Nyheder

3. runde spillet (og holdskak)
(23. februar 2018) Af PE Nielsen

   Så fik vi afviklet tredje runde i Klubmesterskabet; i mesterskabsklassen er Lars igen på søen, mens Tom er nede med influenza, Toms udsatte mod Leif er skemasat til næste torsdag. Vi kigger først på stillingen efter næste torsdag.
 

 

 

Forrest får Peer Ole (th) aldrig styr på Vagns kongegambit og må ned.
Bagved vinder Farzam (th) over Svend Aage.

 

Også i Mester II får vi to gevinster: Mads (bagest tv) regner forkert og får kun to bønder for en offi' og må i længden ned mod Schøning. Forrest vinder Benny (tv) ret heldigt over Per Höllsberg.

 

Kris Hedelykke (tv) får held til et angreb på Jonas Nielsens konge, og den overlever ikke!

   I Mester II fører Steen C med 2 af 2 samt en udsat mod Oluf Øe. Per Oehlerich gik med sejr over Rudbeck i front med 2½ af 3 i Basis I, Thomas Overgaard har 2 af 3 efter remis imod Kvium; Graham Taylor er udgået pga. sygdom. Basis II føres af Søren G og Bjarne Lysgaard efter indbyrdes hurtig remis; her er Steen Larsen udgået. Kig selv nærmere på tavlerne her.

   Holdskak: Søndag spiller andetholdet sidste runde hos Evans, Vejle, og mandag spiller tredjeholdet 6. runder ude imod Randers II.

 

AaM & GM-turnering afsluttet
(19. februar 2018) Af PE Nielsen

   Chess House's GM-turnering blev vundet af den unge tyske GM Kollars. Før de sidste to runder havde Filip og Thybo stadig chancen for at lave den norm, de kom for, men desværre glippede det for begge allerede om lørdagen. Thybo havde ikke styr på, hvornår han skulle slå på c3, og så gik det ham ilde i en skarp åbning imod den velspillende hollænder. Filip havde omtrent afgørende fordel imod feltets svageste GM'er, men også her glippede det, da stormesteren reddede en halv hjem. De to kandidater mødtes så i sidste runde, og her var Thybo stærkest. Dermed sluttede Filip noget skuffende af med
3 af 8 (plus en hurtig halv imod Jonas Bjerre, der udgik pga. sygdom). Igor spillede en skidt turnering, en god stilling mod den senere vinder blev tabt, og Igor kom først for alvor igen i sidste runde med en sejr over Rasmus Thøgersen. Og selvom de opnåede 3½ af 8 var nok til en udelt femteplads, var det et pænt stykke under Igors normale niveau.
 
 I sidste runde var Anna live mod John C, remis blev det. 
                                                                                                                                                                                                           Fra højre nr. 1, 2-3 og 2-3!
 
   Aarhusmesterskabet: Mesterskabet gik ret sikkert til Jens Ove Fries, der faktisk ikke kunne indhentes i sidste af de 5 runder! Hertil kom, at fruen Esmat Guindy tog sig Mester II, dog på deling med Jean-Philippe Miqueu. Lars Christiansen var med i Mester IV, det blev til tre halve og en bolle mod gruppevinderen Kasper Skaarup, en anelse uder det forventede.
 
   Jeg fulgte Basis II med stor spænding: Her var tre juniorer inklusiv Anna Hedelykke oppe imod tidligere Nordremedlem Martin Frøkjær, velkendte Flemming Pagh og Fredericia Skakforenings formand Claus Marcussen. Sidstnævnte fandt det urimeligt, at de unge træner så meget; at det giver pote, ses af vinderbilledet til højre ovenfor: Simon Ehrenreich (helt til højre) vandt med 4 af 5 foran Anna og John C, begge med 3 points. Annas præstation var glimrende (forventet 2,4), og efter tab til Simon i 2. runde vandt hun over Martin og Claus i de efterfølgende to runder!
 

AaM & GM-turnering
(17. februar 2018) Af PE Nielsen

   Så kom Aam godt i gang, desværre kun med to Nordredeltagere, da Filip Holm har måttet melde afbud. Der spilles lørdag og søndag kl. hhv. 10 og 16 på Rosenvangskolen, kig endelig derud! Her spilles nemlig også de sidste to runder i Chess House's GM-turnering, lørdag kl. 16 og søndag kl. 10. Her går det desværre temmelig skidt for vore deltagere, ikke mindst Igor, der har 2 af 6 (plus en den kamp over Jonas Bjerre), mens 3 af 7 er mere anstændig.
 
