Klik for at vende tilbage til forsiden !

 

 

 

 

Nordre III i 3. division gruppe 5 - kampreferater


7. runde: Nørresundby II - Nordre III  3½ - 4½ - Af Mikkel Nørgaard

Nørresundby II Nordre III 3½-4½
Jan Nielsen - Poul Thomassen remis
Poul E N Olesen - Leif Møller 0-1
Niels Henrik Willumsen - Ulrik Thomassen 1-0
Eddie Grosbøl Poulsen - Lars Noe 1-0
Henrik Kaysfeld - Henning Andersen 0-1
Børge Pedersen - Kim Hardlei 0-1
Lars Fredberg Jensen - Mikkel Nørgaard 0-1
Ole Nielsen - Mikkel Hansen 1-0

Vi sluttede sæsonen af med en fortjent men ubrugelig sejr! 
Kravet for måske at blive i rækken var urealistiske 7 - 1, hvilket vi nok aldrig var i nærheden af. Især fordi den tumpede holdleder havde placeret Ulrik Thomassen på 3. i stedet for 8. bræt. "Heldigvis" tabte Ulrik alligevel, men havde det kostet overlevelsen i rækken havde jeg fundet mig et reb og et pæretræ!
Leif og Henning vandt begge instruktive partier mod på papiret overlegne modstandere, mens Kim og holdlederens gevinster var mere voldelige end de var stilrene. Thomassen sluttede "stakittet" af ved at score sin femte remis af ligeså mange mulige på førstebræt, hvilket ventes at indbringe Poul et ur! Leif Møller scorede ligeledes flotte 50 % på brættet under - og begge kan begræde, at divisionsturneringen (endnu) ikke rates! Topscorer blev (sædvanen tro, vistnok) Kim Hardlei med 4/7, mens resten af os scorede under 50 %.
SÅ 23 brætpoint og 7 matchpoint var altså kun nok til 7. pladsen. Vi slog ellers Viby (der rykkede op) og spillede uafgjort med Randers, som endte på tredjepladsen. Der er dog plads til optimisme frem mod næste års deltagelse i Mesterrækken, navnlig i lyset af holdets meget flotte mødeprocent: Blot et enkelt afbud blev det til over hele sæsonen. Så er det altså let at være holdleder. Man skal bare checke, at holdet stiller op i rigtig rækkefølge, hmmm.

6. runde: Randers - Nordre III  4-4 - Af Mads Borup

Randers Nordre III 4-4
Finn Thorsen - Poul Thomassen remis
Arne Christiansen - Leif Møller remis
Hans Tanggaard - Mads Borup remis
Svend Aage Madsen - Lars Noe remis
Oluf Øe - Henning Andersen 1-0
Steen Juul Mortensen - Kim Hardlei remis
Henrik Byrge - Mikkel Nørgaard 0-1
Søren Rasmussen - Mikkel Hansen remis

Skal man grine eller græde? 
Rander tog imod et bundhold og i krogene diskuterede randrusianerne, hvor mange point der skulle til for at bringe holdet i en gunstig position til oprykning, inden sidste runde. Vi spøgte efter to 7-1 nederlag med at gå efter remis med de hvide, så vi kunne få 2 points med hjem. 
Efter 1 times spil konstaterede Leif, at vi endnu ikke stod til tab på noget bræt og efter 2½ time stod det 1-1 efter to bløde remis'er. Henning tabte lidt pludseligt, men Mikkel og Mikkel stod rigtig godt, og nu diskuterede de i krogene,  hvor mange point der skulle til for ikke at være ude af oprykningskampen inden sidste runde.
Poul stod dårligere og dårligere, men et horn i tidnøden sikrede remis'en. Leif var nede med to bønder, men stillingen var helt død. Mikkel H og jeg gik tiden ud. Mikkel spillede længe på gevinst og da han med få sekunder tilbage tilbød remis, tog modstanderen heldigvis  imod. Jeg havde spillet forkert omkring træk 40, hvor jeg vist havde en nem remis og havnede i et meget tabt springerslutspil. Eneste fusk jeg kunne finde hoppede min modstander lige i, og han måtte efter 6 timer og 59 minutters spil give remis.
Vi valgte at grine. Dels havde vi været lidt heldige og dels har vi hele sæsonen igennem vidst, at vi var klare nedrykningskandidater. Vi har klaret os godt i nogle kampe og rigtig rigtig skidt i andre og har alle en fornemmelse af, at vi er bedre en tabellen antyder.

