Nyheder

Alle turneringerne slut!
(18. februar 2019) Af PE Nielsen

   Senior-DM: Ulrik Thomassen spillede en fin turnering og klarede sig længe langt over forventning; i sidste runde gik det dog galt, og Ulrik fik sit første nederlag. Ulrik slutter dog med flotte 4 points, hvilket er én over forventet! Link til tabellen her.
 
   Ungdoms-NM: Skakmæssigt blev det ikke den store oplevelse for Filip Holm; Filip scorede 3 af 7, hvilket betyder et mindre ratingtab. Link til resultaterne her.
 
   AaM: Heller ikke her blev det den store succes. Thomas Klitgaard var som sagt med fremme, men tab i 5. og 6. runde betød, at Thomas må bøde rating efter kun 1 af 4 i de koordinerede partier. Også Jonas Nielsen må bøde lidt, selvom han scorede 3 af 4 i de koordinerede; han kom jo helt nede fra. Link til tabellen her.
 
 

Klitgaard med fremme ved AaM
(16. februar 2019) Af PE Nielsen

   1. runde: Forrest tv taber Jonas til Jens Ramsdal, bagest tv besejrer Thomas Sebastian Gråbæk
 
   I aftes blev de første tre runder af AaM spillet som hurtigskak. Jonas Nielsen kom skidt fra start med tre boller, men Thomas Klitgaard derimod er med helt fremme. Kun en spiller, Uffe Vinther-Schou, har maksimum 3, herefter følger fire spillere med 2½, heriblandt Thomas. Det bliver spændende at følge de sidste fire runder, der jo er med fuld betænkning, Klitgaard har i runde 4 sort imod Thomas Thybo. Link til live her, link til tabellen her.
 
 

Filip Holm til de Nordiske ungdomsmesterskaber
(15. og 16. februar 2019) Af PE Nielsen

   Filip Holm er qua sit Ungdoms-DM med ved de nordiske mesterskaber, der afvikles i denne weekend, læs Mads Boe's foromtale på skak.dk her. Leif Kristensens beretning for de to første runder finder du her. Jeg har efter førstedagen modtaget billeder mv. fra Ken Holm:
 
   Filip har efter 2 runder et point. Filip (i blåt) vinder her i 2. runde over en færing.
 
At rejsen bliver en oplevelse af de store viser dette billede tydeligt, Filip foran et bjerg på 900 meter!   
 

Ulrik Thomassen med fremme ved Senior-DM
(13. og 15. februar 2019) Af PE Nielsen

   Senior DM afholdes i denne uge på Saxild Strand, og Nordre har en enkelt deltager med i 65+, nemlig Ulrik Thomassen, der er kommet fint fra start. I første runde besejrede Ulrik en 1500-mand, og i 2. runde en flot remis imod Vagn Jensen, som vi jo kender så godt fra vore klubturneringer! Der spilles dagligt kl. 13, de 4 topbrætter fra såvel 50+ og 65+ kan følge live her, og resultatavlerne har du her.
 
   Midtvejsstatus: Ulrik er med fremme efter 4 af 7 runder, og han ligger på en delt 2.-plads med 3 points, ét point efter den førende Jens Kølbæk. Læs status på skak.dk her. Det betyder, at Ulrik er live på i dag fra kl. 13.00.
 
   Ulrik Thomassen fint fra start ved Senior-DM
 
   Samtidig spilles der jo GM-turnering i Chess House, her spille dagligt kl. 17 med live her; tavlen her (opdateringen går desværre lidt trægt ....). Der spilles også torsdag aften, så kom i klubben og se vore unge talenter, der dominerer turneringen, live!
 
   I weekenden afholdes AaM så - også i Chess House! Her har vi to tilmeldte: Thomas Klitgaard og Jonas Nielsen. Fredag spilles tre hurtigrunder, og lørdag og søndage spilles hver dag to koordinerede partier! Der bliver trængsel på i Chess House i weekenden!
 
