Klik for at vende tilbage til forsiden!

 

 

 

 

Nordre 2 i mesterrækken - kampreferater


7. runde, søndag den 13/3 Af Mikkel Nørgaard

Nordre II

 

SK1968 III

 

3½-4½
Per Holst - Jesper Maul Hansen   remis
Lars Andersen - Andreas Kastberg   1-0
Hans Rasmussen - Karsten N Pedersen   0-1
Jan Rewitz - Bjarne Pedersen   remis
Jørgen Rudbeck - Jens Martin Hansen   0-1
Knud Herskind - Henrik Christensen   remis
Mikkel Nørgaard - Thomas H Vestergård   0-1
Mikkel Hansen - Henrik Dahl-Andersen   1-0

Der er løbet en del vand i Randers Fjord siden Nordre 2 kiksede oprykningen til 2. Division, men vi repeterer lige det tragiske forløb:
Holdet blev forud for den afgørende runde i Mesterrækken ramt af 2 x sygdom & en børnefødselsdag, hvorfor Knud Herskind, Mikkel Hansen og undertegnede blev shanghai’et til at drible med til Randers, hvor oprykningsslaget skulle stå. Modstanderen SK ‘68 III var den alvorligste konkurrent til oprykningen sammen med Jan Bechers Skødstrup, som har spillet over evne i denne sæson. Et hurtigt vue hen over Skødstrups stillinger overbeviste os dog tidligt om, at de kunne afskrives i oprykningskampen, da flere af dem sad med væltede lokummer. Dermed var 4 points succeskriteriet - og det burde vi ha’ fået, sgu’!
Holst udlignede tidligt med de sorte, men der var ikke meget spil i stillingen, så remis var rimeligt. Lars og Hans’ var nogenlunde lige de første timer, mens Rewitz så ud til at have fat med en Aljechin-kanon i g-linien mod Bjarne P. Til gengæld stod Rudbeck klamt meget tidligt med en bonde mindre og haltende udvikling. Herskinds var vel lidt under, mens to gange Mikkel stod lovende… Det lignede oprykning omkring kl. 15.00. Mikkel Hansen vandt et flot parti samtidig med at Rudbeck gav op og Jan plus Herskind tog remis. Lars så ud til at være ovenpå mens Hans’ begyndte at se vanskeligt ud, men inden første tidnød så det altså stadig lovende ud, idet jeg havde en sund merbonde og styr på stillingen - troede jeg! Thomas Vestergård tilbød en bonde (mere) med skak i gensidig tidnød, og gnaske gnaske - “hov nu bliver jeg sgu’ mat i to”. Skide irriterende, for at sige det mildt.
Denne blunder betød, at Hans skulle klare en halv og Lars vinde sit tårnslutspil. Det sidste lykkedes, men Hans’ stilling var bare tabt og selv snedige krumspring og giftige springermanøvrer rakte ikke til den forløsende remis. Dermed endnu en sæson i Mesterrækken til Nordre 2 - men i det mindste er der da lagt op til et hyggeligt og forhåbentligt spændende lokalopgør mod referentens eget hold

 

6. runde, søndag den 6/3 Af ...

Nordre II

 

Skanderborg I

 

5-3
Per Holst - Tavs Bjerre   remis
Peer Ole Pedersen - Kai S Munk   1-0
Lars Andersen - Niels Chr. Christensen   1-0
Per Oehlerich - Henning Møller   1-0
Frode Søby - Michael G Anderson   0-1
Hans Rasmussen - Colin Watson   remis
Leif Møller - Morten Rasmussen   0-1
Jan Rewitz - Jesper Lykke Pedersen   1-0


5. runde, søndag den 6/2 Af Leif Møller

SK 1968 IV

 

Nordre II

 

3-5
Per Rasnussen - Per Holst   1-0
Carsten Brølling - Peer Ole Pedersen   1-0
Peder Ottosen - Frode Søby   remis
Søren R Bastholm - Hans Rasmussen   0-1
Jens Peter Larsen - Leif Møller   remis
Gert M Madsen - Jan Rewitz   0-1
Poul Erik  Flarup - Jørgen Rudbeck   0-1
Kasper M Jørgensen - Mads Borup   0-1

Nr. 1 igen, men……

Mod 68’s fjerdehold var parolen, vi spiller alle partierne til ende og så må vi se hvordan det går!
Grunden til dette var at vi mangler at møde 2 tophold i de sidste 2 runder.

