Nyheder

Opstart, foredrag og dødsfald
(10. august 2018) Af PE Nielsen

Fra formand Mikkel Hansen har jeg modtaget følgende:
 
   Sæsonen 2018/19 skudt i gang: På denne (halv)-varme torsdag augustaften var vi 6 mand troppet op. Tre fra Nordre, to fra andre klubber og en på prøve. Bjarne Lysgaard-Egeberg og Vagn Jensen burde være kendt af de fleste, Albert Skjødt ser lige klubben an et par aftener, og  Søren Korsgaard og Michael Øe har valgt at slå deres folder i Nordre den kommende sæson - Velkommen til jer! - og så mig selv.
 
   Aftenens turnering blev vundet af Michael Øe (søn af Oluf hvis nogen skulle være i tvivl ;-) ), selvom han i et omskifteligt parti nok var lidt heldig mod mig :-/. Nå hyggeligt var det da, og mon ikke vi ser lidt flere til Konsultationsskakken næste torsdag kl. 19.00, så har varmen nok også lagt sig lidt ?!
 
   Foredrag for basisspillere: Per Hansen fra Haderslev holder foredrag i Syddjurs for basisspillere (1899 og nedefter) mandag den 24. september kl 18.30.
Uafhængige kilder siger, han skulle være en god og tankevækkende foredragsholder :-).
 
   Dødsfald: Finn Geneser sov i tirsdags ind efter nogen tids sygdom. Finn havde en doktorgrad i hjerneforskning ved Aarhus Universitet, Biomedicin, og han var stadig aktiv med det faglige, i alt fald til for ganske nylig. Også skakligt var han aktiv i klubbens turneringer, senest i Forårsturneringen. Æret være hans minde.
 
Afdøde Finn Geneser kunne man altid regne med i klubturneringerne  
 
 

Filip Boe i front i Hamborg
(5. og 8. juli 2018) Af PE Nielsen

   Filip Boe er ikke med i Chess House's IM-turnering, han har nemlig i stedet valgt at spille en IM-turnering i Hamborg. Og det går rigtig godt, Filip fører nemlig turneringen efter de fire første runder, han startede med en halv, men så vundet de næste tre partier! Normkravet til Filip er 6½. Følg med her.
 
   Filip opnåede desværre kun 6 points, igen en halv under normkravet. De 6 points rakte til en delt 2. plads.
 
 

Rigtig sommerskak i Chess House!
(3. juli og 8. 2018) Af PE Nielsen

   Jo, de lider i sommervarmen i Ches House! Ud over en IM-gruppe, spilles en Summer open med 30 deltagere, blandt disse er vores Nina Høiberg og Alfred Hedelykke. Som det fremgår af billedteksterne går det la-la for vore farver, men det kan jo blive bedre i de næste runder! Kig op i Chess House de næste dage, der spilles fra kl. 17.
 
   Link til IM-turneringstabellen her.
   Link til Summer Open turneringstabellen her.
   Link til live her.
 
Sådan gik det:
 
   IM-gruppen blev i meget overbevisende stil vundet af IM David Miedema med utrolige 8½ af 9, kun Jens Ove Fries opnåede remis imod David.
 
   Summer Open blev vundet af Mikkel Manosri med 6 af 7, et halvt mere end Vagn Jensen. Nina skuffede med 4 points, mens Alfred overraskede med samme score, ret flot i forhold til de forventede 2,3!
 
 

 

 

Efter to sejre (heraf den ene vist ret heldigt) tabte
Nina (tv) i 3. runde til Vagn Jensen

 

Trods tab til Lars Andersen i 3. runde er Alfred
(forrest th) startet hæderligt med 1 af 3

 

Efter 4 runder i IM-turneringen fører de to herrer til venstre med 3½ af 4 efter remis mod Jens Ove og sejr over Esmat

 
  

Grand Prix afslutning med handicap
(29. juni 2018) Af PE Nielsen

   I aftes deltog 8 spillere i den rent ud sagt uhyggelige disciplin Handicapskak; runde for runde afgør en terning, om der er materiel eller tidshandicap, ja eller sågar begge dele! I aftes blev det kun til en runde med ren tidshandicap, i hele 6 runder var der altså materialehandicap, halvdelen heraf tilmed også med tidshandicap!
 

 

 

To af aftenens vindere: Benjamin (tv) besejrer Mikkel

 

Martin (med ryggen til) slår Lars i 6. runde

 

Hård aften for mig, men i det samlede
GP-regnskab holdt jeg dog hjem

 
   Martin Bækgaard havde lyst til at tage udfordringen op, og han kom for at lave rav i den! Det lykkedes ham meget godt, og han lagde ud med 4 pinde, naturligvis ikke helt uden held, men alligevel! I 5. runde lykkedes det mig så at stoppe ham, så vandt han igen i 6., før han i den sidste tabte til Rudbeck, da han overså en skak og fair opgav! 5 points var meget flot, med de handicaps, han løb ind i!
 
   Benjamin Christensen var på jagt efter GP-points for at nå forbi mig i det samlede regnskab, han gjorde det godt bl.a. med en flot sejr over mig allerede i 1. runde! Men han måtte også gi' sig to gange og havnede ligeledes på 5 points. Også formand Mikkel nåede at score 5, så de tre delte aftenens førsteplads. Lars Andersen fulgte også godt med, men han tabte de sidste to og endte dermed på 4 points. Tom Petri og jeg havde en hård aften, Tom endte på 2 og jeg på 2½.
 
   I Grand Prix'en holdt jeg i mål, omend Benjamin var tæt på; Benjamin tager sig af præmien i gruppen under 2100. Filip Holm spillede kun de to første discipliner, men blev alligevel bedste (eneste!) junior og vandt samtidig også i gruppen Under 1700. Mon ikke han får juniorpræmien, så Under 1700 præmien går til Rudbeck!? Stillingen her. Resultatet af Handicapskak får du ved at trykke på overskriften herfor.
 
 

Pula Open - god turnering af Jan!
(26.  og 28. juni og 3. juli 2018) Af PE Nielsen

  Jan Christensen har fundet solbrillerne frem og spiller i Pula, Kroatien - i øvrigt cirka samme temperaturer som her!
 
   I denne uge er Jan Christensen på ratingtogt i Kroatien, hvor han deltager i Pula Open. Efter 4. runde har Jan 2½, lidt under det forventede. Link til Jans resultater her. Se den aktuelle stilling ved at klikke på seneste Rd. X under Ranking list after i rammen over Jan!
 
   Opdatering: Jan har fået gang i brikkerne og lige nu efter 7 af de 9 runder ligger Jan på en flot 13. plads, taget i betragtning at han var seedet som nr. 42 af de 150 deltagere! Seneste sejr var over en slovensk IM'er på 2360, fredag står der en polsk IM'er på menuen, han ligger pt. nr. 3!
 
   Slutopdatering: Jan sluttede turneringen godt af og endte på flotte 6½ af 9, hvilket rakte til en 17. plads, kun ½ efter de to vindende spillere!
 

Kvartersskak
(22. juni 2018) Af PE Nielsen

   Så blev 3. etape af Grand Prix'en afviklet som Kvartersskak. Meget passende var der 6 til start, der skulle nemlig spilles 4-5 runders kvartersskak, og så passede det jo lige til en alle-mod-alle! I feltet der jagter førstepladsen i GP'en savnede vi Tom Petri og Filip Holm, derfor var i den sammenhæng dysten mellem Benjamin Christensen og undertegnede det interessante ....
 
   Det var et blandet felt, ville der fx blive points til undertippede Jonas Nielsen? Ja! Allerede i 1. runde vandt han, da Lars Andersen smed sin dronning i havnen! Og kunne Lars Christiansen tage points fra andre end Jonas? Ja, i tredje runde vandt han over Benjamin! Selvsamme Benjamin spillede ellers godt, og da han i 4. runde mødte mig, var han et point efter. Men han gik målrettet efter knoppen på min konge og vandt i overbevisende stil!
 
   Her går Benjamin (th) med succes konsekvent efter Mikkels konge!
 
   Dermed havde vi før sidste runde begge 3 af 4 og alle andre havde 1 eller 2. Jeg havde "lette" Jonas, mens Benjamin havde sort imod Lars A, så odds var på min side. Jeg vandt da også smertefrit over Jonas, og kunne følge dramaet Lars-Benjamin til slut: Benjamin havde klart overtaget og pressede hårdt på Lars' konge, og da Lars' "vinge" nærmede sig "zenit", satte Benjamin dødsstødet ind! Det betyder, at Benjamin og jeg deler førstepladsen med 4, mens de nærmeste tre endte på 2 points!
 
   I Grand Prix'en har jeg nu et solidt forspring på 480 til Benjamin inden gyseren Handicapskak næste - og sidste - gang. Benjamin er gået klart i front i gruppen Under 2100, mens Filip stadig sidder på gruppen Under 1700. Stillingen her. Resultatet af Kvartersskak får du ved at trykke på overskriften herfor.
 
 

Fischer-random
(15. juni 2018) Af PE Nielsen

   I aftes var der 8 deltagere til det meget afvekslende Fischer-random, og vi fastsatte betænkningstiden til 5 minutter plus 3 sekunder pr træk, det virkede rigtig godt, der var mange lange og spændende partier! Benjamin Christensen havde - i modsætning til Tom Petri - en rigtig god aften og vandt de fem første. Jeg var den eneste, der kunne følge nogenlunde trit, men jeg tabte i 4. runde til vores nye formand, der totalt smadrede mig i løbet af 10 træk! I 6. runde mødte jeg så Benjamin, og jeg vandt i et langt, sejt parti. Da vi også begge vandt i sidste runde, delte vi førstepladsen med 6 af 7. Filip Holm gjorde det udmærket med 4 points, der gav tredjepladsen; næsten resten fik alle 3 points!
 
   Benjamin (tv) havde en god aften og delte førstepladsen med Poul Erik, her besejres Filip
 
   I Grand Prix'en er jeg gået i front, men såvel Tom, Filip og Benjamin (de sidste to ikke mindst pga. den truende sidste disciplin Handicapskak), er absolut stadig med, stillingen her. Resultatet af Fischer random får du ved at trykke på overskriften herfor.
 