 

Drømmen lever, trods nyt nederlag
(8. februar 2019) Af PE Nielsen

   Per Höllsberg (forrest th) vinder på bræt 2, mens Formand Mikkel bagved remiserer på topbrættet
 
   Nordre III tabte i går imod et ellers svækket Syddjurshold, og trods en forventet score omkring 4½ blev det til et nederlag på 3-5. Eneste vindere var Per Höllsberg og Jonas Nielsen, mens Mikkel Hansen og Ulrik Thomassen spillede remis. Trods det andet nederlag på en uges tid er holdet stadig med i toppen og ligger lunt, kig selv på tabellen her.
 
 

Chess House GM-turnering og gratis seminar!
(6. og 8. februar 2019) Af PE Nielsen

   Fra på lørdag spilles der i Chess House en GM-turnering spækket med danske talenter, ja vi taler i ELO-orden om Jesper Thybo, Bjørn Ochsner, Jonas Bjerre og Filip Boe!  Der spilles dagligt kl. 17.00 til og med fredag i næste uge, de sidste to dage kl. 16 hhv. kl. 10. Link til turneringens hjemmeside her.
 
   I forbindelse med turneringen er der på søndag et gratis seminar over 2-3 timer startende kl. 13.00 med de to deltagende græske stormestre. Temaet er Kongeindisk, kig nærmere her og tilmeld dig straks!
 
 

Chess House Onsdags-EMT
(5. og 7. februar 2019) Af PE Nielsen

   Det ser godt ud for Nordres deltagere i Chess Houses verserende Onsdags-EMT her før sidste runde på onsdag. I Mesterklassen har Mikkel Hansen 2 af 3 samt et udsat parti, og han ligger på en delt 2. plads, et halvt point efter Flemming Pagh, som han møder i sidste runde! Seneste fra Mikkel: Tabte i går til Lille John :-(( Undervurderede det bondeslutspil, jeg gik ind i ... jeg stod ellers lidt over... Per Oehlerich er også med i gruppen, han ligger også på en delt andenplads med fire remiser! I Basisklassen er Jonas Nielsen i front med 3½ af 4, et point foran tre andre, og han skal i sidste runde møde én af disse. Link til turneringstavlerne her.
 
   Sådan gik det: Jonas vandt også sit sidste parti og tog sig sikkert af Basisklassen med den flotte score 4½ af 5! Mindre godt gik det Mikkel, der afslog remis imod den førende Flemming Pagh, men sejr blev det ikke til, i stedet et nederlag. Hermed vandt underdog Flemming Pagh overbevisende med 3½; Per Oehlerich spillede alle fem partier remis, og det rakte minsandten til en delt andenplads! Link til uddybende artikel her.
 

Nederlag til 3. holdet og 'GF-aften
(1. februar 2019) Af PE Nielsen

    Tredjeholdet var på besøg hos Silkeborg II og måtte ned med 3-5 i den udsatte kamp. Kun formand Mikkel sejrede, hertil fire remiser og tre tab, lidt under forventet. Resultatet betyder, at Silkeborg II netop går i front i en tæt top med tre hold; Silkeborg har som os 21 points, men ét matchpoint mere! Og et halvt efter lurer Randers I, der vel egentlig må være favorit til oprykningen!? Men Randers skal tage sig sammen, de har det hårdeste program og skal bl.a. møde os og Silkeborg. Der er tre runder igen, og på torsdag spilles så 5. runde, vi er hjemme imod Syddjurs I. Stillingen her.
 
   Aldrig er en klubturnering startet så stille op, kun 5 af de 13 partier blev spillet. Der var naturligvis afbud pga. tredjeholdskampen, og hertil kom også nogle årstidsbestemte - forkølede!? - afbud! Og det blev en rigtig 'GF-aften, De Hvide sejrede nemlig i alle fem partier! Men stilrent var det ikke: TL Thomas havde vist fat i sin Cambridge Spring-variant, men slap og gik siden unødvendigt mat på baglinjen. Henrik Friis kæmpede bravt mod Benjamin, men måtte ned. I Mesterskabsklassen vandt Tom rimelig smertefrit over Svend Aage, og Peer Ole fik sig en ordentlig tur i sin Caro mod Vagn. Sidste parti var en gyser: Lars Andersen havde fastholdt Ninas konge i centrum, til gengæld var den skakgivende løber på h4 i alvorlige problemer. Nina lod den dog slippe ud, og Lars fik et formodentlig vundet slutspil, men begge var i en slags evig tidnød, og her trak Nina det længste strå! Lars er hægtet lidt af, men Vagn og Nina følger trit med Tom! Tabellerne her.
 