Vinderne: Hans spillede igen friskt til, og stillingen så meget lige ud langt hen ad vejen, men hvad der skete ved jeg ikke, andet end at pludselig stod Hans med frakken på og havde vundet. Jørgen tog sin 5. gevinst på stribe, endnu engang fik Jørgen megen terrænovervægt på dronningefløjen (med de hvide brikker…) og trods nogle komplikationer undervejs kom endnu et point på Jørgens tavle. Jan er ligeså suveræn og fik sit 4. point ud af fire mulige, men denne gang måtte han kæmpe meget længe inden pointet kom i hus qua en randbonde samt springer mod 2 bønder. Endnu en maxist på holdet vandt, Mads vandt nemlig sin 2. sejr, stille og roligt (og sikkert) førte Mads et helt point i hus.

De andre: Frode holdt en halv i et uligefarvet løberslutspil med 2 bønder under så remis var egentlig godt nok, jeg måtte ty til en evighedsskak i endnu et dramatisk parti, min modstander stod mindre godt og tyede til en officersoffer, som ikke var korrekt, viste efteranalyserne, men da jeg ikke fandt gevinstrækket, endte det med en halv.
Per tabte på førstebrættet, hvad der skete hen mod slutningen så jeg ikke, men undervejs stod han egentlig udmærket. Peer Ole tabte til en kending fra klubturneringen (Carsten Brølling), Peer kunne ikke rigtig finde nogle felter til sine officerer i midtspillet, så det endte med at Carstens bedre placerede officerer afgjorde partiet mod Peers forsvarsløse konge.

Som tidligere skrevet er vi nu på førstepladsen, men kun ½ point foran Skødstrup og Sk68 3 og 1 point foran Skanderborg, Skødstrup har mødt de 3 andre tophold, mens vi mangler både Skanderborg og SK68 3. SK68 og Skanderborg mangler ligeledes at møde 1 af de 2 formodet svageste hold i gruppen.

Så umiddelbart er Skødstrup nu favoritter til førstepladsen, men spændende bliver det.

 

4. runde, søndag den 16./1. Af Leif Møller

Nordre II

 

Rokaden I

 

4½-3½
Per Holst - Claes Løfgren   remis
Peer Ole Pedersen - Claus Andreasen   remis
Lars Andersen - Arne Øland   0-1
Hans Rasmussen - Izet Salihu   remis
Leif Møller - Jan Han Petersen   0-1
Jan Rewitz - Claus Nis Andersen   1-0
Jørgen Rudbeck - Michael Nguyen   1-0
Mads Borup - Henrik Larsen   1-0

Vi skulle møde Rokaden og skulle have en sejr for at blive i toppen, det fik vi også, men desværre var den kun på 4½-3½, jeg tror vi var ratingfavoritter på alle brætter, men endnu engang måtte vi sande, at vi ikke er skarpe nok når det gælder.