Links til sofa'nterne:
 
  Chess House GM-turnering:    Live   Tavle
 
  Aarhusmesterskabet:              Live  Tavler
 
   Vore to deltagere i Aam lagde begge ud med en halv; da jeg var til stede, så Lars Christiansen temmelig presset ud, mens Anna Hedelykke havde fin kompensation for en ofret bonde:
 
  Lars C under pres - Anna H med fin kompensation   
 
 

Sidste udkald til AaM & GM-skak
(14. februar 2018) Af PE Nielsen

   Aarhusmesterskabet spilles i den kommende weekend på Rosenvangskolen med en runde fredag aften og to runder både lørdag og søndag. Pt. er der 38 tilmeldte, så der er stadig langt op til sidste års deltagerantal på 54 ... og altså rigelig god plads til dig også! Nordre har pt. kun tre tilmeldte, heraf ingen i toppen; de tilmeldte er Lars Christiansen, Filip Holm og Anna Hedelykke. Sidste udkald er i dag, så kig en sidste gang her.
 
   En af grundene til, at vi ikke har nogen med i toppen er selvfølgelig, at Filip og Igor spiller med i Chess House's GM-turnering; desværre går det ikke ret godt for dem: De har begge 1½ af 4, Igor har udspillet sin chance for GM-norm, mens der af Filip kræves 3½ af 5 - så er der plads til en remis med Igor i dag, forude venter også 2 GM'ere og Jesper Thybo (der ligger godt til) ?!
 

Ligaholdet ned på dumpepladsen
(11. og 12. og 14. februar 2018) Af PE Nielsen

   Ligaholdet havde "hjemmekamp" mod Bov, men vel at mærke i Padborg! Jeg har lige snakket med Nina her 18.30, de står stadig på Padborg station og venter på toget ... Vores stod ellers næsten alle godt, men så gik det altså helt galt, og det blev til et smerteligt nederlag på hele 2½-5½. Kun Filip Boe formåede at vinde, mens der var halve til Igor, Tom og Sloth. Holdet er nu rykket ned på 9. pladsen og ligger altså til nedrykning. Det skyldes ikke mindst, at SK68 smadrede Århus/Skolerne 6-2! Vi har et hårdt slutprogram, men det har Århus/Skolerne heldigvis også, så vi kan se frem til en gyserafslutning i Skanderborg om en måned! Link til tabellen her.
 
   Så det er kun et lille plaster på såret, at andetholdet med mange afbud alligevel vandt så stort som 5½-2½ over Århus/Skolernes andethold! Det betyder, at andenpladsen så godt som er sikret, når der er afslutning hos Evans om tre uger. Link til tabellen her. Partierne blev vist live, vil man ha' et billigt grin, så kan man kigge mit parti igennem! Link her.
 
   Forrest vinder Filip i flot stil, bagved var formanden kort forbi og sikrede med en Nimzo en hurtig remis!
 
 
Lidt 2.D gymnastik, løsninger:
 

 

   

Sort i trækket, gode ideer søges!

Jan Han Petersen - Dennis Hemdorff
Det er ikke så svært: 19...Sxe4! 20. Lxe4?? Hvid bevarer chancer med i slutspillet med 20.Dxe4, fx: 20...Lf6 21.Dxd8 Taxd8 22.Sxa7 Txe1 23.Txe1 Td2 24.Sc6 Le6 25.Sb4 20...Lg5! og sort vinder afgørende materiale.

 

Hvid har smidt en klar åbningsfordel væk. Men kan han redde sig med Lxc6?

Jakob Bjerre Jensen - Poul Erik Nielsen
Jakob står skidt og valgte 18.Lxc6 som sidste chance, men det gik ham ilde: 18...Lxc6 19.Txg4 Lf3! 20.Tf4 Txb2!
and rest is silence!

 

Der kan ikke slås på f3,
er sort blevet snydt?

Leif Møller (sort) - Jesper Mygind
Nej, nej, Leif har skam styr på det:
58...Ke3!
og sort får først en ny dame: 59.h5 d3+! og hvid opgav

 

Sejren er i hus, og hvid sætter trumf på!