 

Skak i vinterferien
(30. januar og 5. februar 2019) Af PE Nielsen

    Vi er allerede midt i uge 5, så der er ikke så lang tid til vinterferien i uge 7, hvor Chess House er særdeles aktiv. Ud over en GM-turnering, der spilles i Chess House, arrangerer Chess House: Senior-DM (du skal være 50+!) på Saxild strand mandag den 11/2 til søndag den 17/2, kig nærmere her, og i den afsluttende weekend fredag den 15/2 til søndag den 17/2 spilles der AaM i Chess House; der er igen valgt konceptet fra Festugeturneringen med 3 hurtigpartier fredag, herefter koordinerede partier (i alt 4) de sidste dage - kig nærmere her. Der er pt. 30 tilmeldte, heraf en fra Nordre.
 
   Vi får ikke Filip Holm at se til AaM, han skal nemlig qua sit junior-DM deltage i de nordiske juniormesterskaber i Island i perioden 14.-18. februar! Det bliver under ledelse af IM Leif Kristensen, og farmand Ken tager med derop, så vi hører givetvis fra dem undervejs! Turneringens hjemmeside her, under PLAYERS / Group B kan du se, at Filip ligger midt i det 12 mand store felt; den norske favorit har 2333 i elo!
 
 

Klar til Klubmesterskabet
(29. og 30. januar 2019) Af PE Nielsen

    Så er grupperne - og dermed også 1. runde - på plads, og turneringen kan gå i gang med 26 deltagere på torsdag kl. 19 nul-nul dut! Betænkningstiden er den samme som i efteråret: 1½ time til hele partiet plus 30 sekunder pr træk fra træk 1 - og altså ingen extratid ved træk 40!
 
    Tom Petri synes klar favorit til endnu et mesterskab, udfordrerne er kendte: Vagn Jensen og Nina Høiberg; men Peter Kristensen, Silkeborg kunne være dark horse !? I Mester 2 er der lagt op til en drabelig duel mellem Benjamin Christensen, Mikkel Hansen og Filip Holm, der er kun fire - ja, 4! - ratingpoints mellem dem! Og i Basisklassen er der kun ét sølle ratingpoint mellem de to første: TL Thomas Overgaard og Søren Korshøj, så vi kan se frem til en spændende turnering!

    Afbud: Da tredjeholdet jo spiller den udsatte kamp mod Silkeborg II på torsdag, er der en del afbud til 1. runde, og følgende bliver derfor afbudsramte: Lars Noe, Oluf Øe, Anton David og Albert Skjødt samt: Filip Holm, Niels Jürgensen og Sebastian Gråbæk.

 

Sikke en søndag!
(27. og 29. januar 2019) Af PE Nielsen

    Håndbold VM, ny kæmpesejr til førsteholdet og også en flot sejr til andetholdet! Ja, en bedre søndag kan man vel næppe forestille sig!? Hernings to topspillere foretrak vist VM-finalen i boksen, de havde måske håbet på en snestorm, så skakkampen kunne udsættes, men den kom ikke! Dermed lod de holdkammeraterne i stikken, og de fik bank med hele 7-1, mere end én over forventet, og alle er stadig ubesejrede! Nu er afstanden til Fredericia på 8½ før de sidste to runder, kig selv her!
 
   Der var sejre til Thomas Klitgaard (i rødt) og mig (i ternet) på bræt 5 og 6
Foto: Ken Holm
 
   Andetholdet haltede før runden 2½ efter Skive, men i dag åd de ét point ind på dem ved at vinde 6-2 over Aalborg II, så afstanden nu er på 1½ plus et matchpoint. Næste gang er ude imod Skive, og skal holdet rykke op, skal der nok en sejr til - 5-3 ville være dejligt, da vi nok har den letteste modstander i slutrunden! Stillingen her.
 
