Nordre 3 i A-rækken - kampreferater


7. runde, mandag den 9. marts 2015 - Af Tom Petri
 

Nordre 3

- Randers 2   6 - 2
Jørgen Rudbeck - Kjeld Norman   1 - 0
Ulrik Thomassen - Finn Larsen   ½ - ½
Leif Nørholm - Kaj Nielsen   ½ - ½
Kim Hardlei - Johannes Kjær   0 - 1
Kristen Hedelykke - Christian Murmann   1 - 0
Henning Kragelund - Kurt D Svendsen   1 - 0
Anna Hedelykke - Evald Thorsen   1 - 0
Alfred Hedelykke - Arne Hansen   1 - 0

Fin afslutning!

    Inden sidste runde lå vi nummer fem og med bare 3½ point ville vi avancere til fjerdepladsen. Der var et lille håb om yderligere avancement, hvis vi vandt en stor sejr. Det var ikke alle partierne, jeg fik fulgt med i denne gang, da spillerne sad lidt trangt, at man nærmest skulle stå og hænge ind over spillerne for at følge med. Lidt så jeg da i analyserne.

    Alfred vandt hurtigt en bonde og kort efter gik modstanderen frivilligt ind i en binding der kostede et helt tårn. Det blev kørt sikkert hjem. 1-0

    Kort efter vandt Anna – og hentede dermed Alfred i topscorerstriden. Modstanderen fik aldrig rokeret, og Anna fik en dækket bonde ned på f2 med skak. Kongen gik til f1, og efter La6 blev der ballade på diagonalen. 2-0

    Ulrik sad mod en ”gammeldags” Caro-Kann (3...dxe4 4.Sxe4 Sd7). Sådan noget kan hurtigt flade ud, hvis ikke hvid går hårdt til den. 2½-½

    Så fik Henning en tiltrængt sejr. Efter fint positionel spil havde han en klar fordel, da modstanderen (igen) gik frivilligt ind i en binding. Denne gang kostede det en springer. 3½-½.

    Kris sad med en franskmand, hvor hvid gav et par bønder for at fange kongen i centrum. Det var dog kun b-linjen, der var åben, og da Kris fik adgang til den, udnyttede han den til nogle taktiske tricks på baglinjen. 4½-½ (og tre Hedelykker som delte topscorere!).

    De sidste tre partier så jeg ikke meget af, men Rudbeck vandt i hvert fald, hvad der lignede et rodet parti, og kom også op op fire point (det bliver dyrt for klubben i topscorerpræmier!).

    Kim måtte ned og Leif spillede remis i et parti, der bølgede lidt frem og tilbage.

    En sejr på 6-2, men vi måtte nøjes med fjerdepladsen, da de andre resultater flaskede sig sådan, at vi ikke var i nærheden af mere. Det er måske også meget godt, da jeg ikke er sikker på, vi er klar til M-rækken som en tredjeplads ekstraordinært ville have givet adgang til. Det har været en fornøjelse at følge holdet denne sæson – det har ikke været noget problem at stille hold, og vores reserver har generelt ikke haft meget at lave i år.

 

6. runde, tirsdag den 13. januar 2015 - Af Tom Petri
 

VRS 2

- Nordre 3   4½-3½
Flemming Hermansen - Jørgen Rudbeck   ½-½
Torben Hansen - Ulrik Thomassen   0 - 1
Hans J Mikkelsen - Leif Nørholm   ½-½
Jørgen Frank - Kris Hedelykke   0 - 1
Bent Slottved - Ole Bro   1 - 0
Erik M Bøye - Henning Kragelund   1 - 0
Andreas Hermansen - Anna Hedelykke   ½-½
Poul G Olesen - Alfred Hedelykke   1 - 0

Skindet på næsen   

    3½ mod VRS var cirka en under forventet, men det kunne have gået langt værre.