Filip Holm - Jonas Ravn
Filip sluttede elegant af med 37.Te7!!
og sort gav op

 
 

Chess House GM turnering godt i gang
(10. februar 2018) Af PE Nielsen

                       Filip Boe på IM-norm jagt    -    Igor Teplyi på GM-norm jagt   
 
   Så er Chess House's GM turnering i gang, og det endda fint for Nordre-deltagerne! Filip Boe lagde nemlig ud med en vigtig sejr over Martin Matthiesen, og Igor Teplyi spillede remis imod stormester Kveinys fra Litauen. Der kræves 5 points for en IM-norm og 7 for en GM-norm. I dag lørdag spilles kl. 14, i morgen fridag (pga. dansk divisionsskak), hverdagene mandag-fredag kl. 17 i Chess House, og de sidste to runder spilles på Rosenvangskolen sammen med AaM således: lørdag kl. 16 og søndag kl. 10. Link til turneringens hjemmeside med Live og Turneringstavle her.
 
 

Tom alene i front
(9. februar 2018) Af PE Nielsen

   Topopgøret mellem de to vindere fra første runde blev tæt, men favorit Tom Petri vandt dog partiet til sidst, og dermed er han nu gået alene i front med 2 af 2. Dermed gled Svend Aage Madsen ned på en delt 2. plads på et point, her ligger nu også Nina Høiberg og Lars Andersen, Lars har tilmed en udsat. Lars vandt over Peer Ole Pedersen, mens Nina ret let vandt over en meget passiv Leif Møller.
 
   I Mester II var der to sejre, Mikkel Hansen vandt over Per Höllsberg, mens Ulrik Thomassen besejrede Lars Schøning, der er mange udsatte i gruppen.
I Basis I har ingen maximum, men Per Oehlerich og Thomas Overgaard har nu begge 1½ af 2. Det samme er tilfældet i Basis II, hvor de førende er Bjarne Lysgaard-Egeberg og Søren G Christensen.
 
 
   På søndag er divisionsskak, førsteholdet tager en tur til Padborg, hvor der spilles mod Bov. Andetholdet har hjemmekamp imod Århus/Skolerne II.
 
 

Ny nedtur for Nordre III
(6. februar 2018) Af PE Nielsen

  Forrest havde Mikkel to bønder og en fin stilling for en officer, og jeg troede egentlig på ham, men det blev ved remis
 
   Tredjeholdet gæstede i aftes Richard Mortensen salen i Studenternes Hus, og modstanderne var SK 1968's femtehold, der er et rent juniorhold drevet af Lars Hansen. Og respekt for Lars' arbejde! Hans gutter sad fastnaglede på stolene og tog til slut en flot 4½-3½ sejr over Nordreholdet! Jeg gæstede kort Studenternes Hus ved halv10-tiden, og her syntes jeg egentlig, det trods hurtig tab på bræt 8 så fornuftigt ud. Men deres mand på 7. bræt klarede åbenbart sine alvorlige tidsproblemer og vandt, ligesom Anna Hedelykke blev besejret på bræt 2. Vore vindere denne aften var Jonas Nielsen og Thomas Overgaard, begge med sort.
 
  Med dette tredje nederlag i træk har vores hold nu formodentlig mistet chancen for oprykning, idet konkurrenterne fra Syddjurs II vandt hele 6½-1½ over VRS II, og i øvrigt blev vi også - på matchpoints - overhalet af SK68 V, som vi jo netop tabte til! Kig selv på stillingen her.
 
 

Rengøring af Chess House
(2. februar 2018) Af PE Nielsen

   Da jeg en gang i nullerne gik af som formand for Chess House, overtog jeg selv alene rengøringen - det kan ikke være meningen, at en bestyrelse skal bruge sine kræfter på dét! Det gjorde jeg så i nogle år, indtil et team trådte til, og jeg fortrak. Siden trådte jeg ind i teamet igen, men jeg må nu sande, at det pga. min slidgigt er for hårdt for mig.
 
   Det ville naturligvis glæde mig, hvis en ny Nordremand er frisk på at tage over, da vi ikke er repræsenteret i teamet ud over mig. Det drejer sig om ca. 4 gange om året, og det tager ca. 2½ time deroppe hver gang - dvs. cirka 10 timer om året + transport. Evt. villige må meget gerne tage en snak med mig om det, og jeg vil gerne hjælpe vedkommende i gang første gang! Og jeg behøver vel ikke sige, at det er en nødvendig og meget vigtig funktion for Chess House's drift!?
 
