Klik for at vende tilbage til forsiden !

 

 

 

 

Nordre V i C-række II - kampreferater


6. runde: Nordre V - Åbyhøj II  4½-1½ - Af Thor Hansen

Nordre V - Hinnerup III 4½-½
Pedram Javan - Bent Kofoed 1-0
Thor Hansen - Erik (Nielsen?) remis
Ole Pedersen - Jens B. Magnussen 1-0
Kim Heino Rasmussen - N.N. 1-0
Esben Nicolaisen - Gert Carlsen 1-0

Som forudsagt er vi blevet bedre og bedre turneringen igennem, og med denne "storsejr" til sidst har vi sikret os en andenplads i en tilfredsstillende sæson. Kun holdlederen satte point til, men efter en drabelig kamp, hvor jeg satsede et kongeangreb med løberoffer på h6, som ryddede sorts h- og g-bonde. Jeg spillede ikke som en brækket arm, men som en forvredet ankel (belastningsskade fra weekendens divisionsstævne, men skak er jo en fysisk hård sport). Angrebet løb ud i sandet, men da jeg senere vandt officeren tilbage tilbød jeg remis for at blive færdig, selv om jeg havde en bonde i
overskud. Kim havde lagt hårdt ud med sejr allerede i 22. træk, efter at have vundet et tårn og smadret modstanderens sorte stilling tidligt. I det 23. træk ville den sorte konge blive mat på 3. række ! Det var positivt, at Pedram og især Espen kunne slå deres tilsammen mere end 80 år ældre modstandere, og så har Ole Pedersen vist meget stærkt spil med to sejre i de sidste to kampe, hvor han har været med som reserve.
I alt har vi scoret 16 point af 30 mulige, men har tabt de tre uden kamp. Det er glædeligt, at Pedram (4½ af 5) og Espen (2½ af 3) er ubesejrede, og dermed er Pedram suveræn topscorer og det er endda på 1. og 2. bræt. Kim har været lidt nat og dag spillemæssigt, men med 3 af 3 ligesom Thor. De øvrige points er scoret af Ole (2 af 3) og Benny Weibel (1 af 2). Tak til alle nævnte samt Asser Munch og Henrik Brøchner.

5. runde: Nordre V - Åbyhøj II  3½-1½ - Af  Thor Hansen

Nordre V - Åbyhøj II 3½-1½
Pedram Javan - Mogens Lyhne 1-0
Thor Hansen - Bjarne Johansen 1-0
Ole Pedersen - Malte Kjær 1-0
Kim Heino Rasmussen - Hans Albertsen 0-1
Esben Nicolaisen - Kr. Desilva Nielsen remis

Så lykkedes det som forudsagt at få sæsonens første sejr ! På første bræt var Pedram ganske sejrssikker, idet han han havde vundet over samme modstander i det første opgør, og Pedram vandt elegant en officer i slutfasen. 
Jeg selv havde også samme modstander, og han fik heller ingen revanche, da han glemte at flytte sin truede dronning i 30. træk. På trediebræt var Ole Pedersen med som ny mand, og han spillede et fint parti og sikrede sejren med en overtallig løber i slutspillet. Det var kun Kim, der kom i alvorlige problemer mod sin erfarne modstander, der kendte alle de gamle Nordre-koryfæer. Og endelig tiltuskede Espen sig en heldig remis mod jævnaldrende Kristian, som han ellers plejer at slå i skoleskak.Vi regner med, at den opadstigende kurve fortsætter med ny sejr i sidste runde mod Hinnerup - sker det, har sæsonen været tilfredsstillende.

4. runde: Viby V - Nordre V  2½ -2½ - Af Thor Hansen

Viby V - Nordre V 2½-2½
Michael Würtz - Benny Weibel 1-0 u.k.
Per Jørgensen - Pedram Javan 0-1
Peter Ulrich - Thor Hansen remis
Jens O Fogh - Henrik Brøchner 1-0
Hans Rodhe - Kim H. Rasmussen 0-1

Selvom vi manglede en spiller fik vi uafgjort mod gruppens suveræne førerhold. Kurven er endog opadgående efter 1½, 2 og 2 i de første tre kampe, og hvis det holder, vinder vi de sidste to. Det er dog ærgerligt, at vi for tredie gang i fire runder ikke har stillet fuldt hold.
Pedram kørte helt rundt med Jens Jørgensen og var foran med springer og tre bønder, da Vibyspilleren havde fået nok. De to holdledere på bræt 3 hyggede sig med et udramatisk parti, hvor dronningerne forsvandt i fjerde træk.
Henrik Brøchner var tilbage fuld af spillelyst, men tydeligvis ude af kamptræning - ellers havde han aldrig tabt dette parti til en af Vibys mange unge spillere. Til gengæld var Kim heldig. Han lod sig distrahere af sin modstanders fritagelse for noteringspligt og kom en kvalitet bagud, men selv om Kim fik etableret et godt kongeangreb var hans modstander i færd med et gennembrydende bondeangreb på den anden flanke. Kamplederen havde netop sagt til mig på gangen, at partiet ville være færdigt i få træk - ganske rigtigt, men det var på grund af en alvorlig bøf af Vibyspilleren, der mistede sin dronning rent. Han inviterede til afbytning, men havde overset, at bonden, der skulle dække hans egen dronning, var bundet foran kongen. 

