Klik for at vende tilbage til forsiden !

 

 

 

 

Nordre I i 1. division - kampreferater


Omkampen: Århus I - Office/2, Nordre af Poul Erik Nielsen

Office/2, Nordre vandt omkampen!
Nordres førstehold har sikret sig en ny sæson i 1. division ved at vinde omkampen om 6-7. pladsen! Det blev til en på papiret kneben sejr på 4½-3½, hvilket virker endnu smallere ved, at Århus ville have vundet ved 4-4, da Århus vandt på 1. brættet!
Men virkeligheden var en ganske anden. Nordre kom rigtig godt fra start, og allerede efter et par timer tegnede det til en solid sejr. Mads Boe fik lynhurtigt en kanonstilling på 2. bræt med sort mod IM Karsten Rasmussen, og det varede da heller ikke længe, inden sejren var i hus og grundlaget for sejren var skabt!
Generelt kom sortspillerne godt fra land - dog med to undtagelser, som igen pegede på klar Nordresejr: Nicolai V Pedersen kunne sit kram mod en (dum-) dristig IM Erik Pedersen, og han fik klar fordel og vandt en bonde. Den anden var Jan Christensen, der på vanlig vis gik direkte efter kongen, og det blev til et meget farligt angreb!
På førstebræt kom Jens Kjeldsen pludselig i alvorlige problemer, problemer som han aldrig overvandt, og selv om han stred bravt, var det forgæves - hermed var kravet altså en sejr, idet 4-4 ville betyde afgørelse til Århus' fordel ved at de havde vundet øverst.
På 8. bræt Jens Abildlund spillede en sikker remis med sort, og Jan hjemførte sin streg i tidnøden, så status var 2½-1½ plus fire gunstige stillinger til Nicolai, undertegnede, Nina Høiberg og Morten Johansen på bræt 3-6, kun uheld, nerver eller lignende ville kunne få det til at skifte til Århus' fordel. 
Nicolai's teknik var i orden, og han kørte sikkert pinden hjem, hvilket viste sig at være en god ting, idet det rent faktisk svipsede for Nina, der langsomt kørte en god stilling i sænk og tabte. Inden da havde jeg taget remis, og dermed var presset lagt over på Morten, der skulle have remis. Det var nu ikke et problem i et tårnslutspil med 2 bønder til hver, og det lykkedes ham at vikle at til konge mod konge - og den befriende sejr var i hus!

Office/2, Nordre skal i ny nedrykningsomkamp!
Brønshøj - Office/2, Nordre 4-4 og
Office/2, Nordre - Helsinge 3½-4½
af Poul Erik Nielsen

Der var en del bekymring inden den afsluttende dobbeltrunde omkring førsteholdets muligheder for at overleve: Forspringet på ½ point til Århus var ikke meget taget i betragtning, at vi skulle møde de to tophold, mens Århus ud over SK 34 havde de klare nedrykningskandidater Lyngby-Virum.
Lørdagskampene øgede ikke just vore muligheder, vi spillede 4-4 mod Brønshøj, mens Århus vandt 6-2 over bundproppen. Hermed skulle vi i sidste runde altså hente 1½ points på Århus, vi har oppe imod DM-kandidaterne fra Helsinge, mens Århus skulle møde SK 34. Heldigvis er 34'erne sportsfolk, og selv om de ved at afslå Århus' 4-4 tilbud selv risikerede livet, en dejlig indstilling! 
Ikke for gode odds, men der gik ikke meget mere end en time, før Århus' fire sidste brætter alle stod ret håbløse, og det gav os naturligvis masser af mod! Vi tog et par remiser, men for at holde gryden i kog, valgte vi at presse Nina til at spille på gevinst mod IM Simon Bekker! Det gik desværre galt, men ellers kørte det meget godt, på nær hos Abildlund, der var helt væk! 
Et vendepunkt var, at Lars Bo snød Århus' Jakob Aagaard i en tabt stilling, for herefter stod det klart, at Århus ikke ville få ret mange points, og at 4 eller måske endda 3½ kunne være nok for os!
Efter 4½ times spil var situationen, at vi havde to partier tilbage: Abildlund stod til tab og Mads Boe til gevinst. Samtidig sad Århus med tre tabte stillinger, men holdt disse resultater, ville vi komme til at mangle en halv. Abildlund tog nu en opfindsom sidste chance, og det gav bonus: Modstanderen gik lige i en evig skak - utroligt, der var ikke tidnød på!
Så skulle de sidste fire resultater 'bare' blive rigtige, og det gjorde de heldigvis, dog efter yderligere et par timers spil (så det lykkedes en træt Mads at tage hele stikket hjem imod Schandorff!) - omkampen var hjemme!! Slutresultatet mod de nye danmarksmestre Helsinge blev tilfredsstillende 3½-4½.

