering, Pokalturnering og Klubblad
(25. + 28 marts + 1. april 2014) Af PE Nielsen

Igor lufter sin nye IM titel i GM turneringen Copenhagen GM 2014 i den kommende, forlængede weekend. Der spilles 9 runder over 5 dage, torsdag-søndag, det er friske folk! Læs nærmere her, turneringens hjemmeside her - og følg det live her!

Opdatering: Igor har desværre fået en dårlig start: Først to nuller mod to GM'er, så en halv imod en IM'er. Så skal GM normen nås, skal de sidste 6 vindes, næppe realistisk, men det var vel også for meget at forvente i den første turnering efter IM-titlen!

Afsluttet (1. april): Igen aprilsnar i år, men ren ærlighed: Igor blev nummer sjok i Copenhagen GM 2014 - men så slemt som det lyder, var det dog ikke, idet der var hele 6 ud af de 10 spillere på sjok-pladsen med 4 af 9! IM Rasmus Svane vandt med 6 points, der ikke var nok til GM normen. Til gengæld blev der en IM norm til Jakob Aabling med 4½.

Så er der indbudt til årets Pokalturnering i 6. HK. Det afvikles igen i år i Skanderborg tirsdag den 29. april kl. 19.00. Hvis I er et hold, eller du som enkeltperson er interesseret, så tag kontakt til formanden (formand@nordre.dk eller tlf. 61 33 71 28) - husk at angive Elite- eller Bredderække!
Det ville være dejligt at se Nordre stærkt repræsenteret, så ....! Senior- og Juniorrække kan også tilmeldes, her er der dog ingen kvalifikationsrunde.

Og så er det nye klubblad i øvrigt klar til afhentning i klubben på torsdag, hvor 4. runde af klubmesterskabet spilles, så kom og kig på, hvis du ikke selv er med!

Klubturneringen
(21. marts 2014) Af PE Nielsen

  Forrest tv. vinder Dennis H., der netop er trådt ind i Chess House's bestyrelse, bravo!  

    Så blev 3. runde afviklet, med kun enkelte afbud. I Begge topopgørene i Mester 1 (billedet til højre) endte remis. Klitgaard havde længe fat i Nina, som beretter: "Det lykkedes faktisk at snyde ham, så det var vundet, men jeg spille det ikke det bedste, og så kunne jeg ikke nå det. Jeg tabte på tid, da jeg havde konge og dronning mod konge - det havde godt nok heller ikke været retfærdigt, hvis jeg ligefrem havde vundet ;-) ". Nu er der 4 med 2 points og 4 med ét point!

    I Mester 2 Gik Peer Ole i Front ved at besejre Bjarne Lysgaard-Egeberg. Per Oehlerich trådte ind med en gevinst over Mads Borup.
I Basis 1 kom Graham Taylor med i front ved at besejre Rudbeck, her er stillingen noget uoverskuelig!
Og i Basis 2 kom Kris Hedelykke i front med en sejr over Henning Kragelund, Kris har 2½, Finn Geneser 2.

 

Generalforsamling i Chess House
(16.
+ 21. marts 2014) Af PE Nielsen

Opdatering fra Chess House's hjemmeside:

    Chess House overlevede endnu en generalforsamling med store udfordringer.
    Velkommen til nye folk i bestyrelsen: Dennis Hemdorff, Klaus Berg og suppleant Benny Lauridsen.

    På onsdag kl. 19.00 er der ordinær generalforsamling i Chess House. To tunge Nordrefolk forlader Chess House's bestyrelse, nemlig Tom Petri og Per Oehlerich, og alvoren mht. ressourcer og økonomi fremgår da også af  kommentaren til indkaldelsen: Organisatorisk mangler der ressourcer i bestyrelsen. Der er 3 ledige pladser i bestyrelsen. Kan pladserne ikke besættes, ønsker formanden ikke at fortsætte. Samtidigt er der en stor opgave forude med at finde lokaler der passer til økonomien. Så kan du byde ind med noget, er det yderst vigtigt for foreningen, at du byder ind nu! Her kan du læse hele indkaldelsen.

 

Holdresultater og klubturneringen - opdateret
(14.
+ 16. marts 2014) Af PE Nielsen

    Så blev Hovedkredsturneringen færdigspillet. I Mesterrækken måtte 2. holdet ikke overraskende nøjes med 2. pladsen, da Skanderborg II nappede oprykningspladsen. Nordre III blev desværre sidst og må ned i A-klassen. I aftes spillede så Nordre IV deres sidste kamp, og det blev til et nederlag på 1½-2½. Resultatet var imidlertid nok til en 4. plads med 11 point, et flot resultat for den talentfulde familie Hedelykke og Markus Holm!

    Der blev i aftes også spillet udsatte i klubturneringen, og Klitgaard var meget tæt på at gå alene i spidsen. Det smuttede imidlertid i et tricky slutspil mod Lars Andersen med remis til følge, så nu ligger Klitgaard sammen med Nina og Tom på 1½ af 2. Desværre har Benny Lauridsen måttet trække sig fra Mester 2, Per Oehlerich er nu indsat som erstatningsspiller.

 

Anna Hedelykke danmarksmester!
(10. marts 2014)
Af PE Nielsen

  Anna Hedelykke fra Nordres D-hold vandt C-klassen ved Pige DM i skoleskak efter en drabelig afslutning!

    Der var også i weekenden Pige DM i Skoleskak. Nordres Anna Hedelykke var i storform og hjemførte mesterskabet efter en hæsblæsende afslutning. Farmand Kris beretter om afslutningen af sidste runde - få det hele i aprilnummeret af klubbladet! - hvor Anna blot skulle have remis:

    " ...  Anna havde i mellemtiden snuppet den sidste bonde på brættet og havde til sidst springer + løber mod modstanderens tårn. En stilling, der var umulig at vinde (medmindre der begås grove fejl) for nogen af parterne, og der blev nu kun ”spillet på tiden” i de næste 20-30 træk. Med kun 5 sek. tilbage for begge spillere, stoppede Ellen uret og ville have Anna til at samle nogle brikker op, der var væltet i farten. Kamplederen skred ind og dømte partiet remis, da han skønnede, at ingen at parterne spillede for at sætte skakmat."

    Hjertelig tillykke herfra!

 

Forbliven og IM norm!
(9. marts 2014)
Af PE Nielsen

    Weekenden fik en meget lykkelig udgang for Nordre I: Holdet sikrede sig i den tætte bund ret sikkert endnu en sæson i Ligaen. Det skete med en vigtig sejr over K41 om lørdagen samt et flot 4-4 resultat mod Jetsmark i sidste runde. K41 må tage den tunge tur ned sammen med Nørresundby. På 8. pladsen havnede Hillerød, mens de tre Aarhushold blev nr. 5-7med kun ½ mellem sig! Skanderborg skulle blot have 4-4 for at genvinde mesterskabet, det svipsede, idet holdet tabte 3½-4½ til de nye mestre fra Brønshøj - så også i år har Nordre besejret mestrene!

    Nina imponerede med to flotte sejre, men endnu større var Martin Bækgaards 6½, da det nemlig sikrede ham sin første IM norm - hjertelig tillykke herfra!

  Martin Bækgaard - flotte 6½ af 9 på 3. brættet var til en IM norm. Havde det krævet ½ mere, var den nok også kommet i hus, stillingen var til det!

 

Klubmesterskab og Xtracon ligaen
(7. marts 2014)
Af PE Nielsen

    I weekenden er der afsluttende dobbeltrunde i Xtracon ligaen. Vi håber, at holdet bevarer momentum som det vist så flot hedder! Følg førsteholdets skæbne onside på Morten Børup Skolen i Skanderborg eller live på nettet (find adressen på skak.dk) lørdag kl. 14 og søndag kl. 10.

    Klubmesterskabets anden runde blev spillet i aftes. I mesterskabsgruppen spillede favoritterne Tom og Bækgaard remis, og Nina reddede lige akkurat også remis i et tabt tårnslutspil imod Jan C; dermed fører Tom og Nina med 1½. I Mester 2 gik Mikkel Hansen i front med 1½ efter en spændende men lidt heldig sejr over Dennis Hemdorff. I Basis 1 er Peter Pedersen i front med 2 af 2, Rudbeck har 1½.