5. runde: Nordre III - Aalborg II 1-7 - Af Mikkel Nørgaard

Nordre III Aalborg II 1-7
Poul Thomassen - Bjarne Sønderstrup remis
Leif Møller - John Nyholm Nielsen 0-1
Mads Borup - Jørn Bach Hansen 0-1
Lars Noe - René Rasmussen 0-1
Henning Andersen - Jesper Momme 0-1
Kim Hardlei - Jan Stage 0-1
Mikkel Nørgaard - Thomas Heine Bech 0-1
Mikkel Hansen - Torben Guldberg remis

Vi stod inden kampen mod Ålborg 2 på afgrundens rand, og med endnu en kollektiv off-day nåede vi et skridt videre. Flere mere eller mindre hæderlige stillinger blev syltet op mod første tidnød, men vi må erkende, at vi mødte et klart bedre hold.
Poul Thomassen spillede for tredje gang remis med sort - og er nu holdets eneste ubesejrede spiller. Mikkel Hansen stod for den anden remis, lidt ærgerligt efter at have haft gevinststilling i næsten 7 timer.
Spændingen begrænser sig nu for vores vedkommende til, om nedrykningen er en realitet allerede efter 6. runde! Vi møder oprykningskandidaterne fra Randers, mens Nørresundby 2 kan befæste sig på den (måske) frelsende 6.
plads mod bundproppen Vejgaard. 
Skal man forsøge at pege på noget positivt ved vores indsats i denne sæson, må det være, at holdet ikke har haft et eneste afbud endnu! Det lover da i det mindste godt for mulighederne i næste års mesterrække...omend vi næppe skal regne med at rykke op i det gode selskab igen.

4. runde: Nordre III - Vejgård  6-2 - Af Mikkel Nørgaard

Nordre III Vejgård I 6-2
Mads Borup - Erik Højfeldt remis
Lars Noe - Calus Rønø Pedersen 1-0
Henning Andersen - Bo Gerner Nielsen remis
Kim Hardlei - Jacob Fog 1-0
Mikkel Nørgaard - Niels Peder Rüdinger remis
Mikkel Hansen - Torben Winkler remis
Knud Erik Juhl Kasper A Rasmussen 1-0
Lars Christiansen Jesper Lund Pedersen 1-0

Jeg efterlyste i januarnummeret af Nordre Nyt mirakler, hvis vi på 3. holdet skulle klare skærene mhp. forbliven i 3. division.
Det første mirakel kom i 4. runde, hvor vi trods Bechers lovmæssige indhug på stammen af mesterspillere gjorde kort proces med Limfjordsbønderne!
Vejgård lignede på forhånd en jævnbyrdig modstander iflg. rating. Men klasse fornægter sig ikke....Hardlei og Lars vandt begge stilrent, mens Mikkel, Mikkel og Henning tog remis uden på noget tidspúnkt at være i farezonen.
Vore to reserver, Juhl og Lars gjorde præcist hvad de var med for: Lars mødte en reserve med knapt 1300 i rating. Ergo stod forsigtigt og sikkert spil på dagsordenen. Det oplæg fulgte Lars sikkert, idet han afstod fra en lettere uklar offi-gevinst i åbningen, tog en bonde og siden hele pointen fra en klart dårligere modstander.
Juhl vandt også. Dog i noget ex.-kasseren efterfølgende karakteriserede som "nok lidt tvivlsomt"
Afslutningsvis måtte Mads vente på at Vejgårds højtratede førstebræt indså den historiske nødvendighed! Mads` spil i partiet afslører i øvrigt, at det er fjollet når vi ikke kan tilbyde folk med "næsten-mesterstyrke" fornuftig modstand i klubturneringen.

3. runde: Aars - Nordre III  6-2 - Af Mads Borup

Aars Nordre III 6-2
Lars August Meyer - Knud Herskind remis
Sten Grabow - Mads Borup 1-0
Hans Kelstrup - Lars Noe remis
Bent Christensen - Henning Andersen remis
Allan N Christensen - Kim Hardlei remis
Benny Grønhøj - Mikkel Nørgaard 1-0
Erik Laursen - Mikkel Hansen 1-0
Kurt Jacobsen - Knud Erik Juhl 1-0

"Kan vi ikke gøre det lidt bedre?"
Aars er vel på papiret det stærkeste hold i divisionen skarpt forfulgt af Randers. Der er andre (for) gode hold i rækken, men de har alle sat mange points til. Vores indstilling var da også, at vi måtte tage de klø, der var udsigt til og forsøge at liste nogle taktiske remistilbud ind. Vi måtte aflevere vores 1. og 2. bræt til 2. holdet, hvilket ud over at svække holdet også medførte at vi alle spillede det 3. parti i træk med samme farve. Vi har noteret hvem der meldte afbud til 2. holdet i vores sorte bog. Lad det ikke ske igen !
Og så kunne vi have vundet kampen. Herskind stod godt hele vejen og fik en flot og fortjent remis. Borup spillede dristigt og opnåede klar gevinststilling, men overså den afgørende kombination, og "Krokofanten" vandt til sidst. Lars fulgte oplægget perfekt. Modstanderen afslog dog hurtigt remistilbuddet, for selv at tilbyde kort efter. Hennings modstander afviklede hurtigt til et fordelagtigt slutspil og Henning sad tilbage med Jyllands næstdårligste løber! Han fik dog kløgtigt byttet de andre officerer og stillingen holdt, faktisk kunne vi på et tidspunkt håbe at modstanderen ville overspille, men selvfølgelig ikke. Hardlei stod godt, men fandt ikke noget konkret og tog fornuftigt en remis. På det tidspunkt stod det 2-2. Mikkel N er et kapitel for sig. Han er måske holdets teoristærkeste og skarpeste spiller, men sidder gang på gang tilbage som sidste mand. Desværre taber han også hver gang, så det er ikke særlig "svedigt" at sidde time efter time og vente på ham ;-) Han havde stået godt, måske til gevinst. Det var en ren overseelse, at han tabte den afgørende bonde. Mikkel H stod til gevinst, men snød sig selv og havnede i et remisslutspil, som han opgav! Han troede, at modstanderen brød ind og så ikke forsvaret. Knud Erik stod som .... efter få træk, og modstanderen vidste jo ikke at Juhl er mest giftig når han er presset, så det var ren ekspedition.
3½-4½ havde ingen kunnet indvende noget imod.