Kyndelmisse .....! 
Office/2, Nordre - SK 1968 1½-6½
af Poul Erik Nielsen


5. runde blev en katastrofe for Office/2, Nordre! Holdet var igen svækket, da Mads var på vinterferie, og Nicolai plejede særinteresser i det tyske ......
Men at det skulle gå så galt som 1½-6½ imod SK 1968, havde vist ingen forventet. Det blev ikke til nogen gevinster; Christian Kyndel var meget tæt på, men missede i slutspillet efter at have stået til gevinst i ca. 80 træk! Der var også remis til reserverne Store Karl og Abildlund på bræt 6 og 7.
Men 0-5 på de øverste brætter! Og vi var stort set ikke i nærheden af noget, alle fem blev stille og roligt skubbet ud over kanten ... Kun formanden havde remischancer, men slutstillingen var bestemt ikke rar:


Dronningen må gå, hvorefter der er mat med Sf2+ og Sf5#!
Nu er situationen meget kritisk for holdet, der mangler såvel nr. 1 og 2 i tabellen, mens de nærmeste konkurrenter Århus mangler bundproppen Lyngby-Virum.

Runde 4: Skolerne - Office/2, Nordre: 3½ - 4½ af Poul Erik Nielsen

Flot sejr over Skolerne!
Office/2 Nordre har ophørt samarbejdet med Jan Pedersen, og da holdet var yderligere svækket med afbud fra Nicolai V Pedersen - der plejede sin IM-normchance i Tyskland - var der ikke de store forventninger til matchen mod Skolerne.
Men det blev toppens dag! Jens Kjeldsen havde Jan Sørensen i problemer, men måtte affinde sig med remis i slutspillet. På de næste tre brætter blev det til flotte sejre: Mads Boe fejede Thomas Ochsner af banen, formanden spillede provokerende og blev på det nærmeste overfaldet, men kongen klarede sig fint i centrum og sejren var en realitet. Endelig vandt Morten Johansen, der kendte den komplicerede åbning bedst og vandt sikkert slutspillet! Jan Christensen havde initiativ, men måtte tage til takke med en remis: 4-1 på de fem øverste! 
I bunden kom Skolernes større bredde dem imidlertid til gode, og de to Nordre-reserver Karl Pedersen og Jens Abildlund blev lige så stille skubbet ud af banen. Matchen blev afgjort på 8-brættet, hvor Christian Kyndel tabte en officer, men han kæmpede ufortrødent videre, og i den 7. time måtte Skolernes mand opgive gevinstforsøgene, så sejren kom i hus - rigtig godt kæmpet af Christian!

Skolerne - Office/1, Nordre 3½-4½
Jan Sørensen - Jens Kjeldsen remis
Thomas Ochsner - Mads Boe 0-1
Finn Pedersen - Poul Erik Nielsen 0-1
Davor Palo - Morten Johansen 0-1
Poul Rewitz - Jan Christensen remis
Bo Jacobsen - Karl Pedersen 1-0
Casper Rasmussen - Jens Abildlund 1-0
Martin Bækgaard - Christian Kyndel remis

 

Runde 3: SK 1934 - Office/2, Nordre: 5 - 3 af Poul Erik Nielsen

Nordre midlertidig i front sammen med Skolerne efter 3-5 mod mestrene! De gamle kæmper hentet frem!

Mads Boe og Nicolai V Pedersen havde i lyset af usikkerheden omkring SK 1934's videre deltagelse tirsdagen før besluttet sig for at spille for deres tyske hold i 3. Bundesliga. Da endvidere Jan Pedersen var indisponibel, blev de gamle heste trukket frem af stalden: Nina, Karl P og Jens Abildlund!

Vi var en del nervøs for kampen, men Kjeldsen viste vejen ved hurtigt at bringe Lars Bo i problemer, som det dog lykkedes ham at redde sig ud af til en hurtig remis. Herefter kom remis til Morten og tab til Karl P, inden Jan C's blev afgjort op til tidnøden: Jan var blevet overlistet, men fandt i vanlig stil rusk; men desværre fejlede vores skarpe taktiker denne gang, han så ikke redningen, da den pludselig var der .... 

Abildlund spillede sikkert og vandt let slutspillet, mens Nina og Poul Erik kæmpede heroisk mod overmagten, til sidst måtte de begge ned, men til gengæld slog Christian Kyndel igen til, denne gang ud i 7. time, stor flot tålmodighed! 

Med afbud fra bræt 2-4 kan vi ikke være utilfredse med resultatet, selv om føringen nok kun er til låns, indtil de udsatte kampe er afviklet!