 

EMT tilbud hen over sommeren i 6.HK
(12. juni 2018) Af PE Nielsen

   Vi kigger lidt på udbudene:
 
**  Chess House Summer Open (har tidl. været nævnt) spilles 1.-7. juli (søndag-lørdag), se her. Der er tæt på fuld hus, så skynd dig!
     Spilles i øvrigt samtidig med en lukket IM-turnering, se her.
 
**  Horsens lang weekend, spilles 7 runder i perioden torsdag den 12/7- søndag den 15/7 med garanteret førstepræmie på minimum 5.000 kr.
     Indbydelse og tilmelding her.
 
**  Syddjurs Sommer emt, Hornslet. Der spilles 5 runder, dagligt i perioden 23.-27. juli (mandag-fredag), indbydelse her.
 
**  Rema 1000, Skanderborg med garanteret førstepræmie på 3.000 kr, spilles i weekenden 17.-19. august, indbydelse her
 
.... og endelig som rosinen i pølseenden:
 
**  Festugeturneringen (Bellevuehallerne, Risskov) i weekenden 14.16. september, en uge efter Festugens slut, så du går ikke glip af noget ;-)
     Bliver igen en kombination af 4 hurtigpartier fredag og 2 x 2 seriøse partier lørdag og søndag. Feltet er allerede temmelig stærkt!
     Se indbydelse mv her. Pt. 32 tilmeldte.
 

Grand Prix serien skudt i gang
(9. juni 2018) Af PE Nielsen

   Varmen havde lammet en del potentielle deltagere, men 8 mødte heldigvis (rettidigt!) til start og blev inddelt i 4 tomandshold på basis af lynskakratingtallene. Herefter spillede holdene runde for runde imod hinanden, hver spiller mødte hver spiller på modstanderholdet to gange med 3-pointssystemet. Individuelt blev yderligere pr match/runde tillagt holdresultatet i form af 3 for gevinst, 1 for uafgjort og 0 for tab.
 

 

 

 

 

 

Filip og Tom (th) vinder 16-7 over Benny og Benjamin.
Holdet vinder holdkonkurrencen med 49 points

Mikkel og Michael (tv) spiller 12-12 imod Jørgen og Poul Erik.
Poul Erik vinder alle sine partier og går i front i GP'en

Foto: Ken Holm

 
   Jeg var på denne aften meget ubeskeden og vandt samtlige mine partier, naturligvis ikke uden problemer. Allerede i første runde blev Filip sat mat, da jeg havde ét sekund tilbage! Mest oprivende var mine sidste to partier imod Benjamin - det er de i øvrigt altid! - den første vandt jeg vist ok, mens jeg stod til tab i det sidste, hvor Benjamin dog skred.
 
   Ikke overraskende var Filip + Tom det stærkeste hold, de hjemførte sikkert holdmesterskabet. Men individuelt var jeg altså klar bedst, og selvom Jørgen kun vandt ét parti på denne aften, tabte vi (Jørgen + Poul Erik) ingen matcher! Dermed går jeg i front i årets GP; Benny er gæst og er udenfor konkurrence bedst u1700, så her ligger nu Mikkel bedst i forhold til præmien; Filip ligger bedst til i gruppen u1700.
 
   Filip var jo suveræn sidste år, og han er naturligvis igen i favoritgruppen, ikke mindst da han vil have stor fordel i månedens sidste disciplin Handicapskak! Næste gang gælder det imidlertid Fischer random, husk at møde op senest kl. 18.45, hvis du vil være med! Link til holdlynresultaterne her og Grand Prix stillingen her.
 
 

Juni-skak
(5. juni 2018) Af PE Nielsen

   På torsdag starter vi op med årets Juni Grand Prix, og der er holdskak på programmet. Det er naturligvis sjovest med mange deltagere, helst 12, så vi håber også du trodser varmen og møder op - husk at komme senest kl. 18:45, hvor der er tilmeldingsfrist!
 
   VRS afholder vanen tro en hurtigskakturnering over to mandage med hver 4 runder. I år er det på mandag den 11/6 samt den følgende mandag, begge dage kl 19.00. VRS garanterer ved 16 deltagere en førstepræmie på 1.000 kr! Kom og udfordr familien Boe, der er tilmeldt ;-) Indbydelse og tilmelding her.
 
   Fredag den 15/6 afholder Chess House Superlyn kl. 19, link til indbydelsen her. NB! Der spilles med 3 minutter plus 2 sekunder pr træk!
 
   Endelig vil jeg også nævne muligheden for en koordineret turnering, selvom det godt nok ligger 100% i juli, nemlig Chess House's Summer Open. Den løber i perioden søndag den 1/7 til lørdag den 7/7, de første 6 dage kl 17, sidste runde så kl. 12; der er garanteret førstepræmie på 1.500 kr! Der er maxdeltagerantal på 30 og pt. 23 tilmeldte, så skynd dig at kigge her!
 
 

Juniorer versus seniorer
(29. maj 2018) Af PE Nielsen

   I lørdags blev det spændende møde mellem Mads Boe's juniortalenter og en flok seniorer igen afviklet. Nordre var denne gang ikke repræsenteret på seniorsiden, men på juniorsiden var Filip Boe en af de bærende kræfter sammen med Jonas Bjerre. De gjorde det da også helt kanon begge to, men det var ikke nok, juniorerne blev trods en meget flot indsats - de var væsentlig underratede - besejret med 34-30. Så juniorerne har stadig deres første sejr til gode, én uafgjort er det dog blevet til.
 
   Jeg var kort til stede, på et lidt uheldigt tidspunkt, her taber Filip nemlig sit eneste parti imod Jacob Øst
 
   Læs nærmere om matchen og se resultaterne på skak.dk her.
 
 

Generalforsamling: Ny formand og kasserer
(25. maj 2018) Af PE Nielsen

   I aftes deltog 20 af klubbens medlemmer i generalforsamlingen, vejret taget i betragtning vel helt fint!? Og det blev en forholdsvis hurtig og udramatisk generalforsamling, hvor vi både fik ny formand og ny kasserer, helt uden at suspendere generalforsamlingen, fortræffeligt!
 
   Under Mads' beretning var der præmieuddeling fra klubmesterskabet, her Grp. 3: Per O og Thomas O
 
   Mest spænding var der naturligvis omkring netop punktet Valg, men selv det punkt kom vi ret smertefrit igennem, og vores nye bestyrelse forventes at konstituere sig på et møde om 14 dage. Thomas Overgaard (th på billedet ovenover) trådte ud af bestyrelsen, men fortsætter som turneringsleder.
 
Den nye bestyrelse ser nu således ud:
 

 

 

 

 

Ny formand efter Mads Borup
blev Mikkel Hansen. Mikkel var på tale for 2 år siden, nu blev det alvor!

 

Rudbeck trådte pga. svækket syn af som kasserer, Dennis Hemdorff påtog sig posten for et år

 

Afgående kasserer Jørgen Rudbeck fortsætter i bestyrelsen som menigt medlem

 

Nyt medlem af bestyrelsen blev Per Höllsberg, der er flittig deltager i klubturneringerne

 

Sidste medlem af bestyrelsen er Benjamin Christensen,
der ikke var på valg

 
 

Generalforsamlingen på torsdag.
(20. maj 2018) Af Mads Borup

   Årets generalforsamling afholdes torsdag den 24. maj kl. 19:30 i Chess House. I er alle indkaldt via klubbladet, så dette er blot en påmindelse.
Dagsordenen ser således ud:
 1. Valg af dirigent
 2. Fremlæggelse af bestyrelsens mødereferater
 3. Formandens beretning
 4. Regnskab og budget
 5. Fastsættelse af kontingent
 6. Indkomne forslag
 7. Valg til bestyrelsen
  - Formand (Mads Borup)
  - 2 bestyrelsesmedlemmer (Mikkel Hansen og Thomas Overgaard)
  - Revisor (Niels Danstrup)
  - Revisorsuppleant (Poul Erik Nielsen)
  - Kasserer for ét år (Jørgen Rudbeck)
 8. Eventuelt
Klubben giver kaffe og kage :)
 
Vi har ikke fundet kandidater til alle ledige pladser og håber på stor opbakning på generalforsamlingen. Mød op, støt klubben og vis at andres frivillige arbejde påskønnes.
 
P.S. I bladet er sneget sig en trykfejl ind i indkaldelsen. Her står, at vi skal vælge en bestyrelsessuppleant, men det gør vi altså kun de ulige år.

 

Bækgaard vinder af stærkt lynmesterskab!
(4. maj 2018) Af PE Nielsen

   I aftes blev Lynmesterskabet, der samtidig var sidste disciplin i årets Lyn Grand Prix, afgjort. GP-opgøret stod mellem Leif Møller og mig, men jeg skal da lige love for, at vi fok modstand her ved Lynmesterskabet! Af de i alt 12 deltagende var der nemlig tre fra førsteholdet med, vel at mærke meget stærke lynskakspillere: Tom Petri, Martin Bækgaard og Jan Christensen.
 
   Topopgør i 4. runde: Jan C (tv) og Bækgaard spiller remis efter trækgentagelse
 
   Tom og Jan mødtes allerede i første runde, og Jan nappede sejren. i 4. runde så remis mellem Jan og Bækgaard. To runder senere var jeg så oppe mod Jan, og det blev ikke uden betydning for slutstillingen ... Jan spillede mig ud af banen, og i de sidste sekunder valgte han at rydde alle mine brikker i stedet for at sætte mig mat, og da han så nappede den sidste bonde, var jeg pat, begge med få sekunder tilbage!
 
   Bækgaard, Jan og jeg tromlede ellers der'ud'a' med pinde, mens Tom og Leif smed flere points ... Tom: Det har ikke noget med skak at gøre, hvorfor spiller vi ikke med 3 minutter plus 2 sekunder pr træk? Tom har ret i, at det er to vidt forskellige discipliner, 5 minutter er classic, mens 3+2 er moderne, her har man jo i princippet uendelig lang tid, er det lyn??
 
   Før sidste runde fører Bækgaard stadig med en halv foran Jan og en hel foran mig (jeg har undervejs tabt til Tom), men i sidste runde har jeg de hvide mod Bækgaard. Jeg skal vinde for at få tremandsomkamp, det kommer jeg aldrig i nærheden af og taber klart, og Bækgaard er ny klubmester i lyn! Jan er skarp, men var efter sigende heldig flere gange undervejs, Bækgaard vist kun mod Oehlerich, så det var måske den rette vinder!? Tabellen her.
 