På bræt 3 og 4 var der pinde til Dennis Hemdorff (yderst th) og reserve Peer Ole Pedersen   
 
 
En lille lækkerbisken at slutte af med, hvordan udnytter hvid stillingen bedst?        Svar: 1.Dxb5!
 
 

Hurtigskakmesterskab og divi
(25. januar 2019) Af PE Nielsen

    I aftes blev de sidste tre runder i Hurtigskakmesterskabet spillet, desværre med afbud fra Michael Poulsen. Der var mødt en del "nye" op, men det var jo desværre ikke muligt at tage dem ind i en lukket alle-mod-alle gruppe. Femte runde bød på finalepartiet mellem Tom Petri (hvid) og Benjamin Christensen; Benjamin havde spillet forrygende på førsteaftenen, men denne aften blev ikke nogen succes for Benjamin, og Tom vandt i sikker stil.
 
  Tom (th) bevarer kontrollen partiet igennem, og her trænger hans c-bonde afgørende frem. Benjamin bliver delt toer
 
   Michaels afbud betød desværre, at Tom kunne trille sikkert i mål og sikre sig mesterskabet med 6½ af 7! Benjamin spillede usikkert i de sidste to runder, men fik dog skrabt 1½ sammen, hvilket rakte til en delt 2. plads sammen med mig. Slutstillingen:
 
   og i DSU's turneringssystem her
 
 
    Divisionsskak: På søndag spiller vore to divisionshold hjemmekampe i Chess House. Førsteholdet har - hvis snestormene tillader det! - besøg af Herning, og Andetholdet har besøg af Aalborg II. Der bliver næppe live-transmission, så kig selv op i Chess House og se vore to bedste hold i kamp, begge med oprykningschancer!
 
 

Spillere søges til Klubmesterskabet
(24. januar 2019) Af PE Nielsen

    Tilmeldingen til Klubmesterskabet svigter. I efteråret havde vi rekordagtige 35 deltagere, men indtil nu har kun 16 meldt sig til klubmesterskabet, der starter i næste uge. Svigtet er generelt styrkemæssigt, og i toppen ser jeg kun få seriøse bud på folk, der kan yde Tom Petri modstand. Tom vandt sidste år sit 10½'te mesterskab, et halvt mere end Eigil Pedersen, der i perioden 1936-61 vandt 10 gange! Klubmesterskabet spilles i 8-mandsgrupper, nederste gruppe evt. som Monrad. Overvej din egen deltagelse - og tilmeld dig her!
 
   Nina har igen meldt sig som udfordrer, og også Lars Andersen er på banen, men ellers ser det sløjt ud .....
 (arkivfoto fra KlubM 2014, Per og Igor ser vi næppe ....)
 
    På dagen for første runde spilles den udsatte kamp mellem Silkeborg II og Nordre III, så runden bliver nok afbudsramt.
 
    I aften afvikles de sidste runder i Hurtigskakmesterskabet, Benjamin Christensen fører med 4 af 4, et halvt mere end Tom Petri; de to mødes i 5. af i alt 7 runder. Der er start kl. 19.00 prc.
 
 

Skal vi ha' et tredje divisionshold?!
(16. januar 2019) Af PE Nielsen

    I aftes spillede tredjeholdet ude mod Randers II, og resultatet blev en knusende 6½-1½ sejr! Jeg fik i aftes kl. 21.11 en sms fra non playing captain Ken Holm, der meddelte strømafbrydelse .... Det hører vi nok nærmere om i det kommende referat!
 
   Et vue over salen mens der stadig er lys over land
Foto Ken Holm
 
    Resultatet er pt. uofficielt og for mig ubekræftet, men mon ikke det holder. Med storsejren melder Nordre III sig for alvor ind i oprykningskampen; evt. oprykning vil betyde, at Nordre kun har divisionshold, både godt og skidt!? Nordres udsatte kamp er stadig ikke endelig skemasat, Silkeborg har meldt ud med den 31/1, startdagen for vores Klubmesterskab .... Link til turneringstabellen her; den er noget uigennemsigtig pga. to manglende kampe, ligesom resultaterne fra i går er uofficielle.
 