    I Basis 2 fører Kris Hedelykke med 1½ efter remis imod Leif Nørholm. Finn Geneser vandt i flot stil et angreb i Colle-systemet. Ole Bro kom lidt heldigt på tavlen; han mistede en kvalitet, kæmpede bravt og havde nok remis inden for rækkevidde, da modstanderens mobil ringede - så kan han lære det!

  Turneringens alderspræsident Finn Geneser vinder forrest i flot stil et angreb i Colle-systemet!

  Henrik Wendelbo, VRS (forrest tv) vandt en kvalitet, men nåede ikke vinde inden mobilen ringede ...

 

Status på holdturneringen
(28. februar 2014)
Af PE Nielsen

  Nordre II spillede sin chance og vandt 6-2 over Hinnerup. Desværre vandt Skanderborg II med samme cifre ...

    Førsteholdet har vi været inde på et par artikler nedenfor, der venter en forrygende afsluttende dobbeltrunde i Skanderborg den 8.-9. marts, tag derned og oplev det, eller følg det online!

    Tidligere på ugen fik Nordre III endelig en sejr på 5-3 over VRS I, men lige lidt nytter det, nedrykningen er så godt som en kendsgerning. Nordre II vandt så efter indædt sejrsvilje i aftes 6-2 over Hinnerup I; desværre vandt konkurrenterne Skanderborg II med samme cifre over Silkeborg II og ligner en oprykker, idet holdet er 2 points (og 3 matchpoints) foran Nordre II - nederlaget på 3-5 i det indbyrdes synes skæbnesvangert.

    Nordre IV fortsatte med et lige resultat på 2-2 mod Syddjurs III, "junior-holdet" ligger fornuftigt kun ½ under 50%.

 

Jørn Sloth seniormester!
(24. februar 2014)
Af PE Nielsen

  Jørn Sloth tog seniormesterskabet hjem med en remis imod Bent Sørensen i sidste runde!

    Opløbet ved seniormesterskabet i Odense var enormt tæt, men Sloth sikrede sig mesterskabet på korrektion foran Bent Sørensen, som han spillede remis imod i sidste runde, samt Vagn Jensen. Læs nærmere her.

 

Tom Petri Aarhusmester i lyn
(16. februar 2014)
Af PE Nielsen

   Aarhusmesterskabet i lynskak blev spillet i fredags med kun 8 deltagere, og de to bedste i en 8 mandsgruppe skulle spillefinalen. Aftenen blev en rigtig Nordreaften, og uden de store problemer kom Tom i finalen med 6 points. Jeg vandt de 5 første, men tabte så til Jakob Kjær fra Viby, som så lå blot ½ efter mig. Jeg tog remis imod Tom for at sikre mig omkamp mod Jakob, men det blev ikke til noget, da Steen Christensen besejrede Jakob i sidste runde og dermed sikrede sig præmien som bedste uratede. Finalen mellem Tom og mig blev aldrig spændende, jeg tabte den første og Tom holdt let balancen i det andet og blev en fortjent mester.

 

Live fra Skakligaen + resultatformidling
(16. februar 2014)
Af Mads Borup og PE Nielsen

    En fantastisk og tiltrængt sejr over mesterskabsaspiranterne fra Brønshøj, bundholdet slog topholdet! Og så var det jo en slags "gentagelse", idet vi sidste år vandt over Skanderborg, der blev mestre. Brønshøj er nu ½ efter netop Skanderborg,  mens vi rykkede op på 8. pladsen. Men der venter igen en gyserafslutning i Skanderborg den 8-9. marts, idet de fem nederste hold ligger inden for 2½ points!

    Efter to hurtige remiser på 3. og 4. bræt begyndte det at gå vores vej. Godt nok tabte Jan, men en stærkt spillende Johnni ofrede dronningen og vandt i flot stil! Og så tilmed to flotte sejre på de to øverste brætter! Hermed fik Sloth en god optakt til DM for seniorer, der starter i morgen mandag!

  Igor og Sloth tager pynten af Brønshøjs top, 2-0!

Nordre  - Brønshøj   5 - 3
Igor Teplyi  - Jakob Aabling   1 - 0
Jørn Sloth  - Kim Pilgaard   1 - 0
Martin Bækgaard  - Carsten Høi   remis
Tom Petri  - Jacob Carstensen   remis
Johnni Veng  - Thorbjørn Bromann   1 - 0
Nina Høiberg  - Roland Greger   remis
Jan S Christensen  - Nicolaj Palm   0 - 1
Thomas Klitgaard  - Ralph Junge   remis
   
Århus/Skolerne  - Nordkalotten   3 -5
Jose F C Jimenez  - Johnny Hector   0 - 1
Rasmus Skytte  - Stellan Brynell   remis
Karsten Rasmussen  - Björn Ahlander   1 - 0
Tobias Christensen  - Kåre H Kristensen   remis
Finn Pedersen  - Jacob Sylvan   0 - 1
John Rendboe  - Peter Jakobsen   remis
Jakob Bjerre  - Daniel V Pedersen   remis
Michael Tettinek  - Esben Ejsing   0 - 1

   Nordre - Brønshøj kan følges live her: http://www.liveskak.dk/2014/Chess-House-GM. Da Nordre jo spiller i Chess Houses lokaler benytter vi de live-brætter som er gjort klar til Chess Houses GM-turnering 17. - 25. februar 2014. 3 brætter viser ikke uret og da jeg ikke har leget med live-dækning i flere år og dermed ikke kender den nuværende software, tør jeg ikke pille, så I må klare jer uden. Århus/Skolerne - Nordkalotten spilles også i Chess House.
NB. Partierne kan kun spilles igennem i dag og noget af i morgen. Når forberedelserne til Chess Houses GM turnering går i gang i morgen slettes online partierne fra i dag.

    Skanderborg - Hillerød vises også live på adressen: http://liveskak.skanderborgskakklub.dk/2014/holdskak0216/index.asp , dog ser det ud til at kun 3 brætter er i luften.

 

What's up ...
(14. februar 2014)
Af PE Nielsen

   Xtracon-ligaen: På søndag spiller førsteholdet en vigtig kamp imod guldfavoritterne fra Brønshøj, og for at have overlevelseschancer i den afsluttende dobbeltrunde i Skanderborg d. 8.-9. marts er det vigtigt, at holdet får nogle points på kontoen, men svært bliver det.

    GM-turnering: På mandag starter der en GM turnering i Chess House. Forrest i feltet er Skanderborgs to talenter Davor Palo og Mads Andersen, sammen med Maksimenko, Ukraine. Gider man ikke bevæge sig i Chess House, skulle der være live dækning her.

    DM for seniorer: Ligeledes på mandag starter senior DM i Odense med Jørn Sloth som ratingfavorit. Han vil blive udfordret af Bent Sørensen, Bjørn Brinck-Clausen men sikkert også Jens Hartung. Per Holst er også med i feltet på en ratingmæssig niendeplads. Følg med her.

 

Klitgaard vandt Evans 80 år
(14. februar 2014)
Af PE Nielsen

   Thomas Klitgaard har i flot stil vundet Evans Skakklubs 80 års jubilæumsturnering, tillykke! Det skete foran så stærke spillere som Johnni Veng (!), Niels Jørgen Fries og Kim Skaanning, der alle delte andenpladsen. Læs nærmere her.

 

Klubmesterskabet er igang!
(14. februar 2014)
Af PE Nielsen

   Så kom klubmesterskabet godt i gang!