 

Chess House GM turnering og AaM
(2. februar 2018) Af PE Nielsen

   Så har Chess House med Mads Boe som primus motor fået en GM-turnering op at stå i vinterferien! Vi har både talent og IM-norm-kandidat Filip Boe og juniorkanonføde IM Igor Teplyi med i gruppen, og gruppen ser meget spændende ud, se mere her. De sidste runder spilles sammen med AaM på Rosenvangskolen, og her er stadig rigelig god plads til dig! Link til indbydelsen her.
 
 

Klubmesterskabets første runde
(2. februar 2018) Af PE Nielsen

   Så kom vi i gang med en noget fredelig runde, men desværre også med to udeblivelser i Basis II. Her var Bjarne Lysgaard-Egeberg eneste reelle vinder med sejr over Brian Kristensen. I Basis I var der også kun en sejr, nemlig i revanchedysten fra sidste forår: Per Oehlerich var sidste år favorit i Basisklassen, men Christian Kvium vandt indbyrdes i 2. runde og holdt hjem! I aftes var der så revanche, og den tog Per, idet han besejrede Kvium.
 
   Også i Mester II var der kun en vinder, og det var Steen Christensen, der nedlagde Lars Schøning. Så vi skal helt op i Mester I for at finde to gevinster. Favorit Tom Petri fik hurtigt overtaget imod unge Farzam Firooznia (Evans), der netop er flyttet til byen, og Tom vandt i sikker stil. Nina Høiberg kom efter et skidt 3...Sd7? hurtigt på hælene mod Svend Aage Madsen, og selvom hun vanen tro kæmpede indædt, var der ikke noget at gøre, dum start!
 
   Link til tavlerne her.
 

 

 

Tom (forrest tv) vinder en "Fynsmester" over Farzam.
Og bagved kæmper Nina (th) mod overmagten
i form af Svend Aage.
Partiet Leif Møller - Peer Ole Pedersen blev remis

 

Per Oehlerich (tv) får sin revanche over Christian Kvium og tager teten i Basis I.
Favorit Rudbeck spillede remis imod Filip Holm, ligeledes gik de sidste to partier

 

Trods de mange remiser var der livlig analyseraktivitet med et meget højt støjniveau. Som Vagn Jensen bemærkede: "Der er godt nok mere gang i den end i
på vore klubaftener!" (Red.: Århus/Skolerne)

 
 

Klubmesterskabet starter på torsdag
(30. januar 2018) Af PE Nielsen

   Så er der klar til start på klubmesterskabet! Efter ret sej indsats af Mikkel Hansen lykkedes det at presse deltagerantallet op på 32, og det er jo lige nok til fire 8-mands-grupper! Også Mesterskabsklassen blev forstærket i de sidste timer med Nina Høiberg, Leif Møller og Peer Ole Pedersen, så klassen nu ser fornuftigt ud, alle deltagere har over 2000 - en skam de sidste blev så sent tilmeldte, de kunne sandsynligvis have trukket endnu flere stærke til med tidligere tilmelding ... Tom stiller dog igen op som klar favorit foran Nina, Lars Andersen og Leif. Tom lægger i øvrigt ud med hvid mod Farzam Firooznia, der spiller 8. bræt på Evans 1. Divisionshold; holdet ligger pt. til oprykning til Ligaen, og Farzam har pt. scoret 4 af 5 på holdet!
 
   Mester 2 er en utrolig tæt og åben gruppe, der er kun godt 100 i rating mellem top og bund. I Basis 1 er spredningen noget større, og allerstørst er den i Basis 2. Link til tabellerne her. Afbudslisten er nu også på plads, kontrollér venligst dit eget telefonnummer og send en mail til poulerik@nordre.dk, hvis det er forkert. En opfordring til spillerne: Kom i god tid og få betalt dit indskud, tak!
 