   Leif havde en rigtig skidt aften, mens jeg jo boltrede mig i toppen, og det betød, at jeg blev en ret sikker vinder af årets Lyn-Grand Prix. Kampen om bedste basisspiller stod mellem Per Oehlerich og Bjarne Lysgaard-Egeberg; Oehlerich var i forvejen i front, og da han også placerede sig bedst i Lynmesterskabet, blev han bedstplacerede basisspiller. Slutstillingen her.  
 
 

Filip Boe igen tæt på en norm .. mv!
(4. maj 2018) Af PE Nielsen

   I Bededagsweekenden spillede Filip og Mads Boe med i Copenhagen Chess Challenge, og i alt hurlumhej omkring Bededagsturneringen og private sager har jeg forsømt at nævne Filips - igen - flotte præstation! Turneringen blev domineret af de danske talenter, turneringen blev overbevisende vundet af Jesper Thybo med 7½ af 9, rigeligt til en GM-norm! Jonas Bjerre blev nr 2 med 7, og det rakte til hans fjerde IM-norm!
 
   Filip Boe - god turnering og igen tæt på IM-normen!
 
   Men også Filip, seedet som nr 19, var med helt fremme og endte med 6½ på femtepladsen, blot et halvt under IM-normen. Også farmand Mads spillede en fin turnering, det blev til en 14. plads med 5½. Link til turneringstabellen her.
 
 
   Chess House's Onsdag-EMT april-maj er netop afsluttet, og her lykkedes det endelig Mikkel Hansen at komme til tops efter flere andenpladser! Men turneringen var ikke så stærk som de tidligere, og Mikkel, der startede som favorit med 1900, måtte dele førstepladsen med to andre, læs nærmere her.
 
 

Holdturneringen næste år
(4. maj 2018) Af PE Nielsen

   Ken Holm har studeret Divisions- og Hovedkredsturneringen næste år, efter at Bov jo har trukket deres hold (se her), hvis der ikke sker yderligere ændringer (det kan der jo sagtens, jeg kender en klub der måske snart står uden formand og kasserer, og rygter taler om en Randersfusion!) har Ken kortlagt det således (mange tak til Ken!):
 
   Nordre II deltager i 2.Division Nord Grp 4, der foruden Nordre II skulle have disse deltagere: Aalborg II, Aars/Nibe I, Jetsmark II, Kjellerup I, SK68 III, Skive I og Skørping I.

   For Mesterrækken, hvor Nordre III jo på hæderlig vis er rykket op, betyder det, at den foruden Nordre III skulle komme til at se således ud: Randers I, Syddjurs I, VRS I, Silkeborg II, Åbyhøj I, Rokaden I og SK68 IV.

 
 

Favoritterne sejrede
(29. april 2018) Af PE Nielsen

  Allan Stig var i topform og vandt som den eneste alle sine 7 partier!
 
   Favoritholdet Honolulu Hornets med Allan Stig Rasmussen på førstebrættet var længe om at finde melodien, men de fik for alvor gang i scoringen med  en 12-0 sejr i 5. runde; det bragte dem til tops, og her blev de! På andenpladsen kom til de flestes overraskelse Confuse a Cat Ltd. (med Martin Koch og Peer Ole) Hvordan nu det? Jo, de undgik såmænd at møde topholdet og sluttede af med en 12-0 sejr, smart!
 
   Også Team Østjydsk med Jan Rewitz og Per Oehlerich på holdet kom i præmierækken som det bedste hold under 2050. Også Filip Holm fik præmie, idet The Knights of the Square Table var bedst blandt holdene under 1800! Og så til sidst mig selv, som bedste fusker på bræt 3! Én af dagene dukker der detailresultater og billeder på på Bededagssiden med link fra forsiden.
 
 

Klar til Bededag på Brobjergskolen!
(26. april 2018) Af PE Nielsen

   Så er Leif, Tom, familien Hansen med flere ved at være klar til den store Bededag på Brobjergskolen! Forrige år var vi oppe på 18 hold, sidste år så nede på 14. I år rykker vi så lidt opad igen: 16 hold er klar, og alle skulle kunne nå frem og tilbage, nu hvor storkonflikten trækker ud eller afværges!
 
   Sidste år vandt Mucho Dineros med Karsten Rasmussen i spidsen; de stiller ikke op i år, måske fordi Fru Maria i mellemtiden er nedkommet!? Til gengæld har vi vinderen fra 2016 tilbage i form af Allan Stig Rasmussen! I 2016 vandt han med et meget stærkt hold under navnet Mere held end forstand, men i år lugter holdet Honolulu Hornets noget af Tjele: Fopruden Allan består det af Erik Søbjeg, Jes Harholm og Claus Rossen!
 
   Lige så stærkt som vinderholdet fra 2016 er Allans hold i år ikke, men dog klare favoritter!
 
   Om de får seriøs modstand afhænger af holdenes dagsform; Lille Meyer skal man erfaringsmæssigt næppe spille på, så hellere Confuse a Cat Ltd, i år med John Rødgaard, eller det Nordreprægede hold Hemdorffs hanekyllinger, der foruden Dennis har Bækgaard, Klitgaard, Rasmus Nielsen og Niels Bindsus på holdet! En outsider? Jo, måske Rewitz' bussemænd, der i år igen stiller op under navnet Team Østjydsk!
 
   Alt i alt tegner det igen til en meget hyggelig dag på Brobjergskolen, der er start kl. 10 og slut inden kl. 20. Er du ikke tilmeldt, så kom og kig med alligevel, måske venter en reservetjans dig!?
 
 

Tom klubmester for 10½'te gang!
(20. april 2018) Af PE Nielsen

 
   Tom bagest til højre spiller i løbet af et par timer remis imod Nina, men er allerede inden da på ny klubmester!
 
   Tom gjorde det, mange af os vist også forventede, han blev klubmester for 10½'te gang! Dermed overhaler han Eigil Pedersen, der siden 1961 med 10 mesterskaber har været den med flest mesterskaber! Men en spændende aften fik vi desværre ikke ud af det, Tom var nemlig allerede mester, inden han satte sig til brættet. Farzam har sygdom i familien og tilbød derfor Toms udfordrer Lars Andersen remis, hvilket Lars indvilgede i ("det er jo kun skak"). Farzam har på samme måde spillet remis mod Peer Ole og Nina - det havde været mere korrekt og fair, hvis han havde trukket sig ....
 

 

 

Mester 2: Benny Lauridsen (tv) vinder over Lars
Schøning og sikrer sig en udelt førsteplads foran et trekløver på 2. pladsen bestående af Mikkel Hansen,
Steen Christensen og Oluf Øe

 

Per Oehlerich (tv) var allerede sikret førstepladsen i
Basis 1. Thomas Overgaard (helt th) vinder dog opgøret
over Kim Hardlei (i midten) og når dermed op på
en delt førsteplads

 

I Basis 2 vinder Kris Hedelykke (tv) her forrest
over Brian Kristensen og tager dermed
gruppesejren alene foran
Søren G Christensen

 
   Kig selv dybere i resultaterne her. Husk at resultaterne mod de udgåede skal trækkes fra, før du har slutstillingen!
 
 

DanPumps Kolding
(18. april 2018) Af PE Nielsen

   I weekenden afholdt Kolding sit bymesterskab, i år med nyt navn DanPumps Kolding, og Nordre var repræsenteret ved fire spillere. I GM/IM-gruppen deltog Igor Teplyi og gjorde det rigtig godt, idet han blev nummer to i gruppen. Han var endda deltager i finalepartiet imod Jonas Bjerre, der vandt turneringen efter en skarp remis i Najdorfvarianten! Jonas sejrede med 4 points, ét mere end Igor. På en delt tredjeplads kom den nykårne Danmarksmester Bjørn Ochsner med 50%! Læs mere på skak.dk her.
 
  Igor kom næsten til tops i Kolding og forlader nu desværre Nordre
 
   Det var nok i øvrigt sidste gang, Igor repræsenterede Nordre, i alt fald skifter Igor til næste sæson til SK 1968 - udfordringerne i 1. Division er forståeligt nok ikke på højde med Igors ambitioner - held og lykke videre frem og tak for dit bidrag i Nordre, Igor!
 
   Johnni Veng var med i Mester 1 og spillede en solid turnering, gevinst i sidste runde ville have bragt Johnni helt til tops i en tæt gruppe; nu blev det desværre kun remis, der rakte til en 3-4 plads. Vore sidste to deltagere vil sikkert gerne hurtigt glemme turneringen, det var Nina Høiberg i Mester 4 og Thomas Overgaard i Basis 4, de opnåede begge blot 1 af 5. Link til tabellerne her
 
 

Sidste runde i klubmesterskabet mv.
(17. april 2018) Af PE Nielsen

   På torsdag spilles klubmesterskabets sidste runde. Vi kigger lige på topstridighederne, hvor partierne mod udgåede spillere er renset væk:
 
Mesterskabsklassen: Favorit Tom Petri fører med et halvt point foran Lars Andersen, der spillede remis i det udsatte mod Leif Møller. Tom har sort imod Nina Høiberg, mens Lars Andersen har hvid imod Farzam Firooznia.
 
Mester 2:  Her fører Steen Christensen og Benny Lauridsen med et halvt foran Mikkel Hansen og Oluf Øe, altså meget åbent. Steen har sort imod Per Höllsberg, mens Benny har hvid imod Lars Schøning.
 
Basis 1: Det er gruppen med to udgåede spillere. Per Oehlerich er færdig og har 3½ af 5 og må afvente, om Thomas Overgaard eller Kim Hardlei når op, de har begge én mindre og mødes!
 
Basis 2: Bjarne Lysgaard-Egeberg er færdig med scoren 3½. Samme pointantal har Kris Hedelykke, der i sidste runde har sort imod Brian Kristensen. Brian har sammen med Søren Christensen 3 points.
 
 
   Per Holst deltager for tiden i Senior-EM for hold, hvor Per (igen) spiller for Nørresundby-holdet, der er kommet godt fra start. Per har i skrivende stund scoret 2½ af 4. Læs nærmere her.
 