Først det positive: Vores 3 nederste brætter (Jan, Jørgen og Mads) gjorde rent bord, Jan spillede sin modstander ud af banen, Jørgen kom ud i noget virkelig vildt og satte mat på midten af brættet, Mads stod vist også i overkanten igennem hele partiet.
Så det acceptable: Per Holst spillede remis uden de store forsøg fra nogen af parterne.
Og til sidst det dårlige (desværre er det her flest står nævnt!): Peer Ole kiksede et eller andet i overgangen til slutspillet, hvorefter det for mig så ud som om modstanderen havde en let gevinst, men på en eller anden måde blev det til slut remis.
Hans spillede remis i et parti, hvor det så ud som om ingen af spillerne ønskede at vinde, idet begge havde op til flere gevinstvarianter.
Lars fik aldrig gang i noget modspil og stod stort set dårligt igennem hele matchen og endte da også med at tabe.
Jeg førte med 2 sunde bønder, da jeg troede jeg så en mat, men den kunne let pareres, hvorefter det blev op ad bakke for til sidst at ende med et nul.

Hvis vi skal gøre os forhåbninger om at slutte på 1. pladsen, er en stor sejr næste gang nødvendigt.
 

3. runde, søndag den 5./12. Af Leif Møller

Skødstrup I

 

Nordre II

 

5½-2½
Jan Becher Sørensen - Antonio Clerico   remis
Torben Kyhl Sørensen - Peer Ole Pedersen   1-0
Frank B Christensen - Lars Andersen   1-0
Kim Hjort Poulsen - Frode Søby   1-0
Claus Nørregaard - Hans Rasmussen   1-0
Lars Clausen - Leif Møller   0-1
Christian Jensen - Jørgen Rudbeck   0-1
Søren G Christensen - Lars Noe   1-0

Bræt 1: Antonios parti blev aldrig spændende, dertil spillede modstanderen for passivt, Antonio afslog remis i første omgang, men partiet endte alligevel remis.

Bræt 2-5 samt 8: Tab på alle brætter, Peer Ole, Lars og Frode stod alle i løbet af partierne egentlig OK, men stille og roligt som vi nærmede os første tidkontrol kom de mere og mere i defensiven for til sidst at tabe.
Hans stod rigtig godt i åbningen og begyndelsen af midtspillet, og havde vist flere gevinstvarianter at vælge mellem, men som de øvrige, gik det galt efterhånden som partiet nærmede sig træk 40.
Lars mødte Søren Christensen, og når Søren møder en Nordre-mand plejer han at vinde, det gjorde han også i flot stil denne gang.

Bræt 6-7: Jørgen spillede friskt til og stod rigtig godt, da han vælger at ofre?! en kvalitet, modstanderen kom i tidnød og Jørgen stod for dagens første gevinst til Nordre, den anden tog jeg mig af, min modstander ofrede en h-bonde, men angrebet i h-linien blev trods 2 tårne og dronning aldrig farligt, siden røg en bonde mere, hvorefter pointet kom sikkert i hus.

Men et nederlag på 2½-5½ til Skødstrup var ikke godt nok, og vi overvintrer nu kun på en delt førsteplads.

 

2. runde, søndag den 14./11. Af Leif Møller

Nordre II

 

VRS I

 

5½-2½
Per Holst

-

Uffe Leth

 

remis
Peer Ole Pedersen

-

Claus Vangsgaard

 

1-0
Lars Andersen

-

Henrik Wendelbo

 

Ø-1

Frode Søby

-

Peter Fisker

 

1-0

Hans Rasmussen

-

Torben Hansen

 

0-1

Leif Møller

-

Svend Henriksen

 

1-0

Jan Rewitz

-

-

 

1-Ø

Jørgen Rudbeck

-

-

 

