Klik for at vende tilbage til forsiden!

 

 

 

 

Nordre 5 i C-rækken - kampreferater


6. runde, tirsdag den 16./3. Af Ole Bro Pedersen

Hinnerup III

 

Nordre V

 

3-2
Erik Christensen

-

Ole Bro Pedersen

 

0-1
Anton Koudal

-

Esben Nicolaisen

 

1-0
Hans Udengaard

-

Thomas Overgaard

 

1-0
Thyge Ryum Enggaard

-

Kim Rasmussen

 

1-0
Thomas Brodersen

-

Emil Browder

 

0-1

I betragtning af at vi havde afbud på 1. bræt, klarede vi os rimeligt mod Hinnerup til hovedkredsafslutningen i Skanderborg, idet vi fik 2 point mod 2½ point sidste gang, vi mødte dem. I den samlede stilling endte vi på en 3. plads, idet Hinnerup snuppede 2. pladsen fra os. Det var ærgerligt, men grunden hertil er lige så meget, at vi gik helt ned, sidst vi mødte Åbyhøj, som i øvrigt blev suveræn vinder af C-rækken. 
Det mest positive, der skete i Skanderborg, var at Emil kom på tavlen. Denne gang mødte han en på sin egen størrelse og kom tidligt foran med en løber. På et tidspunkt måtte jeg dog holde vejret, da han kom til at sætte et tårn ind i en binding. Men han havde råd til at miste det, da han for resten også lige havde et forspring på 4 bønder. Det er rimeligt underholdende at se den slags kampe - intet er afgjort før den sidste brik er slået.
Esben kom igen til at møde Anton, som han jo kender fra skoleskak, og måtte endnu en gang bøje sig for erfaringens større overblik i de afgørende situationer. Anton havde vist forsøgt at sætte holdet sådan, at han denne gang kom til at møde mig i stedet for Esben, men han vidste ikke, at vi ikke spillede på samme bræt som sidst
Thomas kom bagud med en springer, men fik til gengæld en fribonde at spille på, som han imidlertid ærgerligt nok ikke kunne holde. 
Kim var endnu en gang med som reserve, men måtte give op over for en juniorspiller, som spiller i den stærkeste gruppe til skoleskakstævnerne. 
Det var første gang, jeg spillede på 1.bræt, men alligevel blev jeg først færdig. Jeg scorede simpelthen dronningen rent og så ville han ikke mere. Måske lidt pudsigt med så grov en fejl på 1.bræt – i hvert fald havde jeg klart fornemmelsen af, at jeg havde lettere spil end mine holdkammerater.

5. runde, torsdag den 26./2.  Af Thor Hansen

Åbyhøj II

 

Nordre V

 

5-0
Malte Kjær

-

Thor Hansen

 

1-0
Michael Würtz

-

Henrik Brøchner

 

1-0
Bjarne Johansen

-

Ole Bro Pedersen

 

1-0
Mogens Lyhne

-

Esben Nicolaisen

 

1-0
Jens F. Madsen

-

Emil Browder

 

1-0

Et fortjent men for stort nederlag til Åbyhøj, der suverænt er gruppens stærkeste hold og dermed har sikret sig førstepladsen, ikke mindst i kraft af to unge dygtige spillere på 1. og 2. bræt. Henrik blev vel nærmest udspillet, medens jeg stod bedst og burde have vundet med en bonde i overskud. Mit ”dræbende” angrebsstød blev enkelt og elegant afværget, og jeg måtte indse, at jeg var kommet for tidligt på banen. Men det var dejligt blot at røre en skakbrik for første gang i mere end to måneder.
Esben skulle have vundet med et tårn i overskud, medens Ole og Emil var langt fra points.

4. runde, mandag den 2./2.  Af Ole Bro Pedersen

Nordre V

 

Skanderborg III

 

2½-2½
Henrik Brøchner

-

Axel Nielsen

 

1-0
Ole Bro Pedersen

-

Jens Kr. Vigen

 

0-1
Esben Nicolaisen

-

Dieter Dettbarn

 

1-0
Thomas Overgaard

-

Anders Haarup

 

remis
Kim Rasmussen

-

Børge L. Pedersen

 

0-1

I dagens kamp mod Skanderborg gik det knap så godt som sidst, vi mødte dem. Vi måtte nøjes med 2½ points mod 3 sidste gang. Jeg havde selv rigeligt at gøre med mit eget spil og fik derfor ikke fulgt helt nøje med i alle spil. Henrik Bröchner gjorde det godt som reserve på 1. brættet, hvor han kæmpede sig til en sejr efter et langt spil, der så vidt jeg kunne se, var meget lige det meste af vejen. Esbens spil bølgede frem og tilbage: første gang jeg kiggede derover var han foran med en officer, næste gang var han bagud med en kvalitet - og pludseligt gav modstanderen op, fordi hans tårn blev fanget i en gaffel. Thomas Overgård klarede remis, mens Kim Rasmussen - der heldigvis kunne træde ind uden varsel som reserve - tabte sit spil. Men det er vel heller ikke taknemmeligt at være bagud med en halv time på forhånd. Egentlig skulle Emil have haft 5. bræt, men dukkede så ikke op på grund af en misforståelse. I mit eget spil kom jeg frem til en god stilling, men regnede så forkert i nogle kombinationer og kom ned med en officer – og det var så det. 
I den samlede stilling i C-rækken begynder det – med 2 runder igen - at ligne en 2. plads. Åbyhøj skiller sig således ud fra feltet med 15 points, hvor vi kommer bagefter med 10 points. Men hvem ved - hvis vi banker Åbyhøj stort næste gang, kan vi måske stadig true dem. 