  Bagest tv slår Nina Bækgaard, lige foran vinder Tom over Vagn J, mens Jan C bagest th taber til Per Hansen

    Mesterskabsklassen ser spændende ud, også selvom Igor mangler, han skal hellige tiden til at få sit speciale afsluttet! Til gengæld stiller bl.a. Martin Bækgaard, Nina og Jan Christensen op, selvfølgelig sammen med formand Tom, der er ratingfavorit med én mere end Martin! Det ene ratingpoint kom til sin ret: Tom vandt over Vagn Jensen, mens Martin gik ned i et slutspil imod Nina, vist fordi han overstrammede i et gevinstforsøg! Jan, som jeg ikke kan huske har spillet i Nordres klubturnering før (?), kom godt fra åbningen mod Per Hansen. Noget er dog gået skævt i midtspillet, Per fik initiativet og vandt i flot stil!

    I de øvrige klasser var der ikke de store overraskelser; spændende var det at gense Peter Pedersen, der er vendt hjem til Aarhus efter mange år på djævleøen! Han vandt forholdsvis let et fremskyndet parti fra 2. runde:

  Hjemvendte Peter P gav den gas med en gambit og vandt hurtigt i sikker stil!

 

Klubmesterskabet 2014
(12. februar 2014)
Af Mads Borup

    Lodtrækningen er foretaget og grupperne finder du som altid via forsiden. Venligst tjek at vi har noteret dit telefonnummer korrekt og hvis vi ikke har noteret et nummer så oplys det venligst til undertegnede eller turneringslederen. Det er vigtigt, at vi kan få fat i dig hvis der sker ændringer.

    God turnering!

 

IM titel til Igor!
(4. februar 2014)
Af PE Nielsen

    Som tidligere nævnt spillede Igor i sidste uge på Mallorca. Igor gjorde det rigtig godt og kom igennem turneringen uden nederlag. Han var tilmed den eneste, der kunne følge nogenlunde med storfavoritten GM Plaskett. Plasket vandt turneringen, mens Igor nappede 2. pladsen og samtidig hjemførte den 3. IM norm. Da Igor også har opfyldt ratingkravet med at man skal have været over 2400, det har han været flere gange!

  En glad Igor bekræfter selv: "Jo det er mit 3.norm og jeg har været over 2400 flere gange, så jeg får titlen inden for kort tid :) yuhuuu!"

    Slutstillingen kan du se her.

    HUSK i øvrigt at tilmelde dig klubturneringen, hvis du ikke allerede har gjort det - sidste chance er på torsdag, du kan gøre det her. Pt. er der 27 tilmeldte.

 

Hurtigmesterskabet ... og Igor
(30. januar 2014)
Af PE Nielsen

Topopgøret i 4. runde vindes i flot stil af Tom i et medrivende drama

Men så går det galt for Tom i 5. runde, Leif piller pynten, men ikke huen af ham!

I 6. og sidste runde vinder Tom over Steen, og da Klitgaard på smukkeste vis med de sorte ordner Lars Andersen ovenfor, falder afgørelsen på korrektion!

    Tom blev hurtigskakmester i et meget spændende opløb! Efter sejren i 4. runde over Bækgaard, var vejen banet, men i 5. runde gik det så galt imod Leif Møller! Det benyttede Klitgaard sig af, ligesom også Leif nåede op, så de før sidste runde var 3 i front! Her vandt Klitgaard og Tom, mens Leif måtte ned imod Bækgaard. Derfor korrektionsberegning: De fire bedste: lige! 5. bedste lægges til: lige! Og så lægges den sidste til og Tom vinder med ét korrektionspoint og er dermed hurtigskakmester!

    Igor spiller på Mallorca, og det går fornuftigt, stadig uden tab. Turneringen slutter på søndag, følg stillingen her.

 

Xtracon ligaen
(27. januar 2014)
Af PE Nielsen

   Nordre tabte den vigtige kamp imod SK 1968 med 3-5 og ligger nu til nedrykning før de sidste tre runder. Igor spiller en turnering i Spanien og var ikke med, men også SK68 måtte undvære deres førstebræt. For os var der sejre til Martin Bækgaard og Thomas Klitgaard.

    Er det slut? Nej, bestemt ikke, de nederste 5 hold ligger med en afstand inden for 3 points! Og som Sloth udtrykte det: "Sidste år lå vi til nedrykning før den afsluttende dobbeltrunde, men sluttede stærkt af og klarede os!".

  Nederlag på 3-5       Korridoranalyser af Martins gevinst

 

Hurtigmesterskabet
(24. januar 2014)
Af PE Nielsen

    Hurtigmesterskabets første tre runder blev spillet torsdag, og 10 spillere var med fra start, et forholdsvist stærkt felt med Martin Bækgaard, Tom Petri, mig, Thomas Klitgaard og Leif Møller som de stærkeste.

     Som forsvarende mester kom jeg rigtig skidt fra start: Først blev jeg driblet ud af banen af Tom, og i 2. runde kombinerede Leif mig ud af banen! Efter tre runder er situationen den, at to spillere - ikke overraskende Martin og Tom - begge har maksimum om derfor mødes i 4. runde. På lur med 2 points ligger Leif, Klitgaard og Steen Fup.

 Klitgaard havde godt fat i Tom med de sorte i 3. runde, men Tom var snedigt og nappede pointet

 

Lidt nyt
(21. januar 2014)
Af PE Nielsen

Hurtigmesterskabet afholdes de næste to torsdage med 3 runder hver aften. Hold håndboldfri torsdag og stil op!
Tilmelding i klubben på torsdag senest 19.15, eller til formanden: telf. 61 33 71 28 eller mail formand@nordre.dk.

Xtraconligaen: Førsteholdet spiller igen på søndag kl. 12 i Lokalcenter Abildgaarden, Skovvangsvej 99, denne gang en skæbnekamp imod SK 1968.
Kom og følg holdet!

Klubturneringen/klubmesterskabet: Husk at tilmelde dig, kan ske senest 6/2 til Poul Erik Nielsen på telefon 86 19 27 23 eller pr mail til poulerik@nordre.dk - eller online her! Pt. er der 22 tilmeldte, heraf 12 mesterspillere.

 

Efterårslyn
(16. januar 2014)
Af PE Nielsen

    Det stormudsatte Efterårslyn blev denne gang ramt af kuling, men blev gennemført med 9 mand. Vi spillede i én stor gruppe, de fire første videre til semifinalerne. Igor tabte i første runde til mig og i anden til Tom! Men han kom stærkt igen ...

    Betænkningstiden var ny: 3 minutter plus 2 sekunder pr træk. I 3. runde tabte jeg en officer til Steen Fup, og så er der bare ikke noget at gøre pga. betænkningstiden! Steen gjorde det godt og gik til semifinalen sammen med Tom, mig og Igor. Her vandt Igor de to partier over Tom, mens jeg fik revanche mod Steen, også to sejre, selvom han havde godt gang i noget fusk i den første!

    Finalen skulle således stå mellem Igor og mig. Igor havde hvid i det første, jeg udlignede og fik endda klar slutspilfordel og burde have vundet, men Igor reddede remis på et mirakel! Jeg fik en god stilling med hvid, men jeg forivrede mig, overså noget simpelt og måtte nu ty til fusk. Jeg fik da også dronningen ned i Igors stilling, og vi troede begge, at han var færdig, men så fandt han et par dronningskakker, der gav dronningafbytning og jeg var væk!

Dermed fik Igor sin første rigtige lynsejr i klubben!

  Da Igor kom til klubben, kunne og ville han slet ikke spille lyn, men det har vi da i alt fald nu fået ham lært! Til lykke!

 

Holdskak
(9. & 16. januar 2014)
Af PE Nielsen

Opdatering d. 16/1: Det var en skidt runde for vores tre øverste hold, følg de deprimerende kendsgerninger under holdreferater, når de dukker op.

Så er det igen tid til holdskak:

Lørdag og søndag spiller førsteholdet i et dobbeltstævne her i Aarhus. Det afholdes på Lokalcenter Abildgården Skovvangsvej 99.
   Lørdag kl. 14.00 spiller vi imod Team Nordea Skanderborg, der forsøger at forsvare deres mesterskab
   Søndag kl 10.00 gælder det så Nørresundby, en af de andre nedrykningskandidater, der dog har klaret sig godt i år
Der er naturligvis gratis entré, kig op og følg holdet!