    Søren Korshøj er en gudsbenådet angrebsspiller - i torsdags gik det ud over Leif Møller i Hurtigskakmesterskabet - og han vandt i blot 17 træk:
 
   Søren Korshøj vandt i blot 17 træk! Sort fik aldrig udviklet sin kongefløj og blev løbet over ende, her slutstillingen:  
Springeren på e4 hænger, og når den er reddet, følger det knusende 18.Sxg6! Sort er kørt totalt over!
 

Fredericia hjalp til!
(13. januar 2019) Af PE Nielsen

   1. Division Gr 2: Fredericia fik endelig bid og besejrede vore oprykningskonkurrenter fra Herning med hele 6½-1½ og gik dermed forbi Herning. Bittert er det nok for dem at erfare, at de ikke hentede ind på os, idet vi besejrede Aalborgs førstehold med hele 7-1! Dermed er vi nu 7 points (plus to matchpoints) foran Fredericia, og det ligner unægteligt oprykning! Både top og bund vandt 3½-½, og vi har stadig ikke tabt et parti! Tavlen her.
 
  Yderst til højre gjorde Jan C det unødigt spændende, men han vandt dog på marginalerne som sidste mand
 
    2. Division Gr. 4: Skive vandt i dag knebent 4½-3½ over SK 1968 III, mens Nordre II's resultat lod vente på sig; desværre tilsluttede holdet sig resten af gruppen, så det blev 4-4 mod Jetsmark II. Der er 2½ plus et matchpoint op til Skive, der dog har et lidt sværere program .... Tavlen her.
 
 

Filip Boe er rykket til Skanderborg
(12. januar 2019) Af PE Nielsen

   I dag tørner Filip Boe ud for Skanderborg, og dermed må Nordre erkende, at klubben er var spændende nok for ham. Filip lægger i dag ud på Skanderborgs 4. bræt, og modstanderen er Carsten Høi, Brønshøj, følg matchen her. Det blev til en flot sejr til Filip i Skanderborgs 5½-2½ sejr.

   I morgen søndag er vore divisionshold så i kamp: Førsteholdet har udekamp imod Aalborg I, og andetholdet har udekamp imod Jetmark II. På tirsdag spiller så tredjeholdet sin udekamp imod Randers II.
 
 

Hurtigskakmesterskab
(10. januar 2019) Af PE Nielsen

   I aften spilles de første tre runder i hurtigskakmesterskabet. Der er tilmeldingsfrist kl. 18.45 og start kl. 19.00. Når du ikke frem til 18.45, kan du tilmelde dig på telefon 86 19 76 47 (Chess House) mellem kl. 18.15 og kl. 18.45. De sidste tre runder spilles om 14 dage, den 24. januar - den mellemliggende torsdag var oprindeligt afsat til 3. holdskamp, der dog nu afvikles tirsdag i næste uge. Betænkningstiden er 20 minutter plus 5 sekunder pr træk pr spiller pr parti, så vi er færdige ved 22-tiden, vi ses!
 
   Sådan gik første del: Vi var (kun) otte, der mente at håndboldkampen mod Chile ville blive uinteressant, og det fik vi jo ret i! Det er ikke nemt at spille seks runders Monrad/Schweizer med 8 spillere, så vi blev hurtigt enige om at øge med en runde, så vi kunne spille alle-mod-alle. Benjamin var vaks fra start og udnyttede mit upræcise spil, og han vandt i flot stil! Og i de næste tre runder fulgte han flot op, endnu tre pinde! Tom vandt med nogen besvær over Søren Korshøj og Leif Møller, og da han mødte mig i 3. runde, stod det hurtigt klart, at han gik efter en halv; jeg fik en vis slutspilsfordel, men remis blev det. Michael Poulsen lagde ud med to pinde, men faldt så ned de næste to runder. I 3. runde vandt Søren Korshøj i øvrigt et (vist) flot angreb mod Leif Møller, men ellers er det blevet til tre boller mod andre stærke spillere. Benjamin er i front med maksimum, et halvt mere end Tom, så presset er lagt over på Tom i 5. runde!
 