 

Pokalskak
(8. og 18. april 2018) Af Mads Borup

   DSU's årlige pokalturnering for firemandshold med finalestævne (og buffet) i pinsen nærmer sig.
Der er fri tilmelding af hold til Seniorrækken +50, Seniorrækken +65 og Juniorrækken; men i bredderækken (max 1800 i snit) og eliterækken skal holdene kvalificere sig.

    Kvalifikationsstævnerne afholdes mandag den 16. april kl. 19:00 i Randers for bredderækken og i Chess House for eliterækken.
Du tilmelder dig til eliteholdene ved at kontakte Tom Petri på mail eller tlf. 61 33 71 28.
Vil du gerne spille bredderækkepokalskakskvalifikationsstævne så tilmelder du dig til undertegnede på mail eller tlf. 20 80 81 11.
Alle A-medlemmer kan deltage. Du skal kun overveje, om du vil spille, vi sætter holdene når tilmeldingsfristen er udløbet og vi ved hvem, der vil deltage.
Tilmeldingsfristen til os er onsdag den 11. april.

Regler mv. kan du læse om her i DSU's indbydelse og kvalifikationsstævnerne kan du læse om i 6.hk's indbydelse.

Sådan gik det:

   Nordre blev ved stævnet repræsenteret at et elite- og et breddehold. Eliteholdet bestående af Filip Boe, Martin Bækgaard, Tom Petri og Jan Christensen. Holdet havde en meget skidt turnering, kun Martin gjorde det fint med 2 af 3; Tom beskriver indsatsen således: klik her! En lille glæde var det dog vist at spille 2-2 mod SK68 I i sidste runde, det betød, at SK68 II i stedet kvalificerede sig sammen med Århus/Skolerne I. På SK68 II scorede Lars Andersen i øvrigt 3 af 3 på førstebrættet!

   Formanden meldte sent afbud til Breddeholdet, og med reserven Ken Holm var holdet for svækket til at kunne gøre sig gældende.

 

For komprimeret?
(6. april 2018) Af PE Nielsen

   Programmet for dette års klubmesterskab er bevidst strammet tidsmæssigt op - flere har ønsket det - og her 13 dage før sidste runde ser det skidt ud med afviklingen af de udsatte partier - med fast rundelægning skulle man ellers tro, at de afbudsmeldende skulle kunne få planlagt deres partier, men det sker desværre ikke ... Og hertil kommer jo så, at hele tre spillere har måttet trække sig fra turneringen undervejs, og det giver yderligere en meget broget stilling i grupperne ...
 
   I aftes var der igen afbud fra Lars Andersen, der med de sorte skulle møde Leif Møller. Den anden førende, nyvalgte DSU kasserer Tom Petri spillede imidlertid sit parti med Peer Ole, og Tom bevarede et pres i slutspillet og vandt. Dermed er presset så igen lagt over på Lars A.
 
   Tom vinder over Peer Ole og lægger pres på Lars A  **  Oehlerich vinder topstriden mod Thomas Overgaard  
 
   I Mester II bringer Mads Borups sejr over Per Høllsberg ikke videre klarhed over gruppen, og det er yderst tvivlsomt om to af topspillerne, Steen Christensen og Mikkel Hansen får afviklet deres udsatte ... I Basis I vandt Per Oehlerich med de sorte topopgøret over Thomas Overgaard; det er gruppen, hvor to har måttet trække sig ... Endelig vandt Jonas Nielsen som den eneste i Basis II, her er man nemlig meget glade for remiser!
 
   Før sidste runde, når de udsatte er afviklet (eller opgivet), skal jeg nok her på siden tage en status før sidste runde, hvor stillingen er renset for de udtrådtes points - indtil videre må du selv studere det via tabellerne her.
 
 

DM, klubturnering og klubblad
(4. april 2018) Af PE Nielsen

   DM: Danmarksmesterskabet er slut, og endnu et DM havnede i Skanderborg Skakklub, imponerende! Nordre gjorde ikke meget væsen af sig. I Lyn-DM var Johnni Veng og Ulrik Thomassen med, og de havnede sjovt nok begge i Finalegruppe 6, hvor Johnni blev nr 2 med 3 af 5 og Ulrik nr 5-6 med 1½. Anna Hedelykke var vores eneste deltager i EMT'erne, og hun scorede i G5 2. forløb 2 af 5, hvilket var en anelse over forventet. Endelig fik B-medlem Mads Boe hæderstegnet indstillet af FU, en yderst fortjent cadeau efter formandsskab i Chess House og - naturligvis først og fremmest - hans nuværende indsats som ungdomslandstræner, med de to europamesterskaber til Jesper Thybo og Jonas Bjerre som absolutte højdepunkter.
 
   Klubturneringens næstsidste runde spilles torsdag: Tom Petri har hvid mod Peer Ole Pedersen, mens udforderen Lars Andersen har sort imod Leif Møller.
 
Kom og kig med og hent det nye nummer af klubbladet!  
 
 

5. runde: Lars Andersen når op!
(23. marts 2018) Af PE Nielsen

   Ud over en masse betydningsløse remiser ført på aftenen vandt Kris Hedelykke et spændende parti i Basis 2 over Niels Jürgensen, og dermed går Kris i front af gruppen med 3½ af 5.  Mesterskabsgruppen og Basis 1 kan du læse om under billederne nedenfor. I Mester 2 blev der spillet to remiser, og situationen i gruppen er fortsat stor jævnbyrdighed, mange kan stadig nå at vinde gruppen! Link til grupperne her.
 

 

 

Lars Andersen  (forrest th) stod tvivlsomt undervejs mod Svend Aage Madsen, og Tom Petri valgte derfor at nappe en remis imod Vagn Jensen.
Lars gik siden all-in og var flere bønder under, men havde modspil. Lars fik materialet tilbage og vandt siden et tånslutspil med 4 mod 3 og ligger nu oppe på siden af Tom, begge har 4 af 5 - spændende!
Bagest vinder Nina Høiberg (tv) over Peer Ole Pedersen

 

Partiet mellem Leif Møller (tv) og Farzam Firooznia blev meget skarpt, og omkring de 40 havde de begge udsatte kongestillinger, Leif en løber plus 1-2 bønder for et tårn. Jeg så ikke hvordan, men remis blev det!

 

I Basis 1 havde Thomas Overgaard et kraftigt angreb på Jørgen Rudbecks konge. Trods alvorlig tidnød lykkedes det dog Thomas at hjemføre pointet og gå i front i gruppen med 4 af 5.

 

De sidste udsatte afviklet
(16. marts 2018) Af PE Nielsen

   I aftes blev de sidste udsatte partier fra de fire første runder afviklet :-) Aftenens gevinster har du i billedserien nedenfor! Der var yderligere to remiser: Per Höllsberg - Ulrik Thomassen i et omskifteligt parti samt Anton David - Per Oehlerich i et meget roligt parti! Sidste resultat betyder, at Per fører Basis 1 på deling med Thomas Overgaard, begge med 3; Kim Hardlei er nærmest med 2.
 

 

 

Lars Andersen (th) vinder i sikker stil  over Vagn Jensen og ligger nu klart nr 2 med 3 efter Tom
Petris 3½ i Mesterskabsklassen

 

Mads Borup (th) stod klart bedst mod Mikkel Hansen, men i træk 42 gik det galt, og Mikkel vandt. Mikkel fører nu Mester 2 sammen med Benny Lauridsen med 3 points, ½ mere end Oluf Øe og Steen Christensen

 

Aftenens sidste sejr gik til Brian Kristensen (tv), der besejrede Niels Jürgensen. Det bringer Brian på en tredelt førsteplads i Basis 2 med 2½, sammen med Bjarne Lysgaard-Egeberg og Kris Hedelykke; men der er kun et halvt ned til endnu to spillere!

 
 

Nordre III rykker op i Mesterrækken igen!
(13. marts 2018) Af PE Nielsen

   I morges før kl. 9 modtog jeg referatet af gårsdagens oprykningskamp, og Mikkel Hansens referat starter således:
 
Nordre III - Skanderborg III (Danmarks smukkeste skakklub!)  6-2
 
I kølvandet på 1.holdets ærgerlige afsked med den fornemme skakliga søndag, skulle klubbens 3.-hold mandag aften forsøge at tage revanche, og spille sig tilbage til Mesterrækken efter et års fravær. Og det ser minsandten ud til at det lykkedes med et mulehår foran Syddjurs (de sidste resultater er i skrivende stund ikke lagt ind men den ser ud til at være god nok)! I følge Holdleder Ken ser Mesterrækken ud til at blive meget stærk næste år, så forstærkninger til holdet er nok nødvendigt. Vi havde til afslutningsrunden god og fornem opbakning af såvel klubbens formand som klubmesteren! 
 
Alfred Hedelykke (til venstre på billedet) blev Nordre III's topscorer med 5½ af 7. Til højre ses Jonas Nielsen, der scorede 4 af 7  
 
   Det skulle altså være sikkert, at tredjeholdet rykker op, hjertelig til lykke med det! Resten af Mikkels referat har du her, og link til tabellen her.
  
 
 
 

Nordre I blev sorteper i gyserafslutning
(12. marts 2018) Af PE Nielsen

   Jeg fulgte nedrykningsslaget fra min mobil i sommerhus (!) ved Vesterhavet, og jeg syntes, vore folk kæmpede heroisk til det sidste, men udfaldene af de andre kampe gik desværre ikke vores vej, og de point vi skulle have i sidste runde, kom desværre aldrig ..... Dermed må vi desværre se vores ligahold rykke ned i 1. Division. Link til beretning på skak.dk her og til tabellen her.
 
   Hvad Divisionsturneringen angår må vi lade os trøste med Top-20 listen, som du kan se her, her har vi hele tre spillere på listen, alle fra andetholdet! Hvis nogen undrer sig over sammenhængen til mit referat af andetholdets sidste runde, hvor jeg udråbte Per Holst til topscorer, er forklaringen den, at Holst scorede 5 af 6 på andetholdet og tabte ét på Xtraconholdet, mens ét af Filip Holms point var uden kamp ... hvem der skal være endelig topscorer, er naturligvis op til bestyrelsen!
 
   Jørn Sloth (tv) blev holdets topscorer med 5 af 9, to pinde og ét tab. Filip Boe (th) scorede også tilfredsstillende 4½ af 8
 
   I aften er det så Nordre III, der slutter holdsæsonen af ved et stævne hos VRS, oprykningen er inden for rækkevidde ...
 