3. runde, mandag den 8./12 Af Lau Bjerno

Nordre V

 

Åbyhøj II

 

2-3
Henrik Brøchner

-

Malte Kjær

 

0-1
Ole Bro Pedersen

-

Gregor Stenderup

 

1-0
Esben Nicolaisen

-

Mogens Lyhne

 

0-1
Thomas Overgaard

-

Jens Finnerup Madsen

 

1-0
Emil Browder

-

Benny Weibel

 

0-1

En Bleg omgang: Der var nemlig gevinst til Hvid i alle 5 partier! (En skam, det var en hjemmekamp!) Thor måtte melde et sent afbud, så Tom måtte springe til og sætte hold. Jeg foreslog ham at bruge Benny Weibel, men Tom sagde, at det gik nok ikke, da Benny nu spiller for Åbyhøj!! Og minsandten om ikke Benny dukkede op for at spille for vore modstandere! Det var jo sådan set hyggeligt nok, men da Åbyhøj af mystiske årsager har placeret Benny nederst på styrkelisten, blev det Emil der fik den tvivlsomme fornøjelse at få en forrygende omgang smæk af en mand, der jo er alt, alt for stærk til den placering - det synes jeg egentlig ikke Åbyhøj kan være bekendt! Ole og Thomas vandt vist begge sikkert, og det var så det.

2. runde, mandag den 8./12 Af Thor Hansen

Nordre V

 

Hinnerup III

 

2½-2½
Thor Hansen

-

Gunnar Hansen

 

1-0
Ole Bro Pedersen

-

Erik Christensen

 

1-0
Esben Nicolaisen

-

Anton Koudal

 

0-1
Thomas Overgaard

-

Niels Kring

 

remis
Emil Browder

-

Hans Udengaard

 

0-1

I anden runde var vi fuldtallige mod Hinnerup, og jeg havde forventet mere end 2½ points. I den sidste ende skulle vi vist være glade for det, for en overgang kom jeg til at se på stillingerne og frygtede et nederlag på 1-4, hvilket også havde bekymret formanden. Emil havde stadig jetlag efter 8 dage og blev kørt helt af banen, og Esben var heller ikke i nærheden af sejr mod skoleskaklæremester Anton. Det er lidt bekymrende, at disse to klubbens yngste talenter ikke får mere udbytte af deres gode skakpotentiale, selv om det giver god udvikling at spille mod erfarne spillere i holdturneringen. Det må vi gøre mere ved i klubben.
Igen var det de gamle, der reddede skærene, og det er jo meget hyggeligt. Ole var nærmest rystet over, hvor hurtigt han gjorde det til 1-0, der var faktisk kun gået 1 time og 10 minutter, og det var efter overbevisende spil. Som det måske fremgår, var der tale om skak af meget svingende kvalitet, og i mit eget spil var det også meget frem og tilbage. Efter en afventende start opdagede jeg efter mit 17. træk (h6) at jeg havde 4 bønder helt fremme på 6. række, resten af brikkerne var bagved på 7. og 8. række (men både D og S havde dog været fremme på 7. og 6. og jeg mener at have læst noget om dette i en norsk bog). Så for jeg frem med f5, g5 og g4 og var mægtig stolt, før jeg måtte trække mig tilbage med en åben kongestilling, men i 31. træk fangede jeg hans tårn for to bønder, og så var det reelt afgjort, selv om det stadig bølgede frem og tilbage.
Thomas kunne desværre ikke holde stilen, selv om han efter et også svingende parti fik ikke blot en bonde i overskud, men fik den forvandlet til dronning. Med 4 sekunder tilbage blev det pat, og så var det pludselig Hinnerupfolkene, der var tilfredse.
Vi holder jul på 2. pladsen og møder næste gang Åbyhøj, der har fået 2 gange 4½ - men vi går stadig efter førstepladsen. 

1. runde, tirsdag den 18./11 Af Thor Hansen

Skanderborg III

 

Nordre V

 

2-3
Axel Nielsen

-

Thor Hansen

 

0-1
Jens Christian Vigen

-

Ole Bro Pedersen

 

0-1
Dieter Dettbarn

-

Esben Nicolaisen

 

1-0
Anders Haarup

-

Thomas Overgaard

 

0-1
Leif Møller Hansen

-

 

1-Ø

Selv om der var afbud fra Emil fra New Jersey kom vi godt i gang i C-rækken, som jo består af 5-mandshold. Det var umuligt at finde reserver til en tirsdag i Skanderborg, men det betød, at vi alle kunne være i min bil.
Bagud 0-1 inden start måtte vi gi’ den en ekstra Nordre-skalle, og det gjorde Thomas i sin første kamp, ikke blot for klubben, men i sin første holdkamp i det hele taget. Han har udviklet sig kolossalt efter få måneder i klubben, og er også i stand til at bidrage socialt til holdet. Det må selvfølgelig have noget at gøre med, at han slog sin holdleder i klubturneringen. Næste sæson nøjes han ikke med fjerdebrættet.
Desværre kunne Esben ikke følge op, så de gamle på bræt 1 og 2 blev nødt til at vinde. Det blev Ole som sikrede sejren i et meget langt parti, hvor han ikke tog chancer i en førende stilling.