Nordre III i A-rækken - kampreferater


 

7. runde: 7/3 2016 - Af Tom Petri
 

Nordre III

- SK1968 V   3 - 5
Per Oehlerich - Graham Taylor   ½-½
Kris Hedelykke - Troels R Brahe   1 - 0
Thomas Overgaard - Jacob Bjørnskov   0 - 1
Leif Nørholm - Jonas H Raun   1 - 0
Henning Kragelund - Victor Møller   0 - 1
Anna Hedelykke - Poul Erik Flarup Kr.   0 - 1
Filip Holm - Jesper Steensgaard   ½-½
Alfred Hedelykke - Thomas Utzon   0 - 1

Tredjeplads og oprykning!

    Viby havde dagen før reddet livet i 2. Division. Det betød, at tredjepladsen i A-Rækken ville give oprykning, og vi derfor kunne nøjes med 2 point. Det så også ud til at kunne blive svært nok, da SK68 kom i en stærk opstilling. Selvom vi på papiret var favoritter, så er flere af 68's unge spillere på vej frem.

    På bræt 1 spillede Oehlerich en hurtig og sikker remis mod Graham Taylor, der måske nok havde en mikroskopisk fordel i slutstillingen. Fint resultat, da det allerede så kritisk ud på et par brætter. ½-½. Alfred spillede gambit, og trods lidt unøjagtigheder var han meget tæt på afgørende fordel. Med et par nøjagtige træk havde det i hvert fald set meget svært ud for modstanderen. Desværre fusede det lidt ud, og modstanderen fik gang i sine brikker – blandt andet et par stærke løbere – og Alfred måtte ned. ½-1½.

    Filip kom til at stå lidt passivt efter åbningen, og da modstanderen undlod at spise et par bønder, som han troede var forgiftede, fik vores mand afviklet til et dødt remis bondeslutspil. Bondeslutspil er dog tricky og modstanderen overså en spændende mulighed til sidst, der vist bare vandt. Men som han sagde, så havde han indstillet sig på remis! 1-2.

    Anna spillede et fint positionelt parti og fik ødelagt Flarups bondestilling. Den første svage bonde var fin at tage, men da hun tog den anden, fik den rutinerede 68'er giftigt modspil, og da Anna havde dårlig tid, kunne det ikke forsvares. Ærgerligt, da et konsolideringstræk efter den første bondegevinst havde givet en klar fordel uden modspil. 1-3

    Kragelund kom forfærdeligt fra sin hollandske åbning med ødelagt bondestruktur og en elendig løber. Derefter så det ud, som om modstanderen spillede et fin positionelt parti og udnyttede Hennings svagheder. 1-4.

Nu var holdlederen ved at være bekymret. Heldigvis stod Kris til gevinst og Leif burde i hvert fald heller ikke tabe sit. Thomas var til gengæld kommet rigtig skidt afsted og legede Houdini i forsøg på at få sin stilling til at hænge sammen.

    Leif stod som nævnt fint og havde måske et lille pres. Pludselig tillod modstanderen en indtrængen på baglinjen med en fiks lille pointe, der vandt et tårn. 2-4 og oprykningen sikret!

    Kort efter fulgte Kris efter. Han havde længe ført med materiale, og da han var ved at få en ny dronning gad 68s holdleder ikke mere. 3-4. Så var det selvfølgelig lidt lige meget, at Thomas til sidst løb tør for defensive tricks mod en stærkt spillende 68-formand, og vi sluttede af med et nederlag på 3-5.

    Topscorer blev Leif Nørholm med 4½/6. Oehlerich ubesejret med 3/5. Superreserven Mikkel Hansen ligeledes med 3/5 (uden remiser). Kris scorede 4/6, reserve Henrik Friis 2/2!. De unge mennesker lige omkring 50% men med potentiale til langt mere. Henning og især Thomas skal op på hesten igen! Steen ”Fup” bidrog med en enkelt pind og Mikkel Nørgaard med en halv i sit ”comeback”.

