Klik for at vende tilbage til forsiden !

 

 

 

 

Nordre IV i A-række II - kampreferater


7. runde: Skanderborg I - Nordre IV 3-5 - Af Lau Bjerno

Skanderborg I Nordre IV 3-5
Henning Møller - Lau Bjerno remis
Kai Munk - Knud Erik Juhl 0-1
Michael Andersson - Steen Christensen 0-1
Erik Kjærgaard - Lars Christiansen remis
Jesper Lykke - Martin Frøkjær-Jensen 0-1
R. Rode Pedersen - Michael Bo Nielsen remis
Morten Rasmussen - Per Mikkelsen 1-0
Asger J. Andersen - Michael Gejel remis

For anden gang i denne sæson var der ingen afbud! Sjovt nok var første gang netop sidst vi var i Skanderborg! Den gang slog vi jo deres andethold 5½-2½, nu skulle vi så møde førsteholdet som med en storsejr ville have gode oprykningschancer! Det var de dog aldrig i nærheden af. Ganske vist var Knud Erik meget heldig: Nede med tre bønder i et "fredeligt" slutspil fangede han pludselig modstanderen i en matfælde! Men til gengæld burde Lars og Michael Gejel nok have vundet, så de 5-3 til os var helt i orden.
Jeg føler mig ellers bestemt ikke som nogen indpisker, men jeg må jo konstatere at de to eneste kampe vi har tabt, netop var i mit fravær! Og det var jo store hug vi fik - som Poul Erik mailede til mig efter Åbyhøj-masakren: "Du tror det næppe, men skibet gik ned uden kaptajn". Og det er jo ikke engang fordi jeg har været en megapointsluger. Jeg lavede ganske vist / 5 (70%, hvilket jeg er godt fornøjet med på 1. bræt!) Men Knud Erik blev topscorer med / 6 (75%) fulgt af Michael Bo med 4 / 7 (57%)

6. runde: Silkeborg II - Nordre IV 7-1 - Af Lau Bjerno

Silkeborg II Nordre IV 7-1
Bjarne Jensen - Steen Christensen remis
Kent Rasmussen - Michael Bo Nielsen 1-0
Johnny Rasmussen - Per Mikkelsen 1-0
Kim Kristensen - Benny Weibel remis
Poul Nørgaard - Michael Gejel 1-0
Bent Haunstrup - Pedram Javan 1-0
Benny Danielsen - Henrik Brøchner 1-0
Ole Pedersen - Nemo 1-Ø

Det er ikke altid helt nemt at være holdleder. Det vil mine kolleger på de andre hold uden tvivl give mig ret i. Før kampen meldte kun Steen og Michael Gejel sig uden tøven klar. Efter at have fået nej fra de fleste af vore sædvanlige reserver forsøgte jeg at få kampen udsat, men forgæves - Silkeborgs holdleder var hverken til at hugge eller stikke i. Vore spillere havde sikkert hver især gode grunde til at melde fra - den slags spørger jeg ikke om. Men kun to (tre, hvis jeg tæller mig selv med) gad nedlade sig til at kontakte mig i god tid, og meddele at de ikke kom. Klubben har en glimrende hjemmeside, hvor mester Mads for længst har sørget for at alle spilledatoerne står - det kunne da være rart nok, hvis folk orkede at skrive dem over i deres kalendere. Til folk uden netadgang har hovedkredsen jo endda udgivet et program, som alle holdets spillere har fået udleveret! Så det burde vel ikke være helt uoverkommeligt at holde sig orienteret om spilledagene og så lige give mig et praj i tilfælde af afbud.
Opmuntrende var det dog at Michael Bo og Per viste flot samfundssind ved at lade sig overtale, selv om de helst ville have meldt afbud! Efter sammenlagt adskillige timer ved telefonen fik jeg skrabet tre reserver sammen. Jeg må indrømme at jeg ikke ringede til alle (Jørgen Viggo er fx flyttet til Ebeltoft, hvorfra der som bekendt er et stykke vej til Silkeborg), men jeg prøvede alle realistiske muligheder. Og Benny, Henrik og Pedram skal selvfølgelig have mange tak for hjælpen, men det blev naturligvis et noget svækket hold der mødte op, så mange point blev det jo ikke til. Flot var det dog at Steen på første bræt holdt remis mod en mesterspiller.
Hvor vi jo efter jul lå til oprykning, må vi nu love for at Viby III og Skanderborg II ikke længere kan indhentes på de sidste pladser! Men vi ligger altså tredjesidst, og det vides endnu ikke, hvor mange nedrykkere der bliver!!!
Så jeg håber alle mand møder til sidste runde i Skanderborg!