 

Andetholdet tilbage på sporet!
(28. og 29. og 31. januar 2018) Af PE Nielsen

   På vejen sydover mod Sønderborg sendte jeg mine holdkammerater en sms om, at der skulle spilles igennem i dag, ingen hasarderede chancer, tro på jer selv, ingen tidnød, etc. Vi var på papiret klare favoritter mod bundholdet Alssund I fra bræt 3 og nedad! I menighedssalen i Østergade blev vi til endnu større favoritter, de manglede flere, bl.a. farmand Murtuzov på bræt 2, og vi stod nu som regnet ud af turist Ken Holm til 6,53!! Og se lige her:
 
   På billedet kan skimtes 7 koncentrerede Nordre II spillere - og de vandt alle!!
Hvem mangler på den tomme stol? Jo skribenten, der spillede røven ud af sine egne bukser og klart tabte til unge Ralf Murtuzov med ryggen til forrest
 
   Dermed rykkede holdet op på 2. pladsen, som er det, vi kan stile mod resten af sæsonen, idet SK68 II jo klart napper oprykningen; i dag fik Esbjerg smæk af dem med 5½-2½. Nærmere referat nu på plads. Herunder et par diagrammer fra matchen. Se stillingen her.
 
     

Sort i trækket.
Der er smæk for skillingen!

Kim Czepluch - Per Holst (2):
21...Txc3! 22.bxc3 Txc3+ 23.Kd2 Txb3+!
(jeg tror det var her hvid spillede 24.Lxh7+
med væsentlig postyr til følge ...)
24.Ke2 Txd3!
med pointen 25.Kxd3 Lb5+!
Holst vandt let efter 25.Tb1 Tb3

 

Sort har lige spillet Se5-g4.
Hvad svarer hvid?

Peer Ole Pedersen - Niels Skovvart (5):
16.Se6! Peer Oles smarte finte, pyt med at computeren foretrækker 16.Sa4!
Peer Ole vandt relativt smertefrit efter 16...fxe6 17.Dxg4, da der jo stadig
er stor pres på i d-linjen!

 

Sort har lige spillet Sc6-e5.
Hvordan skal hvid dække bonden?

Poul Erik Nielsen - Ralf Murtuzof (1):
Den skal dækkes med 18.Dd2 med en vis fordel. Andre spændende muligheder er 18.Sb5!? og 18.Se4!?. Jeg spillede imidlertid 18.Le4?, og kom i kæmpeproblemer efter 18...Se7!, der jo truer bonden på h3 samt 19...f5! og bonde d3 falder. Efter 19.Dd2 Lxh3 20.Lxb7 Tb8 er sort i fordel og vandt.

 

Sort i trækket vil gerne safe den hjem.
Hvad skal der spilles?

Sten-Olof Jansson - Dennis Hemdorff (6):
Dennis valgte her 45...Td1, der jo vinder b-bonden. Bondeslutspillet efter 45...Te7! er let vundet (det tager vi i klubbladet), men kan/vil man ikke regne det igennem, var 45...Ta7 faktisk bedre end 45...Td1, da hvid netop nu kunne have fået modspil med Ta4-a8-a7 etc.

 
 

Den lille blev den store
(26. januar 2018) Af PE Nielsen

   Efter de første tre runder havde Martin Bækgaard og jeg maksimum 3 af 3, Martin efter sejr over Tom Petri i 3. runde. Derfor var det indbyrdes parti i 4. runde naturligvis meget vigtig. Jeg kom godt ud af startboksen, men i midtspillet fik Martin overtaget, og jeg måtte kæmpe mig til remis. I. 5. runde skulle jeg så møde Tom, og kravet var en sejr. Det havde jeg vist mulighed for, i alt fald kunne jeg i åbningen have nappet en bonde, men jeg var i stedet fokuseret på noget taktisk. Senere fandt Tom noget smart og fik overtaget i slutspillet, men jeg holdt dog den halve.
 
   Kaffen gjorde Martin (bagest th) godt, her bliver det remis imod Poul Erik, siden to sejre - til mesterskabet!
 
   Martin vandt samtidig let over Leif og var en halv foran før sidste runde. Han kunne så tage mesterskabet med en sejr, og det gjorde han sikkert ved at vinde hurtigt over Anton David. Jeg vandt med besvær over Lars Christiansen og blev nr. 2 foran Tom. Set i bakspejlet blev mesterskabet vundet af Martin med den noget heldige sejr over Tom i 3. runde! Tavlen har du her.
 
 
   På søndag spiller Nordre II ude imod Alssund.
 
 

AaM og klubmesterskab
(23. januar 2018) Af PE Nielsen

   Nordre er medarrangør af Aarhusmesterskabet på Rosenvangskolen i den sidste weekend i vinterferien, fredag-søndag den 16.-18. februar. Det går pt. sløjt med tilmeldingerne, så derfor en kraftig opfordring til at overveje muligheden for at få spillet noget! Og tilmeld dig gerne hurtigt, da antallet af tilmeldinger har en tendens til at accelerere med antallet af allerede tilmeldte! Link til indbydelse og tilmelding her.
 