1-Ø

Koks af holdlederen – igen!
Men denne gang ikke i partiet, men i forberedelsen til kampen, på vej til Århus kommer jeg pludselig i tanke om, at det da er mig, som skal sørge for materialer. Så det ender med, at vi kommer en halv time for sent i gang, hvilket selvfølgelig bliver taget på Nordres ure (undskyld holdkammerater). 
VRS stillede kun med 6 mand. De havde forsøgt at få flyttet kampen med begrundelsen, at de havde mange afbud. Vi (formanden og undertegnede samt en fra holdet) mente ikke at denne begrundelse var nok til at udsætte kampen; så kunne det i fremtiden blive svært at skelne mellem, hvornår man skulle søge udsættelse af holdkampe, og hvornår vi skulle spille med et reservespækket hold.
I selve kampen vandt således Jan og Jørgen uden kamp. Lars på tredjebræt dukkede op fem min. over et og tabte dermed uden kamp. Jeg havde talt med Lars om fredagen og regnede til det sidste med, at han dukkede op. Det gjorde han så også, men desværre 5 min. for sent. 
Jeg var ”først” færdig. Partiet var stille og roligt med en lille fordel, som blev stor grundet en åben c-linie med dobbelt op af tårne.
Peer Ole vandt igen i sikker stil. En springer for 2 bønder havde Peer, og modstanderens kongestilling var HELT åben. Samtidig spillede Peers dronning og tårn med i angrebet, mens modstanderens konge ikke havde sine til at hjælpe, så igen en sikker sejr.
Frode spillede et spændende parti, hvor Frode i slutningen flot kombinerede en mat. Meen undervejs havde modstanderen vist fuldstændig krammet på Frode. Rygterne vil vide, at modstanderen havde en mat i tre, men om det er korrekt ved jeg ikke.
Hans’ parti så meget lige ud, men pludselig røg bonde 1, 2, 3 - og så var der ikke mere at stille op. En skam, for mon ikke Hans stod lidt i overkanten? Han kunne i hvert fald have udlignet materielt på et tidspunkt, og havde så også stået positionelt bedst.
Sidste parti var Per Holst’s. Et rigtig spændende parti, hvor tilskuernes håb skiftevis tændtes og slukkedes. Per spillede konsekvent på gevinst og afslog undervejs remis. På et tidspunkt truede modstanderen med at sætte Per mat ude midt på brættet, men der var dog mulighed for undslippe matten. Til slut tilbød Per remis i en død stilling (Per havde under 5 min. tilbage), Per havde tårn og konge mod randbonde, tårn og konge. Men modstanderen testede lige Per en del træk endnu, inden de enedes om remis. Flot af Per, at han kunne bevare koncentrationen, for han spillede mod en, som var meget urolig ved brættet og sågar på et tidspunkt hviskede et eller andet. Men uroen var der kun, når Per var i trækket; med det samme Per havde trukket, faldt modstanderen helt til ro og kunne tænke siddende stille og rolig. Kamplederen (mig!) burde måske have påpeget det.
Men en sejr 5½ - 2½ i en mærkelig kamp, så pt. er vi på en sikker førsteplads 3½ point foran nummer 2. Men det kan hurtigt ændre sig!

1. runde, søndag den 31./10. Af Peer Ole Pedersen

Viby II

 

Nordre II

 

1½-6½
Jens Olaf Fogh - Peer Ole Pedersen   0-1
Svend Enevoldsen - Per Oehlerich   0-1
Andreas Sørensen - Frode Søby   0-1
Asbjørn Korsholm - Hans Rasmussen   0-1
Thomas Blum - Leif Møller   1-0 
Berno Hansen - Jan Rewitz   0-1
Eivind Simonsen - Jørgen Rudbeck   0-1
Søren Jensen - Knud Herskind   remis 

Jeg var den 'uheldige' som blev først færdig (og dermed skal stå for resultatformidling af dagens holdkamp). Det gav et 1-tal til os, min modstander spillede i 12. træk stillingens vel nok dårligste træk og gav herefter op.

Kort efter lynede Søby, 2-0 til os. Rækkefølgen på de næste resultater kender jeg ikke, men både Per Oehlerich (rart at se ham på holdet igen), Hans Rasmussen, Jørgen Rudbeck og Jan Rewitz vandt. Det halve stod Knud Herskind for, så vidt jeg kunne se havde han måske endda gevinstchancer. Altså 6.5 points til os.