2. runde: Nordre III - Viborg I 1-7 - Af Mads Borup

Nordre III Viborg I 1-7
Poul Thomassen - Olav D Larsen remis
Leif Møller - Anders B Nielsen 0-1
Mads Borup - Morten Fabrin 0-1
Lars Noe - Peter Graves remis
Henning Andersen - Thomas H Pedersen 0-1
Kim Hardlei - Thomas K Andersen 0-1
Mikkel Nørgaard - Tom Porsgaard 0-1
Mikkel Hansen - Poul Søndergaard 0-1

Vi spillede dårligt, så simpelt kan det siges. Poul holdt dog flot remis på bræt 1 mod Olav med 2308 i rating, og Lars fik tilbudt remis i tide.
Vi vidste at Viborg var bedre end os, men alligevel et af de hold vi skule score pænt imod, hvis vi ikke vil rykke ned. Det vil vi ikke, så derfor var oplægget at holde remis i toppen og vinde i bunden. 
Leif tilbød remis, da modstanderen havde ofret en officer for 2 bønder, og tilsyneladende kun havde evigskak. Modstanderen havde dog set mest og få træk senere gav Leif op! Mads mistede en bonde, og blev derefter skubbet ud over egen baglinie! Henning gik frisk til sagen, men endte med det elendigste slutspil jeg har set i årevis. En bonde for lidt og Jyllands dårligste løber! Kim ofrede helt vildt og tabte hurtigt. Han fortalte bagefter, at det ikke var et offer, men en overseelse! Mikkel N fik vist en god Drage, men pludselig måtte han bytte de hele og sad tilbage med et springeslutspil hvor modstanderen havde 2 bønder mod en på dronningefløjen. Mikkel kunne kun vente, og vente og vente,  og måske var der en remis undervejs, måske! Mikkel H påtog sig den kendte dobbeltbonde i Nimzoindisk, som man kompenserer for med aktivt spil, men det var modstanderen der spillede mest aktivt!

1. runde: Nordre III - Viby I 4½-3½ - Af Mads Borup

Poul Thomassen - Jesper Skjoldborg ½-½
Leif Møller - Jakob Kjær Jensen 1-0
Mads Borup - Lars G. Hougaard 0-1
Lars Noe - Kristian Kjær Jensen 0-1
Henning Andersen - Henning Matzen 1-0
Kim Hardlei - Steen Nørgaard Andersen 1-0
Mikkel Nørgaard - Morten Kjær Poulsen 0-1
Mikkel Hansen - Brian Cetnic Nielsen1-0 

Vi betragtede ikke os selv som favoritter til denne kamp, faktisk er vi regulære dumpekandidater, men da Nordre IV havde slået Viby III 7-1 skulle vi bare have 1½ points for at slå Viby sammenlagt! Vibys indstilling var, at vi skulle have nogle bank, og det skulle Vejgård også i runde 2 og så behøvede de ikke kigge nedad mere.
Indrømmet, vi var heldige. Bortset fra at Poul missede en gevinststilling i bare iver, var det vores modstandere, der smed sikre points væk. Leif tilbød tidligt remis. Modstanderen afslog med et elendigt træk, som kostede en officer. Mads, Lars og Mikkel N. tabte uden synlig modstand, og det så Henning også ud til at gøre. Det lignede et simpelt dronningetab, men af uransaglige grunde fik Henning lov at spille med til tidnøden, og her gik hans modstander nærmest i opløsning. Kim var nede med en bonde, som han vandt tilbage i tidnøden. Stillingen var stadig ikke god, men modstanderen satte det hele til i tidnøden. Mikkel H. kæmpede heroisk for gevinst. Han stod klart mest aktivt, men fandt ingen gevinst, da modstanderen pakkede sig. Derfor tilbød han remis. Modstanderen måtte ikke tage imod for holdkaptajnen, og få træk senere kunne Mikkel afgøre, med et flot og effektivt gennembrud. 
Det var en dejlig start, og hvis vi har to trofaste venner i tidnød og remistilbud, så er der håb forude. Vi kæmper!

 
     
  Nordre Web Nyt er designet og vedligeholdt af Mads Borup. Sidst opdateret 18. marts 2006