    Først færdig var Anna, der sad med hvid i en slags lukket siciliansk, hvor sort lynhurtigt fik gennemført d5. Anna svarede e5 og jeg ville helst have sort, men pludselig havde de taget remis. Fint nok mod en ung mand på vej frem. Så fulgte lillebror som den næste, der - i stedet for ar bytte damerne med mulighed for at vinde en bonde - så noget ”smart” og satte en løber direkte i slag. Æv.

    Henning sad med sort mod en Kongegambit, og det havde han efter sigende ikke prøvet før – det gik ellers fint til at starte med, men så fik hvid et udviklingsforspring, da Henning blev grådig. Derefter var det ned af bakke og der røg snart en officer.

    Så blev Ole og Rudbeck færdige. Ole sad med en minimal fordel, men det var vist bare remis, men så skete katastrofen, og Ole overså noget banalt, der kostede partiet med det samme. Ærgerligt for Ole, der smider mange point på den måde, forståelsen er til langt mere. Rudbecks remis skal vi til gengæld nok være glade for. Han sad tilbage med D+T mod D+S+S og fem bønder til hver på samme fløj. Det var muligvis holdbart, men modstanderen tilbød remis, og den tog Jørgen gladelig.

    Så var vi bagud 1-4. Tilbage sad Kris, Leif og Ulrik. Sidstnævnte var bekymret over sit tidsforbrug, (som er et tilbagevendende problem!) - denne gang afværgede han dog fint modstanderens lidt optimistiske angreb og afsluttede elegant. Leif havde presset lidt, men det fusede ud i et remislignende slutspil, hvor det måske endda var modstanderen, der havde lidt - men remis blev det. Kris havde også været presset og endte med et par svage centrumsbønder. Han holdt dog fint sammen på det og havde måske endda udsigt til et godt slutspil med god springer mod dårlig løber. Det tillod modstanderen unødvendigt, og Kris kørte iskoldt pointet hjem.

    Vi bliver minimum nummer 5, men en fjerdeplads er nok mere sandsynligt, da vi med 3½ point i sidste runde mod bundproppen overhaler netop VRS, der ikke har flere kampe. Der er spænding om topscorer-værdigheden, hvor Rudbeck (4 partier) og 3 x Hedelykke alle ligger med 3 point!

 

5. runde: Oversidder              
 

4. runde, tirsdag den 13. januar 2015 - Af Tom Petri
 

Aros 1

- Nordre 3   3 - 5
Flemming Pagh - Jørgen Rudbeck   0 - 1
Johnny Jensen - Ulrik Thomassen   1 - 0
Knud Erik Juhl - Leif Nørholm   1 - 0
Harald Schirner - Kim Hardlei   ½-½
Jørgen Bay - Kris Hedelykke   ½-½
Kurt Simonsen - Henning Kragelund   1 - 0
Ole Sørensen - Anna Hedelykke   0 - 1
Per Vestergaard - Alfred Hedelykke   0 - 1

    Aros er en anderledes skakklub med vægt på det sociale. Aros er en lille skakklub, og det er nemt - hvis man kommer udefra som gæst – fra en af de ”store” klubber at tænke: ”Hold da op – der røg jeg lige 50 år tilbage i tiden." Men det er for nemt. For Aros Skakklub kan man lære noget af. Her interesserer man sig nemlig for mennesket bag skakspilleren, og det er egentlig ikke så vigtigt, hvor meget man har i rating, eller om man er opdateret i den seneste udvikling i semi-slavisk.

    Breddeskakken i Danmark er ikke bare på retur – den ligger på sit dødsleje. De tilbud, de traditionelle klubber har til nye spillere – hvis der overhovedet er nogen – er typisk træningsorienterede, så man hurtigt kan forbedre sig og tæve de andre. Men en skakklub bør altid stå på to ben: Det skaklige og det sociale. Hvis man glemmer det sociale, så mister en masse, der måske nok godt kan lide at spille skak, men mindst lige så godt kan lide snakken i kantinen og afslutningsøllen, inden man går hjem.

    Selvfølgelig er skakken også vigtig, og da Aros havde vundet deres første to kampe, var der lagt op til en spændende kamp om at holde sig i toppen.