   Og så er der jo også lige vores egen klubmesterskab, husk også at få dig tilmeldt her! Pt. er der 20 tilmeldte, heraf halvdelen A-medlemmer. Tom er favorit blandt de pt. tilmeldte, vinder han, er han uigenkaldeligt den, der har vundet flest klubmesterskaber i Aarhus - skal han have modstand?! Link til indbydelse og tilmelding her. Der er start torsdag den 1. februar, tilmelding senest på søndag!
 
 

Midtvejsstatus for holdene
(23. og 26. januar 2018) Af PE Nielsen

   Desværre blev det også i torsdags til et nederlag på 3-5 til Nordre III mod topholdet SK68 IV ... men der faldt dog to gevinster af til Kris Hedelykke og Henning Kragelund, vi skal se et glimt af Hennings:
   Hvid har netop spillet 22.g2-g4, skal der slås en passant?      
Sort kan vinde på flere måder, kraftigst er 22...Txe2!! fulgt af 23...Sxc3, og hvid er færdig. Men træk som 22...Sxc3! 22...Sh4 og 22...Dc6 vinder også her.
I stedet skete en passant-slaget 22...fxg3, hvilket er uklart. Henning vandt dog slutspillet
.
 
Ligaholdet: Efter en fin start i 2017 er holdet desværre efter den nordsjællandske tur rutschet ned i betænkelig nærhed af 9. pladsen. Men med en god match mod bundholdet i næste runde kan holdet igen lægge afstand, og det ville være dejligt, da vi i den afsluttende dobbeltrunde skal møde to tophold! Pt. ligger Bov og SK68 til nedrykning, se her.
 
2. Divisionsholdet har ligeledes sat en god start over styr, og det smertelige nederlag til SK68 II har allerede afgjort oprykningen, den tager de! Vi ligger i en gruppe på 4 hold, der kæmper om den ærefulde andenplads, så der kræves en stor sejr over bundholdet Alssund på søndag! Stillingen her.
 
Nordre III er stadig med i oprykningskampen i A-rækken, idet der er to oprykningspladser. Men der er hele seks hold om at byde ind på andenpladsen, så den kraftigt nedadgående kurve skal vendes i uge 6 opgøret mod SK68 V! Her har du tabellen.
 
 

Jammerlig start på året for holdene
(15. og 17. januar 2018) Af PE Nielsen

   Holdene der var i kamp i her i weekenden fik en jammerlig start på året. Førsteholdet var i det golde Nordsjælland, og det blev til to bedrøvelige nederlag, først 3-5 mod BMS, og i går så 2½-5½ mod Nordkalotten; som Bækgaard skriver i sit referat (kommer snarligt på) bringer det holdet i betænkelig nærhed af nedrykning ..... Andetholdet måtte i Viby nøjes med 4-4 imod hjemmeholdet, her kan man allerede nu konstatere, at SK68 II napper oprykningen, efter at de i suveræn stil udraderede Århus/Skolerne II 7½-½, tillykke til dem! Evans II røg overraskende forbi os at indtager 2. pladsen nu, men mon ikke ...?!
 
   Lad os håbe, Nordre III løfter niveauet på torsdag i Chess House!
 
   I 2. divisionskampen spillede B-medlem Bjarne Jensen for Viby I og mødte Lars Noe; Bjarne havde hvid og har sendt mig følgende:
 
   Hvid har lige spillet 41.Tb6, der truer 42.e7+. Hvordan fortsætter sort? Tyg lige på den et par dage!
Noe spillede det naturlige 41...Lc5, som giver hvid en gylden chance. Rigtigt var 41...Kg5! eller 41...Tc2+! 42.Kf1 Kg5. Bjarne opdagede dog først sin redning hjemme ved computeren bagefter, han spillede 42.Tb7 og lod sig sætte mat med 42...f4 43.e7 f3+ 44.Kf1 Tc1#. Den gyldne chance? Jo: 42.Sc7!! og sort kan ikke vinde! Hovedvarianten er 42...Tg3+!? 43.Kxg3 Lxb6 44.Sd5! Lc5 45.e7 Kf7 46.Kf4 e3 47.Sxe3 Lxe3+ 48.Kxf5! og sort sidder tilbage med den dårlige løber! I øvrigt giver også 42.e7+!? Kf7 43.Sg7! gode remischancer ...
 