Andetholdet skal tirsdag den 14/2 en tur til Skanderborg, hvor det møder Skanderborg II
Tredjeholdet møder tirsdag den 14/2 Aarhus/Skolderne II i Chess House
... mens Fjerdeholdet er oversidder i denne runde.

 

Januar
(6. januar 2014)
Af PE Nielsen

Først og fremmest Godt Nytår!

Og så lidt service om klubbens januar-arrangementer:

Torsdag den 9. januar er der Konsultationsskak
Torsdag den 16. januar er der forsinket Efterårslynmesterskab, mesterskabet blev udsat den 5/12 pga. decemberstormen
Torsdag den 23. og 30. januar: Hurtigskakmesterskab

Den åbne klubturnering starter den 13. februar, sidste tilmelding torsdag den 6/2, se indbydelsen her.

Se i øvrigt den opdaterede klubkalender her.

 

Juleafslutningen
(20. december 2013)
Af PE Nielsen

Efterårsmester Igor får sin præmie

Finalen er i gang: Tom mod Hansen

Afgørelsen i parti 4: Tom sætter mat med gryffen!

Årets juleafslutning var meget Nordre-traditionel: Vi startede med gløgg og æbleskiver, og så var der præmieuddeling i Efterårsturneringen, og endelig juleskak med specialregler. Desværre var der kun få præmietagere til stede, men turneringsvinder Igor og 2 af de delte toere var der, Tom og undertegnede.

Så vi kunne hurtigt komme videre til aftenens højdepunkt juleskakken, hvor der blev spillet i to grupper med hhv. 5 og 6 deltagere, nummer 1 og 2 videre til semifinalen. I 5 mandsgruppen måtte storfavorit Steen Fup se semifinalepladserne gå til Per Hansen og Tom. I den anden gruppe overraskede useedede Igor og tog en semifinaleplads sammen med undertegnede. Det var en spændende gruppe, hvor det viste sig, at Igor nu allerede har tilpasset sig og derfor skal seedes næste år ;-)

Der var ligestilling i begge grupper, så semifinaleparringen skete ved lodtrækning: Tom mod Igor og Hansen imod mig med reglen "tårn skal hoppe over én og kun én brik". Tom og Hansen vandt partierne og kvalificerede sig til finalen. Finalen gik over to partier, de vandt én hver! Og tredje parti gik remis ... Så skulle det afgøres i 4. parti med gryffer! Her ofrede Tom en løber på f7, gryffen kom ind på e6 og snart var Hansen mat!

Endelig så præmier i form af de medbragte pakker! Martin Bækgaard trak årets pakke, se billederne:

I pakken var en ny pakke, med dette skilt!

... og gaven var en sjov hat ...

... som kan bruges på mange måder!

 

Juleafslutning
(16. december 2013)
Af PE Nielsen


Torsdag den 19. december afholdes den årlige juleafslutning i klublokalerne - vi starter præcis kl. 19:30! Men vi åbner dørene allerede ved 18-tiden.

Juleafslutningen 2013 kommer som tidligere år til at bestå af tre dele:

Præmieuddeling, et traktement og den traditionsrige Juleskak

Juleskakturneringen er en lynturnering med specielle juleregler, skiftende fra runde til runde.

Der medbringes en julepakke til en værdi af 15-20 kr.
Pakkerne indgår som præmier, men der er dog kun præmier til dem, der selv har haft en pakke med!

 

Holdskakuge
(9. december 2013)
Af PE Nielsen

Det er holdskakuge! Førsteholdet har allerede været i kamp, det blev acceptabelt 4-4 imod et svagt opstillende Århus/Skolerne hold, og vi er dermed umiddelbart væk fra nedrykning. Mandag spiller 4. holdet ude imod Hadsten - på torsdag spiller 3. holdet i Silkeborg mod Silkeborg II, og 2. holdet har hjemmekamp i Chess House imod Åbyhøj.

 

Efterårsmesterskab i lyn
(4. & 5. december 2013)
Af PE Nielsen

OPDATERING: Peter Tanev har lige på TV2 News sagt, at vi skal blive hjemme :-((

Trods stormen og stil op til Efterårsmesterskabet i lynskak i morgen torsdag! Du skal tilmelde dig i klubben senest kl. 19.15. Turneringen er første del af klubmesterskabet i lynskak 2013-14.

Bemærk: Efterårsmesterskabet afholdes som forsøg denne sæson med betænkningstiden 3 minutter + 2 sekunder pr træk.

Det tilstræbes at inddele deltagerne i to jævnbyrdige indledende grupper, fra hvor de to bedstplacerede i hver gruppe spiller semifinale, således at nr. 1 i gruppe 1 møder nr. 2 i gruppe 2 og omvendt. Ved begrænset fremmøde spilles evt. alle-mod-alle. Der spilles efter 3-point systemet. Semifinale og finale afvikles som dobbeltrunde. Hvis der efter de 2 ordinære partier er ligestilling, spilles ét tredje parti, hvor hvid har 6 minutter og skal vinde mod sorts fem minutter. Farve afgøres ved lodtrækning.

 

Chess House ekstraordinær generalforsamling
(29. november 2013)
Af PE Nielsen

Bekymrede miner, ikke mindst i bestyrelsen

Der var mødt mange op til den ekstraordinære generalforsamling i Chess House. Situationen er kritisk på hele tre parametre, økonomien (primært likviditet), aktivitetsniveauet og forståelig metaltræthed i bestyrelsen. Resultatet af mødet efter megen debat blev, at Chess House opsiger det nuværende lejemål og sonderer terrænet på flere fronter. Den videre skæbne tages så op på den ordinære generalforsamling i marts, men der er ingen tvivl om, at situationen er kritisk.

 

Efterårsturneringen.
(29. november 2013)
Af PE Nielsen

Igor gør sig klar til det spændende finaleparti, og han gik ud som sejrherre

Igor Teplyi havde de hvide brikker mod Tom Petri, men kravet var en sejr. Det stod hårdt, Tom kæmpede indædt og overlevede en tidnød med 8 sekunder til 8 træk! Desværre for ham forsvandt ellers gode remischancer i denne tidnød, og efter Igors 41. træk opgav Tom - Igor var Efterårsmester, tillykke! Andenpladsen blev delt mellem Tom, Nina Høiberg og undertegnede, idet Nina vandt et rigtigt hundeslagsmål mod Per Hansen, mens jeg vandt over Mads Borup.

Basis ser ud til at blive delt mellem Mikkel Hansen, Per Oehlerich og Kris Hedelykke. Per og Mikkel vandt sidste runde, mens Kris blev dunket af Vagn Jensen. Præmiefordelingen er ikke endelig i skrivende stund.

Det har været en hyggelig og meget spændende turnering, omend præget af lidt for mange udsatte partier.

 

Lidt af hvert
(25. november 2013)
Af PE Nielsen

Jørn Sloth gjorde en god figur ved senior VM i Kroatien, og det blev til en 23. plads i det 150 mands store felt! Jens Kristiansen var igen med helt fremme til sidst, men han måtte videregive mesterskabet til Vaisser fra Frankrig, dog kun på dårligere korrektion, flot af Jens!

Onsdag aften kl 19.00 er der ekstraordinær generalforsamling i Chess House med et meget kedeligt, centralt punkt på dagsordenen: Bestyrelsen foreslår foreningen opløst pr 30/6 2014. Hvis dette ikke skal blive en realitet, skal der meget, meget større opbakning til end på det seneste, og der skal laves en redningsplan ....

I sidste uge blev 2. runde i hovedkredsturneringen spillet, og vores andetholds oprykningschancer fik yderligere et lille knæk, da holdet tabte 3½-4½ til Aarhus/Skolerne II. Der var også nederlag til 3. og 4. holdet, se under Holdturneringen.

... og på torsdag er det så sidste runde i Efterårsturneringen med en meget spændende afslutning i toppen: Formand Tom fører med 6 og skal med sort forsøge at opnå mindst en halv, hvilket vil give Tom turneringssejren. Modstanderen er Igor, der har et halvt mindre, men altså hvid .... På de næste pladser med 5 points ligger Nina, der møder Per Hansen, samt undertegnede, der møder Mads Borup.
Basis føres overraskende af Kris Hedelykke med 4½, han skal op imod Vagn Jensen med sort. Og lige bagved har han en anden overraskelse: Anton Sønniksen med 4, Anton har i sidste runde sort imod Leif Møller. Svære kampe for de to, så måske kommer der en af de mange med 3½ og smutter forbi!?