Lars Bo Hansen

-

Jens Kjeldsen

remis

Erling Mortensen

-

Poul Erik Nielsen

1-0

Mikkel Antonsen

-

Nina Høiberg

1-0

Peter Jürgens

-

Morten Johansen

remis

Semir Nikontovic

-

Jan Christensen

1-0

Jens Hartung Nielsen

-

Karl Pedersen

1-0

Henning Nielsen

-

Jens Abildlund

0-1

Casper Kristensen

-

Christian Kyndel

0-1

Runde 3: Brønshøj - Skolerne: 4½ - 3½

Tigar Hillarp-Person

-

Jan Sørensen

1-0

Carsten Høj

-

Thomas Ochsner

remis

Bjørn Brink-Clausen

-

Finn Pedersen

remis

Nikolaj Palm

-

Davor Palo

0-1

Nikolai Skousen

-

Poul Rewitz

1-0

Steen Petersen

-

Bo Jacobsen

remis

Kaare Vissing Andersen

-

Casper Rasmussen

remis

Klaus Jørgensen

-

Martin Bækgaard

remis

Runde 3: Lyngby-Virum - SK 1968: 3½ - 4½

Thorbjør Rosenlund

-

Allan Holst

remis

Esben Hove

-

Magnus Lindfeldt

1-0

Finn Vester

-

Jackie Andersen

0-1

Niels N. Laursen

-

Lars Hansen

0-1

Peter Röder

-

Martin Matthiesen

remis

Mikael Larsen

-

Pelle Bank

remis

Lars Hyldkrog

-

Thomas Christensen

0-1

Torben Rønsted

-

Søren Brautsch

1-0

Runde 3: Helsinge - Århus: 4½ - 3½

Peter Heine Nielsen

-

Jacob Aagaard

1-0

Lars Schandorff

-

Karsten Rasmussen

1-0

Klaus Berg

-

Erik Pedersen

remis

Simon Bekker Jensen

-

Rasmus Skytte

remis

Niels Jørgen Fries Nielsen

-

Peter Husted

remis

David Bekker Jensen

-

Tihomir Borovnica

0-1

Jacob Sylvan

-

Nicolai Löwenstein

1-0

Peter Bjørntoft

-

Michael D. Sørensen

0-1

 

Runde 2: SK 1968 - Helsinge: 3 - 5

Allan Holst

-

Peter Heine Nielsen

0-1

Magnus Lindfeldt

-

Lars Schandorff

remis

Jackie Andersen

-

Klaus Berg

0-1

Lars Hansen

-

Simon Bekker Jensen

0-1

Martin Matthiesen

-

Niels Jørgen Fries Nielsen

remis

Pelle Bank

-

David Bekker Jensen

1-0

Thomas Christensen

-

Jacob Sylvan

0-1

Søren Brausch

-

Peter Bjørntoft

1-0

Runde 2: Skolerne - SK 1934: 4½ - 3½

Jan Sørensen

-

Lars Bo Hansen

0-1

Thomas Ochsner

-

Erling Mortensen

0-1

Finn Pedersen

-

Mikkel Antonsen

remis

Davor Palo

-

Peter Jürgens

remis

Poul Rewitz

-

Semir Nikontovic

remis

Bo Jacobsen

-

Jens H. Nielsen

1-0

Casper Rasmussen

-

Henning Nielsen

1-0

Martin Bækgaard

-

Casper Kristensen

1-0

Runde 2: Office/2, Nordre - Lyngby-Virum: 5½ - 2½

Jens Kjeldsen

-

Thorbjørn Rosenlund

0-1

Mads Boe

-

Esben Hove

0-1

Nicolai V. Pedersen

-

Finn Vester

1-0

Jan Pedersen

-

Niels N. Laursen

1-0

Poul Erik Nielsen

-

Peter Röder

remis

Morten Johansen

-

Mikael Larsen

1-0

Jan Christensen

-

Lars Hyldkrogh

1-0

Christian Kyndel

-

Torben Rønsted

1-0

Runde 2: Århus - Brønshøj: 4 - 4

Jacob Aagaard

-

Carsten Høj

remis

Karsten Rasmussen

-

Bjørn Brinck-Clausen

1-0

Erik Pedersen

-

Nikolaj Palm

remis

Rasmus Skytte

-

Nokolai Skousen

0-1

Daniel V. Pedersen

-

Steen Petersen

remis

Peter Husted

-

Kaare Vissing Andersen

remis

Tihomir Borovnica

-

Klaus Yssing

0-1

Nicolai Löwenstein

-

Niels Erik Andersen

1-0

 

Runde 1: Århus I - Office/2, Nordre af Poul Erik Nielsen

Nicolai fik det forkerte ben ud af sengen og kom aldrig ind i partiet. Heldigvis blev vi hurtigt bragt på fode igen, da de to Jan'er og Poul Erik kom godt fra land og alle fuldførte en gevinst. Reserve Abildlund - nyerhvervelsen Kyndel spillede en juniorturnering i Sverige - havde initiativ men måtte give remis, hvilket også blev resultatet for tilbagevendte Morten. Der var håb om sejr, men Mads bukkede under i tidnød, og Kjeldsen kiksede remisen i slutspillet.

En fornuftig men ikke overvældende start .... 
Spændende bliver det at følge SK 1934's skæbne efter "skrivebordsbrøleren"!

Jakob Aagaard

-

Jens Kjeldsen

1-0

Karsten Rasmussen

-

Mads Boe 

1-0

Erik Pedersen 

-

Nicolai V Pedersen 

1-0

Rasmus Skytte

-

Jan Pedersen

0-1

Daniel V. Pedersen

-

Poul Erik Nielsen 

0-1

Peter Husted

-

Morten Johansen

remis

Tihomir Borovnica

-

Jan Christensen

0-1

Nicolai Løwnstein

-

Jens Abildlund

remis

 

 
     
  Nordre Web Nyt er designet og vedligeholdt af Mads Borup. Sidst opdateret 18. marts 2006