 

Klubmesterskabets 4. runde
(12. marts 2018) Af PE Nielsen

   I mit fravær har jeg modtaget følgende rundeberetning fra Mikkel Hansen (tak for det!):

   4. runde i Forårsturneringen bød på spændende dramaer både i toppen og bredden! Første parti der blev afsluttet var Bjarne Lysgaaard-Egeberg mod Jonas Nielsen. Der blev overraskende fedtet en halv hjem fra efter små 10 træk. Kaffen var dårligt sat over, da d/herrer stak hånden fredelig frem.

   I Gruppe 4 spillede Hedelykke og Geneser en fredelig remis som de eneste i aktion. Bjarne og Hedelykke tager sig af førertrøjen i pulje 4.

   I Gruppe 3 lavede Rudbeck en buk i Tjekkisk-pirc mod Hardlei og tabte en officer, dog for 2 bønder. Da han fik den 3. bonde for offi'en, blev man enige om remis - analyserne påviste uklar stilling. Overgaard vandt et spændende kompliceret parti mod Filip Holm, der pludselig mistede overblikket og begyndte at tabe materiale. Dermede fører Overgaard gruppen.

   I Gruppe 2 spillede Schønning og Höllsberg remis efter et langt uklart parti, der endte i slutspil med løber mod springer. Ulrik og Borup spillede et spændende parti i fransk, hvor førstnævnte bukkede under for tiden; slutstillingen så dog også tabt ud. Oluf og Benny spillede remis, og sidstnævnte fører nu gruppe 2.

   I Gruppe 1 vandt Tom en pligtsejr over Lars A i noget London-system, hvor han fik Lars ud i drabelig tidnød. Tom bevarede fin kontrol, omend Lars fik noget rusk i selvsamme tidnød. Nina og Vagn spillede remis i et fint drama i en Pirc-opstilling. Svend Aage måtte ned mod Leif i en stilling med skævt materiale undervejs. Tom fører gruppen.

 

Coming up ....
(7. marts 2018) Af PE Nielsen

   Torsdag spilles Klubmesterskabets 4. runde, der byder på gyseren Tom Petri - Lars Andersen i Mesterskabsklassen, mens Nina Høiberg har hvid imod Vagn Jensen. I Mester II har førende Benny Lauridsen hvid imod Oluf Øe, mens Steen Christensen - Mikkel Hansen allerede er spillet remis. I Basis I er førende Per Oehlerich influenzaramt, mens Thomas Overgaard, der ligger nr 2, har hvid mod Filip Holm. I den tætte Basis II møder toppen bunden ...
 
   I den kommende weekend afgøres så ligaholdets skæbne i dobbeltrunden i Skanderborg. Vi ligger til nedrykning, men der er kun en halv op til Aarhus/Skolerne og de to hold har næsten lige stærke modstandere ... og lige over igen ligger yderligere 2-3 hold, der med en dårlig weekend kan rykke ud! Find selv live-adresserne for kampene på forsiden af skak.dk i boksen Aktuel skak.
 
   Og mandag aften er det så tredjeholdets tur, men her spilles i stedet om oprykning til Mesterrækken; det er i kapløb med Syddjurs II: Pointmæssigt står vi lige, men Syddjurs har 2 matchpoints mere - til gengæld har vi den klart nemmeste modstander ;-)
 
Følg selv med i alt dette de næste spændende fem dage, jeg er nemlig offline til en gang ind i næste uge!
 
 

2. Division: SK68 II rykker op, vi blev nr. 2
(4. og 5. og 7. marts 2018) Af PE Nielsen

   Holdsæsonen lakker mod enden, og i dag blev Divisionsturneringen excl. Xtraconligaen færdigspillet. Nordre II var til afslutning hos Evans (hvis førstehold i øvrigt rykkede op i ligaen!), og det gik som forventet: En smal sejr over SK68 III sikrede andenpladsen! Oprykningen gik som forventet til SK68's andethold, hvilket er fuldt fortjent.
 
  De sidste afgøres: Forrest sejrer Holst, på mellemhånd kvajer Rewitz sig og taber, og bagest vinder Leif
 
   Dramaet udspillede sig i stedet i bunden: Esbjerg stillede kun (som i øvrigt vore modstandere!) op med 7 mand, så det var det første point til Aarhus/Skolerne II. Men flere blev det ikke til, de havde valgt en tvivlsom strategi, og tog remis på remis, ja hele 7 i alt! Dermed overlod de letsindigt scenen til Viby, der så gennempryglede bundholdet Alssund 6½-1½! Dermed rykkede Viby lige nøjagtig et halvt over Aarhus/Skolerne, der derfor rykker direkte ud, mens Viby næste søndag - igen igen - spiller nedrykningskamp imod Skørping! Link til sluttabellen her.
 
   Vi skal lige se lidt 2-D skak:
 

 

 

Sort har lige spillet Sc6-a5.
Kan man virkelig det??

Mikkel Muzio Nørgaard - Jesper Billeskov
8...Sa5?
er en kendt åbningsfejl, og det kunne Muzio huske; dog ikke lige, hvordan man gendrev det, men noget med Lxf7!?. Muzio spillede det efter lang betænkningstid straks og fulgte op med e4-e5, men det er ikke godt nok, og sort vandt. Rigtigt er derfor 9.e5! Se8? (9...Sxb3 er bedre) 10.Lxf7! Kxf7 (10...Txf7 11.Se6!) 11.Se6! Kxe6 12.Dd5+Kf5 13.g4+! og hurtig mat!

 

Randbønder er guld værd i springerslutspil!
Hvordan vinder sort lettest?

Carsten Brølling - Leif Møller
Der skete 56...a4! 57.bxa4 bxa4 58.Kd3 Her er 58...a3! 59.Kc3 Sd4! rigtig smart, men Leif valgte det ikke pga. 60.Sxd4 h2 61.e7! Kxe7 62.Sf5+ og 63 Sg3. Men sort vinder med 61...Kf7!! I partiet skete 58...Se7 59.Kc2 Kf5 og hvid opgav! Det var til gengæld for tidligt, for kongen kan ikke alene hjælpe bonden ned ... men det tager vi i klubbladet!

 

Der er lige byttet springere af på d5, og herefter Kc4-c5. Er sort blevet snydt?

Steffen Cordes - Per Holst
Holst tog med ca. 4 minutter et par dybe indåndinger! 85...d4?? taber, og 85...f3? er remis. Men topscoreren finder 85...Ke6!!  og vinder efter 86.Kc6 Ellers stopper sorts konge b-bonden.86...f3 87.b6 f2 88.b7 f1D og hvid opgav, da den nye dame på b8 jo byttes af!

 
 

Superlyn: Heine, Anna og Steens aften!
(3. marts 2018) Af PE Nielsen

 

 

Finalegruppe A: Peter Heine (tv) vinder nøglepartiet over Bjørn Ochsner, da de begge har 5 af 5!

 

Anna (th) oppe imod Lars Hansen i Finalegruppe B,
bagved skimtes Peter Heine - Mads Boe

 

Finalegruppe C: Steen (th) spiller remis mod Dennis
og løber siden med førstepræmien

 
   I aftes var en forrygende aften i Chess House, 31 deltog, og  jeg bespiste indledningsvis af disse godt 20 med chili con carne! Der blev spillet i 4 ottemandsgrupper, hvor 2 gik videre til A-finalen etc. Peter Heine var dukket op, og selvom han ikke havde spillet lyn i lang tid, var Aarhus ingen udfordring for ham. Der var i feltet to Boe'er, Bjørn Ochsner, Jonas Bjerre, Jackie Andersen, Peter Grove, Pelle Bank, Lars Hansen, men alligevel vandt Heine alle sine 14 partier og blev en suveræn vinder af turneringen!!
 
   Anna Hedelykke havde held med sin indledende gruppe og kom i B-finalen! Her gjorde hun det fremragende med 2½ af 7, bl.a. med remis imod Johan Hardlei - og sejr over mig! Steen Christensen og Dennis Hemdorff havnede i C-finalen, og her strøg de helt til tops med Steen allerøverst, og han kunne høste førstepræmien på 200 kr - "så er der til benzinen næste gang", blev der bemærket fra de billige rækker!
 
   Kl. 1.30 slutter den sidste ekstra-lynturnering, og turneringsleder Per Oehlerich bringer mig sikkert hjem! I løbet af dagen kommer det et mere fyldigt referat på Chess House's hjemmeside under Nyheder, chesshouse.dk.
 
 

Udsatte og superlyn
(2. marts 2018) Af PE Nielsen

  Leif - Tom bliver remis   -  Forberedelse til superlyn fredag   
 
   I aftes blev der spillet tre partier i klubmesterskabet: Førende Tom Petri måtte nøjes med en remis mod Leif Møller, men det spolerer næppe hans nattesøvn, selvom både Vagn Jensen og Lars Andersen kan nå op til Toms 2½ af 3 (Lars kan endda nå 3). Benny Lauridsen vandt i sikker stil over Mads Borup, mens Steen Christensen bommede et tårn væk imod Oluf Øe og straks måtte opgive. Link til stillingerne her.
 
   Nede i baren/analyselokalet sad fire gutter og spillede koncentreret mobbelyn, tre af dem forberedte sig givetvis til Superlyn i Chess House i aften. Den bliver nemlig ekstrem spændende med over 25 tilmeldte, blandt deltagerne er selveste Peter Heine - og han får garanteret hård modstand, det sikrer nemlig bl.a. Mads Boe's deltagelse! I skrivende stund er jeg sammen med Pelle Bank og Lars Hansen (begge SK68) seedet som nr. 9-11! Link til indbydelsen, deltagerne og siden turneringstavlerne her.
 
   Bemærk i øvrigt også, at der nu fra forsiden er kommet indbydelse til Bededagsturneringen den 27. april.
 
 

Tredjeholdet melder sig på banen igen!
(27. februar og 2. marts 2018) Af PE Nielsen

  I billedet Kris, der som den eneste spillede remis, bagved Jonas, Thomas, Alfred og Steen C (stående).
Foto: Ken Holm
 
   I aftes stillede tredjeholdet lidt forstærket op til udebanekampen mod Randers II; Steen C og Oehlerich blev proppet ind lige efter Mikkel på førstebrættet. Og det kan nok være, det gav holdet power: Den forventede score var 6,3 og i praksis blev det til hele 7½, kun Kris kom til at afgive en halv! Dermed melder holdet sig atter ind i kampen om den anden oprykningsplads, og vi venter nu spændt på, hvad Syddjurs II får ud af det ude mod Silkeborg III på torsdag; pt. er vi 4 foran Syddjurs II ... og vi har et lidt lettere program i sidste runde, der spilles mandag den 12. marts hos VRS! Følg udviklingen her.
 