 

Nordre IV's kamp flyttet
(14. november 2013)
Af PE Nielsen

Da VRS ikke råder over deres hjemmebane i næste uge, spilles kampen VRS - Nordre IV i Chess House på mandag, den 18/11.

 

Senior VM i gang
(14. november 2013)
Af PE Nielsen

Efter god træning i Skakligaen er Jørn Sloth nu i gang med Senior VM i Kroatien, glem det ikke pga. VM matchen!

Forsvarende senior VM Jens Kristiansen og bl.a. vores Jørn Sloth gik i tirsdags i gang med årets senior VM i Kroatien. De er begge kommet fornuftigt i gang med 1½ points i det 150 mand store felt, der tæller ca. 15 danskere.

Følg turneringen her: http://www.worldsenior2013.rijekachess.com/en

Den øjeblikkelige stilling er lidt svær at finde, derfor et ekstra link til den:
http://www.chess-results.com/tnr98611.aspx?lan=1&art=1&rd=2&flag=30&wi=821

 

Klar til finalen!
(8. november 2013)
Af PE Nielsen

Forrest vinder Tom over Nina, bagest vinder Igor over Per Hansen, begge efter store kvaler

Efter en meget spændende runde i toppen er der nu klar til den ultimative finale i sidste runde om 3 uger: Igor har hvid imod Tom, men skal vinde!
Det står klart efter aftenens runde, hvor Igor overlevede visse kvaler imod Per Hansen og vandt til allersidst, samtidig med at Tom tog stikket mod Nina, også efter at have været i problemer!

Selv vandt jeg heldigt over Vagn Jensen, mens en ellers godt spillende Leif Møller havde en skidt aften og blev løbet over ende af Mads Borup. Dennis Hemdorff spiller stadig flot, og det blev remis imod Klitgaard! Borup og Hemdorff fører under-2100 sammen med Bjarne Lysgaard, men andre kan blande sig efter de udsatte.

Basis føres overraskende af Kris Hedelykke, og lige så overraskende kan Anton Sønniksen med to udsatte også blande sig her! Så måske behøver de to slet ikke ty til præmierne for under-1650 eller under-1800! Ellers ligger Mikkel Hansen trods tab stadig fint, Per Oehlerich ligeledes, hvis den udsatte vindes.

 

Elendig start i Xtracon ligaen
(3. november 2013)
Af PE Nielsen

Førsteholdet fik i dobbeltrunden i Hillerød en miserabel start, først blev det nederlag til oprykkerne fra Hillerød på 3½-4½, og dagen efter så et slemt nederlag på hele 2-6 til Nordkalotten. Første runde var på papiret lige, mens vi i 2. runde havde en forventet på knap 3½ .... Det er ikke stillingerne, der har manglet, pointene er blot ikke kommet hjem, Igor, Sloth og Veng har alle 2 nuller, selvom stillingerne næsten har været til maksimum :-(

Et nederlag til oprykkerne fra Hillerød
var ikke lige sagen ...
Jan Christensen tog en kalkuleret risiko, ofrede
en officer og vandt i sikker stil
Hjemvendte Martin Bækgaard gjorde det som
Jan C godt med 1½ af 2

Holdet har hermed allerede fundet sin plads i det tunge ende af ligaen:

1. Brønshøj 13½ bp. 4 mp
2. Skanderborg 10 bp, 4 mp
3. Jetsmark 10 bp, 4 mp
4. Århus/Skolerne 9½ bp, 4 mp
5. Nordkalotten 9½ bp, 2 mp
-------------------------------------------
6. SK1968 6½ bp, 0 mp
7. Nørresundby 6 bp, 0 mp
8. Hillerød 5½ bp, 2 mp
9. Nordre 5½ bp, 0 mp
10. K41 4 bp, 0 mp

 

Nordre III - Nordre II, Nordre IV i kamp og udsat
(1. november 2013)
Af PE Nielsen

Sikke en aften, smæk for skillingen!

Tavlen lyver ikke, 2. holdet var bedst,
men overbevisende var det ikke ...

På topbrætterne kom 2. holdet til kort, det blev med kniberi til et halvt point ...

Med ryggen til spiller reserve Anton Sønniksen fra 3. holdet reserve Steen Fup ud af banen ...

Ja, 2. holdet vandt altså knebent med 4½-3½ over et fantastisk kæmpende 3. hold! Rewitz lagde ud med en hurtig sejr, Borup fulgte trop da Henning Andersen unødvendigt gik på bonderov, og Frode fik i tidnøden sit angreb igennem til mat i et parti, som Kragelund også havde stor ære af.

Men så kom de bitre: Nypensionerede Anton Sønniksen kørte stille og roligt Steen Christensen over, og bedre gik det ikke på 1. brættet, hvor Klitgaard blev udspillet af Leif Møller! Det blev i et spændende parti remis imellem Ulrik Thomassen og Jørgen Rudbeck, Ulrik kom bedst fra start, men måtte til sidst ty til trækgentagelse.

Per Hansens remisfæstning

En fortvivlet Noe giver remis mod Nørholm

2. holdet var således foran 3½-2½ før de sidste to: Dennis Hemdorff var i slem tidnød mod holdleder Per Hansen, men Per var ikke kold nok, forivrede sig med et ukorrekt kvali-offer og burde ha' tabt øjeblikkelig. Men han blev reddet af Dennis' tidnød og fik i slutspillet bygget en remisfæstning op. Noe stod vist længe i overkanten mod Nørholm, men Nørholm kæmpede bravt, og til sidst tyede Noe med 10 mod 20 minutter til remis.

Tavlen viser 2-2

Kampen er i gang! Forrest Anna og Kris, bagest Marcus Holm og Alfred

Forrest til højre Alfred, der sikrer
4. holdets første sejr!


4. holdet med familien Hedelykke var også i kamp imod Aros II. Det blev en spændende match, hvor Marcus måtte ned, mens Alfred udlignede. Da Anna spillede remis, hang det hele på farmand Kris, der havde klar fordel med ½ bonde mere. Hvorfor det kun blev til remis, står hen i det uvisse, var Kris tæt, syntes han det ville blive for sent, eller .....? Men trods alt en fin start for holdet!

I skyggen af disse kampe vandt formand Petri stille og roligt over Peer Ole i en udsat fra klubturneringen, og han er nu kommet bagfra og pludselig i spidsen sammen med Nina, begge har 5 af 6, et halvt mere end Igor. De mødes naturligvis på torsdag!

 

Holdturnering og udsat
(31. oktober 2013)
Af PE Nielsen

Så er det i aften, holdturneringerne går i gang! Mød op i klubben og følg det historiske opgør mellem 2. og 3. holdet! Samtidig lægger Nordre IV ud imod Aros II, også i Chess House.

Per Oehlerich har vundet sin udsatte over Finn Geneser.

 

Sande seniormestre! (27. oktober 2013)
Af Poul Erik Nielsen

Som tidligere nævnt tog det hårdt på Nørresundby, at vi nappede seniorpokalen i år, og derfor besluttede DSU's seniorkoordinator, at hans 70 års fødselsdag skulle bruges som anledning til at revanchere dette. Vi blev inviteret, tog handsken op og troppede - efter tre ærgerlige afbud - op med 10 m/k.

Nina afgør uhøfligt matchen ved at slå fødselar Bent Sørensen i vanlig stil ;-)

Fødselaren Bent Sørensen bringer os godt igennem sit spændende program

Sloth holder et spændende foredrag om russisk skak, her dog med en perifer indledning ...