 

 

Michael Poulsen (tv) dukkede op, men blev som mange andre dukket af Benjamin Christensen, der var flyvende denne aften!

 

Leif blev vist overmodig i slutspillet, da Tom kom i tidnød. Tom slog kontra og vandt partiet

 

Tavlen fortæller at 5. runde byder på topopgøret
Tom - Benjamin; Tom er et halvt efter og skal nok
gå efter sejren!? Link til flot tavle her

 
 

Tom blev Nytårslynmester
(4. januar 2019) Af PE Nielsen

   I aftes afvikledes Nytårslynturneringen med 11 deltagere. Målet var at blive færdige inden Man C - Liverpool kl. 21.00, og det lykkedes med ca. 5 minutters margin! Feltet var ganske spredt med tre førsteholdsspillere (!), to fra andetholdet og tre fra tredjeholdet, og hertil yderligere tre. Styrkeforskellen slog da også forventeligt igennem med betænkningstiden 3 minutter plus to sekunder pr træk.
 
   Netop dén betænkningstid passer Tom Petri godt, men udfordrerne var Martin Bækgaard, mig, Leif og Dennis, så .....! Og netop de fire skulle Tom igennem fire runder i træk fra runde 4-7. Først slog han Dennis, så i et rodet parti Bækgaard med Flodhesten, så kom en lidt heldig remis imod mig, og endelig blev Leif besejret: 3½ af 4 mod de farligste konkurrenter! Det var nok, Tom kunne nu i ro og mag sejle i mål med lutter pinde i de sidste til slutscoren 9½ af 10! En flot start på året for Tom!
 
  Tom (forrest th) besejrer Bækgaard i Flodhesten og køre siden sikkert i mål!
Bagest th ses Søren, der spillede en flot turnering, her må han dog ned mod Dennis
 
   Der var lidt spænding i kampen om de følgende placeringer, i sidste runde kunne Leif ved at besejre Bækgaard nå op til ham på en delt andenplads; nu gik det omvendt, og Bækgaard tog dermed 2. pladsen med 9 af 10! Jeg blev treer med 7½, et halvt mere end Leif, der igen var et halvt foran Dennis.
Lyn-GP: Resultaterne betyder, at jeg qua tre deltagelser fører foran Bækgaard og Tom, der begge kun har været med to gange. Forspringet er dog ikke større, end at det let kan gå galt for mig, når sidste disciplin Lynmesterskabet afvikles torsdag den 9. maj!
 
   Kampen om Basispræmien i Lyn-GP (b): Søren Korshøj spillede en fin turnering og scorede 4 points, hvilket rakte til 7. pladsen; en tak bedre var dog Per Oehlerich, der nappede 6. pladsen med 4½! Dermed er Per komfortabelt foran i stillingen (Filip Holm var svagelig og stillede ikke op). Det var også aftenen, hvor vi havde begge Lars C'er med: Christiansen blev benævnt GL, og Christensen NY! NY afslørede, at de to spillere havde fået slået deres points sammen i GP-en, det er der nu rodet bod på! Link til GP-stillingen her, se resultatet fra Nytårslyn ved at klikke på overskriften i kolonnen Nytårslyn.
 
 

Nytårslyn og klubblad
(3. januar 2019) Af PE Nielsen

    I aften er der to gode grunde til at komme i klubben! Der er Nytårslyn med betænkningstiden 3 minutter plus to sekunder pr træk. Der er start kl. 19.00 prc. og tilmeldingsfristen er derfor kl. 18.45. Når du ikke frem til 18.45, kan du tilmelde dig på telefon 86 19 76 47 (Chess House) mellem kl. 18.15 og kl. 18.45. Betænkningstiden er Mads Boe's favorit, men han dukker desværre ikke op, da han og Filip pt. deltager i 31. Staufer-Open 2019 i Schwäbisch Gmünd nær Stuttgart.
 
Og den anden grund er, at du kan afhente:

 

 

 

Ældre nyheder...