   Seneste: Syddjurs kom hjem med blot 4 points fra Silkeborg, og Nordre III og Syddjurs II står nu lige på brætpoints før sidste runde! Og selvom Syddjurs har to matchpoints mere, er vi vel svage favoritter til 2. pladsen, der giver oprykning. Vi møder nemlig agterlanternen Skanderborg III, der dog kæmper for at redde sig, mens Syddjurs skal op imod juniorerne fra SK68 V .... et gys venter den 12. marts i Vejlby!
 
 

3. runde spillet (og holdskak)
(23. og 26. februar 2018) Af PE Nielsen

   Så fik vi afviklet tredje runde i Klubmesterskabet; i mesterskabsklassen er Lars igen på søen, mens Tom er nede med influenza, Toms udsatte mod Leif er skemasat til næste torsdag. Vi kigger først på stillingen efter næste torsdag.
 

 

 

Forrest får Peer Ole (th) aldrig styr på Vagns kongegambit og må ned.
Bagved vinder Farzam (th) over Svend Aage.

 

Også i Mester II får vi to gevinster: Mads (bagest tv) regner forkert og får kun to bønder for en offi' og må i længden ned mod Schøning. Forrest vinder Benny (tv) ret heldigt over Per Höllsberg.

 

Kris Hedelykke (tv) får held til et angreb på Jonas Nielsens konge, og den overlever ikke!

   I Mester II fører Steen C med 2 af 2 samt en udsat mod Oluf Øe. Per Oehlerich gik med sejr over Rudbeck i front med 2½ af 3 i Basis I, Thomas Overgaard har 2 af 3 efter remis imod Kvium; Graham Taylor er udgået pga. sygdom. Basis II føres af Søren G og Bjarne Lysgaard efter indbyrdes hurtig remis; her er Steen Larsen udgået. Kig selv nærmere på tavlerne her.

   Holdskak: Mandag den 26/2 spiller tredjeholdet 6. runde ude imod Randers II, og søndag den 4/3 spiller Nordre II mod SK68 III ved slutstævnet i Vejle.

 

AaM & GM-turnering afsluttet
(19. februar 2018) Af PE Nielsen

   Chess House's GM-turnering blev vundet af den unge tyske GM Kollars. Før de sidste to runder havde Filip og Thybo stadig chancen for at lave den norm, de kom for, men desværre glippede det for begge allerede om lørdagen. Thybo havde ikke styr på, hvornår han skulle slå på c3, og så gik det ham ilde i en skarp åbning imod den velspillende hollænder. Filip havde omtrent afgørende fordel imod feltets svageste GM'er, men også her glippede det, da stormesteren reddede en halv hjem. De to kandidater mødtes så i sidste runde, og her var Thybo stærkest. Dermed sluttede Filip noget skuffende af med
3 af 8 (plus en hurtig halv imod Jonas Bjerre, der udgik pga. sygdom). Igor spillede en skidt turnering, en god stilling mod den senere vinder blev tabt, og Igor kom først for alvor igen i sidste runde med en sejr over Rasmus Thøgersen. Og selvom de opnåede 3½ af 8 var nok til en udelt femteplads, var det et pænt stykke under Igors normale niveau.
 
 I sidste runde var Anna live mod John C, remis blev det. 
                                                                                                                                                                                                           Fra højre nr. 1, 2-3 og 2-3!
 
   Aarhusmesterskabet: Mesterskabet gik ret sikkert til Jens Ove Fries, der faktisk ikke kunne indhentes i sidste af de 5 runder! Hertil kom, at fruen Esmat Guindy tog sig Mester II, dog på deling med Jean-Philippe Miqueu. Lars Christiansen var med i Mester IV, det blev til tre halve og en bolle mod gruppevinderen Kasper Skaarup, en anelse uder det forventede.
 
   Jeg fulgte Basis II med stor spænding: Her var tre juniorer inklusiv Anna Hedelykke oppe imod tidligere Nordremedlem Martin Frøkjær, velkendte Flemming Pagh og Fredericia Skakforenings formand Claus Marcussen. Sidstnævnte fandt det urimeligt, at de unge træner så meget; at det giver pote, ses af vinderbilledet til højre ovenfor: Simon Ehrenreich (helt til højre) vandt med 4 af 5 foran Anna og John C, begge med 3 points. Annas præstation var glimrende (forventet 2,4), og efter tab til Simon i 2. runde vandt hun over Martin og Claus i de efterfølgende to runder!
 

AaM & GM-turnering
(17. februar 2018) Af PE Nielsen

   Så kom Aam godt i gang, desværre kun med to Nordredeltagere, da Filip Holm har måttet melde afbud. Der spilles lørdag og søndag kl. hhv. 10 og 16 på Rosenvangskolen, kig endelig derud! Her spilles nemlig også de sidste to runder i Chess House's GM-turnering, lørdag kl. 16 og søndag kl. 10. Her går det desværre temmelig skidt for vore deltagere, ikke mindst Igor, der har 2 af 6 (plus en den kamp over Jonas Bjerre), mens 3 af 7 er mere anstændig.
 
Links til sofa'nterne:
 
  Chess House GM-turnering:    Live   Tavle
 
  Aarhusmesterskabet:              Live  Tavler
 
   Vore to deltagere i Aam lagde begge ud med en halv; da jeg var til stede, så Lars Christiansen temmelig presset ud, mens Anna Hedelykke havde fin kompensation for en ofret bonde:
 
  Lars C under pres - Anna H med fin kompensation   
 
 

Sidste udkald til AaM & GM-skak
(14. februar 2018) Af PE Nielsen

   Aarhusmesterskabet spilles i den kommende weekend på Rosenvangskolen med en runde fredag aften og to runder både lørdag og søndag. Pt. er der 38 tilmeldte, så der er stadig langt op til sidste års deltagerantal på 54 ... og altså rigelig god plads til dig også! Nordre har pt. kun tre tilmeldte, heraf ingen i toppen; de tilmeldte er Lars Christiansen, Filip Holm og Anna Hedelykke. Sidste udkald er i dag, så kig en sidste gang her.
 
   En af grundene til, at vi ikke har nogen med i toppen er selvfølgelig, at Filip og Igor spiller med i Chess House's GM-turnering; desværre går det ikke ret godt for dem: De har begge 1½ af 4, Igor har udspillet sin chance for GM-norm, mens der af Filip kræves 3½ af 5 - så er der plads til en remis med Igor i dag, forude venter også 2 GM'ere og Jesper Thybo (der ligger godt til) ?!
 

Ligaholdet ned på dumpepladsen
(11. og 12. og 14. februar 2018) Af PE Nielsen

   Ligaholdet havde "hjemmekamp" mod Bov, men vel at mærke i Padborg! Jeg har lige snakket med Nina her 18.30, de står stadig på Padborg station og venter på toget ... Vores stod ellers næsten alle godt, men så gik det altså helt galt, og det blev til et smerteligt nederlag på hele 2½-5½. Kun Filip Boe formåede at vinde, mens der var halve til Igor, Tom og Sloth. Holdet er nu rykket ned på 9. pladsen og ligger altså til nedrykning. Det skyldes ikke mindst, at SK68 smadrede Århus/Skolerne 6-2! Vi har et hårdt slutprogram, men det har Århus/Skolerne heldigvis også, så vi kan se frem til en gyserafslutning i Skanderborg om en måned! Link til tabellen her.
 
   Så det er kun et lille plaster på såret, at andetholdet med mange afbud alligevel vandt så stort som 5½-2½ over Århus/Skolernes andethold! Det betyder, at andenpladsen så godt som er sikret, når der er afslutning hos Evans om tre uger. Link til tabellen her. Partierne blev vist live, vil man ha' et billigt grin, så kan man kigge mit parti igennem! Link her.
 
   Forrest vinder Filip i flot stil, bagved var formanden kort forbi og sikrede med en Nimzo en hurtig remis!
 
 
Lidt 2.D gymnastik, løsninger:
 

 

   

Sort i trækket, gode ideer søges!

Jan Han Petersen - Dennis Hemdorff
Det er ikke så svært: 19...Sxe4! 20. Lxe4?? Hvid bevarer chancer med i slutspillet med 20.Dxe4, fx: 20...Lf6 21.Dxd8 Taxd8 22.Sxa7 Txe1 23.Txe1 Td2 24.Sc6 Le6 25.Sb4 20...Lg5! og sort vinder afgørende materiale.

 

Hvid har smidt en klar åbningsfordel væk. Men kan han redde sig med Lxc6?

Jakob Bjerre Jensen - Poul Erik Nielsen
Jakob står skidt og valgte 18.Lxc6 som sidste chance, men det gik ham ilde: 18...Lxc6 19.Txg4 Lf3! 20.Tf4 Txb2!
and rest is silence!

 

Der kan ikke slås på f3,
er sort blevet snydt?

Leif Møller (sort) - Jesper Mygind
Nej, nej, Leif har skam styr på det:
58...Ke3!
og sort får først en ny dame: 59.h5 d3+! og hvid opgav

 

Sejren er i hus, og hvid sætter trumf på!

Filip Holm - Jonas Ravn
Filip sluttede elegant af med 37.Te7!!
og sort gav op

 
 

Chess House GM turnering godt i gang
(10. februar 2018) Af PE Nielsen

                       Filip Boe på IM-norm jagt    -    Igor Teplyi på GM-norm jagt   
 
   Så er Chess House's GM turnering i gang, og det endda fint for Nordre-deltagerne! Filip Boe lagde nemlig ud med en vigtig sejr over Martin Matthiesen, og Igor Teplyi spillede remis imod stormester Kveinys fra Litauen. Der kræves 5 points for en IM-norm og 7 for en GM-norm. I dag lørdag spilles kl. 14, i morgen fridag (pga. dansk divisionsskak), hverdagene mandag-fredag kl. 17 i Chess House, og de sidste to runder spilles på Rosenvangskolen sammen med AaM således: lørdag kl. 16 og søndag kl. 10. Link til turneringens hjemmeside med Live og Turneringstavle her.
 