Det fine arrangements hovedpunkt var da også denne stor-seniormatch! Til fødselarens store ærgrelse gik det ikke som håbet, vi sablede dem ned og slog eftertrykkeligt fast, hvem der er landets seniorherrer! Matchen gik som følger:

1 Jørn Sloth - Jens Kølbæk ½-½
2 Nina Høiberg - Bent Sørensen 1-0
3 Poul Erik Nielsen - Jørgen Jørgensen ½-½
4 Karl Pedersen - Svend Pedersen 0-1
5 Per Holst - Jens Jørgen Christiansen 1-0
6 Jan Rewitz - Børge Pedersen 1-0
7 Poul Thomassen - Per Grevlund ½-½
8 Ulrik Thomassen - Bent Bojsen ½-½
9 Knud Herskind - Jan Petersen 1-0
10 Henning Andersen - Ole Villadsen 1-0
11 Mogens Hermansen - Helle K Pedersen 1-0 (Mogens var lånt af Nørresundby pga. vores afbud)

Så sejren var på hele 7-3, uden den lånte spiller. Heller ikke på bræt 1-4 fik Bent sin forventede pokal-revanche, primært fordi han selv tabte til Nina.

Så holdt Per Grevlund et foredrag om skakstudier, før en let og lækker frokost. Herefter var Sloth så på slap line, han holdt et spændende foredrag om russisk skak! Endelig blev der spillet en lynturnering, hvor Per Andreasen blev en suveræn vinder, han tabte vist kun et enkelt parti hele vejen; det var mod Karl, der til gengæld klippede Per helt over i en flot angreb!

Efter arrangementet spiste vi, der skulle med Rewitz hjemad, sammen med nogle Nørresundbyfolk på et græsk spisested i Aalborg, en hyggelig afslutning på en rigtig god dag i det nordjyske!

 

Efterårsturneringen, 6. runde spillet
(25. oktober 2013)
Af PE Nielsen

Med få afbud så jeg frem til en spændende aften! Desværre var det så som så med spændende partier, og der blev da også spillet en masse remiser. Igor skulle "møde nummer 7, som han ikke kendte". Det kom han hurtigt til, modstanderen var skarpe Vagn Jensen, og efter 10 træk havde Vagn da også fået Igor til at hoppe i noget ubehageligt. Det lykkedes dog Igor at vriste sig fri, siden var det med chancer til begge sider, men remis blev det. Klitgaard pressede Nina med uensfarvede løbere og 2 sæt tårne, men rigtig kritisk blev det vist ikke, remis.

Tom vandt med en snedighed mod f4 feltet en pligtsejr over Mikkel Hansen. Borup og Hemdorff vandt over hhv. Pagh og Steen F, der denne aften ikke fik gang i noget. Der var ligeledes sejre til Oehlerich og Kris.

Jeg fik en lille men klar slutspilfordel med springer på e4 imod indespærret kongeindisk løber. Umiddelbart burde det efter min fornemmelse have vundet, men jeg havde to svagheder og kunne derfor ikke få springeren afgørende med. Med en lidt dårlig smag i munden satsede jeg til slut hele butikken, og Bjarne nu-Lysgaard tabte på tid i noget, der i mellemtiden var blevet en gevinststilling for ham :-/

Nina fører med 5 af 6 i et tæt løb, et halvt point foran Igor. På tredjepladsen er vi hele fem spillere med 4, og Per Hansen lurer endvidere med 3½ og en udsat - det bliver utroligt spændende! I Basis må det stå mellem Mikkel H med 3½, Kris med 3 plus én i mente, Thye med 3 og Hardlei med 2½ plus én i mente.

 

Seniormatch mod Nørresundby (opdateret 25/10)
(23. oktober 2013)
Af PE Nielsen

På lørdag spiller Nordre en seniormatch imod Nørresundby over 11 brætter. Vi har været oppe på 13, men desværre har jeg de seneste par dage modtaget 2 afbud. Anledningen er DSU's seniorkoordinator Bent Sørensens 70 års fødselsdag.

Seneste: Vi har nu desværre fået et tredje afbud og kommer kun 10 af sted.

 

Efterårsturneringen, udsat
(23. oktober 2013)
Af PE Nielsen

Igor vandt det udsatte parti over mig og rykker op på 2. pladsen, et halvt efter Nina. Det var et meget skarpt og kompliceret parti, Igor betegnede det som "meget stressende, og man skulle have haft 1 time til hvert træk". Men da det gjaldt, var Igor skarpest, fandt nogle gode træk, hvorefter jeg reelt brød sammen.

I dagens 6. runde møder Nina Klitgaard med de sorte, mens Igor har sort imod Vagn Jensen.

 

Holdturneringerne starter
(20. oktober 2013)
Af PE Nielsen

Opstarten af holdturneringerne står for døren! Torsdag den 31. oktober er der i klublokalerne lokalderby mellem 2. og 3. holdet! Samme aften lægger Nordre IV ud imod Aros II, også i Chess House.

Weekenden lige efter lægger Xtrocon Skakligaen så ud, og vores førstehold skal til Hillerød, hvor det møder Hillerød og Nordkalotten.

 

Efterårsturneringen, udsatte
(20. oktober 2013)
Af PE Nielsen

Så er det vigtige udsatte parti mellem Nina Høiberg og Leif Møller spillet, Nina tog hele stikket hjem og har nu lagt sig i front i Efterårsturneringen!

Nina har lagt sig alene i spidsen med 4½ points af 5 mulige

 

Efterårsturneringens 5. runde
(10. oktober 2013)
Af PE Nielsen

Så blev 5. runde delvist afviklet, men igen med en del afbud ...

Vagn Jensen og Klitgaard spiller et skarpt parti til remis. I baggrunden har Borup netop forpasset 20.Tb4!

Klitgaard holdt remis imod en pågående Vagn Jensen. Per Hansen vandt over Borup, der dog havde flere store chancer i partiet, og de øvrige topopgør Igor-PE og Nina-Leif er udsatte. Tom vandt med besvær en udsat mod Geneser. Kris besejrede med godt presspil Rudbeck, der dermed er kommet rigtig skidt fra start.

Ergo står vi med en meget åben turnering, hvor en evt. vinder af Nina-Leif dog vil rykke godt i front!

 

Efterårsturneringens 4. runde
(7. oktober 2013)
Af PE Nielsen

Fra 4. runde beretter Tom Petri: Jeg så ikke selv meget af partierne, men var selv meget tæt på at afgive en halv i et tårnslutspil der gik tiden ud. Vagn ofrede en bonde i åbningen, men Dennis fik det over i noget der lignede et holdbart dobbelt tårnslutspil, men tillod en dobling på anden række, og så var det slut. Anton David var tæt på mod Benny i et langt parti.

 

Efterårsturneringens 3. runde
(27. september 2013)
Af PE Nielsen

Så var der næsten fuldt hus, kun 2 afbud og en udeblivelse. Det betød en spændende aften, hvor der var pligtsejre til Igor (med fynd og klem!), Nina og Leif. Nytilkomne Dennis (se artiklen nedenfor!) vandt på det yderste et bondeslutspil, som Oehlerich burde have holdt. Jeg havde teten i topopgøret mod Klitgaard, men missede nogle lovende muligheder, og selvom jeg lidt risikabelt strammede i et bondeslutspil til sidst, holdt Klitgaard balancen, jeg har lige dristigt spillet 32.e3-e4!?:

Et meget svært bondeslutspil! Der er mange blokerings- og tempotemaer ... Lur mig om det ikke kommer i klubbladet

Peer Ole havde hele partiet styr på Steen Fups angreb; til sidst ofrede Steen hele møllen, og ud i de allersidste minutter fejlede Peer Ole så, han slog med den eneste forkerte ud af tre brikker og tabte. Lars Christiansen måtte ligeledes ned mod en velspillende Kris.

Formanden vandt to lette for tårn og bonde, men stillingen var ynkelig, og Tom var da også glad, da han fi et remistilbud! Remis blev det også imellem Søren G og Nørholm.

Nina har maksimum 3 af 3, følgende følger efter med 2½: Igor, undertegnede, Klitgaard, Leif og Steen. Næste runde spilles næste torsdag.