    På bræt 6 kom Henning forfærdeligt af sted og var nødt til at give kvalitet og bonde. Han fik dog stabiliseret og fik et par gode løbere, der voldte Kurt en del problemer. Til sidst blev det manglende materiale dog afgørende. 0-1. Kort efter vandt Alfred på bræt 8. Modstanderen havde tidligt fået fanget en springer i centrum, og da han ofrede en mere på Alfreds kongestilling, sad Alfred med to stærke løbere ekstra, der nemt kunne kontrollere modstanderens tre samlede fribønder. Stensikker sejr. 1-1.

    Så vandt Rudbeck. Flemming Pagh kom til at stå passivt og kom i enorm tidnød – en pind til Nordre og 1.b4. 2-1. Hedelykke senior fik fin positionel fordel med spil på de hvide felter, men det fusede lidt ud, og så blev han snydt for en bonde. Det var dog stadig klart inden for remisgrænsen, så 2½-1½.

    Anna spillede en slags grandprix angreb og kom til at stå lidt tvivlsomt. Så spillede modstanderen smart, men Anna spillede smartere og vandt en kvalitet, og trods lidt praktiske vanskeligheder blev det afviklet til et nemt vundet slutspil. 3½-1½. Partiet Nørholm-Juhl var som at se en gyserudgave af Lykkehjulet, hvor de to kombattanter skiftevis landede på fallit. Da boet blev gjort op, var det desværre Knuddi der havde gættet flest konsonanter. 3½-2½.

    Så spillede Hardlei remis. Efter en god åbning stormede b-bonden af sted i et minoritetsangreb, men pludselig var den helt alene og svag. Kim viste dog stor sikkerhed og holdt slutspillet remis. 4-3.

    Tilbage sad Ulrik i et svært slutspil, som han dog forsvarede fint til en død remis. Desværre havde han brugt al sin tid, og da modstanderen i en slags gevinstforsøg gav sig til at ”omrokere” sin konge, overskred Ulrik. Ærgerligt da Ulrik havde haft godt fat i en lukket spanier. 4-4.

    Et uafgjort resultat er absolut godkendt, men de mere rutinerede på holdet skal være glade for, de har fået lidt ungt blod på holdet. Næste gang er vi oversiddere og kan afvente resultaterne i en tæt række hvor pladserne 1-5 er meget tætte.

Her kommer pointene fra!    Ungdom med gå-på-mod!

 

3. runde, torsdag den 11. december  2014 - Af Tom Petri
 

Nordre 3

- Sk 1968 5   3½ - 4½
Jørgen Rudbeck - Niels Bøye   ½ - ½
Ulrik Thomassen - Mads Sørensen   ½ - ½
Leif Nørholm - Anton David   ½ - ½
Kim Hardlei - Per Rasch   ½ - ½
Kristen Hedelykke - Christian Korsgaard   0 - 1
Henning Kragelund - Jeppe Christensen   ½ - ½
Anna Hedelykke - Poul Erik Flarup Kr.   0 - 1
Alfred Hedelykke - Bjørn Hansen   1 - 0

Knebent nederlag

Tredje runde bød på et lokalopgør mod vores ”udbryderklub” SK 68's femtehold. Der var lagt op til en lige kamp, men mod et femtehold kan man nogle gange blive overrasket af stærke reserver. Denne gang havde de Niels Bøye med på førstebrættet, men ellers var der ikke de store overraskelser.

Ulrik spillede en hurtig remis i noget siciliansk/drage-lignende, der hurtigt blev forfladiget. Kris kom helt galt af sted i åbningen og måtte hurtigt ned. Jørgen var også rimeligt hurtigt færdig med en fornuftig remis med de sorte.

Anna tog en bonde, men 68's grand old man Poul Erik Flarup fik fat og viste, at han stadig kan spille skak. Kragelund blev tilbudt remis, og efter at have rådført sig med holdlederen(!), der ikke havde nogle protester, tog han imod. Alfred's så jeg ikke meget af, men han fik et par giftige bønder i centrum langt nede i modstanderens stilling og vekslede sikkert til et point, han er nu topscorer!

