Klik for at vende tilbage til forsiden !

 

 

 

 

Nordres 25. Bededagsturnering (2003)


Af Lau Bjerno

Antallet af hold var i år skrumpet fra 20 til 18, selv om vi i år har introduceret en præmiegruppe for hold under 1400 i snit. Og samtlige af de stærke spillere, der i fjor ifølge Poul Erik Nielsen "stod over - forhåbentlig kun i år", havde desværre valgt at stå over et år mere. En spiller, der også havde valgt at stå over i år, var såmænd Poul Erik selv. Men da det var for at fejre sin 50 års fødselsdag (Til Lykke, Til Lykke!), kan det vel tilgives, selv om læserne så må nøjes med overtegnede som referent - det bliver så uden partieksempler. Forhåbentlig får vi Poul Erik igen til næste år!

Men turneringen var som sædvanlig hyggelig og spændende alligevel! Storfavoritter var de sidste 2 års vindere Patzers bestående af Nicolai V.P., Rasmus Skytte, Mads Boe og Daniel V.P. Hvad betyder Patzers for resten? Mit bedste bud er, at det må være et tysk ord med engelsk flertals-s: Ifølge min tyskordbog betyder Patzer en eller flere små kludremikler! De "små mikler" kludrede dog ikke mere end at de lagde ud med 12-0 mod Nikotinbanden (Tom Petri, Johnni Veng, Paw Christensen og Jacob Buris). Samtidig scorede 4.-seedede 68'erne (Ole Alkærsig, John Mortensen, Torben Steffensen og Andreas Kastberg) også max mod Et andet Skakhold (Bjarne Hansen, Lars Hougård, Jesper M. Hansen og Jens P. Larsen). Men i anden runde vandt Patzers 12-0 mod 68'erne! I tredje runde lykkedes det dog AGF (Allan Holst, Jackie Andersen, Bo Jacobsen og Niels Danstrup) at spille uafgjort med favoritterne (gevinst på midterbrætterne) , men så var seedningen slut, og Patzers vandt igen 12-0 - denne gang over de førende fra seedningsgruppe 2, I.M.Possibles (Jesper Skjoldborg, Anders Nielsen, Asbjørn Korsholm og Jakob Risager). Så blev der kludret to remis'er væk mod 3.-seedede Lille Meyer (Gode, garvede Nordrefolk: Jan C., Nina, Abildlund og Holst) - Nina og Jens fik et ettal hver, inden Et Skakhold (Thomas Christensen, Kristian Kjær, Søren Mejrup & Kim Poulsen) fik bank 12-0, og i sidste runde nåede Vi drikker dem op (Bjarne P, Gustav Skak, Torben Snejbjerg og Thorstein Richter) op og prøve at spille med vores fine nye brikker og brætter, og såmænd om ikke Thorstein gjorde det slemme ved Daniel der havde maksimum indtil da!
Patzers' 71 point var tolv point mere end AGF, der tog andenpladsen, og et mere end Patzers' egen score sidste år.

Præmiegruppe 2 var ret jævnbyrdig med kun 7 point mellem top og bund i slutstillingen. Et Skakhold tog førstepræmien med 46 point foran 20:30 (Aage Olsen, Leif Møller, Mads Borup, Henrik Christensen og Morten Rasmussen) med 44p.

I gruppe 3 Vandt I.M.Possibles med 43 foran Vi drikker dem op med 40p, mens kantineholdet Salmon(ella) (Rewitz, Mikkel Nørgaard, Knud Erik, Steen, Lars og Anton David) beskedent nøjedes med tredjepladsen.

Skødstrup Four (Christian Jensen, Steffen Strunge, Kasper Aagaard og Sebastian Matz) tog førstepladsen i gruppe 4 med 31 brætpoint + 9 matchpoint foran Whiskyen blev deres skæbne (der vist rent faktisk er en whiskyklub bestående af Carsten Lindberg, Benny Weibel, Hasan Yildiz, Thomas Ebdrup og Henning Thomsen) med 31 bp + 4 mp.

Nordreholdet Hvad skal vi bruge de sidste 20 minutter til? (Gejel, Pedram, Ole, Esben og Thomas - der burde være et ekstra gebyr for holdnavne på over 20 tegn!) klarede sig ikke så godt, og trods flotte 12-0 mod Kong Arthurs Hær (Kris Hedelykke, Povl Ehler, Allan Heitmann og Louis Jensen), og selvom "Kong Arthur" også scorede nuller i de sidste to kampe, sluttede "Hvad skal vi bruge" sidst med 17 point - et enkelt point færre end Kong Arthur! Esben kom ikke på tavlen denne gang, men måske kan det være en trøst, at der var en pavestolt purk (Kasper Aagaard), der begejstret fortalte sin mor, at han havde slået Esben Nicolaisen - bestemt ikke hverdagskost at slå stærk en spiller, kunne man forstå!