3. runde: Hinnerup III - Nordre V  3-2 - Af  Kim H. Rasmussen

Hinnerup II - Nordre V 3-2
Bent Kofoed - Benny Weibel 0-1
Erik Nielsen - Thor Hansen 1-0
Gunnar Hansen - Asser Munch 1-0
Erling Degn - Kim H. Rasmussen 0-1
Jens Bent Magnussen - u. kamp 1-0

Jeg proklamerede i sidste referat, at nu skulle vi have noget med hjem næste gang, men det gik ikke som forudsagt. Vi stillede kun 4 mand, så vi var allerede bagud inden startfløjtet. Vi havde igen Benny med på 1. brættet. Han spillede et godt solidt parti, hvor han pressede på for en afgørelse i vores favør og det lykkedes ham til sidst, hvor han kom igennem modstanderens forsvar. Thor spillede sig op efter en dårlig start til at føre med en bonde i et spil med tårn + springer på begge sider, men overså noget og tabte springeren. Efter tårnafbytningen var løbet kørt. Asser stod presset igennem hele partiet og efter afbytninger, hvor han havde 2 tårne mod dronning og springer, kunne han ikke holde det til sidst og tabte. Jeg spillede en gang god skak og vandt da også partiet efter at jeg havde vundet en kvalitet undervejs. Det var en benoni åbning (Czech Benoni), som jeg spillede for første gang, men det er ikke sidste gang jeg prøver denne åbning.


2. runde: Åbyhøj II - Nordre V  3-2 - Af  Kim H. Rasmussen

Åbyhøj II - Nordre V 3-2
Gregor Stenderup - Benny Weibel 1-0
Mogens Lyhne - Pedram Javan 0-1
Bjarne Johansen - Thor Hansen 0-1
Jens Madsen - Ole B. Pedersen 1-0
Hans Albertsen - Kim H. Rasmussen 1-0

Vi havde tabt i den første runde, så nu skulle vi have lidt med hjem i dag. Vi stillede kun 4 mand, så det var hårde betingelser at spille under. Efter afbud havde vi fået Benny med på 1. brættet. Jeg selv kom ud for et mindre stormvejr, jeg kunne ikke for det til at fungere og tabte hurtigt på trods mine formaninger om det modsatte inden partierne gik i gang. Da jeg var færdig, var Thor`s parti materielt lige, mens Pedram og Benny var bagud med en bonde hver. Benny tabte til sidst, da han ikke kunne få dækket af ordentlig for truslerne. Pedram spillede et godt parti og vandt til sidst. Thor spillede godt og solidt i gennem hele partiet og vandt til sidst en officerer. Næste runde (Hinnerup ude) skulle vi gerne få noget med hjem.

1. runde: Nordre V - Viby V  1½-3½ - Af  Thor Hansen

Nordre V - Viby V 1½-3½
Pedram Javan - Michael Würtz remis
Thor Hansen - Kurt S. Andersen 0-1
Asser Munch - Ehsan Sarhaddi 0-1
Kim Heino Rasmussen - Peter Ulrich 0-1
Esben Nicolaisen - Hans Rohde 1-0

Det blev en uventet dårlig start for Nordre V i den første runde. Vi var ganske vist rykket ned fra A-rækken og dermed berettiget til at spille i B-rækken, men spillersituationen gjorde, at vi valgte at stille op med et 5-mandshold i C-rækken, og reelt er vi vel også dertil.
Styrkemæssigt var vi dog mindst lige så gode som Viby, og kun et "koks" af Kim Rasmussen gjorde, at han ikke fik omsat dronning mod tårn og springer til gevinst og dermed et uafgjort resultat. Pedram fik til gengæld lidt heldigt remis mod deres ellers jævnbyrdige førstebræt.
Jeg undervurderede den rutinerede Kurt S. Andersen i et spændende parti, hvor han kom farende med sort, men som det blev påpeget, var jeg en officer bagud fra start. Det forstod jeg selvfølgelig ikke, førend det gik op for mig, at Kurt er pensioneret officer fra Hæren, og ikke lægger skjul på, at han anvender hvad han har lært derfra. Men det var hyggeligt at møde ham, og jeg forventer en revanche i returopgøret ! 
I gruppen spiller vi nemlig både ude og hjemme mod de tre modstandere. Aftenens helt og positive overraskelse var Espen, som spillede det bedste nogensinde i en holdkamp og satte sin modstander mat i overbevisende stil. Ikke mindst for hans skyld er C-rækken optimal, idet jeg forventer flere sejre fra Espens femtebræt.

 

 
     
  Nordre Web Nyt er designet og vedligeholdt af Mads Borup. Sidst opdateret 18. marts 2006