 

Spillermøde og udsat(te)
(20. september 2013)
Af PE Nielsen

I aftes var der spillermøde, og holdene kom på plads uden den store dramatik. Der er enkelte ændringer i forhold til nedenstående og den endelige liste vil komme på plads på Styrkelistesiden under holdturnering inden alt for længe. Men læg mærke til, at førsteholdet er blevet styrket med Martin Bækgaard, der kommer fra Jetsmark.

I Efterårsturneringen blev kun et enkelt parti afviklet, Nina vandt omend med kvaler over Benny Lauridsen. Det betyder desværre, at der stadig er en del udsatte - jeg vil derfor minde om, at den der sender afbud selv er ansvarlig for at aftale nyt spilletidspunkt! Og de to første runder skal i henhold til indbydelsen være spillet senest 22/9, dvs. på tirsdag! Dette naturligvis aht. rundelægningen til 3. runde næste torsdag.

Vi kan i øvrigt byde velkommen til et nyt medlem: Dennis Hemdorff, der tidligere har deltaget i vore åbne turneringer og også forsøges indlempet i den kørende Efterårsturnering.

Her i midten en lidt uskarp udgave af Dennis Hemdorff under en tidligere præmieoverrækkelse

 

Spillermøde
(18. september 2013)
Af Mads Borup

Torsdag den 19. september afholdes årest spillermøde. Det er vi afgør hvor mange hold vi skal deltage med i holdturneringerne og her vi opstiller den endelige styrkeliste. Vi har forud for mødet været i kontakt med de fleste af klubbens medlemmer og det er der kommet nedenstående forslag til antal hold og styrkeliste ud af.
Kan du ikke deltage på spillermødet og har særønsker, bedes du kontakte formanden inden mødet.

Førsteholdet: Skakligaen (weekend)
Andetholdet: Mesterrækken (hverdage)
Tredieholdet: Mesterrækken (hverdage)
Fjerdeholdet: C- eller D-rækken (hverdage)

<Tabel fjernet, se holdskaksiderne>

Står du listet med et ? bedes du kontakte formanden og/eller møde op på spillermødet, hvis du gerne vil på hold eller være reserve.

 

NM for seniorer
(9,
13. og 16. september 2013) Af Poul Erik Nielsen

Aktuelt 16/9: Regerende Nordensmester Jørn Sloth måtte desværre se sit mesterskab gå videre til regerende verdensmester Jens Kristiansen. Jens sluttede i dag af med en hurtig remis og kunne derfor ikke hentes, men Jørn sikrede sig dog en delt 2.-4. plads ved at vinde sit parti over Westerinen. Andenpladsen blev delt med Olafsson, Island og Karason, Sverige, alle 6½, et halvt efter Jens.

Den detroniserede Jørn Sloth er en af de første til at lykønske VM Jens Kristiansen - foto Verner Christensen

Jørn spillede en god turnering og fik en ratingfremgang på +11 points, Jens måtte nøjes med +5. Alligevel er det helt sikkert en ærgerlig detroniseret mester, i lørdags blev et så godt som vundet tårnslutspil formøblet til en uforståelig bolle ....

13/9: Sloth og Kristiansen er i front med 5 af 6, et halvt foran Olafsson, Island. Der er fridag i dag fredag, de sidste tre runder spilles lørdag-mandag.

I denne uge forsvarer vores Nordensmester i seniorskak Jørn Sloth sin titel på Bornholm. Jørn er kommet fint fra start med to sejre og møder i dag mandag den eneste anden med 2 points, nemlig seniorverdensmesteren Jens Kristiansen! Følg turneringen på http://www.skakturnering.dk/turnering/nsm2013/hjemmeside/, hvor partierne også vises online!

 

Festugen 2013
(9. september 2013)
Af Poul Erik Nielsen

Thomas Klitgaard stillede op til turneringen og var med i Mesterskabsklassen. Denne blev suverænt vundet af Jesper Søndergård Thybo, der kun afgav et halvt point og vandt med 4½ af 5. Thomas nåede med sejr i sidste runde op på 2½, hvilket var nok til en firdelt andenplads og en lille ratingfremgang.

 

Nordre Efterår, 2. runde
(5
og 13. september 2013) Af Poul Erik Nielsen

Aktuelt 13/9: Der blev afviklet 5 udsatte i aftes, og overraskelserne i toppen fortsætter! Tom måtte give remis imod Steen C og udtaler: "billigt sluppet når man sætter dronningen i slag". Også Vagn Jensen måtte give remis, imod Christian Thye-Petersen. Se den opdaterede tavle her.

Der blev kun afviklet 8 partier på 2. rundes ordinære dag :-( Men det gav et par artige overraskelser:

Igor kom hurtigt i problemer med hvid imod Leif Møller, og der blev taget remis! Endnu større overraskelse var det vel, at Hansen junior for første gang besejrede farmand Per i et seriøst parti! Rudbeck måtte ligeledes ned mod Steen C.

Overraskelsernes bord!

 

Senior hurtigskakmesterskab
(1. september 2013)
Af Poul Erik Nielsen


Jørn Sloth tydelig glad for den nye pokalerhvervelse!

Jørn Sloth vandt i fredags seniormesterskabet i hurtigskak i Odense - vi ønsker hjertelig til lykke!

Slutstillingen i toppen:

1. Jørn Sloth, Nordre, 6½ point
2. Pouelsten Holm Grabow, Evans, 6 point
3. Kaj Rosell, Springeren, 5½ point
4. Henning Nielsen, Maribo, 5½ point
5. Per Holst, Nordre, 5½ point

Hele slutstillingen kan studeres her: http://skak.dk/images/officielle_dokumenter/diverse/slutstillingen_dm13.pdf

 

Nordre Efterår startede torsdag
(29. august 2013)
Af Poul Erik Nielsen

Så er første runde afviklet med følgende resultater:

1 Per Oehlerich (16) - Igor Teplyi (1) 0-1
2 Tom Petri (2) - Steen Christensen (17) Udsat
3 Søren G. Christensen (18) - Nina Høiberg (3) 0-1
4 Poul Erik Nielsen (4) - Kim Hardlei (19) 1-0
5 Flemming Pagh Iversen (20) - Thomas Klitgård (5) Thomas udeblev og må formodes at få en bolle
6 Per Hansen (6) - Lars Christiansen (21) 1-0
7 Christian Thye-Petersen (22) - Vagn Jensen (7) Udsat
8 Jørgen Rudbeck (8) - Leif Nørholm (23) ½-½
9 Anton David (24) - Peer Ole Pedersen (9) 0-1
10 Mads Borup (10) - Henning Kragelund (25) Udsat
11 Kristen Hedelykke (26) - Leif Møller (11) 0-1
12 Benny Lauridsen (12) - Ole Bro Petersen (27) 1-0
13 Anton Sønniksen (28) - Toby Dreisler (13) 0-1
14 Bjarne Pedersen (14) - Niels Jürgensen (29) 1-0
15 Antonio Lang (30) - Mikkel Hansen (15) 0-1

Som det fremgår, var der ud over Thomas' udeblivelse kun en enkelt overraskelse, Nørholms remis imod Rudbeck.
Andre var dog tæt på, bl.a. Sønniksen der ikke har spillet et seriøst parti i over 20 år! Han faldt dog til sidst i Toby' s bronzespringer test af fjernoppositionen.

Inden næste runde næste torsdag skulle der komme en tavle op at stå, så følg med her fra linket Nordre Efterår EMT 2013 fra forsiden! Tom vil som hovedregel tilstræbe at have runderne klar tirsdag.

Rudbeck (tv.) må med 1.b4 afgive en halv

Sønniksen (tv.) taber pusten til allersidst

Peer Ole (th.) vinder over Anton David

 

Sæsonopstart
(26. august 2013)
Af Poul Erik Nielsen

Så er klublivet trods varmen så småt ved at komme i omdrejninger. Den 15/8 blev der spillet en succesrig konsultationsskak, det kommer der meget om i det kommende Nordre Nyt. Efter fødselsdagsreceptionen, der er omtalt nedenfor, blev der spillet augustmesterskab i lynskak, og på torsdag starter så en pæn besat efterårsturnering op, rundelægningen frigøres snart her på siden.