 

6. runde: 23/2 2016 - Af Tom Petri
 

Skanderborg III

- Nordre III   3½ - 4½
Peter Wheadon - Mikkel Nørgaard   ½-½
Christian Frambøl - Per Oehlerich   ½-½
Lars Svendsen - Kristen Hedelykke   1 - 0
Asger Andersen - Leif Nørholm   0 - 1
Allan E S Andersen - Henning Kragelund   0 - 1
Jørn S Andersen - Anna Hedelykke   ½-½
Poul Nørgaard - Filip Holm   0 - 1
Bjarne Tornbjerg - Alfred Hedelykke   1 - 0

    Vores måske bedste kamp i sæsonen, og vi kunne nemt have vundet større. Vi havde lokket Mikkel Nørgaard (der jo ikke har så langt fra Horsens) til at spille. Det var et hyggeligt gensyn og vi håber det bliver til mere i næste sæson. Det blev til en hurtig remis, da Mikkel efter sigende var lidt usikker på hvordan springerne gik og derfor skyndte sig at tilbyde!

    Henning kørte sin modstander over og Filip vandt et meget kompliceret parti, hvor han holdt hovedet koldt længere end modstanderen. Alfred tabte et slutspil med en bonde mere – der er vist potentiale for forbedringer der. Leif vandt et fint positionelt parti. Anna fik en ”stor” remis, Kris måtte for en sjælden gang ned, og Oehlerich kæmpede sig som sidste mand til en halv i et svært tårnslutspil (dem plejer han at vinde).

 

5. runde: 2/2 2016 - Af Tom Petri
 

Rokaden II

- Nordre III   3½ - 4½
Kurt Sørensen - Mikkel Hansen   0 - 1
Erik C Pedersen - Kristen Hedelykke   ½-½
Ricardo Aramburu - Thomas Overgaard   1 - 0
Bent Rasmussen - Henrik Friis   0 - 1
Jesper Pontoppidan - Henning Kragelund   1 - 0
Leo Starup - Anna Hedelykke   1 - 0
Villy A Andersen - Filip Holm   0 - 1
Steffen Krenk - Alfred Hedelykke   0 - 1

    I udekampen mod Rokaden blev holdlederen helt nostalgisk da kampen foregik på kulturhuset i Randers – de selv samme lokaler, som han trådte sine skaklige barnesko i for over 35 år siden. Flere af spillerne var også de samme ;-)

    Aftenen bød på sikre gevinster til reserverne Mikkel og Henrik samt Alfred. Filip tabte dronningen, men kæmpede sig tilbage i kampen og til sidst bukkede modstanderen. Kris var meget tæt på at blive femte vinder, men måtte som sidste mand give remis i et kompliceret (men formentligt vundet) slutspil. Thomas og Anna bukkede begge i lovende stillinger og Henning måtte ligeledes ned.

    4½-3½ men det kunne nemt have være mere.

 

4. runde: 14/1 2016 - Af Tom Petri
 

Nordre III

- VRS II   4 - 4
Per Oehlerich - Flemming Hermansen   1 - 0
Mikkel Hansen - Torben Hansen   1 - 0
Kris Hedelykke - Kjeld Ehlers   1 - 0
Thomas Overgaard - Erik M Bøye   0 - 1
Leif Nørholm - Eigil Andersen   0 - 1
Anna Hedelykke - Jørgen Frank   1 - 0
Filip Holm - Andreas Hermansen   0 - 1
Alfred Hedelykke - Steffen Buus   0 - 1

Sofia Rules!?

