Klik for at vende tilbage til forsiden !

 

 

 

 

Nordre V i A-række II - kampreferater


Runde 7: Århus III - Nordre V 5½ - 2½ Af Thor Hansen

Det lykkedes ikke at få blot den ene sejr, vi havde håbet på. Det positive var, at Per Mikkelsen trods en meniskskade var tilbage i vanlig form, og udspillede sin modstander på 2. bræt. Per var endda sort og tromlede til sidst igennem med to (!) kvaliteters overvægt. Hans Kristoffersen spillede sin anden holdkamp og kom på tavlen med et halvt point mod Kurt Ålbæk, tillykke med det. Og Pedram fik endelig fuldt udbytte over Evald på 8. bræt. Men allerede inden kampen var vi klare nedrykkere, så det gjorde  mindre, vi øvrige tabte. Det var dog efter spændende partier; Michael Bo var overbevist om han ville vinde i et ellers godt parti med mange brikker på brættet, Hyldgaard kom ned på jorden da han satte dronningen til, og jeg selv kørte på med aggressivt 4-bondeangreb og stod tidligt godt efter dronningeafbytning, men Kim Christensen fik til slut overtaget i et ellers spændende parti. På 1. bræt havde Lars længe remischancer i et kompliceret slutspil, hvor begge havde springer og usammenhængende bønder. Martin Nielsen nåede ikke frem, så vi startede på ny med at være bagud.

Århus III Nordre V 5½-2½
  - Lars Christiansen 1-0
  - Per Mikkelsen 0-1
  - Martin Nielsen 1-0 u.k.
  - Michael Bo 1-0
  - Thor Hansen 1-0
  - Mogens Hyldgaard 1-0
  Pedram Javan 0-1
  Hans Kristoffersen remis

 

Runde 6: Viby II - Nordre V 7 - 1 Af Thor Hansen

Vi måtte konstatere ikke blot et nyt nederlag men et større end forventet. Det var ellers et hyggeligt besøg på Børges hjemmebane i Viby, og vi fik den gas vi skulle ha'. Han var heldigvis i fin form efter et par dagens sygdom, som havde tvunget ham til afbud - desværre for os, for ellers havde vi fået et point mere. Det blev svært, for vi var bagud med 0-2 inden start, da Pedram og Martin ikke dukkede op. Det var umuligt at rekvirere reserver til Viby en tirsdag aften med mindre end en times varsel, og er en del af forklaringen. 
Vi var ellers godt sat op, idet Vibys 6. bræt formasteligt stillede op i Man. United - trøje. Det var både jeg, Svend Svendsen og Hans Kristoffersen helt enige om var udtryk for dårlig smag. 
De positive elementer var til at overskue: Remis til Hyldgaard og Thor, og godt spil af Lars, som i lange perioder stod bedst mod Enevoldsen, ligesom Hans fik en pæn debut på 8. bræt. Men stor kredit til Samuelsen, som i en alder af over 70 år satte Per Mikkelsen til vægs.

Viby II Nordre V 7-1
Enevoldsen - Lars Christiansen 1-0
Samuelsen - Per Mikkelsen 1-0
Laursen - Martin Nielsen 1-0 u.k.
Ebbesen - Michael Bo 1-0
Elias N. - Thor Hansen remis
Ryan Giggs - Mogens Hyldgaard remis
Werk Pedram Javan 1-0 u.k.
Andersen Hans Kristoffersen 1-0Runde 5:  SK1968 VI - Nordre V  5 - 3
Af Thor Hansen

Medens snestormen hærgede og Østjyllands Radio gennem 12 timer af al magt havde søgt at aflyse alle arrangementer i by og på land, kunne både Nordre V og SK 68 VI stille fuldt hold og afvikle 5. runde i A-rækken. Vi var mærket af
vejret, idet 1. bræt Lars Christiansen var strandet i Ålborg, men Espen var igen frisk til at stille op, og faktisk var vi 10 spilleberettigede klar, da kampen skulle begynde. Jonas var mødt frem for at hjælpe, da fodboldtræningen i Skovbakken var aflyst, og Ole Petersen var der som adjudant for Espen. Selv om Espen holdt i to timer var det selvfølgelig en svækkelse, ikke mindst da SK 68 havde forstærket sig med reserver på bræt 1 og 2. Men der var positive momenter. Asser fik sin første sejr i holdkamp og Hyldgaard fik et fint comeback - nu har han igen fået blod på tanden. Per Mikkelsen og jeg selv holdt remis, men Per stod længe til gevinst. Remis'en var dog dygtigt ført i land til sidst med konge og to bønder mod konge og dronning. Martin og Michael Bo stillede rigtigt op denne gang, og fjumrede begge i gevinstlignende stillinger - Martin røg i en gaffel og mistede et tårn, medens Michael var så sikker, at han gik ned i baren og hentede en øl. Og Pedram, tja, endnu en gang fik han ikke omsat sine store skakevner til points mod en erfaren modstander.

