Klik for at vende tilbage til forsiden!

 

 

 

 

Dansk Skak Unions Pokalturnering 2004


Pokalen endnu en gang til Århus!

Referat fra Landsstævnet i Nyborg - af Poul Erik Nielsen

Vi vandt som bekendt knusende i 6. HK's pokalfinale, men desværre meldte Kyndel fra til landspokalen på grund af eksamen. Vi udvalgte med omhu Per Holst som reserve: Han havde spillet blændende ved Bededagsturneringen, passer godt socialt ind på holdet, og ikke mindst kunne han køre! Jan havde nemlig insisteret på ikke at køre derover, da han var til fest til langt ud på natten.

Det kunne man delvist fornemme på hans spil, der blev taget flere forsigtige hurtige remiser, men ellers blev han en overbevisende topscorer med 4½ af 6 uden tab, godt tømmermandsspil! Også reserve Holst gjorde det flot med 4 af 6, Ninas 2½ var acceptabel, og mine 2 i underkanten.

Som overskriften afslører, kom pokalen igen til Århus, og det havde vi en vigtig aktie i! Desværre var det Skolerne og ikke os, der hjembragte pokalen. Men om ikke andet har vi indgydt respekt hos bysbørnene, da vi i næstsidste runde overraskende ordnede favoritterne fra Brønshøj med 2½-1½ i en gyser. Brønshøj og Skolerne lå på det tidspunkt klart i spidsen med 12½ points, vi havde 8½. Jan kørte en relativ forsigtig ½ hjem mod Bromann, mens Nina efter indædt fight måtte ned mod GM Høi. Holst var oppe imod en farlig Palm, men ved påpasselighed og et rettidigt modstød kørte Per flot sejren hjem. 

Tilbage sad jeg så med en klar tidsfordel mod IM Pilgaard i et ellers ret lige parti med dronning, tårn og 4 bønder på hver side. Vi havde begge en svag kongestilling, og jeg valgte derfor flere gange at undgå dronningafbytning for at få en mat ind. Først missede jeg vist en smart bondegevinst, siden gik jeg for hårdt på og stod pludselig over for mattrusler og måtte ofre mit tårn. Med klokken helt oppe lykkedes det imidlertid ikke Pilgaard at sætte mig mat, og han overskred!

Da Skolerne samtidig vandt 4-0, var de klart foran før sidste runde, men skulle møde os, de ville være sikre med 2-2. Vi skulle naturligvis spille vores chance, men det led en krank skæbne, da Holst i en god stilling trådte forkert og tabte til Glud. Herefter tog Jan hurtigt remis mod Casper, og Nina mente heller ikke at kunne afslå remis en dårlig stilling mod Bo, og dermed var pokalen placeret. Jeg afslog heroisk remis, men Finn P. var for sikker, og vandt over mig.

Brønshøj sluttede af med en 4-0 sejr, og vi havde vel fortjent 3. pladsen, men sådan gik det ikke. Læseforeningen som vi besejrede i første runde, havde ligget og rodet nede i bunden, men de tog 7½ af 8 i de sidste to runder og snuppede dermed 3. pladsen. Pyt, det var jo heller ikke den, vi var kommet efter, vi havde spillet godt og været en afgørende faktor, kom et point foran Nørresundby og kan bestemt være vores indsats bekendt!

Se resultaterne her.

Referat fra det indledende stævne i eliterækken

af Poul Erik Nielsen

Nordre stillede til Elitegruppen med to pæne hold: Nordre I med Christian Kyndel, mig, Nina Høiberg og Jan Christensen samt Nordre II med Tom Petri, Niels Danstrup, Per Hansen og Hans Rasmusen. Vi blev desværre kun mødt af tre andre hold, og de var alle fra Skolerne!! Så kun to klubber repræsenteret, meget dårligt, og mærkeligt at SK 68 ikke stillede op ....

Skolerne I bestod af Tobias Christensen, Finn Pedersen, Bo Jacobsen og Jacob Vang Glud, og Skolerne II var heller ikke ueffent: Casper Rasmussen, Poul Rewitz, Martin Lind og Janus Christensen. Men det lå nok til, at hver klub ville få et hold med, og sådan skulle det da også gå!

Vi mødte først Nordre II, som vi besejrede 3-1, Kyndel og jeg gav remis. Imens spillede de to Skolerne-hold 2-2, så det så allerede gunstigt ud! I anden runde blev det til 3½-½ over Skolerne III, Nina måtte give remis. 

Tredie runde blev afgørende for vores finaleplads: Vi vandt i stor stil over Skolerne II: 4-0 ! Kyndel nappede en bonde fra Casper og vandt let, jeg vandt et flot angrebsparti over Rewitz, og også Nina og Jan tog stikket hjem. Dermed var vi faktisk allerede sikret en finaleplads, selvom vi sad over i 4. runde!