5. runde: Nordre IV - Åbyhøj ½ - 7½
- Af Lars Christiansen

Nordre IV Åbyhøj ½-7½
Hans Willumsen - Steen Skov Andersen 0-1
Knud E Juhl - Per Bille Sømod 0-1
Kris Hedelykke - Martin Høj Hansen 0-1
Steen Stoeni - Lars Rasmussen 0-1
Lars Christiansen - Bo Christensen remis
Michael Bo - Lars Fast Hansen 0-1
Per Mikkelsen - Christian Munk 0-1
Michael Gejel - Erik Mouridsen 0-1

Efter flere gode resultater havde de fleste nok regnet med at Åbyhøj ville være en overkommelig opgave. Ydermere var holdet forstærket med Hans Villumsen, da Lau havde afbud. Men følelsen af at være tophold i gruppen blev gjort til skamme, og Nordre IV har igen begge på jorden. Det blev til en ordentlig øretæve på ½ - 7½. Kun Lars Christiansen fik en kneben remis i land, efter at have stået lidt under gennem hele partiet. 
Kris havde givet en offi for fire bønder, og blev tilbudt remis. Kris afslog imidlertid og tabte hurtigt. Vi må således konstatere at vi på denne dag ikke havde marginalerne på vores side, da vi undervejs i kampen bestemt stod til mere end et halv point. Dagens sidste mand (igen fristes mand til at sige) var K. E. Juul, som leverede et ganske underholdende parti, der blev afsluttet i vild tidnød. Desværre faldt udfaldet ikke til vores fordel.

4. runde: Nordre IV - SK1968  4-4 - Af Lau Bjerno

Nordre IV SK1968 4-4
Lau Bjerno - Flemming Pagh 1-0
Knud Erik Juhl - Henrik Dahl-Andersen 1-0
Steen F Christensen - Finn Steffens 0-1
Pedram H Javan - Gert Larsen 0-1
Michael Bo Nielsen - Per Rasch remis
Per Mikkelsen - Ahmed Kilic 0-1
Michael Gejel - Bendt Rudbjerg 1-0
Esben Nicolaisen - Gustav Skak Mejer remis

Så skete det omsider: Nordre IV måtte afgive et matchpoint! Og efter spil og chancer var 4-4 vist fair. Men vi var jo også handicappet af afbud, og da holdkaptajnen havde taget fejl af datoerne, og derfor først fik ringet rundt samme dag, var det jo ikke nemt.
Så vi måtte "nøjes" med Esben som stand-in for indkaldte Lars C, og Esben var - naturligvis, fristes man til at sige -færdig først. Men selv om han spillede hurtigt (61 træk på en times tid!) og var oppe mod en +1600-mand, var det Esben der spillede på gevinst i dronningslutspillet! Remis blev det dog, men jo en aldeles flot præstation!
Martin Frøkjær mødte ikke op, hvilket måske delvis er min fejl, da jeg åbenbart har vænnet spillerne lidt for godt til at jeg ringer i god tid og minder folk om kampene. Jeg vil dog fastholde, at det principielt er spillernes eget ansvar at huske at møde op eller melde afbud. Så Pedram blev sat ind efter ½ time. Han måtte dog ned i et kompliceret slutspil med skæv materialefordeling.
Bedre gik det Michael Gejel, der vandt - ikke helt retfærdigt, hvis man skal tro modstanderens højrøstede selvbebrejdelser efter kampen.
Knud Erik fortsætter åbenbart, hvor han slap før jul: Han nedspillede fuldstændigt en ellers god mand i 17 træk!
Og jeg har tilsyneladende gang i at gøre mig populær i Nordre: Jeg taber som regel i klubturneringen, men vinder til gengæld i holdskak. (En skam, at det er den forkerte turnering, der rates!) Jeg mødte for jeg ved ikke hvilken gang Flemming Pagh og vandt i en suspekt variant af siciliansk. Der var en gang, jeg altid tabte til ham. Vi kom ind i lukkede kongeindiske stillinger, som jeg åbenbart bare ikke forstod nær så godt som han. Hårdt at måtte indse, for jeg havde altid bildt mig ind, at jeg var god i sådanne stillinger. Men ifølge Tigerskak skal man jo erkende sine svagheder, og efter at jeg er gået over til en meget mere åben, aggressiv og risikabel (læs: usund!) spillestil, der slet ikke passer til mit eget åbenbart urealistiske billede af mig selv, vinder jeg næsten hver gang.
Herudover holdt kassereren remis, resten glemmer vi.