Vi var svage favoritter mod VRS II, og det skulle blive en aften med kampskak uden remiser. Kris slap fint fra åbningen, men så gik der noget galt, og Keld havde vist klart fordel, men så ringede Kelds telefon desværre. 1-0. Mikkel er efterhånden blevet fast reserve, men vi overvejer kun at bruge ham på hjemmebane. Der vinder han nemlig stilrent. Det så sikkert ud mod Torben. 2-0

Alfred kom med hvid galt afsted i en franskmand, hvor sort trængte ind på dronningfløjen. Det kostede en kvalitet og hurtigt partiet. 2-1. Filip fik en lidt trykket stilling, og en taktisk overseelse kostede en bonde. Derefter spillede modstanderen slutspillet godt, og der var ikke noget at komme efter. 2-2

Anna spillede Hedelykke-specialiteten mod Siciliansk (Lc4) og fik et fint tryk. Jørgen skulle ikke nyde noget af at blive sat mat på kongefløjen – så han rokerede langt. Han forsøgte at løse sine problemer ved at give en bonde, men hans stilling var for løs, og Anna spillede sikkert pointet hjem. 3-2

Leif kom under pres i noget Phillidor-agtigt, hvor han kom til at stå passivt. Jeg så ikke slutningen, men point fik vi ikke. 3-3. Thomas stod vist helt overvældende efter åbningen. Næste gang jeg så det, havde han givet en officer og sorts konge var ude at spadsere. Det så spændende ud, men endte desværre med, at der bare manglede en officer i slutspillet. 3-4

Så sad Per i et dødt remis tårnslutspil og kæmpede for matchpoint. Men der er ikke noget, der er dødt remis for Per, og det lykkedes ham at skabe småproblemer for modstanderen. Han vandt en bonde og havde pludseligt T+B mod T og afskåret konge. Det var vist stadig remis, men svært i praksis, og Per sikrede os det ene matchpoint. Godt kæmpet!

Vi ligger nu nummer tre som muligvis giver oprykning. Det er dog ikke umuligt at ende på en andenplads med en god afslutning, men det kan også nemt gå den anden vej ;-)

 

To sikre sejre 

    Efter det hæderlige nederlag i første runde skræmte vi for alvor nedrykningsspøgelset langt væk med to sikre sejre over
Viby II og SK 1968 VI. Vi var nu også klare favoritter og de 12½ point var ca. vores forventede score. Med de to sejre rykkede vi op på tredjepladsen, men selv om vi ikke er så langt fra førstepladsen ligner den stadig et opgør mellem Skanderborg III og
især Syddjurs' førstehold.

Næste gang venter midterholdet VRS II. Det kunne godt byde på et gensyn med Kim Hardlei i en formentlig ret lige kamp.

 

3. runde: 7/12 2015 - Af Tom Petri
 

SK1968 VI

- Nordre III   2 - 6
Daniel F Aastrup - Steen Christensen   0 - 1
Emil Hjertmann - Mikkel Hansen   1 - 0
Mads Mariegaard - Kristen Hedelykke   0 - 1
Emil Thøgersen - Thomas Overgaard   1 - 0
Steen Jensen - Leif Nørholm   0 - 1
Kristian Mangor - Anna Hedelykke   0 - 1
 - Tomt bræt - - Filip Holm   0 - 1
 - Tomt bræt - - Alfred Hedelykke   0 - 1

    68 stillede kun med seks mand. Med 103 medlemmer på styrkelisten kan det selvfølgelig godt være svært at holde styr på dem alle sammen! Filip og Alfred vandt derfor uden kamp. Fup spillede sig sikkert frem til gevinststilling, men løst spil lod næsten modstanderen slippe af krogen. Mikkel kom skidt fra åbningen, men var med god fight tæt på at få noget med hjem.

    Thomas kom ligeledes skidt fra start, og modstanderen spillede derefter bare godt. Kris vandt næsten ligeså hurtigt som oversidderne, da 68's holdleder vist var lidt rystet over de manglende spillere. Leif og Anna spillede sikkert og godt mod to folk, de også skulle slå.