SK1968 VI Nordre V 5-3
Per Hais - Per Mikkelsen remis
Ahmet Milic - Martin Nielsen 1-0
Henrik Andersen - Michael Bo 1-0
Torben Snejbjerg - Thor Hansen remis
P. Grønborg - Mogen Hyldgaard 0-1
Gert Hansen - Pedram Javan 1-0
Chr. Jensen Asser Munch 0-1
Nentvig Espen Nicolaisen 1-0Runde 4: Nordre V - Silkeborg II 3½ - 4½ (foreløbigt !)
Af Thor Hansen

En holdleder har ifølge skaklovene visse beføjelser. Således må han i holdkamp f.eks. gøre opmærksom på tidsoverskridelse, ligesom han har ret til at gøre en holdkammerat opmærksom på, at han har glemt at standse sit ur efter et udført træk. Han skal træffe de nødvendige afgørelser i de situationer, der måtte opstå. Til gengæld har han selvfølgelig også pligter, og skal sørge for at holdet stiller op til aftalt tid og på rette sted, og i det hele taget sørge for, at det fungerer på holdet, enten der er tale om hjemme- eller udekamp. Men hans fornemste opgave er at sørge for, at holdet stiller op i rigtig indbyrdes rækkefølge (også modstanderne !) i henhold til styrkelisten. Med beskæmmelse må holdlederen for Nordre V erkende, at han i denne fjerde rundes match mod Silkeborg II havde byttet om på 3. og 4. bræt, således at Martin Nielsen blev placeret på 4. bræt og Michael Bo Nielsen på 3. bræt, selv om det skulle have været omvendt. Miséren er ikke mindre af, at det er holdlederen 10. sæson i spidsen for femteholdet og at han tillige er bestyrelsesansvarlig for holdturneringen. Ak ja. Og så lige netop i denne kamp, hvor vi spillede sæsonens bedste mod en stærk modstander, der var gennemsnitligt 2XX ratingpoints bedre end os, og hvor netop Michael fik remis og Martin vandt ! Det koster i det officielle resultat en fratagelse af et point, som vi ellers godt kunne have brugt i bunden af rækken. Vi fokuserer dog på de 3 ½ vundne points i de spillede partier. Lars vandt imponerende på 1. bræt, men var i grusom tidnød, over en 2000 mand, Per Mikkelsen stred længe mod en anden mesterspiller, men måtte give sig til sidst. Martin afslog et remistilbud men vandt lidt heldigt, da modstanderen fjumrede med en officer til sidst. Pedram stod til gevinst hele tiden, men havde nær sat det halve point til i modstanderes tidnød, medens Asser Munch tabte et spændende og lige spil. På 8. bræt mødte Jonas ikke, og det gav debut i A-rækken til Espen Nicolaisen, som modigt stillede op og gav sin modstander kamp langt hen i partiet. Jeg var selv i problemer det meste af partiet, og ventede blot på at give op, så snart de to kampe der resterede på bræt 1 og 2 var slut (en holdleder skal jo også vente til alle er færdige); men netop som det skete fik jeg remischancer på grund af to dubiøse træk fra min modstander og stod med konge og løber mod konge og fire
(!) bønder. Så gik der forgæves en øls tid med det - og først da gjorde Silkeborgs kaptajn os opmærksom på, at vi havde stillet forkert op.

Nordre V Silkeborg II 3½-4½
Lars Christiansen - Sten Nielsen 1-0
Per Mikkelsen - Peter Poulsen 0-1
Michael Bo Nielsen - Lars Bøgedal remis eller hva'
Martin Nielsen - Kim Christensen 1-0 eller hva'
Thor Hansen - Peter Quist 0-1
Pedram Javan - Ulrik Monse 1-0
Asser Munch - Bert Hannstrup 0-1
Espen Nicolaisen - Benny Danielsen 0-1Runde 3 Brabrand I - Nordre V 5 - 3
Af Thor Hansen