3. runde: Skanderborg II - Nordre IV  2½-5½ eller 
IV-holdet vandt desværre igen! - Af Lau Bjerno

Skanderborg II Nordre IV 2½-5½
Lars Svendsen - Lau Bjerno 0-1
Hans Buttenschøn - Knud Erik Juhl remis
Erik Hansen - Steen Farup Christensen 0-1
Lars K. Nielsen - Lars Christiansen 0-1
Leif M. Hansen - Martin Frøkjær-Jensen 1-0
Bjarne Tornbjerg - Michael Bo Nielsen 0-1
Poul Garde - Per Mikkelsen 0-1
Jesper Pallesen - Michael Gejel 1-0

Skanderborgs andethold viste sig, helt som forventet, ikke som nogen skræmmende modstander. Min modstander virkede faktisk skræmt på forhånd og kastede bønder i grams (det var nok godt, han ikke vidste hvor dårligt jeg har spillet i klubturneringen!), så jeg var hurtigt færdig og fik snart følgeskab af Steen og kassereren. Vi formåede dog kun at vriste 5½ point ud af dem, hvor Skanderborgs eget førstehold jo slog dem 7-1. Holdchauffør Knud Erik kæmpede ellers til det sidste for at vinde med springer & h-bonde + god tid mod springer & h-bonde + halvdårlig tid og fik sat resten af holdets tålmodighed grundigt på prøve. Men vinde det kunne han nu ikke. Vi overvintrer på førstepladsen sammen med Skandérborg I (men vi har flest matchpoint!) og med Åbyhøj kun ½ brætpoint efter.

2. runde: Nordre IV - Odder I  4½-3½ - Af Lau Bjerno

Nordre IV Odder I 4½-3½
Hans Willumsen - Søren Brautsch 0-1
Lau Bjerno - Karsten Pedersen 0-1
Knud Erik Juhl - Nicolai Sørensen 1-0
Steen F(ar)up Christensen - N.C.Strauss 0-1
Lars Christiansen - Andreas Sørensen remis
Michael Bo Nielsen - Ove Mikkelsen 1-0
Per Mikkelsen - Hans Cramer 1-0
Michael Gejel - Henning Teilman 1-0

Det var fribøndernes aften i Nordre!! I tårnslutspillet på bræt 1 var Hans bagud med en bonde, men begge gik på rov hos fjenden, og snart havde Hans tre fribønder mens Brautsch kun havde to. Disse var desværre kommet for langt frem til at Hans kunne bremse dem. Det lykkedes også Lau at etablere en fribonde, men da modstanderen havde 3-4 stykker og førte med en kvalitet, gik det jo galt. Knud Erik satte dagens rekord: Han og modstanderen havde 4 fribønder hver!! Hvem der stod bedst må guderne vide! Heldigvis kom Oddermanden i tidnød. Steens modstander kunne desværre klare sig med én fribonde. Lars' modstander investerede en løber i to meget centrale og langt fremskudte fribønder. Men Lars holdt dem stangen og bjærgede remis'en. Hvordan Michael & Michael vandt, nåede jeg ikke at se - hurtigt gik det i hvert fald. Per tog sig bedre tid, for stillingen var temmelig kompliceret. For kompliceret for modstanderen, åbenbart!

1. runde: Viby III - Nordre IV  1-7 - Af Lau Bjerno

Lau Bjerno - Thomas Buus 1-0
Knud Erik Juhl - Eliaz Nikulin 1-0
Kris Hedelykke - Henrik Schrøder 1-0
Steen F. Christensen - Andreas D. Sørensen 1-0
Lars Christiansen - Sune K Sørensen 0-1
Michael Bo Nielsen - Ove Kehlet 1-0
Per Mikkelsen - Cathrin Lange (h) 1-0
Michael Gejel - Mikkel T Sørensen 1-0


Sidste sæson havde vi jo to hold i A-rækken - et der rykkede op, og et der rykkede ned. Da fjerdeholdet i denne sæson er en ca. ligelig blanding af folk fra disse to hold, var det jo oplagt at stille op i A-rækken igen. Da holdet jo dermed er stærkt svækket i forhold til det hold der vandt rækken i fjor, regner vi ikke med oprykningschancer i år. Det var derfor en behagelig overraskelse at Viby III var en så overkommelig modstander!
Lars var ellers ved at tabe allerede inden partiets start: Michael Bo spurgte mig, hvilket bræt han skulle spille, og jeg sagde: 6. bræt! Hvorefter Michael satte sig ved bræt 5!! (Jeg håber ikke jeg fremover skal følge hver enkelt spiller helt hen til brættet!) Fejlen blev først opdaget syv træk henne i partiet, da Lars ankom. De spurgte mig hvad de skulle gøre, og jeg sagde at der vist ikke var så meget at stille op, Lars havde nok tabt uden kamp! Men de ville da prøve at spørge modstanderen og kamplederen, om det var i orden at de byttede plads og begyndte forfra! Og det var det!!! Kamplederen sagde at inden for de første 20 minutter var det ok! Hatten af for dét - det er ikke alle kampledere, der er så venlige! Det er nemlig en af de situationer, hvor kamplederen faktisk er suveræn! Ingen kan bagefter klandre ham, hvis han siger: Det er bare ærgerligt - spil videre!
Desværre tabte Lars så alligevel, men 7-1 er vel også godt nok!

 
     
  Nordre Web Nyt er designet og vedligeholdt af Mads Borup. Sidst opdateret 18. marts 2006