   

2. runde: 19/11 2015 - Af Tom Petri
 

Nordre III

- Viby II   6½-1½
Per Oehlerich - Bjarne Jensen   ½-½
Mikkel Hansen - Martin Frøkjær J.   1 - 0
Thomas Overgaard - Mogens Engsig-Karup   1 - 0
Leif Nørholm - Eskild Ebbesen   1 - 0
Henrik Friis - Jens A L Jørgensen   1 - 0
Henning Kragelund - Kurt F Aalbæk   ½-½
Anna Hedelykke - Brian Kristensen   ½-½
Alfred Hedelykke - Mads Jøhnsson   1 - 0

Oehlerich spillede en sikker (hurtig) remis mod vores B-medlem, Bjarne Jensen. Der var sikre sejre til Mikkel, Leif og debutanten Henrik. Thomas fik vendt en skidt åbning til en sikker sejr og Alfred kørte sin modstander midt over. Henning
var tæt på i et omskifteligt parti, og Anna måtte give remis, da en fordelagtig stilling mundede ud i et lige slutspil.

   

1. runde: 26/10 2015 - Af Tom Petri
 

Syddjurs I

- Nordre III   5½-2½
Claus Nørregaard - Per Oehlerich   ½-½
Allan Westenborg - Mikkel Hansen   1 - 0
Christian Jensen - Kristen Hedelykke   ½-½
Willy Møller Nielsen - Leif Nørholm   ½-½
Leo Christiansen - Henning Kragelund   ½-½
Per Kjærulf-Møller - Anna Hedelykke   ½-½
Carsten S Pedersen - Filip Holm   1 - 0
Kai Washeim - Alfred Hedelykke   1 - 0

Lovende takter

    Tredjeholdet skulle starte ude mod en af oprykningsfavoritterne, Syddjurs. Med kun 2 point i forventet score var vi (næsten) underhunde på alle brætter.

1. Per kom hurtigt under pres med hvid i Skotsk, som rutinerede Nørregaard vist var bedre hjemme i. Vores mand holdt dog balancen ned nogle præcise træk, og kunne som sidste mand notere et halvt point efter et lige slutspil.

2. Reserve Mikkel kom egentlig fint fra åbningen, men så gik det helt galt lige efter, hvor han forærede modstanderen et kongeangreb, hvor alt virkede, da Mikkel ikke rigtig kunne få brikker med i forsvaret.

3. Kris fik hurtigt fordel mod Christian Jensen i en lukket Sicilianer, hvor sort fik stillet sine brikker forkert. Det blev noget rod op mod tidnøden, men Kris fik pludselig en giftig skak ind, der formentlig var afgørende. Tiden var dog knap og Kris valgte en sikker evig skak. Stadig et godt resultat mod en god mand.

4. Leif spillede åbningen godt og fik en lille, men sikker fordel – det mundede ud i et slutspil, hvor fordelen ikke var stor nok til at Leif ville prøve – endnu en god remis.

5. Henning havde lige slået en stærk mand i klubturneringen og spillede igen godt. Som Leif fik han en sikker fordel, men i en meget lukket stilling. Henning valgte også det sikre, og vi kunne notere endnu et halvt point.

6. Anna var lidt under efter åbningen, da modstanderen ofrede en officer for to bønder på Annas kongestilling. Hun reagerede fornuftigt, og der blev taget remis efter en trækgentagelse, hvor det nok var Anna der havde mulighederne.

7. Filip må desværre ned i sin debut for Nordre, men i et parti der nemt kunne have givet point. På et tidspunkt var der endda gode gevinstchancer, hvis han havde taget den åbne g-linje i besiddelse. Nu var det modstanderen der fik den, og det blev afgørende.

8. Alfred kom skidt fra åbningen, og hans brikker kom aldrig til at hænge sammen. Det så ud til modstanderen spillede (desværre) fordelen sikkert hjem.

2½ point blev det til, men det kunne nemt være blevet til mere. Spillet var lovende, og jeg tror ikke, det bliver et problem at holde os fri af nedrykning.