Før 5. runde havde vi et lille forspring i forhold til Skolerne I, som i 4. runde også sikrede deres finaleplads. Der var således blot tale om æren i det indbyrdes opgør, idet 1. og 2. præmie var ens: En middag til spillerne på Nyborg Strand, hvor finalen spilles Pinsedag!

Men det var jo gået forrygende, så hvorfor ikke tage det sidste med! Jeg spillede dårligt mod Finn og tabte. Men Kyndel tog Tobias' skalp og kom dermed op på flotte 3½ af 4! Han blev dog overgået af Jan C, der tog det hele hjem: 4 af 4! Nina spillede et mildest talt gyseligt parti mod Bo, der blev sat den ene officer efter den anden i slag, og til sidst havde de vist ikke flere og to remis! Nina kom dog flot i mål med 3 af 4, jeg nøjedes med 2½.

I alt vandt vi sikkert med 13 points af 16 mulige, ca 3 points foran Skolerne I. I skrivende stund er jeg usikker på, om Nordre II blev nr 3 eller 4 i kapløbet mod Skolerne II ..... Men en flot triumf for Nordre var det!

Red: Niels Danstrup oplyser, at Nordre II tog tredjepladsen, og at Tom Petri og Niels hver scorede 2½, mens Per Hansen og Hans Rasmussen hver scorede 1.
I øvrigt vandt Niels Danstrup et spændende parti over Poul Rewitz - se her!

Referat fra det indledende stævne i bredderækken

af Mikkel Nørgaard og Lau Bjerno

Nordre stillede, lige som for to år siden, med ikke færre end 4 hold i årets indledende stævne i bredderækken - denne gang dog ud af femten hold, hvor der jo i 2002 kun var 10 hold i alt (!!!). Den gang vandt vi jo sølv i Nyborg, så man håbede jo fromt, at nogen havde tur i den igen. Det var der sådan set også nogle der havde, desværre spillede de ikke på hold sammen...

Vi havde på forhånd satset benhårdt på et hold bestående af Rewitz (ankermand og chauffør på tidligere pokaludflugter til Nyborg), Borup, Nørgaard og Pedram. 
Mikkel beretter:
Vores 4. mand nåede desværre ikke frem til 1. runde, hvorfor vi måtte nøjes med at vinde 3-1 mod Hadsten, der aldrig siden fik point i gruppen!
Værre var dog de tre gamles sammenbrud i den følgende runde, hvor gode/spilbare stillinger blev forskertset mod et (hørte vi siden) pludseligt og i al hast sammenbragt hold fra Århus. Da Århus i første runde havde slået Skødstrup, og til slut skulle møde mildest talt overmatchede Hadsten, vidste vi godt, at løbet var kørt. Dog vandt vi mod Skødstrup tre fine partier, og kan vel trods alt se os selv i øjnene, om end pinsen ikke bliver tilbragt på Fyn.

Et forkromet overblik over de tre andre Nordreholds meritter er vi desværre ikke i besiddelse af, men et par flotte og bemærkelsesværdige enkeltresultater noterede man dog. Således fik Nordre III omsider gang i scoren i sidste runde med en 3-1 sejr over det bedste Århus-hold, der ellers lå til en mulig finaleplads: Det lykkedes Kim Hardlei på det grusomste at nedspille Jakob Bjerre Jensen (2166), samtidigt med at Lau Bjerno også i den grad fik skovlen under Martin Skov Jakobsen (2139)! (Lau: Han vidste åbenbart ikke, at man ikke kan spille caro-cann mod mig! ). Endvidere slog Thomas Overgaard talentfulde Peter "groovy" Grove fra Viby.

Videre til pinsens afsluttende stævne gik en rockgruppe fra Randers med Aage Olsen i den vokale forgrund, Hans Tanggaard på trommer samt to bas(s)ister. Plus, ikke at forglemme, et hold fra Skødstrup bestående af fire sikkert velspillende gutter.

Holdene "scorede" således:

Nordre 1 (Jan Rewitz, Mads Borup, Mikkel Nørgaard, Pedram Javan): 
7 bp / 4 mp - i 3 kampe.
Nordre 2 (Hans Willumsen, Steen Christensen, Henrik Brøchner, Thomas Overgaard): 
2½ bp / 1 mp - i 2 kampe.
Nordre 3 (Kim Hardlei, Lau Bjerno, Henning Kragelund, Anton David): 
5 bp / 2 mp - i 3 kampe.
Nordre 4 (Henning Reiths, Per Mikkelsen, Ole Bro, Lasse Friis): 
2½ bp / 0 mp - i 3 kampe.

Se indbydelsen