Også ved uddelingen af brætpræmierne tog Kludremiklerne godt for sig: Førstebrætpræmien gik til Nicolai V.P./Patzers (21p), andetbrætpræmien til Jackie Andersen/AGF (18p), tredjebrætpræmien til Mads Boe/Patzers (16p) efter lodtrækning mod Bo Jacobsen/AGF, og fjerdebrætpræmien fik Daniel V.P./Patzers (18p) efter lodtrækning mod både Kim Poulsen/Et Skakhold og Thorstein Richter/Vi drikker dem op. Der var en trøstebajer til hver af taberne i lodtrækningerne.

Der var ingen præmie for bedste navn, men blandt de mere kreative kan - ud over de allerede omtalte - nævnes: h-bonden frem og så er det slut! (Peter Husted, Jan Rode, Jakob Bjerre, Birger Møller) og Tre tønder og en tynd (Claus Rossen, Kim Skaaning, Jes Harholm, Mads Svendsen).

Så mangler jeg faktisk kun at nævne ét hold: Tårnet 1922-2003 RIP (Michael Nguyen, Peter Stuhr, Peter S. Nielsen, Heine Mathiasen). "RIP" er jo en ofte benyttet forkortelse på gravstene og kan udlægges "Requiescat In Pace" (eller "Rest In Peace", der betyder det samme). Skakklubben Tårnet, Randers nedlægges, og jeg troede faktisk, jeg kunne sætte klokkeslæt på den triste begivenhed: Da fjerde runde gik i gang, var de nemlig simpelthen borte!! Dog ikke længere end den nærmeste MacDonald, viste det sig, og efterhånden kom de da dryssende - klubben nedlægges først på tirsdag. Men de havde åbenbart ikke særlig travlt med at bevæge sig til skafottet og de forventede 0-12 mod Lille Meyer!

Klik på hvert hold for at se billeder af spillerne. Se endvidere: Kantinen, Spændinger mellem Nordre og Chess House, Skak er for store og små, Turneringslederen midlertidigt ude at drift, Så kig dog på brættet, mand!

 

Indbydelse til Nordres Bededagsturnering 2003


Turneringsform: Hurtigskak for 4-mandshold + evt. reserver. 
Holdene inddeles (uafhængigt af indskudspris!) i 3-4 lige store præmiegrupper efter ratinggennemsnittet af holdets 4 højstratede spillere. 
Der anvendes 3-pointsystemet (det fra fodbold så kendte 3/1/0-pointsystem) på både brætpoint og matchpoint; brætpoints går forud for matchpoint, og runderne lægges efter schweizersystem på basis af brætpoints. Der spilles 7 runder, hvoraf de 3 første afvikles indenfor to lige store seedningsgrupper.

Præmier: I hver præmiegruppe udgør præmiesummen mindst summen af deltagerholdenes egne indskud.

Spilledag: Bededag, fredag den 16. maj med start kl. 10.00 og slut ca. kl. 19.30.
Spillested: 

Århus Købmandsskole
Vester Allé 8, Århus City

Indskud:
Afhænger af holdets rating:
1000 - 1399:

100,-

kr.

1400 - 1699:    200,-  kr.
1700  - 2099:    300,-   kr.
2100    og op:    400,-   kr.

Tilmelding:
Telefonisk eller skriftligt til:
Lars Christiansen
Oslogade 6 st. tv.
8000 Århus C 
Tlf 22 38 69 67

eller
 
 
  

Mikkel Nørgaard
Emiliehøj 2 st. 9
8270 Højbjerg
Tlf 23 46 88 91

Ved tilmelding angives samtlige spilleres navne og ratingtal, holdnavn og kontaktperson med telefonnummer. 
Sidste frist for tilmelding er søndag den 11. maj - ved senere tilmelding ingen deltagergaranti, ligesom der pålægges et eftertilmeldingsgebyr på 50 kr.

Forplejning: Velassorteret kantine med lune retter, håndmadder, kage mm. samt kaffe og kolde drikkevarer til populære priser forefindes på stedet!

PÅ GENSYN BEDEDAG !