 

Udfordret af Nørresundby - seniormatch
(26. august 2013)
Af Poul Erik Nielsen

Seniorkoordinator Bent Sørensen, Nørresundby fylder 70

I den anledning afholder det tidligere Nordremedlem en skakdag i Nørresundby Skakklub – og ét af de forventede tiltag er en seniormatch mellem Nordre og Nørresundby! Tør vi tage udfordringen op?? Årsagen til udfordringen er jo klar – på Nørresundbys hjemmeside er det formuleret således: ”Nordres seniorer er inviteret, så vi kan revanchere, at de fratog os DM i hurtig­skak”.

Hvis du ved årets udgang er 60 – eller kvinde over 50 ;-) – er du opstillingsberettiget! Hvis du også er med på at tage udfordringen op og vil tage med, så kontakt mig venligst allersenest 1. oktober. Som deltager må du påregne at skulle dække egne omkostninger til (forhåbentlig fælles) transport mv.

På programmet lørdag den 26. oktober kl. 11 til kl. 17 er i øvrigt følgende indlæg:

Jørn Sloth: Episoder i sovjetisk skak
Per Grevlund: Hvad er det med den her opgaveskak?


Fødselsdagsreception
(26. august 2013)
Af Poul Erik Nielsen

Torsdagens fødselsdagsreception var en stor succes med over halvdelen af klubbens medlemmer samlet, hvornår er det sidst sket?? Mange unge, midaldrende og koryfæer var mødt op, i den sidste kategori var bl.a. æresmedlem Knud Herskind og Børge Hansen, de kan med lidt god vilje skimtes på det 3. billede nedenfor, bagest ved bordet til venstre!

Måske er der basis for en årlig sæsonopstart á la denne som sammenskudsgilde!? Det kan gøres for et sted mellem 50 og 100 kr excl. drikkevarer .... Jeg vil tillade at udnytte min skribentplads her til på Jørgens og mine vegne takke alle de kom - og ikke mindst takke for de mange flotte gaver!

Fødselar Jørgen Rudbeck byder velkommen ...

... mens gæsterne andægtigt venter ...

... på at kunne komme i gang med maden!

Aftenen afsluttedes med augustmesterskabet i lynskak, og her var Mads Boe klar bedst med 19 af 21 mulige! Remisen var til sønnen Philip, der blev nr. 3 med 14 points, lige efter Per Hansen med 15. B-gruppen blev vundet på deling af Knud Herskind og Poul Thomassen med 15 af 18 mulige, Kim Hardlei blev nr. 3 med 12 points.

 

Sæsonopstart
(11. august 2013)
Af Poul Erik Nielsen

Så er vi tæt på sæsonopstart:

Torsdag den 15. august er der konsultationsskak, mød op i klubben ved 19-tiden!

Torsdag den 22. august er der Augustmesterskabet i lynskak, startende ved ved 20-tiden!

Men inden da er der fødselsdagsreception - tilmelding nødvendig, gerne inden torsdag den 15/8 og senest søndag den 18/8:

Jørgen Rudbeck er netop fyldt 70 år

HUSK tilmelding, se ovenfor!

Poul Erik Nielsen - fyldte 60 år i maj

 

Nordre Efterår EMT 2013 Åben klubturnering
(7. august 2012)
Af Mads Borup

Årets efterårsturnering er igen en åben Schweizer; men den starter lidt tidligere end de foregående år. Det er derfor tid til at tilmelde sig nu.
Indbydelsen finder du via forsiden. Vi har igen fået lov til at benytte Chess Houses online-tilmeldingssystem, så foruden tilmelding til Tom Petri på tlf. 61 33 71 28 eller e-mail: kan du nu også tilmelde dig på http://chesshouse.dk/turn/turn4/index.htm.

Der er allerede 10 tilmeldte.

 

Sommerskak - resultater
(31. juli 2013, opdateret 4. august)
Af Poul Erik Nielsen

Politiken Cup: Så nåede også Politiken Cup til ende, uden synderlig dansk succes. Det gælder også vores deltager, Igor Teplyi, der kom lunkent fra start, kæmpede sig op, men desværre tabte i sidste runde og havnede lidt under forventet.

Horsens Lang weekend blev meget overraskende vundet at Martin Matthiesen fra SK 1968, til lykke herfra!

Derimod var der ingen succes til Igor Teplyi, det blev kun til sølle 4½ points. Thomas Klitgaard gjorde det noget bedre og sluttede med 4½ points, og hertil en skønhedspræmie for dette fine angrebsparti:

Senior EM for hold: Danmarks førstehold med Jørn Sloth på holdet lå undervejs med fremme, men blev så alvorligt dunket af Israel. Bagfra kom et andet dansk hold Nørresundby, med feriebarnet Per Holst fra Nordre! Holdet overraskede alt og alle - vist også dem selv, og på Facebook skriver Per Holst:

Man kan ikke holde talent nede. Det blev atter slået fast, da Nørresundby (undertegnede var med som feriebarn) blev nr. 4 i EM for seniorskak. Skødesløst skal det lige nævnes, at Danmarks landshold blev nr. 15 (og det er da også en flot placering). Kun Israel (er det virkelig en del af Europa ?), Hviderusland og Rusland kom før os.

Her midt i euforien vil jeg godt nølende indrømme, at der var et element af held; men placeringen blev grundlagt af en kombination af kampvilje (også fra mig !! - jeg havde advokeret for indførelse af Dresdenreglen: Intet parti bør unødigt vare over 40 træk, da god drikketid derved kan gå til spilde, men naturen gik over optugtelsen og der blev fightet) og god forberedelse. Vi brugte altid næsten en time aftenen før på at undersøge, hvad vore modstandere hed og hvad de kunne tænkes at spille mod os.

Et område, hvor vi var de andre hold overlegne (måske med undtagelse af finnerne) var vedligeholdelsen af væskebalancen - der er meget varmt i centraleuropa om sommeren (ved vi nu). Navnene på disse hædersmænd (og mig) må naturligvis bevares for kommende generationer (Vi forventer, at hovedgaden i Hobro bliver omdøbt til Jørgen Jørgensen Avenue, og at der bliver en markant stigning af børn som bliver døbt Jørgen Jørgensen): Jørgen Jørgensen, Svend Pedersen, Per Holst, Poul Erik Nørgaard (holdkaptajn) og Per Grevlund. Da jeg er umanerligt stolt af resultatet, kan jeg ikke afvise, at jeg skriver mere om denne utrolige præstation senere.

 

Sommerskak
(11. juli 2013)
Af Poul Erik Nielsen

Der er flere Nordrefolk i ilden her i sommervarmen:

Politiken Cup, den 27. juli - 4. august: Her har vi vores topbræt Igor Teplyi i spil, følg ham på turneringens hjemmeside:
http://www.ksu.dk/politiken_cup

EM for hold 20-28. juli i Dresden, den 20.-28. juli: På Danmarks førstehold spiller Jørn Sloth sammen med Jacob Øst, Jens Kølbæk, Thorbjørn Rosenlund og Bent Sørensen. Per Holst er med på 2. holdet, bl.a. sammen med Jørgen Jørgensen og Svend Pedersen. Pt. er der ikke link til denne på skak.dk, men det kommer nok ;-)

 

Chess House Summer Open
(7. juli 2013)
Af Poul Erik Nielsen

Turneringsvinder Poul Rewitz til højre analyserer sit gevinstparti mod Christian Furrer sammen med Vagn Jensen

Peer Ole Pedersen i tænkeboks på en varm søndag i Chess House; det blev til en flot placering som nummer 6.

Så er Chess House's sommerturnering afsluttet med Poul Rewitz som vinder med 6 points. To Nordrefolk deltog, og begge klarede sig fuldt tilfredsstillende: Peer Ole Pedersen blev med 4½ points placeret som nummer 8, mens Leif Nørholms 3½ points gav en 18. plads i det 38 mand store felt. (de markerede placeringer rettet 12.07.2013)


Ældre nyheder...

Fritidscentret Skovvang