 

Tom alene i front
(9. februar 2018) Af PE Nielsen

   Topopgøret mellem de to vindere fra første runde blev tæt, men favorit Tom Petri vandt dog partiet til sidst, og dermed er han nu gået alene i front med 2 af 2. Dermed gled Svend Aage Madsen ned på en delt 2. plads på et point, her ligger nu også Nina Høiberg og Lars Andersen, Lars har tilmed en udsat. Lars vandt over Peer Ole Pedersen, mens Nina ret let vandt over en meget passiv Leif Møller.
 
   I Mester II var der to sejre, Mikkel Hansen vandt over Per Höllsberg, mens Ulrik Thomassen besejrede Lars Schøning, der er mange udsatte i gruppen.
I Basis I har ingen maximum, men Per Oehlerich og Thomas Overgaard har nu begge 1½ af 2. Det samme er tilfældet i Basis II, hvor de førende er Bjarne Lysgaard-Egeberg og Søren G Christensen.
 
 
   På søndag er divisionsskak, førsteholdet tager en tur til Padborg, hvor der spilles mod Bov. Andetholdet har hjemmekamp imod Århus/Skolerne II.
 
 

Ny nedtur for Nordre III
(6. februar 2018) Af PE Nielsen

  Forrest havde Mikkel to bønder og en fin stilling for en officer, og jeg troede egentlig på ham, men det blev ved remis
 
   Tredjeholdet gæstede i aftes Richard Mortensen salen i Studenternes Hus, og modstanderne var SK 1968's femtehold, der er et rent juniorhold drevet af Lars Hansen. Og respekt for Lars' arbejde! Hans gutter sad fastnaglede på stolene og tog til slut en flot 4½-3½ sejr over Nordreholdet! Jeg gæstede kort Studenternes Hus ved halv10-tiden, og her syntes jeg egentlig, det trods hurtig tab på bræt 8 så fornuftigt ud. Men deres mand på 7. bræt klarede åbenbart sine alvorlige tidsproblemer og vandt, ligesom Anna Hedelykke blev besejret på bræt 2. Vore vindere denne aften var Jonas Nielsen og Thomas Overgaard, begge med sort.
 
  Med dette tredje nederlag i træk har vores hold nu formodentlig mistet chancen for oprykning, idet konkurrenterne fra Syddjurs II vandt hele 6½-1½ over VRS II, og i øvrigt blev vi også - på matchpoints - overhalet af SK68 V, som vi jo netop tabte til! Kig selv på stillingen her.
 
 

Rengøring af Chess House
(2. februar 2018) Af PE Nielsen

   Da jeg en gang i nullerne gik af som formand for Chess House, overtog jeg selv alene rengøringen - det kan ikke være meningen, at en bestyrelse skal bruge sine kræfter på dét! Det gjorde jeg så i nogle år, indtil et team trådte til, og jeg fortrak. Siden trådte jeg ind i teamet igen, men jeg må nu sande, at det pga. min slidgigt er for hårdt for mig.
 
   Det ville naturligvis glæde mig, hvis en ny Nordremand er frisk på at tage over, da vi ikke er repræsenteret i teamet ud over mig. Det drejer sig om ca. 4 gange om året, og det tager ca. 2½ time deroppe hver gang - dvs. cirka 10 timer om året + transport. Evt. villige må meget gerne tage en snak med mig om det, og jeg vil gerne hjælpe vedkommende i gang første gang! Og jeg behøver vel ikke sige, at det er en nødvendig og meget vigtig funktion for Chess House's drift!?
 
 

Chess House GM turnering og AaM
(2. februar 2018) Af PE Nielsen

   Så har Chess House med Mads Boe som primus motor fået en GM-turnering op at stå i vinterferien! Vi har både talent og IM-norm-kandidat Filip Boe og juniorkanonføde IM Igor Teplyi med i gruppen, og gruppen ser meget spændende ud, se mere her. De sidste runder spilles sammen med AaM på Rosenvangskolen, og her er stadig rigelig god plads til dig! Link til indbydelsen her.
 
 

Klubmesterskabets første runde
(2. februar 2018) Af PE Nielsen

   Så kom vi i gang med en noget fredelig runde, men desværre også med to udeblivelser i Basis II. Her var Bjarne Lysgaard-Egeberg eneste reelle vinder med sejr over Brian Kristensen. I Basis I var der også kun en sejr, nemlig i revanchedysten fra sidste forår: Per Oehlerich var sidste år favorit i Basisklassen, men Christian Kvium vandt indbyrdes i 2. runde og holdt hjem! I aftes var der så revanche, og den tog Per, idet han besejrede Kvium.
 
   Også i Mester II var der kun en vinder, og det var Steen Christensen, der nedlagde Lars Schøning. Så vi skal helt op i Mester I for at finde to gevinster. Favorit Tom Petri fik hurtigt overtaget imod unge Farzam Firooznia (Evans), der netop er flyttet til byen, og Tom vandt i sikker stil. Nina Høiberg kom efter et skidt 3...Sd7? hurtigt på hælene mod Svend Aage Madsen, og selvom hun vanen tro kæmpede indædt, var der ikke noget at gøre, dum start!
 
   Link til tavlerne her.
 

 

 

Tom (forrest tv) vinder en "Fynsmester" over Farzam.
Og bagved kæmper Nina (th) mod overmagten
i form af Svend Aage.
Partiet Leif Møller - Peer Ole Pedersen blev remis

 

Per Oehlerich (tv) får sin revanche over Christian Kvium og tager teten i Basis I.
Favorit Rudbeck spillede remis imod Filip Holm, ligeledes gik de sidste to partier

 

Trods de mange remiser var der livlig analyseraktivitet med et meget højt støjniveau. Som Vagn Jensen bemærkede: "Der er godt nok mere gang i den end i
på vore klubaftener!" (Red.: Århus/Skolerne)

 
 

Klubmesterskabet starter på torsdag
(30. januar 2018) Af PE Nielsen

   Så er der klar til start på klubmesterskabet! Efter ret sej indsats af Mikkel Hansen lykkedes det at presse deltagerantallet op på 32, og det er jo lige nok til fire 8-mands-grupper! Også Mesterskabsklassen blev forstærket i de sidste timer med Nina Høiberg, Leif Møller og Peer Ole Pedersen, så klassen nu ser fornuftigt ud, alle deltagere har over 2000 - en skam de sidste blev så sent tilmeldte, de kunne sandsynligvis have trukket endnu flere stærke til med tidligere tilmelding ... Tom stiller dog igen op som klar favorit foran Nina, Lars Andersen og Leif. Tom lægger i øvrigt ud med hvid mod Farzam Firooznia, der spiller 8. bræt på Evans 1. Divisionshold; holdet ligger pt. til oprykning til Ligaen, og Farzam har pt. scoret 4 af 5 på holdet!
 
   Mester 2 er en utrolig tæt og åben gruppe, der er kun godt 100 i rating mellem top og bund. I Basis 1 er spredningen noget større, og allerstørst er den i Basis 2. Link til tabellerne her. Afbudslisten er nu også på plads, kontrollér venligst dit eget telefonnummer og send en mail til poulerik@nordre.dk, hvis det er forkert. En opfordring til spillerne: Kom i god tid og få betalt dit indskud, tak!
 
 

Andetholdet tilbage på sporet!
(28. og 29. og 31. januar 2018) Af PE Nielsen

   På vejen sydover mod Sønderborg sendte jeg mine holdkammerater en sms om, at der skulle spilles igennem i dag, ingen hasarderede chancer, tro på jer selv, ingen tidnød, etc. Vi var på papiret klare favoritter mod bundholdet Alssund I fra bræt 3 og nedad! I menighedssalen i Østergade blev vi til endnu større favoritter, de manglede flere, bl.a. farmand Murtuzov på bræt 2, og vi stod nu som regnet ud af turist Ken Holm til 6,53!! Og se lige her:
 
   På billedet kan skimtes 7 koncentrerede Nordre II spillere - og de vandt alle!!
Hvem mangler på den tomme stol? Jo skribenten, der spillede røven ud af sine egne bukser og klart tabte til unge Ralf Murtuzov med ryggen til forrest
 
   Dermed rykkede holdet op på 2. pladsen, som er det, vi kan stile mod resten af sæsonen, idet SK68 II jo klart napper oprykningen; i dag fik Esbjerg smæk af dem med 5½-2½. Nærmere referat nu på plads. Herunder et par diagrammer fra matchen. Se stillingen her.
 
     

Sort i trækket.
Der er smæk for skillingen!

Kim Czepluch - Per Holst (2):
21...Txc3! 22.bxc3 Txc3+ 23.Kd2 Txb3+!
(jeg tror det var her hvid spillede 24.Lxh7+
med væsentlig postyr til følge ...)
24.Ke2 Txd3!
med pointen 25.Kxd3 Lb5+!
Holst vandt let efter 25.Tb1 Tb3

 

Sort har lige spillet Se5-g4.
Hvad svarer hvid?

Peer Ole Pedersen - Niels Skovvart (5):
16.Se6! Peer Oles smarte finte, pyt med at computeren foretrækker 16.Sa4!
Peer Ole vandt relativt smertefrit efter 16...fxe6 17.Dxg4, da der jo stadig
er stor pres på i d-linjen!

 

Sort har lige spillet Sc6-e5.
Hvordan skal hvid dække bonden?

Poul Erik Nielsen - Ralf Murtuzof (1):
Den skal dækkes med 18.Dd2 med en vis fordel. Andre spændende muligheder er 18.Sb5!? og 18.Se4!?. Jeg spillede imidlertid 18.Le4?, og kom i kæmpeproblemer efter 18...Se7!, der jo truer bonden på h3 samt 19...f5! og bonde d3 falder. Efter 19.Dd2 Lxh3 20.Lxb7 Tb8 er sort i fordel og vandt.

 

Sort i trækket vil gerne safe den hjem.
Hvad skal der spilles?

Sten-Olof Jansson - Dennis Hemdorff (6):
Dennis valgte her 45...Td1, der jo vinder b-bonden. Bondeslutspillet efter 45...Te7! er let vundet (det tager vi i klubbladet), men kan/vil man ikke regne det igennem, var 45...Ta7 faktisk bedre end 45...Td1, da hvid netop nu kunne have fået modspil med Ta4-a8-a7 etc.