 

16 i kamp om hurtigskakmesterskabet
(12. januar 2018) Af PE Nielsen

   Hurtigskakmesterskabet havde 16 til start, efter 1. runde blev Ken Holm skiftet ud med formanden
 
Favoritter var førsteholdspillerne Martin Bækgaard og Tom Petri, men vi er tre farlige outsidere, der har tænkt os at blande sig: Lars Andersen (SK68) samt Leif Møller og mig fra andetholdet. Efter et par indledende runder - hvor Lars og Leif spillede remis i 2. runde - mødtes 4 af os da også indbyrdes i 3. runde:
 
   Bagest sætter Bækgaard en kvali i slag mod Tom, men vinder alligevel! Forrest finder Leif ikke ud af min Modern og taber
 
Hermed fører Bækgaard og jeg med hver 3 points. Lars A vinder over formanden og når op på 2½. Link til turneringstavlen her.
 
 
   I den kommende weekend er førsteholdet på den noget trælse tur til Nordsjælland, hvor der spilles dobbeltrunde i Xtraconligaen, modstanderne bliver BMS, der ligger på 3. pladsen og Nordkalotten, der overraskende ligger helt nede på 9. pladsen. Følg med i kassen Aktuel skak på skak.dk's forside, her kommer links for så vidt kampene vises! Andetholdet skal på søndag en tur til Viby, og næste torsdag spiller Nordre III så hjemme imod SK 1968 IV.
 

Tom rejste sig af støvet
(5. januar 2018) Af PE Nielsen

   Tom Petri har ikke spillet godt lyn på det sidste, og før starten erklærede han da også, at han ikke kunne spille lyn mere .... Men det blev der lavet om på i løbet af aftenen, og måske passer betænkningstiden 3 minutter plus 2 sekunder pr træk også Tom vel! Efter 6 runder førte jeg dog med 5½ af 6, fulgt af Tom og Leif Møller med 5. Men så faldt jeg i søvn i en klar gevinststilling mod Filip Holm og overskred! Runde efter tabte jeg så (igen dumt) til Leif, der da også førte med 8 af 9 før de sidste to runder, Tom havde 7 og jeg 6½. I næstsidste runde tabte Leif så pludselig til Bjarne Lysgaard, og det betød at Leif og Tom førte før sidste runde med hver 8, jeg et halvt efter. Og her så sidste runde:
 
   Leif (tv) og Tom mødes i et parti, der svinger frem og tilbage, men til sidst tager Tom stikket hjem!
 
   Dermed vinder Tom med 9 af 11, jeg bliver toer med 8½ og Leif treer med 8. Benjamin Christensen og Filip Holm spillede begge en god turnering og delte 4. pladsen. Lars Christiansen var godt rusten og tabte de 5 første, så var han imidlertid spillet varm: I 6. runde en remis, før han vandt de sidste 5! Slutresultatet var godt for mig i årets Lyn Grand Prix, da det var første gang, Tom var med, og Leif var min nærmeste forfølger. Link til tavlen her, og GP-stillingen her.
 
 

Nytårslyn og blad
(3. januar 2018) Af PE Nielsen

   Torsdag åbner klubben passende det nye år på med Nytårslyn! Nytårslyn er 3. del af årets Lyn Grand Prix, og betænkningstiden er 3 minutter plus 2 sekunder pr træk i tillæg. Tilbuddet gælder alle i klubben, også førsteholdets spillere! Formanden har netop til disse en opfordring i sit nytårsindlæg i Nordre Nyt, som du i øvrigt også kan afhente i klubben torsdag:                                         Vi ses i klubben!
 
 

Filip Boe på nytårstogt i Tyskland
(3. januar 2018) Af PE Nielsen

   Mads Boe har informeret mig om Filip Boe's nytårstogt i det tyske: Mellem jul og nytår så spillede Filip i Böblingen (tæt på Stuttgart i det sydtyske), og her fik scorede han 6 af 9 og kommer for første gang over 2300 i dansk rating! Link til turneringens hjemmeside her. På vej hjemad gør han så nu stop i Hamborg, hvor han deltager i en lukket IM-turnering, link her.
 


Ældre nyheder...