Leif kom under hårdt pres, da Anton David ofrede en kvalitet for et par giftige fribønder, men Leif forsvarede sig godt, og på et tidspunkt var jeg ved at tro, han var ovenpå, men det var vist et fatamorgana, og der blev taget remis.

Til sidst sad Kim, der havde spillet sig til klar fordel fordel og vundet en bonde. Modstanderen ofrede en mere og vores mand fik håndteret det lidt forkert, og det efterfølgende modspil reddede en remis til 68.

Et knebent nederlag i en meget spændende og lige række. Næste gang er det os, der er ”udbryderklubben”, når vi gæster Aros i januar. Det kan bl.a. blive til et gensyn med vores tidligere medlem Knud Erik Juhl på et af topbrætterne.

 

2. runde, torsdag den 20. november  2014 - Af Tom Petri
 

Nordre 3

- Åbyhøj 1   4½ - 3½
Jørgen Rudbeck - Lars Rasmussen   1 - 0
Ulrik Thomassen - Per Sømod   ½ - ½
Kim Hardlei - Bo Christensen   0 - 1
Kristen Hedelykke - Christian Munk   ½ - ½
Ole Bro - Lars Fast   0 - 1
Henning Kragelund - Mikkel Ramsdal   ½ - ½
Anna Hedelykke - Peter Tran   1 - 0
Alfred Hedelykke - Gregor Stenderup   1 - 0

Flot sejr!   

    Jeg vil starte med at beklage ar der ikke foreligger et referat fra holdets første kamp, men det blev der til en god 5-3 sejr i mod Rokaden i Randers. I anden runde mødte vi Åbyhøj og jeg forventede en svær kamp, men holdet ville det anderledes:

    Alfred spillede en Grand-Prix opstilling mod Siciliansk og fik tryk mod kongen. Modstanderen fik aldrig løst sine problemer og resultatet var uundgåeligt. 1-0

    Ulrik fik en minimal fordel mod Caro-Kann, men valgte det sikre i et D+S slutspil. 1½-½. Ole så sig sulten på en forgiftet centrumsbonde. Det kostede en springer, og så er det op ad bakke. 1½-1½.

    Anna fik hurtigt byttet alle de lette officerer, og da modstanderen spillede et par dårlige træk, vandt hun en bonde og kørte sikkert slutspillet hjem. 2½-1½. Hedelykke senior var egentlig godt tilfreds, men stillingen og sengetiden i betragtning valgte han at tilbyde remis, som blev modtaget. 3-2

Jørgen spillede Pirc, og da modstanderen tillod et angreb mod kongen, gennemførte Rudbeck det i spektakulær stil. 4-2! Henning kom til at stå passivt med hvid i noget Kongeindisk-agtigt. I tidnøden vandt han en bonde, men med den dårlige løber i et løberslutspil var der ikke noget at komme efter. Tværtimod havde modstanderen en meget lovende fortsættelse, men tog heldigvis imod remis, og sejren var i hus: 4½-2½.

Hardleis gik fra at være skidt til at være rigtig skidt til at være skidt og igen rigtig skidt. Et kort øjeblik i Kims anden tidnød var det vist ok, men så missede Kim chancen, og så var det bare tabt. 4½-3½.

Igen en rigtig fin sejr til holdet, og jeg glæder mig til ar følge dem resten af sæsonen.

 

1. runde, tirsdag den 28. oktober  2014
 

Rokaden 2

- Nordre 3   3 - 5
Finn Hesselberg - Mikkel Hansen   0 - 1
Henrik D Hansen - Ulrik Thomassen   1 - 0
Jesper K Simonsen - Leif Nørholm   0 - 1
Leo Starup - Kim Hardlei   0 - 1
Villy A Andersen - Kris Hedelykke   0 - 1
Michael Jensen - Ole Bro   ½-½
Steffen Krenk - Anna Hedelykke   ½-½
Claus Gamborg - Alfred Hedelykke   1 - 0

    Referat haves desværre ikke ...