 
 

Den lille blev den store
(26. januar 2018) Af PE Nielsen

   Efter de første tre runder havde Martin Bækgaard og jeg maksimum 3 af 3, Martin efter sejr over Tom Petri i 3. runde. Derfor var det indbyrdes parti i 4. runde naturligvis meget vigtig. Jeg kom godt ud af startboksen, men i midtspillet fik Martin overtaget, og jeg måtte kæmpe mig til remis. I. 5. runde skulle jeg så møde Tom, og kravet var en sejr. Det havde jeg vist mulighed for, i alt fald kunne jeg i åbningen have nappet en bonde, men jeg var i stedet fokuseret på noget taktisk. Senere fandt Tom noget smart og fik overtaget i slutspillet, men jeg holdt dog den halve.
 
   Kaffen gjorde Martin (bagest th) godt, her bliver det remis imod Poul Erik, siden to sejre - til mesterskabet!
 
   Martin vandt samtidig let over Leif og var en halv foran før sidste runde. Han kunne så tage mesterskabet med en sejr, og det gjorde han sikkert ved at vinde hurtigt over Anton David. Jeg vandt med besvær over Lars Christiansen og blev nr. 2 foran Tom. Set i bakspejlet blev mesterskabet vundet af Martin med den noget heldige sejr over Tom i 3. runde! Tavlen har du her.
 
 
   På søndag spiller Nordre II ude imod Alssund.
 
 

AaM og klubmesterskab
(23. januar 2018) Af PE Nielsen

   Nordre er medarrangør af Aarhusmesterskabet på Rosenvangskolen i den sidste weekend i vinterferien, fredag-søndag den 16.-18. februar. Det går pt. sløjt med tilmeldingerne, så derfor en kraftig opfordring til at overveje muligheden for at få spillet noget! Og tilmeld dig gerne hurtigt, da antallet af tilmeldinger har en tendens til at accelerere med antallet af allerede tilmeldte! Link til indbydelse og tilmelding her.
 
   Og så er der jo også lige vores egen klubmesterskab, husk også at få dig tilmeldt her! Pt. er der 20 tilmeldte, heraf halvdelen A-medlemmer. Tom er favorit blandt de pt. tilmeldte, vinder han, er han uigenkaldeligt den, der har vundet flest klubmesterskaber i Aarhus - skal han have modstand?! Link til indbydelse og tilmelding her. Der er start torsdag den 1. februar, tilmelding senest på søndag!
 
 

Midtvejsstatus for holdene
(23. og 26. januar 2018) Af PE Nielsen

   Desværre blev det også i torsdags til et nederlag på 3-5 til Nordre III mod topholdet SK68 IV ... men der faldt dog to gevinster af til Kris Hedelykke og Henning Kragelund, vi skal se et glimt af Hennings:
   Hvid har netop spillet 22.g2-g4, skal der slås en passant?      
Sort kan vinde på flere måder, kraftigst er 22...Txe2!! fulgt af 23...Sxc3, og hvid er færdig. Men træk som 22...Sxc3! 22...Sh4 og 22...Dc6 vinder også her.
I stedet skete en passant-slaget 22...fxg3, hvilket er uklart. Henning vandt dog slutspillet
.
 
Ligaholdet: Efter en fin start i 2017 er holdet desværre efter den nordsjællandske tur rutschet ned i betænkelig nærhed af 9. pladsen. Men med en god match mod bundholdet i næste runde kan holdet igen lægge afstand, og det ville være dejligt, da vi i den afsluttende dobbeltrunde skal møde to tophold! Pt. ligger Bov og SK68 til nedrykning, se her.
 
2. Divisionsholdet har ligeledes sat en god start over styr, og det smertelige nederlag til SK68 II har allerede afgjort oprykningen, den tager de! Vi ligger i en gruppe på 4 hold, der kæmper om den ærefulde andenplads, så der kræves en stor sejr over bundholdet Alssund på søndag! Stillingen her.
 
Nordre III er stadig med i oprykningskampen i A-rækken, idet der er to oprykningspladser. Men der er hele seks hold om at byde ind på andenpladsen, så den kraftigt nedadgående kurve skal vendes i uge 6 opgøret mod SK68 V! Her har du tabellen.
 
 

Jammerlig start på året for holdene
(15. og 17. januar 2018) Af PE Nielsen

   Holdene der var i kamp i her i weekenden fik en jammerlig start på året. Førsteholdet var i det golde Nordsjælland, og det blev til to bedrøvelige nederlag, først 3-5 mod BMS, og i går så 2½-5½ mod Nordkalotten; som Bækgaard skriver i sit referat (kommer snarligt på) bringer det holdet i betænkelig nærhed af nedrykning ..... Andetholdet måtte i Viby nøjes med 4-4 imod hjemmeholdet, her kan man allerede nu konstatere, at SK68 II napper oprykningen, efter at de i suveræn stil udraderede Århus/Skolerne II 7½-½, tillykke til dem! Evans II røg overraskende forbi os at indtager 2. pladsen nu, men mon ikke ...?!
 
   Lad os håbe, Nordre III løfter niveauet på torsdag i Chess House!
 
   I 2. divisionskampen spillede B-medlem Bjarne Jensen for Viby I og mødte Lars Noe; Bjarne havde hvid og har sendt mig følgende:
 
   Hvid har lige spillet 41.Tb6, der truer 42.e7+. Hvordan fortsætter sort? Tyg lige på den et par dage!
Noe spillede det naturlige 41...Lc5, som giver hvid en gylden chance. Rigtigt var 41...Kg5! eller 41...Tc2+! 42.Kf1 Kg5. Bjarne opdagede dog først sin redning hjemme ved computeren bagefter, han spillede 42.Tb7 og lod sig sætte mat med 42...f4 43.e7 f3+ 44.Kf1 Tc1#. Den gyldne chance? Jo: 42.Sc7!! og sort kan ikke vinde! Hovedvarianten er 42...Tg3+!? 43.Kxg3 Lxb6 44.Sd5! Lc5 45.e7 Kf7 46.Kf4 e3 47.Sxe3 Lxe3+ 48.Kxf5! og sort sidder tilbage med den dårlige løber! I øvrigt giver også 42.e7+!? Kf7 43.Sg7! gode remischancer ...
 
 

16 i kamp om hurtigskakmesterskabet
(12. januar 2018) Af PE Nielsen

   Hurtigskakmesterskabet havde 16 til start, efter 1. runde blev Ken Holm skiftet ud med formanden
 
Favoritter var førsteholdspillerne Martin Bækgaard og Tom Petri, men vi er tre farlige outsidere, der har tænkt os at blande sig: Lars Andersen (SK68) samt Leif Møller og mig fra andetholdet. Efter et par indledende runder - hvor Lars og Leif spillede remis i 2. runde - mødtes 4 af os da også indbyrdes i 3. runde:
 
   Bagest sætter Bækgaard en kvali i slag mod Tom, men vinder alligevel! Forrest finder Leif ikke ud af min Modern og taber
 
Hermed fører Bækgaard og jeg med hver 3 points. Lars A vinder over formanden og når op på 2½. Link til turneringstavlen her.
 
 
   I den kommende weekend er førsteholdet på den noget trælse tur til Nordsjælland, hvor der spilles dobbeltrunde i Xtraconligaen, modstanderne bliver BMS, der ligger på 3. pladsen og Nordkalotten, der overraskende ligger helt nede på 9. pladsen. Følg med i kassen Aktuel skak på skak.dk's forside, her kommer links for så vidt kampene vises! Andetholdet skal på søndag en tur til Viby, og næste torsdag spiller Nordre III så hjemme imod SK 1968 IV.
 

Tom rejste sig af støvet
(5. januar 2018) Af PE Nielsen

   Tom Petri har ikke spillet godt lyn på det sidste, og før starten erklærede han da også, at han ikke kunne spille lyn mere .... Men det blev der lavet om på i løbet af aftenen, og måske passer betænkningstiden 3 minutter plus 2 sekunder pr træk også Tom vel! Efter 6 runder førte jeg dog med 5½ af 6, fulgt af Tom og Leif Møller med 5. Men så faldt jeg i søvn i en klar gevinststilling mod Filip Holm og overskred! Runde efter tabte jeg så (igen dumt) til Leif, der da også førte med 8 af 9 før de sidste to runder, Tom havde 7 og jeg 6½. I næstsidste runde tabte Leif så pludselig til Bjarne Lysgaard, og det betød at Leif og Tom førte før sidste runde med hver 8, jeg et halvt efter. Og her så sidste runde:
 
   Leif (tv) og Tom mødes i et parti, der svinger frem og tilbage, men til sidst tager Tom stikket hjem!
 
   Dermed vinder Tom med 9 af 11, jeg bliver toer med 8½ og Leif treer med 8. Benjamin Christensen og Filip Holm spillede begge en god turnering og delte 4. pladsen. Lars Christiansen var godt rusten og tabte de 5 første, så var han imidlertid spillet varm: I 6. runde en remis, før han vandt de sidste 5! Slutresultatet var godt for mig i årets Lyn Grand Prix, da det var første gang, Tom var med, og Leif var min nærmeste forfølger. Link til tavlen her, og GP-stillingen her.
 
 

Nytårslyn og blad
(3. januar 2018) Af PE Nielsen

   Torsdag åbner klubben passende det nye år på med Nytårslyn! Nytårslyn er 3. del af årets Lyn Grand Prix, og betænkningstiden er 3 minutter plus 2 sekunder pr træk i tillæg. Tilbuddet gælder alle i klubben, også førsteholdets spillere! Formanden har netop til disse en opfordring i sit nytårsindlæg i Nordre Nyt, som du i øvrigt også kan afhente i klubben torsdag:                                         Vi ses i klubben!
 
 

Filip Boe på nytårstogt i Tyskland
(3. januar 2018) Af PE Nielsen

   Mads Boe har informeret mig om Filip Boe's nytårstogt i det tyske: Mellem jul og nytår så spillede Filip i Böblingen (tæt på Stuttgart i det sydtyske), og her fik scorede han 6 af 9 og kommer for første gang over 2300 i dansk rating! Link til turneringens hjemmeside her. På vej hjemad gør han så nu stop i Hamborg, hvor han deltager i en lukket IM-turnering, link her.
 


Ældre nyheder...