Det blev til et nyt nederlag, da vi på Fandens fødselsdag havde en iøvrigt som sædvanlig hyggelig tur til Brabrand, men vi tabte (fortjent) med 3-5. De tre points til os var måske mere end forventet, idet Brabrand er tophold og blandt oprykningskandidater.
Et sent afbud fra Martin Nielsen, som stadig er rystet over Arsenal's november-form, gjorde, at jeg indkaldte Willumsen som  reserve. Godt for det, han tog sig af Heine Christensen på 1. bræt. Lars Christiansen havde åbenbart også godt af at komme ned på 2. bræt og væk fra en 2050-spiller, idet Lars nemt vandt. Han havde endda først fået besked om ændringen ½ time
før kampen. Det tredie point tog jeg mig selv af på 5. bræt i et drabeligt parti med afbytning af bønder i centrum og meget aktive officerer. De øvrige tabte; Per og Michael i tætte partier, medens Pedram var overmatchet mod deres erfarne holdkaptajn. Asser og Jonas var langt fra points, men Jonas skal vænne sig til ikke at opgive for tidligt i holdkampe. Til gengæld venter jeg, at Asser snart vinder sit første holdparti. 
Selv om vi nok rykker ned, går vi efter mindst een sejr efter nytår!

Brabrand I Nordre V 5-3
Heine Christensen - Hans Willumsen 0-1
Søren Christensen - Lars Christiansen 0-1
Birger Nielsen - Per Mikkelsen 1-0
John Hansen - Michael Bo Nielsen 1-0
Mads Fløe Holm - Thor Hansen 0-1
Allan Sørensen - Pedram Javan 1-0
Alexander Jensen - Asser Munch 1-0
Michael Madsen - Jonas Callesen 1-0

 

Runde 2: Nordre V - Skanderborg II af Lars Christiansen

Femte holdet tog imod Skanderborgs andethold. Bræt for bræt var gæsterne fra Skanderborg klare rating-favoritter, hvilket også tydeligt fremgår af resultatet. Nordre 5 tabte 1½-6½! Eneste sejr tog Per Mikkelsen sig af, efter MEGET aggressivt spil i et parti hvor modstanderen aldrig fik et ben til jorden. Michael Bo holdt en remis, og resten måtte ned med nakken. Undervejs stod både Martin og Jonas dog til gevinst, men kunne altså ikke holde føringen hjem. Men alt i alt en kamp hvor vi ud over at være "underdogs", heller ikke havde marginalerne på vores side. 
Her følger enkeltresultaterne:

Nordre V Skanderborg II 1½-6½
Lars Christiansen - Leif Larsen 0-1
Per Mikkelsen - Jesper Pedersen 1-0
Martin Nielsen - Robert R. Pedersen 0-1
Michael Bo - Lars Svendsen remis
Henrik Brøchner - Bjarne Tornbjerg 0-1
Pedram Javan - Hans Buttenschøn 0-1
Asser Munch - Bjarne Rasmussen 0-1
Jonas Callesen - Jens Chr. Vigen 0-1

 

Runde 1: Nordre V - Åbyhøj I af Thor Hansen

På en aften med efterårets første storm debuterede Nordre V i A-rækken, og som ventet kom vi også ud for et mindre stormvejr mod favoritterne fra Åbyhøj, som i gennemsnit havde nogle hundrede ratingpoints mere end os på alle brætter. Alligevel klarede vi os hæderligt trods et nederlag på 2-6.
Vi havde to debutanter på holdet, Asser og Jonas, men de spillede fornuftigt og faldt absolut ikke igennem. For to måneder siden havde de ikke prøvet at spille med ur og notering! 
På 1. bræt klarede Lars remis mod Steen Andersen, medens Per på 2. bræt vandt en flot sejr. Overraskende var det i det hele taget de tre øverste, der sørgede for de to point, idet Martin fik en relativ hurtig remis. Det kunne endda være gået bedre, idet Michael Bo tabte på tid i et ellers vundet slutspil, hvor modstanderen havde 30 sekunder tilbage. Og Thor tabte vel fortjent, men overså et ellers indlysende træk, der kunne have givet remis. Men vi er ved godt mod og kæmper videre, selv om vi er favoritter til at ende sidst. Alt at vinde !

Lars Christiansen - Steen Andersen remis
Per Mikkelsen - Per Sømod 1-0
Martin Nielsen - Martin Høj Hansen remis
Michael Bo - Lars Rasmussen 0-1
Thor Hansen - Lars Riis Pedersen 0-1
Pedram Javan - Bo Christensen 0-1
Asser Munch - Lars Fast Hansen 0-1
Jonas Callesen - Christian Munch 0-1

 

 


 
     
  Nordre Web Nyt er designet og vedligeholdt af Mads Borup. Sidst opdateret 18. marts 2006